Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 3-1

Χάρης σε δυο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με φιλική νίκη την νέα σεζόν. Επικράτησε του Λεβαδειακού με 3-1.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (16/7) στο γήπεδο του Avaris προς το Κεφαλόβρυσο και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών και κάτω από συννεφιά.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το φιλικό, αφού με δυο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο πήρε την φιλική νίκη. Οι Γιαννιώτες ξεκίνησαν νωθρά το ματς και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με τον Κρίστιαν Τσάβεζ να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 34΄. Στο δεύτερο μέρος έγινε ματς κέντρου και όλα έδειχναν ότι το φιλικό θα έληγε ισόπαλο. Ο Μπράνα Ίλιτς είχε διαφορετική άποψη και σκόραρε το 84o λεπτό «ξεκλειδώνοντας» την αντίπαλη άμυνα και 2 λεπτά αργότερα ο Τάσος Κρητικός αφού νικήθηκε στο πέναλτι από τον Κυριάκο Στρατηλάτη σκόραρε στην επαναφορά.
Ο Λεβαδειακός του Σάββα Παντελίδη ήταν εξαιρετικός στο πρώτο 30λεπτο και με όμορφη επιθετική ανάπτυξη δημιούργησε ευκαιρίες και προηγήθηκε στο 10΄ με τέρμα του Αρμίτσε Ορτέγκα. Στην συνέχεια δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και δέχτηκε την ισοφάριση με πέναλτι, το οποίο οι «πράσινοι» αμφισβήτησαν. Στην επανάληψη σημειώθηκαν λιγοστές καλές στιγμές και 2 φάσεις στα τελευταία λεπτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της αναμέτρησης.
Η ομάδα των Ιωαννίνων θα δώσει το επόμενο φιλικό της τεστ το Σάββατο (19/7) με τον Πλατανιά και η ομάδα της Βοιωτίας την Τετάρτη (23/7) με τον Πλατανιά.

Λιγοστοί θεατές
Η πρώτη φιλική αναμέτρηση ομάδων Super League στην περιοχή του Καρπενησίου έγινε παρουσία περίπου 50 φιλάθλων.


Σειρά ο Πλατανιάς
Επόμενος αντίπαλος σε φιλικά τεστ των δυο ομάδων είναι ο Πλατανιάς. Ο ΠΑΣ θα παίξει το Σάββατο (19/7) με τους Κρητικούς και ο Λεβαδειακός την Τετάρτη (23/7).

Με διαιτητές της ΕΠΣ
Τα προηγούμενα χρόνια αρκετά φιλικά ομάδων της Super League γίνονταν με μη ορισμένους διαιτητές από την τοπική ένωση. Φέτος όμως ορίστηκε κανονικά από την αρχιδιαιτητή της ΕΠΣΕ 3αδα.

Κόντρα στον ΠΑΣ ο Παντελίδης


Την παλιά του ομάδα αντιμετώπισε ο τεχνικός της ομάδας Σάββας Παντελίδης, όπου πέρυσι τέτοια εποχή εργάζονταν στους Γιαννιώτες και προετοιμάζονταν στο Καρπενήσι.

Φίλαθλοι του ΠΑΣ
Παρά το εργάσιμο της μέρας και την μεγάλη απόσταση από τα Γιάννενα στο Καρπενήσι βρέθηκε μερίδα φιλάθλων του ΠΑΣ. Μάλιστα οι εκδρομείς από τα Γιάννενα τοποθέτησαν και πανό.


Κοντά ο Πρόεδρος


Κοντά στην ομάδα του ΠΑΣ βρίσκεται σταθερά ο Πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Χριστοβασίλης (Φωτογραφία). Παρακολούθησε το φιλικό μέσα από το γήπεδο μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Δημήτρη Νιαρχάκο.

Επιστροφή Χρυσαφόπουλου


Την σφυρίχτρα πήρε και πάλι ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος. Ο ρέφερι είχε δηλώσει ότι αποχωρεί από την διαιτησία κατά την διάρκεια των Play Off  της Α΄ Ευρυτανίας. Βοηθούς είχε τους Λάμπρο Κολοκώτσιο και Στέλιο Σώμαλη.

Βασικός ο «Σάπα»


Το απόκτημα της Ηπειρώτικης ομάδας ο 24χρονος Σταμάτης Σαπαλίδης (Φωτογραφία) ξεκίνησε στο βασικό σχήμα του ΠΑΣ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής των Τραχώνων έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΣ.

Ντεμπούτο για 3

 
Για τους «πράσινους» της Βοιωτίας δυο ποδοσφαιριστές έκαναν το ντεμπούτο τους. Πρόκειται για τον έγχρωμο 29χρονο μέσο Ζίτο (Φωτογραφία Αριστερά), τον Αργεντινό μέσο Ρούμπεν Γκόμεζ (Φωτογραφία Κέντρο) και τον δεξιό μπακ Νίκο Γεωργιάδη (Φωτογραφία Δεξιά), που αποκτήθηκε από την Βέροια. Μάλιστα ο τελευταίος έπαιξε κόντρα στον ΠΑΣ, του οποίου την φανέλα έχει φορέσει στο παρελθόν.

90λεπτο Κώτσιου


Ο δυναμικός αμυντικός Ηλίας Κώτσιος του Λεβαδειακού ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έπαιξε και στα 90 λεπτά του φιλικού. Ο ποδοσφαιριστής έχει προετοιμαστεί αρκετά καλοκαίρια στο Καρπενήσι με διαφορετικές όμως ομάδες και αγωνίστηκε και αυτός κόντρα σε μια από τις παλιές του ομάδες.

Α΄ Μέρος

Δυνατότερα οι Βοιωτοί
Καλύτερα στο φιλικό ξεκίνησε η ομάδα της Βοιωτίας, όπου στο πρώτο 30λεπτο ήταν καλύτερη. Σκόραρε 1 γκολ και έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες.

Γρήγορα μπροστά


Μόλις στο 10ο λεπτό οι «πράσινοι» της Βοιωτίας πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Σίμον Βούκσεβιτς τροφοδότησε όμορφα τον Αρμίτσε Ορτέγκα (Φωτογραφία), που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία του Δημήτρη Σωτηρίου έκανε το 0-1.


Νέες ευκαιρίες

 
Ο Λεβαδειακός συνέχισε να είναι καλύτερος και απώλεσε 3 καλές στιγμές για να πετύχει και 2ο γκολ.  Στο 12΄ ο Βλάνταν Μιλοσάβλιεφ σέντραρε από αριστερά και η προβολή του Βαγγέλη Μάντζιου (Φωτογραφία Αριστερά) πέρασε πάνω από το τέρμα του ΠΑΣ. Στο 28΄ το σουτ του Βλάνταν Μιλοσάβλιεφ (Φωτογραφία Δεξιά) μετά την πάσα του Σιμόν Βούκσεβιτς (Φωτογραφία Κέντρο) απέκρουσε ο Σωτηρίου, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σωτηρίου μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Βλάνταν Μιλοσάβλιεφ.




Απείλησε με στημένα


Ο ΠΑΣ άρχισε να γίνεται απειλητικός μέσα από στημένες μπάλες. Ο Κριστιάν Τσάβεζ στο  30ο λεπτό εκτέλεσε φάουλ αναγκάζοντας τον Πολωνό γκολκίπερ Σεμπαστιάν Πρζιρόφσκι σε εντυπωσιακή απόκρουση, πέφτοντας χαμηλά στην δεξιά του γωνία και βγάζοντας την μπάλα σε κόρνερ. Πέντε λεπτά νωρίτερα ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού είχε μπλοκάρει το φάουλ του Νοέ Ακόστα (Φωτογραφία)


Ντεμπούτο Μοσχονά


Στο 31ο λεπτό μπήκε στο ματς ο γκολκίπερ Θοδωρής Μοσχονάς, ο οποίος έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με τον Λεβαδειακό. Ο 24χρονος πορτιέρο αγωνίζοταν πέρυσι στον Φωστήρα.

Τραυματισμός Αυγενικού


Ο Μιχάλης Αυγενικού αποχώρησε τραυματίας στο 33o λεπτό και την θέση του πήρε ο Αρμπέν Μουσκάι. Ο παίκτης του ΠΑΣ χτύπησε στο χείλος και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα του γίνονταν ράμματα. 



Ισοφάρισε με Τσάβεζ


Στο 34ο λεπτό ο ΠΑΣ έφτασε την ισοφάριση όταν ο Κρίστιαν Τσάβεζ εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βαγγέλη Μάντζιου με τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο να καταλογίζει πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κριστιάν Τσάβεζ, που σούταρε ψηλά στο κέντρο της εστίας και δεξιά (1-1).




Διαμαρτυρίες Λεβαδειακού
Οι παίκτες του Λεβαδειακού διαμαρτυρήθηκαν στον ρέφερι για τον καταλογισμό του πέναλτι, θεωρώντας ότι δεν υπήρξε κάποια παράβαση.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Βούκσεβιτς μεταβίβασε όμορφα τον Ορτέγκα, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία του ΠΑΣ άνοιξε το σκορ (0-1).
12΄: Ο Βούκσεβιτς άνοιξε αριστερά όμορφα στον Μιλοσάβλιεφ, που σέντραρε και η προβολή του Μάντζιου από κοντά στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από το τέρμα του ΠΑΣ.
22΄: Εκτέλεση φάουλ του Τσάβεζ μπλόκαρε εύκολα ο Πρζιρόφσκι.
25΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Ακόστα απέκρουσε ο τερματοφύλακας στην αριστερή του γωνία.
28΄: Ο Βούκσεβιτς από αριστερά πάσαρε στον Μιλοσάβλιεφ, ο οποίος σούταρε και ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Σωτηρίου μπλόκαρε την αδύναμη κεφαλιά του Βούκσεβιτς.
29΄: Μετά από ελεύθερο του γκολκίπερ Πριζιρόφσκι. ο Μιλοσάβλιεφ μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ από αριστερά, σούταρε και ο πορτιέρο Σωτηρίου μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
30΄: Νέο απευθείας χτύπημα φάουλ του Τσάβεζ απέκρουσε εντυπωσιακά χαμηλά στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο των «πράσινων».
34΄: Ο Τσάβεζ εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μάντζιου και τον Χρυσαφόπουλο να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Τσάβεζ ανέλαβε να το εκτελέσει και ευστόχησε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
37΄: Εκτέλεση φάουλ του Κονέ από μακρινή απόσταση πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα των Ιωαννίνων.
43΄: Μακρινό συρτό σουτ του Τσάβεζ πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Μοσχονά.

Β΄ μέρος

Συμμετοχή Άντονι-Ντεμπούτο Ηλιάδη

 












Στην επανάληψη για την ομάδα των Ιωαννίνων αγωνίστηκε ο νεαρός Αλβανός υπό δοκιμή μέσος Άντονι Φατιόν (Φωτογραφία Αριστερά), που έπαιζε στην Παναχαϊκή. Το ανεπίσημο ντεμπούτο με τον ΠΑΣ έκανε ο Αντώνης Ηλιάδης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος αποκτήθηκε από το Μακροχώρι και έπαιξε σε όλο το δεύτερο μέρος.

Πρώτη για Θέο & Τομάς


Για τους Βοιωτούς ανεπίσημη «πρώτη» στο δεύτερο μέρος έκαναν δυο παίκτες. Πρόκειται για τον Γιώργο Θέο (Φωτογραφία, Αγωνιζόταν στον Φωκικό) και τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό Χαβιέ Τομάς, που έχει και παλαιότερη θητεία στους «πράσινους»

Ανιαρό ματς
Ματς κέντρου έγινε στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου μέρους. Οι ομάδες φάνηκαν κουρασμένες από την προετοιμασία και στο πρώτο 30λεπτο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση μπροστά από τις δυο εστίες.

Κίτρινη στον Τομάς


Στο 83ο λεπτό ο Χαβιέ Τομάς έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Μπράνα Ίλιτς και τιμωρήθηκε με τον κίτρινη κάρτα από τον Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο.


Φινάλε με 2 γκολ

 












Ιδανικά ολοκλήρωσε το ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα που μέσα σε 3 λεπτά σκόραρε 2 γκολ και πήρε την φιλική νίκη με 3-1. Πρώτα στο 82ο λεπτό ο Άρμπεν Μουσκάι σέντραρε από αριστερά και ο Μπράνα Ίλιτς (Φωτογραφία Αριστερά) από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία του Κυριάκου Στρατηλάτη πέτυχε το 2-1. Στο 86΄ ο Τάσος Κρητικός (Φωτογραφία Δεξιά) κέρδισε πέναλτι, όταν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Νίκο Σκέμπη. Ο «παθών» εκτέλεσε το πέναλτι ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε και στην επαναφορά ο νεαρός Κρητικός πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το τελικό 3-1.






Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Μακρινό σουτ του Άντονι εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο του Λεβαδειακού.
65΄: Σουτ του Θέου εκτός περιοχής πέρασε άουτ πάνω από την εστία του Βελλίδη.
84΄: Ο Μουσκάι έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Ίλιτς με σουτ από τα όρια της μικρής περιοχής στην δεξιά γωνία του Στρατηλάτη έκανε το 2-1.
86΄: Ο Κρητικός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σκέμπη και κέρδισε το πέναλτι. Ο παθών το εκτέλεσε ο Στρατηλάτης απέκρουσε στο κέντρο της εστίας και ο ίδιος παίκτης στην επαναφορά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Κίτρινες Κάρτες
Τόμας

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Σωτηρίου(46΄ Βελλίδης), Μιχαήλ(46΄ Ντάσιος), Στρούνα(46΄ Κρητικός), Μπέριος(46΄ Τζημόπουλος), Αυγενικού(33΄ λ.τρ. Μουσκάϊ), Νάκος(46΄ Άτονι), Χαρίσης(46΄ Ιωάννου), Ακόστα(46΄ Σκόνδρας), Σαπαλίδης(46΄ Γιάκος), Κοροβέσης(46΄ Ηλιάδης), Τσάβεζ(46΄ Ίλιτς)

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Πρζιρόφσκι(31΄ Μοσχονάς, 60΄ Στρατηλάτης), Γεωργιάδης(46΄ Σκέμπης), Νικολακάκης(46΄ Μαχαίρας), Κώτσιος, Ζίτο(46΄ Αποστολόπουλος), Βούκσεβιτς(46΄ Γιάντσης), Κονέ(46΄ Γουόρντεν), Μιλοσάβλιεφ(46΄ Τομάς), Ορτέγκα(46΄ Θέος), Μάντζιος(46΄ Καπό), Γκόμεζ(46΄ Βασιλείου)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος