Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ευρυτανικός-Σαπάκια 16-8

Στις καλές εμφανίσεις επανήλθε ο Ευρυτανικός, ο οποίος ήταν καταιγιστικός και επικράτησε εύκολα με 16-8 της ομάδας Σαπάκια από την Σπερχειάδα.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Τρίτη 22 Ιουλίου και ήταν για τα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου του τουρνουά 6Χ6, που διοργανώνεται από την νεολαία Σπερχειάδας.
Οι Ευρυτάνες πέτυχαν την πιο ευρεία νίκη τους, ολοκληρώνοντας την πορεία τους στον όμιλο στην κορυφή με 12 πόντους. Στα 9 τέρματα σταμάτησε ο πρώτος σκόρερ του θεσμού Ταξιάρχης Καλύβας, που τροφοδοτήθηκε άριστα από τον αδερφό του Κώστα. Ποιότητα προσέδωσαν στην ομάδα του Γιάννη Βονόρτα οι επιστροφές των Κουτσουπιά και Αρκουμάνη. Την βασική 6αδα αποτελούσαν οι: Πάνος Ράπτης, Κώστας Κουτσουπιάς, Κώστας Αρκουμάνης, Κώστας Καλύβας, Θοδωρής Κατσαρός και Ταξιάρχης Καλύβας, ενώ ως αλλαγή αγωνίστηκε ο Δημήτρης Κολλημένος.
Τα Σαπάκια παρέμειναν χωρίς βαθμολογική συγκομιδή, ολοκληρώνοντας την πορεία του στην διοργάνωση. Αγωνίστηκαν για την χαρά της συμμετοχής, καθώς οι ποδοσφαιριστές τους είναι μια καλή παρέα. Χατ-τρικ πέτυχε ο Θανάσης Ντελέζος. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Θανάσης Ντελέζος, Βαγγέλης Χαμπίμπης, Ηλίας Μαργαρίτης, Θάνος Σκαρλάτος, Σπύρος Καστάνης, Βαγγέλης Παρασκευιώτης, Κώστας Κατσαντώνης, Γιάννης Κατσαντώνης, Δημήτρης Οικονόμου, Παντελής Παπανικολάου, Ιάσωνας Βαρσάμης και Κωστής Λάιος.
Ο Ευρυτανικός περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλο του για την επόμενη φάση των «16».

Πρώτος στον όμιλο
Την πρώτη θέση στον 4ο Όμιλο κατέκτησε ο Ευρυτανικός, έχοντας απολογισμό 4 νίκες και 1 ήττα.

«9σφαιρος» ο Καλύβας Τ.-Ακόμη μοιράζει γκολ ο Καλύβας Κ.














Εντυπωσιακός ήταν ξανά ο Ταξιάρχης Καλύβας, ο οποίος με τα 9 γκολ που σημείωσε έκανε ατομικό ρεκόρ στην φετινή διοργάνωση. Έφτασε τα 23 και οδηγεί μόνος την «κούρσα» των σκόρερ. Εξαιρετικά τα πήγε ο μεγάλος αδερφός του Κώστας και αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μοίρασε 9 τέρματα και πέτυχε 1.

Χατ-τρικ Ντελέζου


Από τους Σπερχειαδίτες ξεχώρισε ο Θανάσης Ντελέζος, ο οποίος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές.

Χάρηκαν το παιχνίδι
Τα Σαπάκια μπορεί να μην κατάφεραν να συγκεντρώσουν κάποιον βαθμό, ωστόσο χάρηκαν το παιχνίδι, καθώς αυτός είναι ο σκοπός της συμμετοχής. Να τονιστεί πως 4 ποδοσφαιριστές τους και συγκεκριμένα οι: Βαγγέλης Παρασκευιώτης, Σπύρος Καστάνης, Κώστας Κατσαντώνης και Γιάννης Κατσαντώνης είχαν παίξει στο Kasmir Cup με την Δυτική Φθιώτιδα.

Με Αχιλλέα ή Vintage
Ο Ευρυτανικός θα αντιμετωπίσει στους «16» τον Αχιλλέα ή το Vintage, δηλαδή τον 4ο του Γ΄ Ομίλου.

Προβάδισμα στο γκολ


Οριακή πρωτοπορία ενός γκολ είχε στο πρώτο 25λεπτο ο Ευρυτανικός. Ο Βαγγέλης Παρασκευιώτης (Φωτογραφία Δεξιά) με μακρινό σουτ, που κατέληξε στην δεξιά γωνία των τυπικά γηπεδούχων έκανε το 0-1.  Ο Κώστας Καλύβας με διαγώνιο σουτ από πάσα του Κώστα Κουτσουπιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο γκολκίπερ Πάνος Ράπτης τροφοδότησε τον Ταξιάρχη Καλύβα, που έδωσε στον Κώστα Αρκουμάνη (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος με σουτ πραγματοποίησε το 2-1. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής με ατομική ενέργεια έκανε το 3-1. Ο Γιάννης Κατσαντώνης (Φωτογραφία Κέντρο) με όμορφο τακουνάκι «έγραψε» το 3-2., ενώ ο Ταξιάρχης Καλύβας πήρε το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Δημήτρη Οικονόμου μετά από σουτ του Κώστα Καλύβα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-2. Ο Θανάσης Ντελέζος με διαδοχικά πλασέ ισοφάρισε για τα Σαπάκια σε 4-4. Το σκορ ημιχρόνου (5-4) πραγματοποίησε ο Κώστας Κουτσουπιάς με σουτ από πάσα του Αρκουμάνη. Δυο δοκάρια είχε ο Κώστας Αρκουμάνης (Ένα σε κάθε ημίχρονο).

Εντυπωσιακός ο Ευρυτανικός


Αρκετά καλύτερος ήταν στην επανάληψη ο Ευρυτανικός, ο οποίος έφτασε το σκορ στο εντυπωσιακό 16-8. Με ωραίο σουτ του Κώστα Κουτσουπιά (Φωτογραφία Δεξιά) από πάσα του συνονόματου του Αρκουμάνη έγινε το 6-4, ενώ το 7-4 διαμόρφωσε ο Ταξιάρχης Καλύβας από ασίστ του Κώστα Καλύβα. Ο Κώστας Καλύβας μοίρασε ακόμη 3 ασίστ σε: Ταξιάρχη Καλύβα, Κώστα Αρκουμάνη και ξανά στον Ταξιάρχη Καλύβα για το 10-4. Ο Καλύβας Τ. απόφυγε δυο φορές τον αντίπαλο τερματοφύκα (Η 2η από ασίστ του Καλύβα Κ.) και «έγραψε» το 12-4. Ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) τροφοδοτήθηκε από τον Κώστα Καλύβα και πλάσαρε για το 13-4, ενώ ο Σπύρος Καστάνης (Φωτογραφία Κέντρο) μείωσε με σουτ από πλάγια σε 13-5. Ο Κώστας Καλύβας τροφοδότησε ακόμη δυο φορές τον αδερφό του Ταξιάρχη, που ευστόχησε για το 15-5, ενώ από ασίστ του Κώστα Αρκουμάνη ο Ταξιάρχης Καλύβας πέτυχε το 9ο του τέρμα (16-5). Ο Ιάσωνας Βαρσάμης, ο Σπύρος Καστανης και ο Θανάσης Ντελέζος μείωσαν για τα Σαπάκια στο τελικό 16-8.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου
Ευρυτανικός-Σαπάκια 16-8
Βασίλης Café-Φλέτρες F.C. Τετάρτη 23-7
Γκλιτσάρια F.C.-Απίθανοι Τετάρτη 23-7

Η βαθμολογία(Σε 5 αγωνιστικές)
Ομάδα
Βαθμοί
Γκολ
Ευρυτανικός
12
48-36
Φλέτρες F.C.*
9
35-20
Γκλιτσάρια F.C.*
6
22-20
Βασίλης Cafe*
6
27-33
Απίθανοι*
6
31-35
Σαπάκια
0
30-49

*Ματς λιγότερο.




















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας