Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Π.Α.Κ.-Παρέα B.C. 80-92

Στους «4» προκρίθηκε η ομάδα της Παρέας, που νίκησε με το «πλασματικό» 92-80 την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης. Έγινε ένα ανοιχτό ματς, στο οποίο κέρδισαν οι επιθέσεις όπως μαρτυρά και το τελικό αποτέλεσμα.
Ο προημιτελικός του 4ου τουρνουά μπάσκετ έγινε την Τετάρτη (28/5) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και περίπου 100 άτομα τον παρακολούθησαν.
Η Π.Α.Κ. του Γιάννη Χαλκιά αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες και με μόλις 7 αθλητές, ωστόσο υπερέβαλλε εαυτό και «κυνήγησε» το ματς μέχρι το τέλος. Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην άμυνα και ήταν συνέχεια πίσω στο σκορ, παρότι έχαναν και μέχρι και 31 πόντους μείωσαν στο τέλος στους 12, σκοράροντας 33 πόντους στην 4η περίοδο. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Γιάννης Καγκαράς που πέτυχε 21 πόντους.
Η Παρέα του Δημήτρη Κολλημένου πήρε από την αρχή το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και πήρε εύκολα το «εισιτήριο» για πρώτη φορά στην 3χρονη ιστορία της για το Fina 4. Οι «πορτοκαλί» για ακόμη μια φορά παίξανε γρήγορο μπάσκετ και προσέφεραν θέαμα στους θεατές. «Χαλάρωσαν» υπερβολικά στο τέλος και η πρόκριση στα ημιτελικά δεν ήρθε με ευρεία διαφορά. Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης Παναγιώτης Κυριαζής αυτή την φορά πέτυχε 26 πόντους βάζοντας και 4 τρίποντα.
Η Παρέα θα παίξει στα ημιτελικά την Παρασκευή (30/5) στις 8 το βράδυ με τον Αστέρα, ενώ η επιτυχημένη πορεία της Π.Α.Κ. ολοκληρώθηκε.

Περίπου 100
Ο 2ος προημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών, οι οποίοι είδαν ένα όμορφο και «χορταστικό» ματς.




Από τα μεγαλύτερα σκορ
172 πόντους σημείωσαν οι δυο ομάδες και σίγουρα το σκορ αυτό ελάχιστες φορές έχει επαναληφθεί σε τουρνουά του Δήμου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκορ των 4 διοργανώσεων.

Συνηθισμένο ζευγάρι
Στην 4αδα η Παρέα θα συναντήσει τον Αστέρα και ο 2ος ημιτελικός θα γίνει την Παρασκευή (30/5) στις 8 το βράδυ. Οι ομάδες θα αγωνιστούν για 4η φορά στο τουρνουά τα τελευταία δυο χρόνια(2-1 οι νίκες υπέρ του Αστέρα). Πέρυσι αποτέλεσαν ζευγάρι προημιτελικού.

Η «πρωτάρα» της 4αδας
Η Παρέα είναι η «πρωτάρα» του Final4 του τουρνουά μπάσκετ, καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά. Αστέρας, Πρωτέας και Άτλαντας έχουν αγωνιστεί ξανά τα προηγούμενα χρόνια στα ημιτελικά.

Επίθεση «φωτιά»
Η Παρέα διαθέτει την καλύτερη επίθεση του τουρνουά και σκοράρει σταθερά πάνω από 65 πόντους σε όλα τα παιχνίδια. Το «μυστικό» της επιτυχίας οφείλεται στους Αγρινιώτες παίκτες, που έχουν παραστάσεις στα πρωταθλήματα της Α1΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.

Ρεκόρ για Π.Α.Κ.
Η ομάδα της Π.Α.Κ. έκανε ρεκόρ σκοραρίσματος, αφού η επίθεση της ήταν «παραγωγική» και έφτασε τους 80 πόντους.

«Άρωμα» εθνικής


Ο 17χρονος Σωκράτης Ναούμης (Φωτογραφία) έκανε ντεμπούτο στο τουρνουά με την Παρέα, σκοράροντας 22 πόντους με 3 τρίποντα. Ο ταλαντούχος αθλητής παίζει στην Γ΄ Εθνική με τον Α.Ο. Αγρινίου και είναι διεθνής με την εθνική παίδων. Αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα «αστέρια» του Ελληνικού μπάσκετ και είναι πιθανό το καλοκαίρι να μετακινηθεί σε ομάδα μεγάλης κατηγορίας.



Σκόραραν και οι 15
Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα έκανε η Παρέα, καθώς είναι η μόνη ομάδα και των 4 διοργανώσεων που έχουν σκοράρει και οι 15 παίκτες της.  Ο μόνος παίκτης που δεν είχε σκοράρει ήταν ο Σωκράτης Ναούμης, ο οποίος έκανε θετικό ντεμπούτο.

Εντυπωσιακός ο Καγκαράς


Ο Γιάννης Καγκαράς της Π.Α.Κ. έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στο τουρνουά και σκόραρε 21 πόντους. Στους 19 ακολούθησε ο φόργουορντ Δημήτρης Ρούσσας. Οι δυο τους κράτησαν την ομάδα τους στο παιχνίδι ως το τέλος, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις.


Και πάλι…Κυριαζής


Ασταμάτητος είναι ο Αγρινιώτης πλέι μέικερ Παναγιώτης Κυριαζής της Παρέας, αυτή την φορά σκόραρε 26 πόντους βάζοντας και 4 τρίποντα. Ο ταχύτατος αθλητής αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης και του πρώτου τριποντέρ. Στους 22 ακολούθησε ο πάουερ φόργουονρτ Χρήστος Βατίστας, που επανεμφανίστηκε από το ματς με τον Πρωτέα και συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις, όσους είχε και ο Σωκράτης Ναούμης, που «πυροβόλησε» και 3 φορές έξω από τα 6,75.


Κόντρα…στην ομάδα τους

 












Ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά) αντιμετώπισαν την ομάδα τους, καθώς έχουν μπασκετικό δελτίο στην Π.Α.Κ., όπου και αγωνίστηκαν στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ. Στο τουρνουά μπάσκετ αγωνίζονται όμως με την φανέλα της Παρέας. Εκτός έμεινε ο τραυματίας Παντελής Κωστής.

Παρών ο Coach Ναούμης


Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο πατέρας του Σωκράτη Ναούμη Βασίλης, ο οποίος είναι προπονητής στην Α1΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με την ομάδα του Πήγασου Αγρινίου και έχει υπάρξει και ομοσπονδιακός προπονητής με την εθνική κορασίδων (Βοηθός προπονητή).

Ρεβάνς από πέρυσι
Η Παρέα πήρε την άτυπη ρεβάνς από πέρυσι, καθώς στην πρεμιέρα των ομίλων του 3ου τουρνουά μπάσκετ είχε ηττηθεί από την Π.Α.Κ με 59-56 χάρης σε 3ποντο του Νίκου Λαθύρη στο φινάλε.

«Κεφάλι» από την αρχή

 












Η Παρέα (Ξεκίνησε με 3 παίχτες κάτω των 18) πρεσάροντας σε όλο το γήπεδο και βγάζοντας όμορφες επιθέσεις πήρε από την αρχή τα «ηνία» της αναμέτρησης και προηγήθηκε με +12 και 11-23. Η Π.Α.Κ. με ένα «ξέσπασμα» και σερί 6-0 είχε μειώσει προσωρινά στους 9. Με δίποντο του Χρήστου Βατίστα και 2ποντο του Βασίλη Ρέντζιου έγινε το 0-4. Η Π.Α.Κ. ισοφάρισε σε 4-4 με δίποντο του Δημήτρη Ρούσσα (Φωτογραφία Δεξιά) και 2ποντο του Γιώργου Σώκου. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Βασίλη Ρέντζιου, δίποντο του Παναγιώτη Κυριαζή από ασιστ του Σεραφείμ Κολοκύθα, δίποντο του Χρήστου Βατίστα (Φωτογραφία Αριστερά) από όμορφη προσπάθεια, νέο δίποντο του Χρήστου Βατίστα, όμορφο δίποντο του Χρήστου Βαίτστα από ασίστ του Σωκράτη Ναουμη και λει απ του Σωκράτη Ναούμη από ασιστ του Βασίλη Ρέντζιου η Παρέα έφτασε στο 4-17. Οι «πορτοκαλί» έτρεξαν ένα σερί 13-0. Με 1/2  βολές του Γιάννη Καγκαρά, 2ποντο του Παναγιώτη Κυριαζή και 3ποντο του ίδιου έγινε το 5-20 υπέρ της Παρέας. Ο Δημήτρης Ρούσσας με δυο συνεχόμενα δίποντα και ο Νίκος Ανδρέου με όμορφο δίποντο μείωσαν σε 11-20 με σερί 6-0. Ακολούθησαν 1/2  βολές του Χρήστου Βατίστα και δίποντο του Βασίλη Ρέντζιου στο τέλος του χρόνου (11-23). Ο Χρήστος Βατίστας της Παρέας ανέκοψε με τάπα τον Δημήτρη Ρούσσα της Π.Α.Κ. δυο φορές στην αρχή του 1ου 10λεπτου. Ο Βασίλης Ρέντζιος της Παρέας μοίρασε τάπα στον Γιάννη Καγκαρά της Ακαδημίας.





+18 για την Παρέα


Δυνατά ξεκίνησαν στα πρώτα λεπτά του 2ου δεκαλέπτου οι «πορτοκαλί», που έτρεξαν σε αρκετές περιπτώσεις στον αιφνιδιασμό και ανέβασαν διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Η Ακαδημία έπεσε σε αρκετά λάθη και έμεινε στο -18 χάρης τα καλάθια των: Γιάννη Καγκαρά και Δημήτρη Ρούσσα. Με δίποντο του Παναγιώτη Κυριαζή έπειτα από ασιστ του Σωκράτη Ναούμη, 2ποντο του Χρήστου Βατίστα, καλάθι του Παναγιώτη Κυριαζή, δίποντο του Χρήστου Βατίστα και λει απ χωρίς πίεση του Σωκράτη Ναούμη έγινε το 11-33 και το +22 για την Παρέα. Οι «πορτοκαλί» «έτρεξαν» ένα σερί 13-0(!) Ο Δημήτρης Ρούσσας σκόραρε για την Π.Α.Κ. μετά από αρκετή ώρα και έκανε το 13-33. Με τρίποντο του Σωκράτη Ναούμη και δίποντο του Βασίλη Ρέντζιου διαμορφώθηκε το 13-38. Ο Γιάννης Καγκαράς με 2ποντο, ο Σωκράτης Ναούμης με γκολ-φάουλ (Άστοχη βολή) και ο Νίκος Λαθύρης (Φωτογραφία) με 3ποντο έκαναν το 18-40. Με 1/2  ελεύθερες βολές του Σωκράτη Ναούμη, δίποντο του Γιάννη Καγκαρά και 3ποντο του Σωκράτη Ναούμη έγινε το 20-44. Ακολούθησε ένα ακόμη 2ποντο του Γιάννη Καγκαρά, 1/2 βολές του Νίκου Βούρτσα και 2/2 ελεύθερες βολές του Τόλη Πιπέρα (24-45). Ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2ποντο, ο Γιάννης Καγκαράς με 2ποντο και ο Δημήτρης Ρούσσας με 1/2  ελεύθερες βολές και με 2ποντο διαμόρφωσαν το 29-47 του ημιχρόνου. Ο Βασίλης Ρέντζιος της Παρέας  έκοψε με τάπα τον Δημήτρη Ρούσσα της Π.Α.Κ. Ο Θοδωρής Κατσαρός της Παρέας έκανε τάπα στον Τόλη Πιπέρα της Π.Α.Κ.




Άνοιξε η διαφορά

 












Συνεχίστηκε η κυριαρχία της Παρέας, που έφτασε εύκολα την διαφορά στο +28 και στο 47-75. Οι «πορτοκαλί» έπαιξαν ξανά γρήγορο μπάσκετ και έβγαλαν αρκετές όμορφες επιθέσεις. Ο Σωκράτης Ναούμης με jump shoot, ο Παναγιώτης Κυριαζής με 2ποντο, ο Σωκράτης Ναούμης με λει απ, ο Παναγιώτης Κυριαζής με τρίποντη «βόμβα» και ο Χρήστος Βατίστας με δίποντο μετά από ασιστ του Βασίλη Ρέντζιου διαμόρφωσαν το 29-58, ανεβάζοντας την διαφορά στο +29 με σερί 12-0. Η Π.Α.Κ. με δίποντο του Δημήτρη Ρούσσα και καλάθι του Γιάννη Καγκαρά μείωσε σε 33-58. Με όμορφο δίποντο του Σωκράτη Ναούμη και λει απ του Τόλη Πιπέρα (Φωτογραφία Αριστερά) έγινε το 35-60. Ο Χρήστος Βατίστας με 2ποντο, ο Παναγιώτης Κυριαζής πέτυχε τρίποντο σχεδόν από τα 9 μέτρα και ο Τόλης Πιπέρας απάντησε με γκολ-φάουλ (Χαμένη βολή) και με τρίποντο για το 40-65. Με δίποντο του Νίκου Βούρτσα μετά από πάσα του Σωκράτη Ναούμη, δίποντο του Γιάννη Καγκαρά μετά από ασιστ του Τόλη Πιπέρα και τρίποντο του Νίκου Λαθύρη έγινε το 45-67. Ακολούθησε τρίποντο του Σωκράτη Ναούμη και τρίποντο του Βασίλη Ρέντζιου μετά από θεαματική πάσα του Γιώργου Στοφόρου (45-73). Ο Νίκος Ανδρέου (Φωτογραφία Δεξιά) με γκολ-φάουλ (Χαμένη βολή) και ο Γιώργος Στοφόρος με δίποντο μετά από ασιστ του Βασίλη Ρέντζιου έκαναν το 47-75. Ο Χρήστος Βατίστας μοίρασε μια ακόμη τάπα σε αντίπαλo, ανακόπτοντας αυτή την φορά τον Νίκο Ανδρέου της Π.Α.Κ.




Τεχνική για παλαμάκια
00.59 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Σωκράτης Ναούμης χτύπησε παλαμάκια, όταν ο Νίκος Λαθύρης σηκώθηκε για να σουτάρει 3ποντο και χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Ο Τόλης Πιπέρας αστόχησε και στις 2 ελεύθερες βολές.


Ανέβηκε η Π.Α.Κ.

 












Η Π.Α.Κ. ήταν ιδιαίτερα μαχητική και αποχαιρέτησε το τουρνουά με ψηλά το κεφάλι. Πίεσε ως το τέλος και δικαιώθηκε, αφού μείωσε από τους 31 στο τελικό -12 και στο 80-92. Ο Γιώργος Σώκος με 2ποντο και με 3ποντο μείωσε σε 52-75. Ο Παναγιώτης Κυριαζής πέτυχε ένα θεαματικό καλάθι με ατομική προσπάθεια και ο Δημήτρης Ρούσσας σημείωσε 2ποντο (54-77). Με δίποντο του Χρήστου Βατίστα, 2/2 ελεύθερες βολές του Θοδωρή Κατσαρού και ένα ακόμη 3ποντο του Παναγιώτη Κυριαζή η διαφορά πήγε στο +30 (54-84). Με δίποντο του Δημήτρη Ρούσσα και καλάθι και φάουλ του Χρήστου Βατίστα (Εύστοχη βολή) έγινε το 56-87. Ο Δημήτρης Ρούσσας με 2ποντο, ο Γιάννης Χαλκιάς (Φωτογραφία Αριστερά) με λει απ και ο Βασίλης Ρέντζιος με 1/2  βολές έκαναν το 60-88. Με καλάθι και φάουλ του Τόλη Πιπέρα (Χαμένη βολή), δίποντο του ίδιου και δίποντο του Γιάννη Καγκαρά έγινε το 66-88. Ο Θεοδόσης Κόκκοτος με δίποντο έκανε το 66-90. Η Π.Α.Κ. μείωσε σε 74-90 χάρης σε δίποντο του Τόλη Πιπέρα, 3ποντο του Γιάννη Χαλκιά, 1/2  βολές του Νίκου Ανδρέου και δίποντο του Γιάννη Καγκαρά. Ο Βασίλης Ρέντζιος με «κάρφωμα» μετά από ασιστ του Θεοδόση Κόκκοτου έκανε το 74-92. Το ματς έκλεισε με σερί 6-0 της Π.Α.Κ. για το τελικό 80-92, το οποίο έγινε με 2/2 βολές του Γιάννη Καγκαρά, δίποντο του ίδιου και καλάθι του Γιώργου Σώκου (Φωτογραφία Δεξιά).




33-17
Η Π.Α.Κ. κέρδισε στο επί μέρους σκορ της 4ης περιόδου με 33-17(!)

«Κάρφωσε» και πάλι


Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος ο Βασίλης Ρέντζιος (Φωτογραφία), ο οποίος για 5ο συνεχόμενο ματς «κάρφωσε» και προσέφερε θέαμα. Ο Αγρινιώτης αθλητής πέτυχε το τελευταίο καλάθι της ομάδας του με «κάρφωμα», γράφοντας το 74-92. 



Fair Play από Ρέντζιο
Στο τελευταίο λεπτά του ματς ο Βασίλης Ρέντζιος της Παρέας παραδέχτηκε ότι η μπάλα βγήκε εκτός γηπέδου από την ομάδα του και υπέδειξε στους διαιτητές την αλλαγή της απόφασης. Ο αθλητής πήρε τα εύσημα από τους αντιπάλους του για την κίνηση που έκανε.

Τα δεκάλεπτα
11-23, 29-47, 47-75, 80-92

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Γιάννης Χαλκιάς): Πιπέρας 15(1), Σώκος 9(1), Ανδρέου 5, Λαθύρης 6(1), Χαλκιάς 5(1), Ρούσσας 19, Καγκαράς 21

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Κυριαζής 26(4), Βούρτσας 3, Βατίστας 22, Κατσαρός 2, Ναούμης 22(3), Κολοκύθας, Κόκκοτος 2, Στοφόρος 2, Ρέντζιος Β. 13(1), Κολλημένος, Κοκοτίνης

Διαιτητές: Γιάννης Δροσίνης -Θανάσης Χουσιάδας-Δημήτρης Κουρλός
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Βαγγέλης Βλάχος
Χρονομετρητές 24΄΄: Άλκης Κατής& Άγγελος Σαμαντάς








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος