Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Μακρακώμη B.C.-Λεγεωνάριοι 60-40

Παρότι κατέβηκε με 5 μόλις αθλητές η Μακρακώμη νίκησε τους Λεγεωνάριους με 60-40 και έκανε το 3 στα 3.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Πέμπτη (8/5) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστική του 2ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 8 το βράδυ και περίπου 10 άτομα την παρακολούθησαν.
Η Μακρακώμη του Πάνου Καλοπήτα αν και αγωνίστηκε με μόλις 5 αθλητές, καθώς υπήρξαν πολλές και σημαντικές απουσίες κατάφερε και έφτασε στην επικράτηση. Είχε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό στην 3η και 4η περίοδο άνοιξε την διαφορά. Ο Σωτήρης Στεφανής σκόραρε 17 πόντους βάζοντας και 3 τρίποντα, όμως στα τελευταία λεπτά χτύπησε στο δάχτυλο του χεριού και αποχώρησε τραυματίας.
Οι Λεγεωνάριοι του Γιάννη Φλωράκη ηττήθηκαν για 3η φορά στο τουρνουά και οι ελπίδες πρόκρισης έχουν λιγοστέψει. Ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ και «κυνηγούσαν» τον αντίπαλο. Παρότι ο αγώνας άλλαξε μέρα οι «μπλε» αποτελούνταν από 7 μόλις αθλητές. Σταθερή αξία ο Στέλιος Παπάζογλου, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Μακρακώμη θα παίξει την Τετάρτη (14/5) με τον Sporting και η Λεγεωνάριοι θα αγωνιστούν ξανά Πέμπτη(15/5) απέναντι στον Ζήκο.

Μετρημένοι στα δάχτυλα
Αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης θεατών (Όλων των διοργανώσεων) σημειώθηκε στο παιχνίδι. Έγινε παρουσία μόλις 10 θεατών, τους οποίους κανείς μπορούσε να μετρήσει στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο κόσμος στην φετινή διοργάνωση φαίνεται να προτιμάει μόνο να παρακολουθεί τα ντέρμπι του 1ου Ομίλου και το τουρνουά περνάει ένα είδος κορεσμού.

Σκόραραν όλοι
Και οι 12 αθλητές που αγωνίστηκαν συνολικά σκόραραν και βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.

5 εναντίον 7
Η Μακρακώμη αγωνίστηκε με 5 μόλις αθλητές, ενώ οι Λεγεωνάριοι με 7. Εκτός από την απουσία των θεατών, υπήρχαν πολλές και σημαντικές απουσίες και στις δυο ομάδες. Παρότι οι Λεγεωνάριοι ζήτησαν αλλαγή μέρας των αγώνων τους, δεν κατάφεραν ούτε τώρα να έχουν όλους τους αθλητές στην διάθεση τους.

Πρώτη για Καραγιώργο


Ο Δημήτρης Καραγιώργος για την ομάδα των Λεγεωνάριων έκανε ντεμπούτο με την ομάδα του. Ο αθλητής σκόραρε μόλις 1 πόντο από την γραμμή των ελευθέρων βολών.

«Λαβωμένος» ο αρχηγός
Στον πάγκο της ομάδας του βρέθηκε ο τραυματίας αρχηγός της Μακρακώμης Πάνος Καλοπήτας. Τον ρόλο του προπονητή είχε ο Κώστας Χειλάς, ο οποίος είδε την ομάδα του να κερδίζει ξανά.

Πρωτιά για Σ. Στεφανή


Μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση προσέθεσε στο ενεργητικό του ο Σωτήρης Στεφανής, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους βάζοντας και 3 τρίποντα. Ο παίκτης της Μακρακώμης όμως αποχώρησε λίγο πριν το φινάλε με  πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι. Στους 13 με 3 τρίποντα ακολούθησε ο πλει μεικερ Δημήτρης Θεοδοσόπουλος και στους 12 με 1 τρίποντο ο Νίκος Γρίβας.



21 για Παπάζογλου


Και στο 3ο παιχνίδι των Λεγεωνάριων στην διοργάνωση ο Στέλιος Παπάζογλου ξεχώρισε με την παρουσία του σκοράροντας τους μισούς πόντους της ομάδας του. Πέτυχε 21 πόντους και με 7 ακολούθησε ο Ηλίας Αποστόλου.


Χωρίς τρίποντο
Οι Λεγεωνάριοι δεν σκόραραν καμία φορά στο παιχνίδι έξω από την γραμμή των 6.75. Αντίθετα η Μακρακώμη σκόραρε 7 τρίποντα.

Οριακά μπροστά 


Οριακά μπροστά πέρασε στο 1ο 10λεπτο η ομάδα της Μακρακώμης, η οποία προηγήθηκε των Λεγεωνάριων με 9-8. Με 3ποντο του Σωτήρη Στεφανή, δίποντο του Στέλιου Παπάζογλου και 2ποντο του Σωτήρη Καλαμπάκα έγινε το 3-4 υπέρ των Λεγεωνάριων. Ο Σωτήρης Στεφανής με γκολ φάουλ (Χαμένη βολή) και ο Νίκος Γρίβας με 2ποντο διαμόρφωσαν το 7-4. Το δεκάλεπτο έκλεισε με 9-8 υπέρ της Μακρακώμης χάρις 2ποντο του Ηλία Αποστόλου (Φωτογραφία), 2ποντο του Νίκου Γρίβα και καλάθι του Χρήστου Καλαμπάκα στην εκπνοή του χρόνου.


Ανέβηκαν τα «καναρίνια»


Με σερί 10-0 ολοκλήρωσε την δεύτερη περίοδο η ομάδα της Μακρακώμης, η οποία ανέβασε την διαφορά στους 14 πόντους και προηγήθηκε με 28-14. Οι Λεγεωνάριοι σκόραραν μόλις 6 πόντους και δεν μπόρεσαν να είναι εξίσου αποτελεσματικοί στην άμυνα, όπως στην 1η περίοδο. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Βασίλη Στεφανή, δίποντο του Σωτήρη Στεφανή και 3ποντο του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) η Μακρακώμη έτρεξε σερί 6-0 και προηγήθηκε με 15-8. Ο Στέλιος Παπάζογλου με δίποντο, ο Νίκος Γρίβας με 1/2 βολές και ο Ηλίας Αποστόλου με δίποντο έκαναν το 16-12. Με 2ποντο του Νίκου Γρίβα (Φωτογραφία Κέντρο) μετά από ασιστ του Σωτήρη Στεφανή και καλάθι του Ηλία Αποστόλου πραγματοποιήθηκε το 18-14. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα σερί 10-0 υπέρ της Μακρακώμης για να γίνει το 28-14. Σκόραραν οι: Κώστας Λυτάκης με δίποντο, ο Βασίλης Στεφανής (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο, ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές και ένα τρίποντο στην συνέχεια και ο Κώστας Λυτάκης πάλι με δίποντο. Ο Στέλιος Παπάζογλου των Λεγεωνάριων ανέκοψε προσπάθεια του Νίκου Γρίβα της Μακρακώμης.




+13 για τους Φθιωτούς


Η ομάδα της Μακρακώμης άνοιξε την «ψαλίδα» στην διαφορά μέχρι και τους 22 πόντους, όμως οι «μπλε» μείωσαν την διαφορά στους 13 στα τελευταία λεπτά της περιόδου. Ο Νίκος Γρίβας με δίποντο μετά από ασιστ του Κώστα Λυτάκη και ο Σωτήρη Στεφανής με καλάθι και φάουλ (Χαμένη Βολή) έκαναν το 32-14. Με 1/2 βολές του Ηλία Αποστόλου και 1/2 ελεύθερες βολές του Χρήστου Καλαμπάκα έγινε το 32-16. Ο Σωτήρης Στεφανής με δυο διαδοχικά τρίποντα έγραψε το 38-16 και πήγε την διαφορά στο +22 υπέρ των «καναρινιών». Ο Στέλιος Παπάζογλου σκόραρε με δίποντο μετά από ασιστ του Χρήστου Καλαμπάκα, εν συνεχεία πέτυχε νέο δίποντο, ο Χρήστος Καλαμπάκας (Φωτογραφία) σκόραρε με 2ποντο μετά από πάσα του Γιάννη Φλωράκη και ο Στέλιος Παπάζογλου σκόραρε και πάλι για το 38-24. Οι Λεγεωνάριοι έτρεξαν ένα σερί 8-0 και μείωσαν την διαφορά στους 14. Με 1/2 βολές του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου και δίποντο του Στέλιου Παπάζογλου μετά από ασιστ του Γιάννη Φλωράκη διαμορφώθηκε το 39-26. Ο Ηλίας Αποστόλου των Λεγεωνάριων ανέκοψε με «στοπ» τον Κώστα Λυτάκη της Μακρακώμης. Ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος της Μακρακώμης μοίρασε «τάπα» στον Ηλία Αποστόλου των Λεγεωνάριων.





Εύκολα στην επικράτηση


Με τον Κώστα Λυτάκη (Φωτογραφία) να κάνει πολύ καλή 4η περίοδο η ομάδα της Μακρακώμης έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση με 60-40. Ο Κώστας Λυτάκης με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη βολή) και ο Στέλιος Παπάζογλου με δίποντο έκαναν το 42-28. Ακολούθησε 3ποντο του Νίκου Γρίβα, δίποντο του Βασίλη Στεφανή και λει απ του Σωτήρη Στεφανή (49-28). Με 1/2 ελεύθερες βολές του Στέλιου Παπάζογλου, δίποντο του ίδιου και 2/2 βολές του ίδιου έγινε το 49-33. Ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος πέτυχε 2ποντο μετά από όμορφη προσπάθεια και ο Στέλιος Παπάζογλου σκόραρε ακόμη ένα 2ποντο (51-35). Ακολούθησε 3ποντο του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου και καλάθι του Κώστα Πασσιά (54-37). Ο Κώστας Λυτάκης με 3 συνεχόμενα καλάθια από κοντά έκανε το 60-37. Οι Λεγεωνάριοι με δίποντο του Γιάννη Φλωράκη και 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Καραγιώργου μείωσαν στο τελικό 60-40.



Ολοκλήρωσαν με 4
Περίπου 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης ο ηγέτης της Φθιωτικής ομάδας Σωτήρης Στεφανής χτύπησε στο χέρι και αποχώρησε τραυματίας. Μετά τον τραυματισμό του Πάνου Καλοπήτα την 2η αγωνιστική η ομάδα της Μακρακώμης είχε νέο τραυματισμό παίκτη της. Το ματς ολοκληρώθηκε με την Μακρακώμη να παίζει με 4 παίκτες. 


Τα δεκάλεπτα
9-8, 28-14, 39-26, 60-40

Συνθέσεις Ομάδων

Μακρακώμη B.C. (Πάνος Καλοπήτας): Γρίβας 12(1), Θεοδοσόπουλος 13(3), Λυτάκης 13, Στεφανής Σ. 17(3), Στεφανής Β. 5

Λεγεωνάριοι (Γιάννης Φλωράκης): Παπάζογλου 21, Αποστόλου 7, Καραγιώργος 1, Πασσιάς 2, Καλαμπάκας Σ. 2, Φλωράκης 2, Καλαμπάκας Χ. 5

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας & Θανάσης Χουσιάδας
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Άγγελος Σαμαντάς
Χρονομετρητής 24΄΄: Δημήτρης Κουρλός
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος