Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Νέα Αρτάκη-ΑΠΟΚ Βελούχι 6-0

Νέα συντριβή υπέστη ο πρωταθλητής Ευρυτανίας ΑΠΟΚ. Ηττήθηκε εκ νέου με 6-0, αυτήν την φορά από την πρωταθλήτρια Εύβοιας Νέα Αρτάκη.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28/5) στο Δημοτικό στάδιο της Νέας Αρτάκης και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική του 7ου Ομίλου. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια ζέστη και παρουσία περίπου 250 με 300 θεατών.
Η Νέα Αρτάκη του Δημήτρη Παναγιώτου πήρε την πιο εύκολη νίκη της στο μίνι-πρωτάθλημα των μπαράζ ανόδου, συνδυάζοντας ουσία και θέαμα. Κυριάρχησε και στα 90λεπτά της αναμέτρησης και έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο. Έκανε ένα βήμα ακόμη για την άνοδο της στην Γ΄ Εθνική. Κορυφαίος ήταν ο μέσος του Α.Ο.Ν.Α Μάριος Καραχάλιος που έκανε χατ-τρικ, όπως είχε κάνει και στο ματς της πρεμιέρας στο Καρπενήσι.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη γνώρισε ξανά βαριά ήττα και συγκεκριμένα με το ίδιο σκορ. Η ομάδα της Ευρυτανίας δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και συνέχισε να απογοητεύει. Ελαφρυντικό ίσως αποτελούν η κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και οι πολλές απουσίες.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική την Κυριακή 1 Ιουνίου ο ΑΠΟΚ θα υποδεχτεί στο τελευταίο του εντός έδρας ματς στο Καρπενήσι τον Οπούντιο Μαρτίνου και η Νέα Αρτάκη θα «κοντραριστεί» στην Αράχωβα με τον τοπικό Παρνασσό. Η Νέα Αρτάκη παρέμεινε στην κορυφή και έφτασε τους 10 βαθμούς (Έχοντας +2 από τον 2ο Οπούντιο) ενώ ο ΑΠΟΚ παραμένει τελευταίος χωρίς βαθμό.

Αρκετός κόσμος
Παρουσία περίπου 250 με 300 φιλάθλων έγινε η αναμέτρηση μεταξύ της Νέας Αρτάκης και του ΑΠΟΚ.


3-0 πριν από 11 χρόνια
Το Βελούχι στα πλαίσια της Δ΄ Εθνικής (6ος Όμιλος) με προπονητή και τότε τον Γιάννη Φλωράκη είχε αγωνιστεί στην Νέα Αρτάκη ξανά. Συγκεκριμένα το 2003 είχε ηττηθεί με σκορ 3-0.

Νέα «6άρα»
Ο ΑΠΟΚ μετά την βαριά ήττα στο γήπεδο του την περασμένη Τετάρτη από τον Παρνασσό Αράχωβας ηττήθηκε ξανά με 6-0. Οι δυο ήττες αποτελούν τις πιο βαριές ήττες Ευρυτανικής ομάδας στα μπαράζ ανόδου τα τελευταία χρόνια.

Διεθνής ρέφερι


Η Θάλεια Μήτση (Φωτογραφία) του συνδέσμου Πειραιά είναι διεθνής ρέφερι και βρίσκεται στους πίνακες της Football League. Είναι από τις πρώτες γυναίκες διαιτητής στην Ελλάδα. Διεθνής είναι και η δεύτερη βοηθός Παναγιώτα Κουτσουμπού.


Σκοράρει διαρκώς


Ο εξαιρετικός πλάγιος χαφ Μάριος Καραχάλιος (Φωτογραφία) σκόραρε ξανά χατ-τρικ ενάντια στον ΑΠΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής έχει σκοράρει 7 φορές στα μπαράζ ανόδου και είναι ο πρώτος σκόρερ στην σχετική λίστα.

Σημαντικές απουσίες
Ο ΑΠΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τον τιμωρημένο δεξιό αμυντικό Ζάχο Πολυτσέρη. Απουσίαζε για ακόμη ένα ματς ο ικανότατος μεσοεπιθετικός Δημήτρης Ζαλοκώστας. Δεν αγωνίστηκε και ο ταλαντούχος επιθετικός Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος.

2 αλλαγές

 












Ο Γιάννης Φλωράκης ξεκίνησε τον ΑΠΟΚ με 2 αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης Τετάρτης με τον Παρνασσό Αράχωβας. Επανεμφανίστηκε από την πρεμιέρα ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Αριστερά) και στο κέντρο έπαιξε ο νεαρός Πάνος Αντωνίου (Φωτογραφία Δεξιά). Μάλιστα ο μόλις 16 ετών Αντωνίου είναι ο μικρότερος αθλητής που συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου. Πήραν τις θέσεις των: Ζάχου Πολυτσέρη (Τιμωρημένος) και Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Απουσίαζε)

Επιστροφή Παπαδόπουλου-Ευσταθίου 


Φανέλα βασικού πήρε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος (Φωτογραφία, Επέστρεψε από τιμωρία), όπως και ο Αλέξανδρος Ευσταθίου, που χρίστηκε σκόρερ. Αντικατέστησαν τους: Ρένο Τσούτη (Δεν αγωνίστηκε) και Σάκη Ρούσσο(Μπήκε ως αλλαγή).

Από 5 στα…6
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας γνωρίζουν παραδοσιακά την συντριβή στην Εύβοια. Το 2012 ο Αίολος είχε ηττηθεί με 5-0 από τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου και πέρυσι η Μυρίκη με το ίδιο σκορ από την Κύμη.

Πλεονέκτημα για την άνοδο
Ο Α.Ο.Ν.Α. προπορεύεται στην βαθμολογία με 10 βαθμούς και θα διεκδικήσει το εισιτήριο την ανόδου στην Γ΄ Εθνική ενάντια στον Οπούντιο Μαρτίνου, ο οποίος ακολουθεί στους 8 βαθμούς. Οι δυο ομάδες αγωνίζονται την τελευταία (6η) αγωνιστική στην Εύβοια, αφότου ξεπεράσουν το εμπόδιο Αράχωβας και Βελουχίου αντίστοιχα, που είναι βαθμολογικά αδιάφοροι.

Α΄ Μέρος

Κυριάρχησε ο Α.Ο.Ν.Α.
Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο 45λεπτο, έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο σκόραραν 3 φορές, είχαν δυο δοκάρια και ευκαιρίες να διευρύνουν και άλλο το σκορ.

Νωρίς το 2-0


Η ομάδα της Νέας Αρτάκης μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 8ο λεπτό προηγήθηκε με 2-0. Στο 5ο λεπτό ο Δημήτρης Μακαντάσης σέντραρε από τα αριστερά και ο Νίκος Μαστροκώστας (Φωτογραφία) με κεφαλιά έκανε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Μάριος Καραχάλιος μετά από συνδυασμό του με τον σκόρερ του 1ου τέρματος με κοντινό σουτ στην δεξιά γωνία του Πάνου Βλάχου διπλασίασε τα γκολ του Α.Ο.Ν.Α. (2-0).



Αμυντικά ο ΑΠΟΚ
Η ομάδα του Βελουχίου είχε αμυντικές βλέψεις και επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις.

Δοκάρι με Καραλή


Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 19ο λεπτό όταν ο μέσος Αποστόλης Καραλής σούταρε από μακριά και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.

Εκτός ο «Μπάκα»


Ο Άλεξ Μπακαλίδης του ΑΠΟΚ αποχώρησε στο 34ο λεπτό από το παιχνίδι λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Κυριάκος Μπάμπε (Φωτογραφία).

Με σκόρερ τον Καραχάλιο
Στο 34ο λεπτό η Ευβοϊκή ομάδα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Μάριος Καραχάλιος βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε καλή θέση και με σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ πέτυχε το 3-0.

 
Νέο δοκάρι
Οι γηπεδούχοι είδαν προσπάθεια τους να σταματάει για δεύτερη φορά στο οριζόντιο δοκάρι του Πάνου Βλάχου. Στο 37ο λεπτό το σουτ του Δημήτρη Μακαντάση εκτός περιοχής κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Μακαντάσης πάσαρε στον Ευσταθίου, που σούταρε από το ύψος της περιοχής του ΑΠΟΚ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
5΄: Ο Μακαντάσης σέντραρε από αριστερά και ο Μαστροκώστας με κεφαλιά έγραψε το 1-0.
8΄: Ο Καραχάλιος άλλαξε με τον Μαστροκώστα και με κοντινό σουτ στην δεξιά γωνία του Βλάχου πέτυχε το 2-0.
15΄: Ο Μπακαλίδης σούταρε έξω από την περιοχή της Αρτάκης, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το δεξί «παραθυράκι» του Γκόγκου.
19΄: Μακρινό σουτ-βολές του Καραλή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
26΄: Ο Καραχάλιος επιχείρησε σουτ από κοντά, το οποίο έφυγε λίγο άουτ.
31΄: Σουτ του Μαστροκώστα από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
34΄: Ο  Καραχάλιος πρόλαβε στην έξοδο τον Βάχο, σούταρε στην αριστερή γωνία από καλή θέση μέσα από την περιοχή και «έγραψε» το 3-0
37΄: Σουτ του Μακαντάση εκτός περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των «κυανόλευκων».
42΄: Ο Γκούρλας έκανε την σέντρα από δεξιά και την κεφαλιά του Μαστροκώστα απέκρουσε σωτήρια ο Βλάχος.

Β΄ Μέρος

Δυνατά πάλι η Αρτάκη
Και στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε η ομάδα της Αρτάκης, η οποία μπήκε δυνατά και σκόραρε 3 φορές φτάνοντας στο τελικό 6-0.

Με όμορφο τρόπο
Στο 6ο λεπτό της επανάληψης η Νέα Αρτάκη σκόραρε για 4η φορά στο ματς μάλιστα μετά από όμορφη επιθετική προσπάθεια. Ο Δημήτρης Μακαντάσης πάσαρε στον Νίκο Μαστροκώστα, ο οποίος τροφοδότησε τον Μάριο Καραχάλιο, που έστειλε την μπάλα με πλασέ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ (4-0). Ο Καραχάλιος σημείωσε το τρίτο προσωπικό του τέρμα στο ματς κάνοντας χατ-τρικ.


 
Βρήκε δίχτυα ο Μακαντάσης


Ο έμπειρος φορ Δημήτρης Μακαντάσης στο 63ο λεπτό χρίστηκε σκόρερ και πραγματοποίησε το 5-0. Ο Νίκος Μαστροκώστας μπήκε στην περιοχή του ΑΠΟΚ σούταρε και ο Πάνος Βλάχος απέκρουσε, στην επαναφορά ο Δημήτρης Μακαντάσης με σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ πέτυχε το 5-0.

6ο με Ευσταθίου


Στα μισά της επανάληψης η Νέα Αρτάκη έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της. Στο 67΄ ο Σάκης Ρούσσος σέντραρε από αριστερά και ο Αλέξανδρος Ευσταθίου μέσα από την περιοχή με σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ πραγματοποίησε το τελικό 6-0.

Έπεσε ο ρυθμός
Η Νέα Αρτάκη στο τελευταίο 20λεπτο έκανε συντήρηση δυνάμεων και έριξε την απόδοση της. Το 6-0 έμελε να είναι το τελικό σκορ του αγώνα.

Έπαιξαν Παπαβασιλείου-Τσιλιμέκης Θ.

 












Την πρώτη του συμμετοχή στα play off ανόδου κατέγραψε ο 20χρονος πορτιέρο Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Αριστερά), που αντικατέστησε τον συνομήλικο του Πάνο Βλάχο. Αλλαγή πέρασε και ο 21χρονος Θοδωρής Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Δεξιά), κάνοντας και αυτός την δική του πρεμιέρα στα μπαράζ.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Μακαντάσης πάσαρε στον Μαστροκώστα, αυτός μεταβίβασε στον ξεμαρκάριστο Καραχάλιο, που με πλασέ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 4-0.
57΄: Σέντρα του Ρούσσου, πλασέ του Ζαχαριά απέκρουσε  ο Βλάχος και εν συνεχεία απομάκρυνε ο Κρασιάς.
63΄: Ο Μαστροκώστας μπήκε στην περιοχή του Βελουχίου, σούταρε από κοντά δυνατά, απέκρουσε ο Βλάχος και στην επαναφορά ο Μακαντάσης με  στην αριστερή γωνία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.
65΄: Σουτ του Ευσταθίου απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
67΄: Ο Ρούσσος σέντραρε από αριστερά για τον Ευσταθίου, που με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ διαμορφώνοντας το τελικό 6-0.
72΄: Ο Μαστροκώστας σούταρε έξω από την περιοχή και πάλα κατέληξε αρκετά άουτ.
76΄: Ο Ντουφεκιάς επιχείρησε μακρινό σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κίτρινες Κάρτες
Ντουφεκιάς

Διακριθέντες
Νέα Αρτάκη: Καραχάλιος, Μακαντάσης, Μαστροκώστας
ΑΠΟΚ Βελούχι:-

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Παναγιώτου (Νέα Αρτάκη): «Πιστεύω ότι αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι σήμερα με την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα. Από την αρχή επιβάλλαμε τον ρυθμό μας στον αντίπαλο, δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις, προηγηθήκαμε και νωρίς, οπότε από εκεί και πέρα άνοιξε ο δρόμος μέσα στο παιχνίδι για να συνδυάσουμε παραγωγικότητα και γκολ και όλα αυτά που αρέσουν στους φιλάθλους. Νομίζω ότι κάναμε ακόμη ένα βήμα με αυτή την νίκη. Μπαίνουμε πλέον στα τελευταία δυο παιχνίδια, αυτών των αγώνων μπαράζ με αισιοδοξία και πάντα με μεγάλη προσοχή για να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Η νίκη της Αρτάκης είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Εμείς κατεβήκαμε σήμερα με πάρα πολλά προβλήματα λόγω τραυματισμών. Δεν καταφέραμε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και στο επίπεδο αυτών των αγώνων. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους και εμένα και την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές. Στα δυο πρώτα παιχνίδια αδειάσαμε, δώσαμε ότι είχαμε και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στην συνέχεια. Χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία, θεωρώ ότι ο τραυματισμός του Μπακαλίδη ήταν κομβικός, όπως και κάποιες τιμωρίες και κάποιοι παίκτες, που δεν φανήκαν όσο συνεπείς θα έπρεπε. Θα προσπαθήσουμε να ανασυγκροτηθούμε στα δυο τελευταία παιχνίδια και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη αξιοπρέπεια. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Αρτάκης, την ευχαριστούμε για την φιλοξενία και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Νέα Αρτάκη (Δημήτρης Παναγιώτου): Γκόγκος, Γκούρλας, Γκάβαλης(46΄Κιούσης), Ζαχαριάς, Καμάρας(66΄ Κανάρης), Κάραλης, Παπαδόπουλος, Καραχάλιος(55΄ Ρούσσος), Μαστροκώστας, Μακαντάσης, Ευσταθίου

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Βλάχος(66΄ Παπαβασιλείου), Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος(76΄ Τσιλιμέκης Θ.), Κρασιάς, Φαρμάκης, Ντουφεκιάς, Χαφούς, Αντωνίου, Φλωράκης, Μπακαλίδης(34΄ λ.τρ.  Μπάμπε ), Κουτσουπιάς

Διαιτητής: Θάλεια Μήτση (ΕΠΣ Πειραιά)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Ζησιμόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά)
2ος Βοηθός: Παναγιώτα Κουτσουμπού (ΕΠΣ Πειραιά)














































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας