Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Κεράσοβο-Sporting B.C. 45-43

Το Κεράσοβο ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και με εξαιρετική 4η περίοδο κέρδισε τον Sporting με 45-43.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (11/4) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Την παρακολούθησαν μόλις 80 θεατές.
Το Κεράσοβο του Παναγιώτη Ζιάκα έπαιξε εξαιρετική άμυνα και παρότι ο αντίπαλος είχε πιο ψηλούς παίκτες κατάφερε να τους εξουδετερώσει. Παρέμενε καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού κοντά στο σκορ και στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο πλησίασε κοντά και ισοφάρισε με τρίποντα και στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα πήρε προβάδισμα στο σκορ και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο τουρνουά. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Γιάννης Αναγνωστάκης με 13, όπου πέτυχε και 1 τρίποντο.
Το Sporting του Αλέξη Αρκουμάνη δεν εκμεταλλεύτηκε τους ψηλούς αθλητές που είχε και ήταν άστοχο στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και «αυτοκτόνησε» σε πολλές περιπτώσεις. Μετά το ισόπαλο 19-19 του ημιχρόνου ανέβασε «στροφές» στην 3η περίοδο και προηγήθηκε μέχρι και 10 πόντους (25-35). Στο τελευταίο 3λεπτο του ματς έκανε κακές επιλογές στην επίθεση και κατάφερε να χάσει. Εμφανής ήταν η απουσία του Μιχάλη Χάντζη (Αγωνίστηκε στα προηγούμενα τουρνουά με την ομάδα) αλλά και των Γιώργου Αρκουμάνη και Πάνου Γαλανού που έμειναν στον πάγκο. Στους 19 πόντους με 1 τρίποντο σταμάτησε ο φόργουορντ Λάμπρος Παπαδιάς.
Την επόμενη (2η) το Κεράσοβο αγωνίζεται με την Μακρακώμη την Παρασκευή 2 Μαΐου και ο Sporting παίζει με τους Λεγεωνάριους την ίδια μέρα.

Περίπου 80
Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι μετά από αίτημα των δυο ομάδων και έγινε παρουσία περίπου 80 θεατών. Το ενδιαφέρον των φιλάθλων ήταν μειωμένο σε σχέση με τους προηγούμενες μέρες.



Σημαντικές ελλείψεις
Για την ομάδα του Sporting στον πάγκο έμεινε ο Γιώργος Αρκουμάνης αλλά και ο Πάνος Γαλανός. Οι δυο αθλητές είναι τραυματίες και αποτελούν «βαρόμετρο» για την απόδοση του Sporting.


Ο περσινός Καρπενησιακός
6 από τους 14 παίκτες του Κερασόβου αγωνίστηκαν στο περασμένο τουρνουά με τον Καρπενησιακό. Σε αυτή την διοργάνωση «μετακινήθηκαν» εκτός Καρπενησίου και συγκεκριμένα στην ομάδα του Κερασόβου. Αντίθετα στον Sporting μετακινήθηκαν 3 αθλητές (Μπουμπουρής, Παπαδιάς, Πανάρας) που πέρυσι αγωνίστηκαν στον Άτλαντα.

Κοουτσάρισμα από Α.Αρκουμάνη & Τρίκα
Την ομάδα του Sporting καθοδήγησε από τον πάγκο ο αρχηγός της Αλέξης Αρκουμάνης και τους νικητές ο Μάκης Τρίκας (Έμεινε εκτός αποστολής).

Εκτός αποστολής 2
Το Κεράσοβο είχε στο γήπεδο όλους τους αθλητές που δήλωσε. Εκτός 12αδας έμεινε ο Μάκης Τρίκας και ο Δημήτρης Βασιλείου.

Πρώτος ο Αναγνωστάκης


Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Γιάννης Αναγνωστάκης για το Κεράσοβο, όπου και σκόραρε 13 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο. Στους 10 με 2 εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.75 ακολούθησε ο Βαγγέλης Κουτσούμπας.

Ο «19άρης» Παπαδιάς


Ο Λάμπρος Παπαδιάς για την ομάδα του Sporting βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα σκοράροντας 19 πόντους έχοντας και 1 τρίποντο. Στους 12 με 3 επιτυχημένες προσπάθειες έξω από την γραμμή του τριπόντου ακολούθησε ο πλέι μέικερ της ομάδας Βαγγέλης Λελούδης.

Δυνατά το Κεράσοβο
Η νεοσύστατη ομάδα του Κερασόβου μπήκε δυνατά στο ματς και έπαιξε από τα πρώτα λεπτά πολύ καλή άμυνα. Με προσπάθειες κυρίως του Γιάννη Αναγνωστάκη πήρε προβάδισμα 5 πόντων με 13-8. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Λάμπρου Παπαδιά και τρίποντο του Γιάννη Αναγνωστάκη έγινε το 3-1. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με δίποντο ισοφάρισε σε 3-3. Με τρίποντο του Βαγγέλη Κουσούμπα και δίποντο του Κώστα Καλύβα το Κεράσοβο προηγήθηκε με 8-3. Ο Δημήτρης Ζουρζούκης με 2ποντο έκανε το 8-5. Με δυο όμορφα απανωτά καλάθια του Γιάννη Αναγνωστάκη έγινε το 12-5. Ο Βαγγέλης Λελούδης με τρίποντο μείωσε σε 12-8 και το 13-8 έγινε με 1/2 ελεύθερες βολές του Πάνου Βλάχου σε νεκρό χρόνο. Ο Γιάννης Αναγνωστάκης του Κερασόβου ανακόπηκε με «στοπ» από τον Λάμπρο Παπαδιά του Sporting.




«Φτωχό» 10λεπτο

 












Κακό ήταν το δεύτερο 10λεπτο, όπου για 4 λεπτά δεν σημειώθηκε κάποιο καλάθι. Ο Sporting χάρις τις προσπάθειες του Βαγγέλη Λελούδη κατάφερε να ισοφαρίσει στο 19-19.Ο Βαγγέλης Λελούδης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο και ο Κώστας Θάλλας με 2ποντο ισοφάρισαν σε 13-13. Ο Ηλίας Παππάς (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο και ο Πάνος Ζιάκας με δίποντο ανέβασαν ξανά την διαφορά στο +5 (18-13). Ο Βαγγέλης Λελούδης με νέο τρίποντο μείωσε σε 18-16. Με 1/2 βολές του Λάμπρου Παπαδιά, 1/2 ελεύθερες βολές του Πάνου Ζιάκα και δίποντο του Βαγγέλη Λελούδη έγινε το 19-19 του ημιχρόνου. Ο Λάμπρος Παπαδιάς του Sporting ανέκοψε με «τάπα» προσπάθεια του Ηλία Παππά του Κερασόβου. Το επί μέρους σκορ του 10λεπτου ήταν 6-11.




4 λεπτά χωρίς καλάθι
Από το τρίποντο του Βαγγέλη Λελούδη 6.25 πριν το φινάλε της 2ης περιόδου μέχρι και την εύστοχη βολή του Λάμπρου Παπαδιά 2.20 πέρασαν 4 λεπτά χωρίς να σημειωθεί κάποιο καλάθι.

Βρήκε ρυθμό ο Sporting
H ομάδα του Sporting βρήκε ρυθμό στην 3η περίοδο και έτρεξε ένα σερί 10-0 παίρνοντας προβάδισμα μέχρι και 10 πόντους. Το Κεράσοβο στο τέλος μείωσε στους 6 πόντους και στο 29-35. Ο Γιάννης Αναγνωστάκης με δίποντο, ο Πάνος Κρουστάλλης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Γιάννης Αναγνωστάκης ξανά με νέο 2ποντο έκαναν το 23-20. Με δίποντο του Γιάννη Λαθύρη, καλάθι και φάουλ του Λάμπρου Παπαδιά (Εύστοχη βολή) έγινε το 23-25. Ο Πάνος Βλάχος ισοφάρισε σε 25-25. Το Sporting έτρεξε ένα σερί 10-0 και προηγήθηκε με 25-35 χάρις σε δίποντο του Πάνου Κρουστάλλη, 1/2 βολές του Βαγγέλη Λελούδη, 3ποντο του Λάμπρου Παπαδιά, 2ποντο του Πάνου Κρουστάλλη, 1/2 βολές του Κώστα Θάλλα και 1/2 βολές του Λάμπρου Παπαδιά. Το Κεράσοβο «αφυπνίστηκε» και με 2ποντο του Γιάννη Αναγνωστάκη και 3ποντο του Βαγγέλη Κουτσούμπα μείωσε σε 29-35.



Ανατροπή στο φινάλε

 
Το Κεράσοβο δεν το έβαλε κάτω και στα τελευταία λεπτά γύρισε το ματς και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη. Σημαντική η συμβολή των Πάνου Ζιάκα και Βαγγέλη Κουτσούμπα. Ο Sporting στο τελευταίο λεπτό έκανε πολλά λάθη στην επίθεση και κυριολεκτικά «αυτοκτόνησε». Με δίποντο του Πάνου Ζιάκα (Φωτογραφία Αριστερά) και γκολ φάουλ του Λάμπρου Παπαδιά με εύστοχη βολή έγινε το 31-37. Ο τριποντέρ Πάνος Ζιάκας με εντυπωσιακό 3ποντο στην εκπνοή του χρόνου μείωσε σε 34-38. Με δίποντο του Πάνου Ζιάκα και 2ποντο του Λάμπρου Παπαδιά έγινε το 36-40. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας (Φωτογραφία Κέντρο) με εντυπωσιακό τρίποντο με ταμπλό και με δίποντο στην συνέχεια έβαλε μπροστά την ομάδα του με 41-40. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με 2ποντο άλλαξε την πρωτοπορία στο σκορ (41-42). 00.47 πριν το φινάλε ο Χρήστος Πανάρας είχε 0/2 βολές. 00.30 πριν το τέλος ο Λάμπρος Παπαδιάς με 1/2 ελεύθερες βολές πέτυχε το 41-43. 00.26 πριν το τέλος ο Πάνος Βλάχος (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο ισοφάρισε (43-43). 00.17 πριν το φινάλε ο Πάνος Ζιάκας με 1/2 βολές έκανε το 44-43. Το τελικό 45-43 διαμόρφωσε 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με 1/2 ελεύθερες βολές ο Ηλίας Παππάς. Ο Πάνος Βλάχος του Κερασόβου ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του Πάνου Κρουστάλλη του Sporting.







5 φάουλ ο Κρουστάλλης


2.05 πριν το τέλος του ματς ο σέντερ του Sporting Πάνος Κρουστάλλης έκανε το 5ο του ατομικό φάουλ και αποχώρησε από την αναμέτρηση.

Πανηγυρισμοί νικητών
Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι παίκτες του Κερασόβου πανηγύρισαν την νίκη τους.



Τα δεκάλεπτα
13-8, 19-19, 29-35, 45-43

Συνθέσεις Ομάδων

Κεράσοβο (Παναγιώτης Ζιάκας): Αναγνωστάκης 13(1), Παππάς 4(1) Ζιάκας 9(1), Ντρίβας, Σεϊντής, Κεφαλάς, Κουτσούμπας 10(2), Ράπτης, Βλάχος 7, Καλύβας 2, Ιωάννου

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Μπουμπουρής, Πανάρας, Λαθύρης 2, Ζουρζούκης 2, Λελούδης 12(3), Κρουστάλλης 5, Παπαδιάς 19(1), Αρκουμάνης Α., Θάλλας 3

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας & Νίκος Κωστής
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Θεοδόσης Κόκκοτος
Χρονομετρητής 24΄΄: Δημήτρης Κουρλός
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος