Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Γ.Σ. Άτλας-Jail Blazers 62-50

Προπόνηση έκανε ο Άτλαντας παίζοντας σε χαλαρούς ρυθμούς νίκησε τους αξιόμαχους Jail Blazers με 62-50. Οι Jail Blazers ήταν κοντά στο σκορ μέχρι και 5 λεπτά πριν την λήξη του.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (30/4) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστική του 1ου Ομίλου του 4ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και το παρακολούθησαν γύρω στα 50 με 60 άτομα.
Ο Άτλαντας έκανε προπόνηση απέναντι στους Jail Blazers και πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής αθλητές που δεν έχουν παίξει αρκετά στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Το μυαλό όλων είναι στο ματς της χρονιάς την Κυριακή με τον Αλέξανδρο Νέας Αρτάκης. Το ματς δεν χωράει κριτική, καθώς ο Άτλαντας επικράτησε με σβηστές μηχανές. Μάλιστα «χαλάρωσε» υπερβολικά και στην 3η περίοδο, βρέθηκε πίσω στο σκορ (36-38), κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Ίγκλι Οσμεναϊ με 15 πόντους, ο οποίος έβαλε και 3 τρίποντα.
Οι Jail Blazers του Δημήτρη Νιούτσικου δεν παρέδωσαν τα εύκολα τα «όπλα» και παρότι έπαιζαν με μια ομάδα που αγωνίζεται σε επίσημο πρωτάθλημα πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το νεανικό σύνολο κέρδισε τις εντυπώσεις με την ανταγωνιστικότητα του, αλλά και το χειροκρότημα του κοινού. Γνώρισε την πρώτη του ήττα στο τουρνουά. Ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης σκόραρε 13 βάζοντας και 2 τρίποντα.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Άτλαντας θα αγωνιστεί την Δευτέρα (5/5) με τον Πρωτέα στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου και οι Blazers θα παίξουν την Τετάρτη (7/5) με την Παρέα.

Λίγος κόσμος
Λιγοστοί θεατές παρακολούθησαν το τελευταίο ματς της 2ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο. Περίπου 50 με 60 θεατές βρέθηκαν στο κλειστό.





Αδερφική μονομαχία

 












Τα αδέρφια Κωνσταντίνος (Φωτογραφία Αριαστερά) και Χρυσόστομος (Φωτογραφία Δεξιά) Λιάπης τέθηκαν αντιμέτωποι. Ο Κωνσταντίνος ντεμπούταρε στο τουρνουά με τον Άτλαντα και ο κατά αρκετά χρόνια μικρότερος Χρυσόστομος αγωνίστηκε με τους Jail Blazers. Μάλιστα είναι συμπαίκτες στον Άτλαντα και ο Χρυσόστομος «κοντραρίστηκε» με την ομάδα του.


15 ο Οσμενάϊ


Ο μοναδικός παίκτης που έπαιξε σε όλο το 40λεπτο ήταν ο Ίγκλι Οσμενάϊ. Ο παίκτης του Άτλαντα σκόραρε 15 πόντους βάζοντας και 3 τρίποντα. Στους 10 ακολούθησε ο νεαρός γκάρντ Νίκος Καραγκούνης.


Ξεχώρισε ο Σβερώνης


Με την είσοδο του στο ματς στο δεύτερο μέρος έβαλε τους «Αμερικάνους» δυνατά στο ματς και συνέβαλλε και αυτός στην εικόνα που παρουσία η ομάδα. Πρόκειται για τον πλέι μέικερ Δημήτρη Σβερώνη, που σκόραρε 13 πόντους με 2 τρίποντα. Στην 1η και 2η περίοδο κάθισε στον πάγκο και καθοδήγησε την ομάδα, έχοντας τον άτυπο ρόλο του προπονητή. Στους 9 ακολούθησε ο ταλαντούχος γκάρντ Στέλιος Ρεσίτης.


Προέρχονταν από νίκη
Οι δυο ομάδες προέρχονταν από νίκη στο ματς της πρεμιέρας. Ο μεν Άτλαντας είχε νικήσει την Παρέα, οι δε Blazers τον Ζέφυρο.

Ίδια 5αδα
Ο Άτλαντας αγωνίστηκε και στα δυο πρώτα δεκάλεπτα με τα δεύτερα και δεν έκανε καμία αλλαγή. Η 5αδα που έπαιξε στο πρώτο μέρος ήταν η ακόλουθη: Τάσος Καδάς, Νίκος Καραγκούνης, Ίγκλι Οσμενάϊ, Δημήτρης Σταμάτης και Κωνσταντίνος Λιάπης. Η πρώτη αλλαγή έγινε 7.30 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου.

Ανέβηκε στο τέλος

 
Στα τελευταία λεπτά της περιόδου ο Άτλας ανέβασε την απόδοση του και με τα καλάθια του Κωνσταντίνου Λιάπη πήρε προβάδισμα 8 πόντων με 13-5. Στο πρώτο σουτ του αγώνα, του Λάμπρου Κατσαρού των Jail Blazers η μπάλα κόλλησε στο στεφάνι και η κατοχή πέρασε στον Άτλαντα. Στην συνέχεια ο Λάμπρος Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε το πρώτο καλάθι του παιχνιδιού (0-2). Με 1/2 βολές του Τάσου Καδά, δίποντο του Νίκου Καραγκούνη και 2ποντο του Τάσου Καδά (Φωτογραφία Κέντρο) ο Άτλας πέρασε μπροστά με 5-2. Ο Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο ισοφάρισε σε 5-5. Ακολούθησαν 3 συνεχόμενα δίποντα του Κωνσταντίνου Λιάπη, το δεύτερο ήταν από όμορφη ασιστ του Τάσου Καδά και το 3ο μετά από έξοχη επίθεση και γρήγορη εναλλαγή της μπάλας. Το 13-5 του δεκαλέπτου διαμόρφωσε ο Ίγκλι Οσμεναϊ με δίποντο με την ομάδα του να «τρέχει» ένα σερί 8-0.  Ο Κωνσταντίνος Λιάπης του Άτλαντα ανέκοψε με τάπα τον Δημήτρη Νιούτσικο των Jail Blazers.




Έλεγχος του ρυθμού

 












Σε κοντρόλ μπάσκετ πήγε και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άτλαντας, ο οποίος ξέφυγε με 10 πόντους, όμως οι Blazers αντέδρασαν και μείωσαν στον 1 πόντο. Το δεκάλεπτο έκλεισε με 27-17 υπέρ του Άτλαντα. Με δίποντο του Βαγγέλη Τετράδη (Φωτογραφία Αριστερά) και 1/2  βολές του ίδιου οι Jail Blazers μείωσαν σε 13-8. Ακολούθησαν 1/2  ελεύθερες βολές του Κωνσταντίνου Λιάπη, δίποντο του Δημήτρη Σταμάτη (Φωτογραφία Δεξιά) και 2ποντο του Ίγκλι Οσμεναϊ μετά από εναλλαγή της μπάλας με τον Τάσο Καδά (18-8) και +10 για τον Άτλαντα. Με τρίποντο του Χρήστου Παπαβασιλείου, 1/2  ελεύθερες βολές του Λάμπρου Κατσαρού, 2ποντο του Χρυσόστομου Λιάπη και γκολ φάουλ του Στέλιου Ρεσίτη, ο οποίος ευστόχησε και στην βολή έγινε το 18-17. Οι Blazers «έτρεξαν» σερί 9-0 και μείωσαν στον πόντο. Με 2ποντο του Νίκου Καραγκούνη, 3ποντη «βόμβα» του Ίγκλι Οσμεναϊ, 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σταμάτη και δίποντο του Κωνσταντίνου Λιάπη ο Άτλας απάντησε και αυτός με σερί 9-0 και πήγε ξανά την διαφορά στους 10. Ο Τάσος Καδάς του Άτλαντα μοίρασε μια τάπα στον Βαγγέλη Τετράδη των Jail Blazers. Ο Χρυσόστομος Λιάπης των Blazers ανέκοψε θεαματικά με «στοπ» τον Δημήτρη Σταμάτη του Άτλαντα.




Ανέβηκαν με Σβερώνη


Οι Jail Blazers μετά την είσοδο του Δημήτρη Σβερώνη έκαναν εντυπωσιακή 3η περίοδο. καθώς κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να προηγηθούν με 38-36. Ο Άτλας επανέφερε την τάξη στο φινάλε και πήρε το προβάδισμα με 41-37. Με δίποντο του Βαγγέλη Τετράδη, 2/2 ελεύθερες βολές του Τάσου Καδά και 1/2  βολές του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 29-20. Ακολούθησε δίποντο του Νίκου Καραγκούνη (Φωτογραφία) και 2ποντο του Χρυσόστομου Λιάπη (31-22). Οι Jail Blazers με δίποντο του Λάμπρου Κατσαρού και νέο καλάθι του Χρυσόστομου Λιάπη μείωσαν σε 33-26. Με νέο καλάθι του Νίκου Καραγκούνη έγινε το 33-26. Ακολούθησε δίποντο του Χρυσόστομου Λιάπη (Πήρε το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας σε όλα τα καλάθια που πέτυχε) μετά από ασίστ του Δημήτρη Σβερώνη και με τρίποντο του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 33-31. Ο Τάσος Καδάς με 1/2  βολές πραγματοποίησε το 34-31. Οι Blazers πήραν την πρωτοπορία στο σκορ με 3ποντο του Δημήτρη Σβερώνη στην εκπνοή της επίθεσης και νέο δίποντο του ίδιου (34-36). Ο Ίγκλι Οσμενάϊ με τρίποντο και ο Θωμάς Χονδρός με καλάθι και φάουλ (Έχασε την βολή) μετά από ασιστ του Δημήτρη Λερογιάννη διαμόρφωσαν το 39-36. Το 41-37 του 10λεπτου έγινε με 1/2  βολές του Λάμπρου Κατσαρού και 2ποντο του Ίγκλι Οσμενάϊ. Το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 14-20 υπέρ των Blazers



«Καθάρισε» με Λερογιάννη


Κοντά ήταν στο σκορ και στην 4η περίοδο οι ομάδες, καθώς ο Άτλαντας συνέχισε να παίξει χαλαρά. 6 λεπτά πριν το τέλος οι Blazers ισοφάρισαν σε 48-48. Στην συνέχεια χάρης τις όμορφες προσπάθειες του Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία Δεξιά) ο Άτλας έκανε ένα σερί 10-0 και έφτασε χωρίς άγχος στο τελικό 62-50. Ο Νίκος Καραγκούνης πέτυχε δίποντο μετά από ασιστ του Δημήτρη Σταλίκα και ο Ίγκλι Οσμενάϊ σκόραρε έξω από τα 6.75 (46-37). Ο Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία Αριστερά) με 1/2  ελεύθερες βολές, ο ίδιος στην συνέχεια με έξοχη προσπάθεια σκόραρε δίποντο κερδίζοντας και φάουλ (Ευστόχησε στην βολή) και με 2ποντο του Δημήτρη Σβερώνη οι Blazers μείωσαν στους 3 (46-43). Με follow του Δημήτρη Σταλίκα, τρίποντο του Δημήτρη Νιούτσικου (Φωτογραφία Κέντρο) και 2ποντο του Στέλιου Ρεσίτη μετά από ασίστ του Δημήτρη Σβερώνη οι Blazers 6 λεπτά πριν το τέλος ισοφάρισαν σε 48-48. Ο Δημήτρης Σταμάτης με 2ποντο, ο Σπύρος Ραχιώτης με 1/2  βολές, ο Δημήτρης Σταμάτης με ωραία προσπάθεια πέτυχε όμορφο δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Λερογιάννης με ωραίο ανάποδο λει απ και ο ίδιος πάλι με μπάσιμο τελείωσε όμορφα την επίθεση του Άτλαντα για το 58-48. Με ένα σερί 10-0 ο Άτλας «καθάρισε» την υπόθεση-νίκη στο πιο κρίσιμο σημείο τους  ματς. Ο Δημήτρης Σβερώνης μείωσε με 2ποντο σε 58-50. Το τελικό 62-50 διαμορφώθηκε με γκολ-φάουλ του Δημήτρη Λερογιάννη (Χαμένη βολή) και δίποντο του ίδιου, που κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ πρώτα. Ο Στέλιος Ρεσίτης των Jail Blazers ανέκοψε με τάπα τον Δημήτρη Σταμάτη του Άτλαντα.




Εκτός με φάουλ
7.29 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα ο Νίκος Καραγκούνης του Άτλαντα έκανε 5ο φάουλ και αποβλήθηκε. 22 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ήταν η σειρά του Χρυσόστομου Λιάπη των Jail Blazers να συμπληρώσει 5 φάουλ και να αποχωρήσει πρόωρα από την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα
13-5, 27-17, 41-37, 62-50

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Δημήτρης Σταλίκας): Σταλίκας 3, Καραγκούνης 10, Ραχιώτης 1, Οσμεναϊ 15(3), Λιάπης Κ. 9, Χονδρός 2, Σαμαντάς, Σταμάτης 8, Καδάς 6, Λερογιάννης 8

Jail Blazers (Δημήτρης Νιούτσικος): Κοντοκώστας, Κατσούδας, Ρεσίτης 9, Ζαρκάδας, Νιούτσικος 3(1), Τετράδης 5, Σβερώνης 13(2), Γενιτσαρόπουλος, Κατσαρός 6, Παπαβασιλείου 6(2), Λιάπης Χ. 8

Διαιτητές: Δημήτρης Κουρλός & Θεοδόσης Κόκκοτος
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Βαγγέλης Βλάχος
Χρονομετρητής 24΄΄: Άλκης Κατής
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος