Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Δεν τερμάτισε στο παγκόσμιο ο Αντωνίου-Ιδιαίτερη αναφορά από την εφημερίδα «Βήμα»


Δεν κατάφερε να τερματίσει σε κανένα αγώνισμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ο Γιάννης Αντωνίου. Ο χιονοδρόμος του ΕΟΣ Καρπενησίου βρέθηκε στην Σλοβακία τις προηγούμενες ημέρες για να συμμετάσχει σε μια μεγάλη διοργάνωση.
Την Τρίτη (4/3) στο γιγαντιαίο σλάλομ (GS) είχε πτώση στην 2η διαδρομή και δεν τερμάτισε, ενώ την Τετάρτη (5/3) στο απλό σλάλομ δεν τερμάτισε ούτε εκεί καθώς εγκατέλειψε στην 1η διαδρομή.

Ο μεγάλος απών
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η εφημερίδα Βήμα για την απουσία του Γιάννη Αντωνίου από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Χαρακτηρίζει τον αθλητή ως τον μεγάλο απών από τους αγώνες και κάνει ιδιαίτερη μνεία για τις επιδόσεις του και το μέλλον του στην χιονοδρομία.
Αναλυτικά όσα έγραψε η εφημερίδα «Βήμα» για τον Γιάννη Αντωνίου: «Ο μεγάλος απών από τους Ολυμπιακούς του Σότσι ήταν ο πρωταθλητής μας στην τεχνική κατάβαση Γιάννης Αντωνίου. Ο Αντωνίου, που δικαίως ήταν ο πρώτος λαμπαδηδοδρόμος στην Ολυμπία στην Αφή της Φλόγας, αφού ήταν ο αθλητής με τους καλύτερους βαθμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας και ο αθλητής με τις περισσότερες διακρίσεις, τελικά δεν επελέγη γιατί έπρεπε να είναι μέσα στους 500 πρώτους της τεχνικής κατάβασης και ήταν 508ος! Οι άλλοι δύο αθλητές που μας εκπροσώπησαν είχαν δηλώσει άλλη κατηγορία και είχαν την τύχη να επιλεγούν. Αναφέρω αυτή την περίπτωση γιατί ο Γιάννης Αντωνίου είναι ένας εξαιρετικός αθλητής, πού έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον θαυμασμό όλου του κόσμου της ελληνικής χιονοδρομίας και η μη συμμετοχή του μας προβλημάτισε. Το μέλλον είναι όμως μπροστά του και ελπίζω να συνεχίσει την προπόνηση και να δικαιωθεί γιατί το αξίζει.»