Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Για δεύτερη φορά ο Ναυπακτιακός Αστέρας στον δρόμο Ευρυτανικής ομάδας

Ο κυπελλούχος Ναυπακτιακός Αστέρας είναι ο επόμενος αντίπαλος του κυπελλούχου Ευρυτανίας Αίολου. Οι δυο γειτονικοί κυπελλούχοι θα αναμετρηθούν στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο της Ναυπάκτου με φόντο τα προημιτελικά του κυπέλλου ερασιτεχνών.
Ο Ναυπακτιακός μετράει 5 σερί νίκες υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Πανουργιά και είναι αδιάφορος στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ, αφού απομένει μια αγωνιστική και έχει τερματίσει στην 2η θέση. Έχει στρέψει αποκλειστικά την προσοχή του στο κύπελλο. Η ιστορική ομάδα της Ναυπακτίας θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά απέναντι σε ομάδα της Ευρυτανίας, καθώς το 2009 είχε ηττηθεί μέσα στο γήπεδο της από τον ΑΠΟΚ με 1-0.
Ο Ναυπακτιακός κέρδισε στον τελικό κυπέλλου τους Νέους του Παναιτωλικού στα πέναλτι με σκορ 4-3. Η κανονική διάρκεια έληξε χωρίς τέρματα και η παράταση με σκορ 2-2. Ο Ναυπακτιακός προηγήθηκε στην παράταση δυο φορές με τον Ψυχογιό (94΄, 114΄). Κατέβηκε στον τελικό με την ακόλουθη σύνθεση: Πετσίνης, Καραγιάννης, Καζανάς, Θεοχάρης, Ζαχαρόπουλος, Γεωργακόπουλος, Σταυρόπουλος (80΄ Μπράνης), Θανασιός, Ψυχογιός, Μικελάτος (117΄ Καρτσακλής), Καλαβρουζιώτης (86΄ Αδραχτάς)

Προέρχεται από νίκη
Ο Ναυπακτιακός Αστέρας την Κυριακή (23/3) επικράτησε στο γήπεδο του της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου με σκορ 3-0 για την 25η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΑ. Τα γκολ της ομάδας σημειώθηκαν όλα στο πρώτο μέρος. Ο Σταυρόπουλος σκόραρε δυο φορές στο 7ο και 18ο λεπτό και ο Καραγιάννης μια φορά στο 45΄.
Η ομάδα της Ναυπάκτου αγωνίστηκε την Κυριακή με την ακόλουθη σύνθεση: Ανδρεόπουλος, Καζανάς, Ερινάλντο, Θεοχάρης, Ζαχαρόπουλος, Θανασιός, Καραγιάννης(73΄ Παπαδόπουλος), Μυτιλήνης, Ψυχογιός, Μικελάτος(80΄  Καρτσακλής), Σταυρόπουλος (80΄Αδραχτάς)

5Χ5 με Πανουργιά


Η ομάδα της Ναυπάκτου έχει 5 συνεχόμενες νίκες με τον νέο της προπονητή στον πάγκο Γιάννη Πανουργιά.

2η θέση στο πρωτάθλημα
Ο Ναυπακτιακός Αστέρας θα τερματίσει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας χάσει τον τίτλο από τον Όμηρο Νεοχωρίου. Έχει 51 βαθμούς και το Νεοχώρι 62. Την Κυριακή (30/3) θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Κατάκτηση στα πέναλτι
Ο Ναυπακτιακός «σήκωσε» την κούπα στα πέναλτι κερδίζοντας τους Νέους του Παναιτωλικού με 4-3. Η κανονική διάρκεια έληξε χωρίς γκολ (0-0) και η παράταση ισόπαλη με 2-2.

7ο τρόπαιο
Ο Ναυπακτιακός κατέκτησε το 7ο κύπελλο της ιστορίας του. Κατέκτησε το κύπελλο Αιτωλοακαρνανίας μετά από 5 χρόνια.

Στο ρόστερ ο Καρτσακλής


Ο 33χρονος μέσος Θανάσης Καρατσακλής αγωνίζεται στην ομάδα της Ναυπάκτου. Έχει αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν ομάδες της Ευρυτανίας αγωνιζόμενος στον 4ο Όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος με την ομάδα του Αστέρα Ιτέας. Ο Καρτσακλής είχε αγωνιστεί στην Ιτέα την χρονιά 2008-2009 μαζί με τον επιθετικό του Αίολου Δημήτρη Κουρλό.

Μια φορά με ομάδα της ΕΠΣΕ
Ο Ναυπακτιακός Αστέρας έχει αγωνιστεί μια φορά κόντρα σε ομάδα της Ευρυτανίας. Την σεζόν 2008-2009 για την πρώτη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών είχε ηττηθεί με 0-1 από τον ΑΠΟΚ μέσα στο Παπαχαραλάμπειο στάδιο. Ο ΑΠΟΚ εκείνη την σεζόν έφτασε μέχρι τους «8» του θεσμού, όπου και αποκλείστηκε στην Άρτα από την Βολίδα Κάτω Γαρούνα.



Τα στοιχεία του παιχνιδιού:

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-1
8-4-2009 Δημοτικό Στάδιο Ναυπάκτου 1η Φάση Κυπέλλου Ερασιτεχνών (5ος Όμιλος)

Γκολ: (39΄) Φλέγκας

Συνθέσεις Ομάδων

Ναυπακτιακός Αστέρας: Καραγκούνης, Κουρέλλας, Παπακωστόπουλος, Γιαβρούτας, Κοσαδιανός, Δενδρινός, Κάκκος, Ζαχαράκης (69' Καραγιάννης), Καλαβρουζιώτης (74΄ Ζαχαρόπουλος Λ.), Ζαχαρόπουλος Α. (77΄ Φερόλι), Σταυρόπουλος

ΑΠΟΚ Βελούχι: Ευαγγελόπουλος, Βλάχος, Πασσάς, Κρασιάς, Κατσάνος, Ζέρβας, Βόγλης (92΄ Ξαγάρας), Γεωργακόπουλος, Μπακαλίδης, Αναστασόπουλος, Φλέγκας (86΄ Φλωράκης)

Η Ταυτότητα της ομάδας


Πλήρες όνομα: Παπαχαραλάμπειος Αθλητικός Σύλλογος Ναυπακτιακός Αστέρας
Ψευδώνυμο: Ροσονέρι
Έτος ίδρυσης: 1958
Γήπεδο: Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου, (χωρητικότητα: 1.600 θέσεις)
Πρόεδρος: Θανάσης Αλμπάνης
Προπονητής: Γιάννης Πανουργιάς 








Φωτογραφίες-Πληροφορίες:  www.nafpaktianews.gr