Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΕΠΑΛ Καρπενησίου-Γενικό Λύκειο Καρπενησίου 2-0

Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου επικράτησε του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου με 2-0 και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει κάποιο Λύκειο του Δήμου Αγράφων.
Ο ημιτελικός αγώνας του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (7/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 11.20 και είχε διάρκεια 70 λεπτών.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου ήταν καλύτερο στο πρώτο μέρος, όπου μπήκε δυνατά στο ματς κυριάρχησε και προηγήθηκε με 1-0 χάρις στο όμορφο γκολ του Κώστα Χρυσαφόπουλου. Στην επανάληψη παρότι είχε αριθμητική υπεροχή για άγνωστο λόγο οπισθοχώρησε και πιέστηκε από τον αντίπαλο. Τελικώς στα τελευταία λεπτά πέτυχε το 2ο γκολ με τον εξαιρετικό μέσο Τόλη Φούκα και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό.
Το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου ήταν κακό στο πρώτο μέρος και είχε πολλά προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη κάνοντας και αρκετά λάθη. Μετά την αποβολή του στόπερ Κώστα Γιαννόπουλου στο 5ο λεπτό της επανάληψης «αναζωογονήθηκε» και πίεσε αρκετά τον αντίπαλο επιζητώντας την ισοφάριση. Τελικώς δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και δέχτηκε και 2ο γκολ.
Το ΕΠΑΛ θα αγωνιστεί στον τελικό του πρωταθλήματος κόντρα σε Λύκειο Κερασοχωρίου ή Λύκειο Γρανίτσας.

Λιγοστοί λόγω βροχής
Περίπου 50 άτομα παρακολούθησαν τον ημιτελικό αγώνα του σχολικού πρωταθλήματος. Διάστημα του παιχνιδιού έγινε και κάτω από ψιλόβροχο.


70 λεπτά
Ο αγώνας διήρκησε 70 λεπτά και παίχτηκαν δυο 35λεπτα.

Πανό του ΕΠΑΛ
Οι μαθητές του ΕΠΑΛ τοποθέτησαν πανό στο γήπεδο, το οποίο έγραφε «Πάμε μωρή ΕΠΑΛΑΡΑ».


Τέρμα ο Κατσαρός


Το Γενικό Λύκειο δεν είχε στην διάθεση του κάποιο τερματοφύλακα και την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο αμυντικός των Αγράφων Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία).

Περιμένουν αντίπαλο
Το ΕΠΑΛ θα διεκδικήσει και φέτος το κύπελλο στο ποδόσφαιρο και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του από το άλλο ζευγάρι, όπου θα παίξουν το Λύκειο Κερασοχωρίου με το Λύκειο Γρανίτσας.

«Χτίζει» παράδοση
Και πέρυσι το ΕΠΑΛ είχε αποκλείσει το Γενικό Λύκειο στα ημιτελικά και πλέον «χτίζει» παράδοση υπέρ του.

Σχεδόν όλοι με συμμετοχές στην Α΄


Μόλις 3 ποδοσφαιριστές από αυτούς που αγωνίστηκαν δεν έχουν συμμετοχή στην Α΄ κατηγορία Ευρυτανίας. Μάλιστα και οι 3 αγωνίστηκαν με τους νικητές. Πρόκειται για τον δεξιό μπακ Λάμπρο Σερμεντζέλη (Φωτογραφία Αριστερά), τον αριστερό χαφ Φλοριάν Μπούτσι (Φωτογραφία Κέντρο, Προπονείται με τον ΑΠΟΚ χωρίς να έχει βγάλει δελτίο) και τον Νίκο Κοντοπάνο (Φωτογραφία Δεξιά), που έπαιξε ως αλλαγή.

Δυο αλλαγές
Οι ομάδες έκαναν μόλις 2 αλλαγές και αρκετοί ποδοσφαιριστές έμειναν στον πάγκο. Για το Γενικό αλλαγή μπήκε στο ημίχρονο ο επιθετικός Μπάμπης Παπαϊωάννου και για το ΕΠΑΛ πέρασε στο ματς στις καθυστερήσεις ο Νίκος Κοντοπάνος.

Με φανατικούς…φιλάθλους
Όμορφη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ, που κέρδισαν κατά κράτος και την μάχη της κερκίδας. Ενθάρυναν με συνθήματα τους ποδοσφαιριστές του ΕΠΑΛ, αλλά άναψαν και καπνογόνο στα τελευταία λεπτά του ματς.




Εκτός οι 98άρηδες
Αρκετοί μαθητές της πρώτης Λυκείου, που έπαιζαν με την μικτή της ΕΠΣ Ευρυτανίας δεν αγωνίστηκαν στο ματς. Πρόκειται για τους: Πάνο Αντωνίου, Κώστα Καββαδία, Δημήτρη Μπανιά, Γιώργο Πλεξίδα και Γιάννη Κουτσουπιά. Δεν έπαιξε ακόμη ο Χρήστος Ανδρεάκης (1997) του Αίολου.

Α΄ μέρος

Κυριάρχησε το ΕΠΑΛ
Το πρώτο 35λεπτο άνηκε στο ΕΠΑΛ, όπου από την αρχή πίεσε και έψαξε το γκολ.

Προηγήθηκε με «Χρύ»


Στο 19΄ λεπτό του παιχνιδιού το ΕΠΑΛ Καρπενησίου άνοιξε το σκορ. Ο Τόλης Φούκας έκανε όμορφα την κάθετη για τον Κώστα Χρυσαφόπουλο (Φωτογραφία) και αυτός από τα όρια της περιοχής και αριστερά χωρίς πίεση με πλασέ στην αριστερή γωνία του Γενικού Λυκείου πραγματοποίησε το 1-0. Οι παίκτες του ΕΠΑΛ πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ που σημείωσαν και έγιναν όλοι ένα «κουβάρι».




Αρκετά λάθη
Αρκετά προβλήματα και αρκετά λάθη έκανε το Γενικό Λύκειο, που δεν μπόρεσε στο πρώτο μέρος να έχει σωστή επιθετική ανάπτυξη.

Αναγκαστική αλλαγή


Ο μέσος Αργύρης Τσάκνης (Φωτογραφία) αποχώρησε λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιχρόνου εξ αιτίας τραυματισμού. Την θέση του πήρε στις αρχές της επανάληψης ο Μπάμπης Παπαϊωάννου.



Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Εκτέλεση φάουλ του Αθανασόπουλου πέρασε πάνω από την εστία του Κατσαρού.
14΄: Ο Αθανασόπουλος έκανε την πάσα για τον Χρυσαφόπουλο, που από καλή θέση μέσα στην περιοχή πλάσαρε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Γενικού.
15΄: Ο Σιταράς μπήκε στην περιοχή από δεξιά έκανε το σουτ από πλάγια και ο Γιόγιος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
19΄: Ο Φούκας με κάθετη έβγαλε τον Χρυσαφόπουλου στα όρια της περιοχής και αριστερά απέναντι στον Κατσαρό και αυτός με όμορφο πλασέ στην αριστερή γωνία έκανε το 1-0.

Β΄ μέρος

Αποβολή Γιαννόπουλου


Μόλις στο 4ο λεπτό του δεύτερου μέρους ο κεντρικός αμυντικός Κώστας Γιαννόπουλος του Γενικού Λυκείου τράβηξε από πίσω από την φανέλα τον Κώστα Χρυσαφόπουλο. Ο ρέφερι Γιάννης Φλωράκης τον απέβαλλε με 2η κίτρινη κάρτα και η ομάδα του έμεινε με 10.



Ανέκαμψε το ΓΕΛ
Παρότι είχε παίκτη λιγότερο το Γενικό Λύκειο σε όλο το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά επιθετικό και διεκδίκησε μέχρι το τέλος την ισοφάριση.

Στην κόντρα
Το ΕΠΑΛ έπαιξε στην κόντρα-επίθεση και σε μια από τις αντεπιθέσεις ήρθε 1 λεπτό πριν το φινάλε το δεύτερο γκολ.

Με σκόρερ τον Φούκα


Στο 69΄ ο βραχύσωμος Τόλης Φούκας με καταπληκτικό δυνατό σουτ εκτός περιοχής και αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο παίκτης της Μυρίκης πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα που πέτυχε, έβγαλε την φανέλα του και κατευθύνθηκε προς την κερκίδα χαιρετώντας στρατιωτικά τους φιλάθλους.




Οι καλύτερες φάσεις
39΄: Ο Γιαννόπουλος τράβηξε από την φανέλα τον Χρυσαφόπουλο και αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
42΄: Ο Κατσίκης σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Χρυσαφόπουλου πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
53΄: Ο Ζαχαρόπουλος έκανε το λάθος και ο Χρυσαφόπουλος σούταρε βεβιασμένα άουτ από το δεξί δοκάρι.
56΄: Σουτ του Κοτρώνη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Γιόγιου.
61΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιταρά μπλόκαρε ο πορτιέρο του ΕΠΑΛ.
69΄: Ο Φούκας με καταπληκτικό δυνατό σουτ εκτός περιοχής και αφού η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι έγραψε το τελικό 2-0.

Πανηγύρισαν την πρόκριση
Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι μαθητές του ΕΠΑΛ πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση τους στον τελικό της διοργάνωσης.



Κίτρινες Κάρτες
Χρυσαφόπουλος

Διακριθέντες
ΕΠΑΛ Καρπενησίου: Φούκας, Χρυσαφόπουλος, Αθανασόπουλος, Γραβιάς
Γενικό Λύκειο Καρπενησίου: Γενιτσαρόπουλος Π., Κοτρώνης

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Βίκυ Γιαννοπούλου): Γιόγιος, Σερμεντζέλης, Μπλέντζος, Κατσίκης(71΄ Κοντοπάνος), Ντάλλας, Γραβιάς, Μπούτσι, Αθανασόπουλος, Κατσιφός, Φούκας, Χρυσαφόπουλος

Γενικό Λύκειο Καρπενησίου (Χρήστος Αρμάγος): Κατσαρός, Γενιτσαρόπουλος Π., Μπουμπουρής, Γιαννόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Δ., Τσάκνης(36΄ λ.τρ. Παπαϊωάννου), Καρατσίκης, Στόκας, Κοτρώνης, Σιταράς.

Διαιτητής: Γιάννης Φλωράκης
1ος Βοηθός: Γιώργος Παυλίδης
2ος Βοηθός: Δημήτρης Καραγιώργος
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος