Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ποταμιά-Μυρίκη 1-4

Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκαν Ποταμιά και Μυρίκη. Οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 4-1 και ανέβηκαν ξανά στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (1/3) στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας, έγινε κάτω από βροχόπτωση και με την παρουσία λιγοστών θεατών.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα γνώρισε νέα βαριά ήττα, καθώς αντιμετώπισε ξανά αρκετά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας. Εκτέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις και δεν μπόρεσε να κλείσει τους χώρους. Καθοριστικό χρονικό σημείο ήταν το δεκάλεπτο 20΄-30΄, όπου σημειώθηκαν 4 γκολ (1-3 το σκορ). Στο δεύτερο μέρος η Ποταμιά παρότι προσπάθησε και εκεί με αντεπιθέσεις δεν μπόρεσε να μειώσει το σκορ και είχε δοκάρι σε φάουλ του Γιώργου Ζαγκότση. Έπαιξε για 18 λεπτά με 10 παίκτες  (Τραυματισμός Γιάννη Γκορόγια) και ολοκλήρωσε το ματς με 9 (Τραυματισμός Σπύρου Πατρώνη), καθώς δεν υπήρχαν αλλαγές.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου έπαιξε χωρίς άγχος και επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί φεύγοντας με την νίκη από το αθλητικό κέντρο. Είχε ένα πολύ καλό 10λεπτο στο πρώτο μέρος, όπου πετυχαίνοντας 3 γκολ πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Στην επανάληψη έχοντας και την αριθμητική υπεροχή δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνει και άλλο το σκορ. Από 1 γκολ πέτυχαν τα αδέρφια Κώστας και Χρήστος Γενιτσαρόπουλος, σκόραρε μετά από αρκετά ματς ο πολυθεσίτης Γιάννης Ζαλοκώστας και το άλλο γκολ ήταν αυτογκόλ του Νίκου Μαντζιούτα.
Την τελευταία (14η) αγωνιστική η Μυρίκη υποδέχεται την Κυριακή(9/3) στην έδρα της την Φραγκίστα και η Ποταμιά παίζει στο Δημοτικό στάδιο το Σάββατο (8/3) κόντρα στον ΑΠΟΚ. Οι «κόκκινοι» ανέβηκαν στην 3η θέση και έφτασαν τους 22 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά παρέμεινε στην 5η θέση έχοντας 13 βαθμούς.

Άδειες εξέδρες
Η συνεχής βροχόπτωση δεν επέτρεψε την παρουσία του φίλαθλου κοινού. Οι εξέδρες στο αθλητικό κέντρο ήταν άδειες.

Βρεγμένο τερέν
Βαρύς ήταν ο αγωνιστικός χώρος σε ορισμένα σημεία εξ αιτίας της βροχόπτωσης, που έπεφτε τόσο κατά την διάρκεια του ματς όσο και τις προηγούμενες ώρες.

Πρώτη Σβερώνη


Ο υπηρεσιακός γκολκίπερ της Ποταμιάς Νίκος Σβερώνης κατέγραψε την πρώτη του φετινή συμμετοχή με την ομάδα. Ο έμπειρος βασικός γκολκίπερ Αλέκος Κόκκοτας απουσίαζε.

Σε γνώριμα λημέρια


Ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ Πάνος Παπαδημητρίου (Φωτογραφία) ήταν ο παρατηρητής του αγώνα. Βρέθηκε σε γνώριμα λημέρια, καθώς πριν μερικά χρόνια εργάζονταν στο αθλητικό κέντρο και ήταν ο υπεύθυνος του σταδίου. Ο κ. Παπαδημητρίου ήταν ξανά στην διοίκηση της ΕΠΣΕ από το 2006 μέχρι το 2010.


Ανέβηκε στην 3η θέση
Η Μυρίκη μετά το στραβοπάτημα των Αγράφων και έχοντας και 1 ματς λιγότερο με το Ραπτόπουλο θα τερματίσει στην 3η θέση και θα παίξει στα ημιτελικά των Play Off με τον Αίολο.

5 διαφοροποιήσεις


Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας ξεκίνησε την Ποταμιά με 5 αλλαγές στην αρχική της σύνθεση σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου με τον Αίολο. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Νίκος Σβερώνης, στο αριστερό άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Σπύρος Πατρώνης, στο κέντρο και στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Γιάννης Γκορόγιας, στο δεξί άκρο του κέντρου ξεκίνησε ο Δημήτρης Κοτρώνης (Φωτογραφία) και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντίνος Γιαννόπουλος. Αντικατέστησαν τους: Αλέκο Κόκκοτα, Σπύρο Μπούρα, Χρήστο Κοσμά (Έπαιξε αλλαγή), Κώστα Μπούρα και Σπύρο Ξαγάρα. Οι 4 από τους 5 απουσίαζαν.

4 νέα πρόσωπα

 
Ο Λάκης Αναστασόπουλος ξεκίνησε με 4 νέα πρόσωπα στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής κόντρα στον ΑΠΟΚ. Στο αριστερό άκρο της άμυνας άρχισε βασικός ο Πάνος Στόκας (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο και στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Νίκος Λαθύρης (Φωτογραφία Κέντρο), στο δεξί άκρο του κέντρου ο Γιώργος (Χ) Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά) και στην επίθεση ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος. Στόκας και Λαθύρης έπαιξαν για πρώτη φορά βασικοί φέτος. Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Σταμούλη, Άρη Σιταρά (Έπαιξαν αλλαγή), Αγγέλλου Παχή και Κώστα Γιαννακόπουλου, που έλλειπαν.

3ο Αυτογκόλ
Το 3ο αυτογκόλ πέτυχε ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς. Μετά τα 2 αυτογκόλ του στόπερ Θωμά Αζακά, ο δεξιός αμυντικός Νίκος Μαντζιούτας σημείωσε τέρμα εις βάρος της ομάδας του. Μάλιστα η Μυρίκη στο 6-2 του 1ου γύρου είχε και τότε υπέρ της 1 αυτογκόλ από παίκτη της Ποταμιάς.

Α΄ μέρος

Στην μνήμη του Γρούμπα
Πριν την έναρξη του ματς ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος κράτησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Μεγαλοχωρίτη Νίκου Γρούμπα, ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν μερικές ημέρες σε ηλικία μόλις 52 ετών.




Αναγνωριστικά λεπτά
Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του ματς, όπου η Μυρίκη έδειξε θέληση να πάρει τον έλεγχο του κέντρου. Τα πρώτα 15λεπτά δεν επεφύλασσαν κάποια καλή στιγμή μπροστά από τις δυο εστίες.

Προβάδισμα 2 τερμάτων
Οι «κόκκινοι» έλεγξαν τον ρυθμό του ματς πήραν και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με 1-3 στο πρώτο μέρος.

Γκολ με στημένο


Στο 20ο λεπτό η Μυρίκη προηγήθηκε όταν ο Πάνος Στόκας εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία, Πρώτο του φετινό γκολ) πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και από κοντά με το στήθος έβαλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Ο 27χρονος στόπερ σκόραρε το 1ο του φετινό γκολ και το αφιέρωσε στον παράγοντα της ομάδας Γιάννη Χαντζόπουλο.




Κατεβασιά και γκολ
3 διαδοχικά γκολ σημειώθηκαν σε διάστημα 3 λεπτών. Από το 28ο έως το 30ο λεπτό το ματς έγινε 1-3. Η Μυρίκη σκόραρε πρώτη το 0-2, στην επόμενη επίθεση η Ποταμιά μείωσε και μετά την σέντρα η Μυρίκη σκόραρε ξανά.

Δεύτερο με αυτογκόλ


Οι πρωταθλητές στο 28΄ διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ο Χρήστος Λέρης σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Νίκου Μαντζιούτα (Φωτογραφία) και κατέληξε στην αριστερή γωνία της ομάδας του για το 0-2.



Άμεση απάντηση


Η απάντηση της Ποταμιάς ήρθε αμέσως μετά την σέντρα όταν κέρδισε το φάουλ. Ο Δημήτρης Νάσιος το εκτέλεσε ο Γιώργος Ζαγκότσης έδωσε στον Ντίνο Γιαννόπουλο (Φωτογραφία), ο οποίος από κοντά με προβολή μείωσε σε 1-2. Ο Γιαννόπουλος σκόραρε για 2ο συνεχόμενο ματς και έφτασε τα 4 στο φετινό πρωτάθλημα.



Νέο γκολ και 1-3


Ο «καταιγισμός» των τερμάτων συνεχίστηκε καθώς η Μυρίκη στην επόμενη επίθεση ανέβασε την διαφορά της στα 2 τέρματα. Ο Γιάννης Ζαλοκώστας σέντραρε από αριστερά και ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι εξ επαφής με πλασέ διαμόρφωσε το 1-3 βάζοντας το πρώτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτο με την φανέλα της Μυρίκης.



Διαμαρτυρίες για πέναλτι


Στο 35ο λεπτό η ομάδα της Ποταμιάς ζήτησε πέναλτι όταν ο Ντίνος Γιαννόπουλος έπεσε μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κώστα Γενιτσαρόπουλου. Ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) δεν είδε κάποια παράβαση και άφησε το ματς να εξελιχτεί. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έτονα.


Απομάκρυνση Τσιγαρίδα
Ο προπονητής της Ποταμιάς διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον μη καταλογισμό του πέναλτι και στο επόμενο λεπτό πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο κόουτς της Ποταμιάς παρακολούθησε το υπόλοιπο ματς από την κερκίδα.



Έπεσε ο ρυθμός
Από το 30ο λεπτό και έπειτα ο ρυθμός του ματς έπεσε και παρέμεινε μέχρι το 45ο λεπτό το 1-3 υπέρ της Μυρίκης.

Οι καλύτερες φάσεις
16΄: Σουτ του Λιάγκα απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ποταμιάς και νέο χαμηλό σουτ του Λέρη εκτός περιοχής βρήκε σε αμυνόμενο και πέρασε κόρνερ παράλληλα από το δεξί δοκάρι.
20΄: Ο Στόκας εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος Κ. στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με το στήθος προώθησε την μπάλα στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων (0-1).
27΄: Σουτ του Λιάγκα μέσα από την περιοχή και αριστερά απέκρουσε στην κλειστή του γωνία (Αριστερή) σε κόρνερ ο Σβερώνης.
28΄: Ο Λέρης σούταρε εκτός περιοχής, ο Μαντζιούτας Ν. βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και την έστειλε άθελα του στην αριστερή γωνία του τέρματος της Ποταμιάς (0-2).
29΄: Ο Νάσιος εκτέλεσε φάουλ ο Ζαγκότσης μέσα από την περιοχή και αριστερά γύρισε στον Γιαννόπουλο, που από κοντά με προβολή μείωσε σε 1-2.
30΄: Ο Ζαλοκώστας σέντραρε από αριστερά και ο Γενιτσαρόπουλος Χ. εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς διαμόρφωσε το 1-3.
41΄: Μακρινό σουτ του Ζαλοκώστα απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Ποταμιάς στο κέντρο του τέρματος με την μπάλα να αναπηδά πιο πριν μπροστά του.

Β΄ μέρος

Άνοιξε το ματς
Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στο δεύτερο μέρος με τις δυο ομάδες να παίζουν ελεύθερο ποδόσφαιρο. Η Μυρίκη δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο σκόραρε μια μόλις φορά.

Με σκόρερ τον Ζαλοκώστα


Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε στο 59ο λεπτό με το 5ο φετινό τέρμα του Γιάννη Ζαλοκώστα, ο οποίος αγωνίστηκε στην επίθεση. Ο Γιάννης Κρασιάς από αριστερά (Άλλαξε θέση με τον Στόκα και έπαιξε για μεγάλο χρονικό διάστημα αριστερό μπακ) σέντραρε και μετά το λάθος της άμυνας της Ποταμιάς ο Γιάννης Ζαλοκώστας με σουτ στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το τελικό 1-4. Την στιγμή του γκολ η Ποταμιά έπαιζε με 10 λόγω τραυματισμού του Γιώργου Μπούρα.

Άστοχος ο «Ζάλο»
Δυο λεπτά αργότερα ο Γιάννης Ζαλοκώστας βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως το πλασέ του είχε κατεύθυνση εκτός εστίας. Εν συνεχεία ξεκίνησε η αντιπαράθεση των προπονητών γιατί ο παίκτης της Μυρίκης καλύπτοταν από παίκτη της Ποταμιάς, ο οποίος ζητούσε αλλαγή.


Αντιπαράθεση προπονητών
Λογομάχησαν οι δυο προπονητές Δημήτρης Τσιγαρίδας και Λάκης Αναστασόπουλος στο 62ο λεπτό. Σύμφωνα με τους γηπεδούχους η Μυρίκη δεν τήρησε τον άγραφο κανόνα του Fair Play, καθώς ο Γιώργος Μπούρας ζήτησε αλλαγή και ενώ ήταν ξεχασμένος στην άμυνα της ομάδας του, κάλυπτε τους αντιπάλους.



Αναγκαστική αλλαγή


Ο Γιώργος Μπούρας (Φωτογραφία, Γύρισε στο δεξί άκρο της άμυνας στο β΄ μέρος από αριστερό χαφ) αποχώρησε στο 62΄ λόγω ενός δυνατού χτυπήματος της μπάλας. Την θέση του πήρε ο Κύπριος Νεόφυτος Νεοφύτου.



Έψαξε το γκολ
Η Ποταμιά από το 60ο έως το 70ο λεπτό ανέβηκε και έψαξε το γκολ της μείωσης, το οποίο δεν ήρθε ποτέ.

1ο πλήγμα


Στο 72΄ ο Γιάννης Γκορόγιας (Φωτογραφία) της Ποταμιάς έφυγε από το ματς με πρόβλημα τραυματισμού. Η Ποταμιά συνέχισε με 10, αφού δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος ποδοσφαιριστής.

Δοκάρι για την Ποταμιά


Στο 77ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι όταν η μακρινή εκτέλεση φάουλ του αρχηγού Γιώργου Ζαγκότση (Φωτογραφία) χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε και ο Ντίνος Γιαννόπουλος χωρίς να την ακουμπήσει. Στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Δημήτρη Νάσιου μπλόκαρε ο Στάθης Φακίτσας.

Νέα χαμένη στιγμή


Η Μυρίκη έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Μάλιστα στο 81ο λεπτό μετά την σέντρα του Γιάννη Ζαλοκώστα και το γύρισμα του Πάνου Λιάγκα στον Άρη Σιταρά (Φωτογραφία), ο τελευταίος από το ύψος του πέναλτι αμαρκάριστος σούταρε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.


Αλλαγή απόφασης
Στο 87ο λεπτό ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος έδωσε πέναλτι όταν ο Κώστας Σταμούλης έπεσε μέσα στην περιοχή από τάκλιν του Γιώργου Γκορόγια. Ο διαιτητής είχε διαβουλεύσεις με τον βοηθό Στέλιο Σώμαλη και άλλαξε απόφαση καταλογίζοντας ελεύθερο.



Ακόμη 1 έξω


Η Ποταμιά έχασε ακόμη έναν ποδοσφαιριστή της στο 88ο λεπτό λόγω τραυματισμού. Ο αριστερός μπακ Σπύρος Πατρώνης (Φωτογραφία) αποχώρησε τραυματίας και για τα υπόλοιπα λεπτά οι γηπεδούχοι έπαιξαν με 9.



Οι καλύτερες φάσεις
59΄: Ο Κρασιάς έκανε την σέντρα από αριστερά και μετά από λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων ο Ζαλοκώστας με σουτ στην αριστερή γωνία του Σβερώνη διαμόρφωσε το τελικό 1-4.
61΄: Ο Ζαλοκώστας βρέθηκε αφύλακτος απέναντι στον Σβερώνη, όμως πλάσαρε άστοχα με την μπάλα να φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι.
69΄: Σουτ του Σταμούλη από πλάγια αριστερά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
72΄: Σουτ του Γιαννόπουλου από καλή θέση πέρασε άουτ.
73΄: Ο Σιταράς Α. έκανε όμορφη προσπάθεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή, όμως πλάσαρε παράλληλα άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
77΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζαγκότση λίγο πιο μπροστά από την σέντρα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια το σουτ του Νάσιος μπλόκαρε ο Φακίτσας.
79΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Κ. εκτέλεσε φάουλ η μπάλα βρήκε στον Σταμούλη από κοντά και πέρασε άουτ.
81΄: Ο Ζαλοκώστας τρίπλαρε από δεξιά τον Σβερώνη γύρισε την μπάλα για τον Λιάγκα, αυτός έδωσε στον Σιταρά Α. που σε κενή εστία από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
90΄: Σουτ του Σιταρά Α. μπλόκαρε ο Σβερώνης.

Κίτρινες Κάρτες
Λέρης

Διακριθέντες
Ποταμιά: Ζαγκότσης, Νάσιος
Μυρίκη: Ζαλοκώστας, Λέρης, Γενιτσαρόπουλος Κ., Λιάγκας

Δηλώσεις Προπονητών


Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της Μυρίκης για την νίκη τους. Άξιζαν την νίκη.»










Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Η ομάδα μας πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα μετά την ξαφνική αποχώρηση του Προέδρου μας. Σίγουρα θα έχει τους λόγους του, τους προβληματισμούς του για να πάρει μια τέτοια απόφαση. Εγώ δεν κατέστη δυνατό να μιλήσω μαζί του, το μόνο που θα πω είναι ψυχραιμία και όλοι μαζί να του πούμε ότι τον περιμένουμε να αναιρέσει και να είναι η κεφαλή στην προσπάθεια που κάνει αυτή η ομάδα από τον Αύγουστο. Στο αγωνιστικό κομμάτι σήμερα δοκιμάσαμε κάποια παιδιά, τα οποία είχαν λίγο χρόνο συμμετοχής και σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια τους, όχι όμως από την συνολική εικόνα που είχαμε σαν ομάδα. Απογοητεύτηκα από μερικά παιδιά για την αδιαφορία τους και θα τους πω ότι όλοι πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα και όχι την ατομική διάκριση. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, με προπονήσεις, φιλικά παιχνίδια για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τα μπαράζ. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς.»


Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Σβερώνης, Μαντζιούτας Ν.(46΄ Κοσμάς), Πατρώνης, Γκορόγιας Γ., Μαντζιούτας Κ., Γιαννόπουλος, Νάσιος, Γκορόγιας Ι., Μπούρας Γ.(62΄ λ.τρ. Νεοφύτου), Ζαγκότσης, Κοτρώνης

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Φακίτσας, Φούκας Α., Στόκας, Γενιτσαρόπουλος Κ., Λαθύρης(53΄ Σταμούλης), Κρασιάς, Λέρης(65΄ Σιταράς Α.), Μπουμπουρής Γ.(Χ), Ζαλοκώστας, Λιάγκας Π., Γενιτσαρόπουλος Χ.(76΄ Τσίπρας)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος