Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Μυρίκη-Φραγκίστα 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το παιχνίδι της Μυρίκης με την Φραγκίστα. Οι «κόκκινοι» ήταν ανώτεροι ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (9/3) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από βροχόπτωση, κρύο και χωρίς θεατές.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου είχε την υπεροχή σε όλο το διάστημα του ματς, όμως δεν μπόρεσε να φτάσει στην επίτευξη κάποιου τέρματος. Δημιούργησε αρκετές απειλητικές στιγμές με εκφραστές τους Κώστα Σταμούλη και Γιάννη Ζαλοκώστα. Οι «κόκκινοι» θα αγωνιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο με το Ραπτόπουλο και στην συνέχεια θα παίξουν στα μπαράζ με τον Αίολο.
Η φιναλίστ του κυπέλλου Φραγκίστα παίζοντας αμυντικά σε όλο το 90λεπτο κατάφερε να κλείσει όλους τους χώρους και να φύγει από το Καρπενήσι με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο ΑΠΟΔΦ σώθηκε και μαθηματικά και θα παίξει χωρίς άγχος τα τελευταία 2 παιχνίδια. Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία αποτελεί ο αμυντικός Γιώργος Περούλας (Συνεχίζει ως παίκτης) και την ομάδα κατέβασε ο Πρόεδρος Χρήστος Γαλανός.
Οι «κόκκινοι» τερμάτισαν στην 3η θέση φτάνοντας τους 23 βαθμούς και έχουν ένα ματς λιγότερο κόντρα στο Ραπτόπουλο. Η Φραγκίστα τερμάτισε στην 7η θέση και έφτασε τους 4 βαθμούς.

Άδειες κερκίδες
Λόγω της βροχόπτωσης και του τσουχτερού κύριου ο αγώνας έγινε χωρίς την παρουσία θεατών. Οι κερκίδες του Δημοτικού σταδίου ήταν άδειες.


Βαρύ τερέν
Ο αγωνιστικός χώρος λόγω της βροχόπτωσης ήταν βαρύς και ήταν επικίνδυνος για τραυματισμούς.


Όπως πέρυσι
Ισόπαλοι με σκορ 0-0 είχαν αναδειχτεί οι δυο ομάδες και στην περσινή τους αναμέτρηση στην έδρα της Μυρίκης.

Πρώτη Γυφτομήτρου
Ο πρώην παράγοντας της Ποταμιάς και νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Γυφτομήτρος ήταν ο παρατηρητής του αγώνα. Ο κ. Γυφτομήτρος εκτέλεσε χρέη παρατηρητή για πρώτη φορά φέτος. Ενώ από τα 9 νέα μέλη της διοίκησης της ΕΠΣ μόνο ο ειδικός γραμματέας Κώστας Μάκκας και ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας δεν έχουν ακόμη οριστεί παρατηρητές σε ματς της Α΄ Ευρυτανίας.


7 ματς χωρίς γκολ
Η Φραγκίστα για 7ο συνεχόμενο ματς δεν έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Τελευταία φορά που σκόραρε η ομάδα ήταν από το ματς του Νοεμβρίου στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Αίολο (1-1). Η ομάδα έχει την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα και έχει σκοράρει μόλις 5 φορές.

Σώθηκε ο ΑΠΟΔΦ
Η ομάδα της Δυτικής Φραγκίστας εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία του νομού.

Ακόμη 2
Η Φραγκίστα θα υποδεχτεί την Τετάρτη (12/3) στο γήπεδο της το Ραπτόπουλο σε εξ αναβολής αγώνα και θα ολοκληρώσει την επιτυχημένη χρονιά με την εκτός έδρας εξ αναβολής αναμέτρηση με την Κρέντη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Τιμωρία σε Β.Μπισμπίκη & Γ.Περούλα
Τις προηγούμενες ημέρες η διοίκηση της Φραγκίστας συνεδρίασε και αποφάσισε να τιμωρήσει δυο ποδοσφαιριστές για την συμπεριφορά τους στον τελικό κυπέλλου με τον Αίολο την περασμένη Τετάρτη. Στον μέσο Βασίλη Μπισμπίκη επιβλήθηκε τιμωρία μη συμμετοχής στα εναπομείναντα παιχνίδια και αφαιρέθηκε το δικαίωμα του προπονητή από τον Γιώργο Περούλα. Ο τελευταίος πλέον συνεχίζει ως παίκτης μετά την συμπεριφορά του στο ματς της Τετάρτης.

Την κατέβασε ο Πρόεδρος


Την ομάδας της Φραγκίστας κατέβασε στην αναμέτρηση ο Πρόεδρος Χρήστος Γαλανός (Φωτογραφία) μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Ο Γιώργος Περούλας απουσίαζε και δεν αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος.


Δεν στοίχισε το «Χ»
Η βαθμολογική απώλεια της Μυρίκης δεν είχε επιπτώσεις, αφού και σε περίπτωσης νίκης πάλι στην 3η θέση θα βρίσκονταν.

Πρώτα Ραπτόπουλο μετά Αίολος
Η Μυρίκη θα δώσει πρώτα το εξ αναβολής ματς με το Ραπτόπουλο στο Κερασοχώρι την ερχόμενη Κυριακή. Στα μπαράζ θα αντιμετωπίσουν σε δυο εβδομάδες τον Αίολο με μειονέκτημα έδρας.

Χειραψίες στους παίκτες
Ο προπονητής της Μυρίκης Λάκης Αναστασόπουλος είχε χειραψίες με τους παίκτες της Φραγκίστας πριν την αναμέτρηση του παιχνιδιού και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.



Στόπερ στο α΄ μέρος ο Παχής


Ο αριστερός μπακ της Μυρίκης ο Άγγελος Παχής επανεμφανίστηκε και έπαιξε όχι στην φυσική του θέση άλλα στο κέντρο της άμυνας το πρώτο 45λεπτο. Ο ποδοσφαιριστής υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην Στυλίδα.

Χωρίς Λέρη- Α.Σιταρά-Κρασιά
Ο μεσοεπιθετικός της Μυρίκης Χρήστος Λέρης απουσίασε για πρώτη φορά από παιχνίδι της ομάδας του. Και ο Λέρης υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία και δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδεια για το συγκεκριμένο ματς. Στον πάγκο έμεινε ο μεσοεπιθετικός Άρης Σιταράς, που για πρώτη φορά και αυτός δεν αγωνίστηκε σε φετινό παιχνίδι των «κόκκινων». Λόγω τραυματισμού δεν χρησιμοποιήθηκε ο κεντρικός αμυντικός Γιάννης Κρασιάς (Έκατσε στον πάγκο).

Κορυφαίος ο «Κάτσα»


Ο πολυθεσίτης Κώστας Κατσαδούρος της Φραγκίστας έκανε πολύ καλή εμφάνιση αγωνιζόμενος στο κέντρο της άμυνας των «βυσσινί» παίζοντας δίπλα στον Γιώργο Νταλαφούρα. Αναπλήρωσε επάξια την απουσία του Γιώργου Περούλα.

5 διαφοροποιήσεις

 
Σε αρκετές αλλαγές προχώρησε ο Λάκης Αναστασόπουλος, καθώς ξεκίνησε την Μυρίκη με 5 νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς με την Ποταμιά. Στην 11αδα επανήλθε ο αμυντικός Άγγελος Παχής και στο αριστερό άκρο ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Αριστερά), στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο Κώστας Σταμούλης, στα αμυντικά χαφ ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Κέντρο) και στην δεξί άξρο του κέντρου ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Γιάννη Κρασιά, Πάνου Στόκα, Νίκου Λαθύρη, Χρήστου Γενιτσαρόπουλου και Χρήστου Λέρη.

Μέσα Μάκκας-Καζάκος Π.-Σάλτης Α.


Η Φραγκίστα κατέβηκε να αγωνιστεί με την Μυρίκη έχοντας 3 αλλαγές στο αρχικό της σχήμα σε σύγκριση με το ματς πρωταθλήματος με τον Αίολο. Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Κώστας Μάκκας (Φωτογραφία Αριστερά), στο πλάγια στην μεσαία γραμμή έπαιξε ο Πάνος Καζάκος (Φωτογραφία Κέντρο) και στο κέντρο ο Άγγελος Σάλτης (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Γιώργο Περούλα, Ταξιάρχη Γούλα και Μάκη Περούλα, οι οποίοι απουσίαζαν.

Α΄ μέρος

Κινητικότητα των «κόκκινων»
Η Μυρίκη ήταν πιο κινητική στο πρώτο μέρος, δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γιώργου Λαθύρη, χωρίς να μπορέσει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Σταθερή αμυντικά
Η ομάδα της Φραγκίστας είχε πολύ καλή αμυντική παρουσία έχοντας σταθερές και καίριες επεμβάσεις. Κατάφερε να βγάλει το πρώτο μέρος χωρίς να δεχτεί γκολ. Επιθετικά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία.

Απειλητική με «Σταμ»


Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) ήταν ο κύριος εκφραστής των ευκαιριών της Μυρίκης στο πρώτο μέρος. Στο 33ο λεπτό έχασε σημαντική ευκαιρία όταν ο Γιάννης Ζαλοκώστας έκλεψε από τον Γιώργο Νταλαφούρα, η μπάλα έφτασε στον Κώστα Σταμούλη μετά από σέντρα του πρώτου, που σούταρε χαμηλά από τα όρια της περιοχής μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.


«Κόλλησε» στα νερά
Την καλύτερη της στιγμή στο πρώτο μέρος δημιούργησε η Μυρίκη στο 43΄. Ο Άγγελος Παχής πάσαρε στον Κώστα Σταμούλη, αυτός σούταρε ο Γιώργος Λαθύρης απέκρουσε ασθενώς και στην επαναφορά ο Άγγελος Παχής δεν μπόρεσε να πλασάρει εξ επαφής,  η μπάλα  «κόλλησε» στα νερά και ο πορτιέρο των «βυσσινί» είχε την ευκαιρία να μαζέψει την μπάλα.



Διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων


Οι παίκτες της Φραγκίστας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου όταν μετά την βαθιά μπαλιά του Γιώργου Νταλαφούρα στον Πάνο Καζάκο ο βοηθός  Γιώργος Δροσίνης (Φωτογραφία) σήκωσε την σημαία του και υπέδειξε οφσάιντ τον Μάκη Ζήκα θεωρώντας ότι επηρεάζει την φάση. Η υπόδειξη του επόπτη  Γιώργου Δροσίνη ξεσήκωσε τους «βυσσινί» που διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Οι διαμαρτυρίες συνεχιστήκαν και κατά την αποχώρηση του διαιτητικού τρίου προς τα αποδυτήρια.





Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Λιάγκας πάσαρε στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ δίπλα από την αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων.
16΄: Ο Λιάγκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και το γυριστό σουτ του Γιαννακόπουλου από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό «Γ» του Λαθύρη.
17΄: Ο Σταμούλης έκανε όμορφη ατομική ενέργεια και σούταρε εκτός περιοχής μόλις άουτ από αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.
26΄: Σουτ του Ζαλοκώστα από το ημικύκλιο πέρασε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
33΄: Ο Ζαλοκώστας έκλεψε από τον Νταλαφούρα σέντραρε από αριστερά βρήκε τον Σταμούλη, που έκανε το χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής, που πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
40΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και δεξιά ο Λαθύρης απέκρουσε με τις γροθιές και την κεφαλιά του Σταμούλη απέκρουσε με το κεφάλι προ της γραμμής ο Νταλαφούρας.
43΄: Ο Παχής τροφοδότησε τον Σταμούλη, που σούταρε από κοντά ο Λαθύρης απέκρουσε ασθενώς και στην συνέχεια ο Παχής προσπάθησε να σουτάρει εξ επαφής αλλά η μπάλα κόλλησε στα νερά και μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Φραγκίστας.

Β΄ μέρος

Δυνάμωσε η βροχή
Στο δεύτερο μέρος η βροχή δυνάμωσε κάτι που δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.


Ίδιο σκηνικό
Το ματς συνεχίστηκε και στην επανάληψη με την Μυρίκη να έχει την υπεροχή, χωρίς όμως να μπορεί να την μετουσιώσει σε κάποιο γκολ.

Απείλησε ο «Ζάλο»
Ο Γιάννης Ζαλοκώστας των γηπεδούχων απείλησε σε δυο περιπτώσεις και έκανε αισθητή την παρουσία της Μυρίκης μπροστά από την εστία του Γιώργου Λαθύρη. Πρώτα στο 58ο λεπτό έκλεψε από τον Κώστα Κατσαδούρο, όμως το σουτ του  μέσα από την περιοχή και αριστερά απέκρουσε όμορφα ο αντίπαλος τερματοφύλακας και έπειτα στο 62ο λεπτό ο Δημήτρης Ίβρος σέντραρε από αριστερά και ο Γιάννης Ζαλοκώστας σούταρε πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.

Υποψία ευκαιρίας


Η Φραγκίστα σε όλο το ματς είχε μόλις μια υποψία ευκαιρίας στο 77ο λεπτό με τον Γιάννη Μπισμπίκη (Φωτογραφία) με ένα μακρινό σουτ,  το οποίο μπλόκαρε ο Στάθης Φακίτσας εύκολα.

Ντεμπούτο Μαντέκα


Ο Γιώργος Μαντέκας έκανε ντεμπούτο στην Α΄ κατηγορία με την ομάδα της Μυρίκης, αφού έβγαλε το πρώτο του δελτίου στην Μυρίκη το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 74ο λεπτό στην θέση του Δημήτρη Ίβρου.

Άστοχες κεφαλιές

 












Οι γηπεδούχοι έκαναν ακόμη δυο καλές φάσεις με δυο κεφαλιές που δεν βρήκαν στόχο προς την εστία. Στο 79΄ ο Κώστας Σταμούλης εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Κώστα Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πάνος Λιάγκας έκανε την μπαλιά και η κεφαλιά του Τόλη Φούκα (Φωτογραφία Δεξιά) προ του αντίπαλου γκολκίπερ έφυγε μόλις άουτ από την εστία του ΑΠΟΔΦ.


Τραυματισμός Π.Καζάκου
Ο Πάνος Καζάκος της Φραγκίστας αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Την θέση του πήρε ο Φώτης Μπισμπίκης.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Πολύ μακρινό σουτ του Λιάγκα μπλόκαρε εύκολα στην αριστερή του γωνία ο Λαθύρης.
58΄: Ο Ζαλοκώστας έκλεψε από τον Κατσαδούρο και μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε με τον πορτιέρο της Φραγκίστας να αποκρούει όμορφα.
62΄: Ο Ίβρος έβγαλε την σέντρα από αριστερά και το σουτ του Ζαλοκώστα πέρασε πάνω από το τέρμα του Λαθύρη.
69΄: Ο Ίβρος έδωσε για τον Παχή, που έκανε το  ωραίο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής και αριστερά, το οποίο έφυγε λίγο πάνω από τα γκολκπόστ του Λαθύρη.
77΄: Ασθενές σουτ του Μπισμπίκη Ι. εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο της Μυρίκης.
79΄: Ο Σταμούλης εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Γενιτσαρόπουλου Κ. πέρασε πάνω λίγο πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΔΦ.
94΄: Ο Λιάγκας έκανε την μπαλιά και η κεφαλιά του Φούκα προ του Λαθύρη πέρασε πάνω από το τέρμα.

Κίτρινες Κάρτες
Μπουμπουρής Γ.(Χ), Γιαννακόπουλος, Σάλτης Α.

Διακριθέντες
Μυρίκη: Φούκας, Γενιτσαρόπουλος, Λιάγκας
Φραγκίστα: Λαθύρης, Νταλαφούρας, Ντάλλας Ι., Κατσαδούρος, Ζήκας

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο η ομάδα μου προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, δημιούργησε ευκαιρίες, κάναμε πάνω από 30 τελικές προσπάθειες και έχοντας τον τερματοφύλακα μας απλό θεατή. Καταφέραμε να μη σκοράρουμε και έτσι μείναμε στο μηδέν. Εγώ δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα μου είμαι πολύ ευχαριστημένος, θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια, όπως και στην ομάδα της Φραγκίστας και ιδιαίτερα στον τερματοφύλακα τους, ο οποίος έκανε πολύ καλό παιχνίδι.»


Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Υπήρξαν αλλαγές στην ομάδα,  η διοίκηση τιμώρησε τους δυο ποδοσφαιριστές Γιώργο Περούλα και τον Βασίλη Μπισμπίκη για την συμπεριφορά τους στον τελικό κυπέλλου. Η ομάδα κατέβηκε να αγωνιστεί με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα. Παίξανε αρκετά νέα παιδιά. Συνεχίζουμε στα επόμενα δυο παιχνίδια και να τελειώσει ομαλά η χρονιά, να το ευχαριστηθούν τα παιδιά αφού πλέον έχουμε σωθεί και δεν υπάρχει άγχος. Δώσαμε σήμερα χρόνο συμμετοχής σε αρκετά νέα παιδιά. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν.»



Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος):  Φακίτσας, Φούκας Α., Παχής, Γενιτσαρόπουλος Κ., Μπουμπουρής Γ.(Χ)(61΄Ζαραβέλης), Ζαχαράκης, Σταμούλης, Ίβρος(74΄Μαντέκας), Ζαλοκώστας, Λιάγκας Π., Γιαννακόπουλος

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Λαθύρης Γ., Μάκκας(83΄Σάλτης Χ.), Γερονίκος Π., Νταλαφούρας, Ντάλλας Ι., Κατσαδούρος, Καζάκος Π.(92΄λ.τρ. Μπισμπίκης Φ.), Μακρής Δ., Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Σάλτης Α.(75΄Γερονίκος Χ.)

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος