Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Φραγκίστα-Άγραφα 0-1

Με σκόρερ τον Δημήτρη Μπισμπίκη στο 88΄ τα Άγραφα «δραπέτευσαν» με το διπλό μέσα στην Φραγκίστα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 0-1.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (22/2) στο γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και τον παρακολούθησαν περίπου 30 θεατές.
Η Φραγκίστα του Γιώργου Περούλα έκανε ένα καλό πρώτο μέρος, όπου περιόρισε αρκετά τον αντίπαλο και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Δημήτρη Κατελούζου. Στο δεύτερο μέρος οπισθοχώρησε και απείλησε μέσα από αντεπιθέσεις. Δεν κατάφερε να κρατήσει το 0 στην εστία της και δέχτηκε λίγο πριν το τέλος το γκολ.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είχε την ελαφριά υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και όσο ο χρόνος περνούσε ανέβαζε αισθητά την απόδοση της. Ο Κατσαντώνης είχε για ακόμη ένα ματς δοκάρι και πρόβλημα στην επίτευξη του γκολ. Το «χρυσό» τέρμα πέτυχε στο 88΄ ο Δημήτρης Μπισμπίκης.
Μετά την νίκη τους τα Άγραφα έφτασαν στους 20 βαθμούς και ανέβηκαν στην 3η θέση προσπερνώντας την Μυρίκη, η οποία έχει δυο ματς λιγότερα. Η Φραγκίστα παρέμεινε στην προτελευταία (7η) θέση με μόλις 3 βαθμούς. Την επόμενη (13η) αγωνιστική τα Άγραφα υποδέχονται την Κυριακή (2/3) στο αθλητικό κέντρο την Κρέντη και την ίδια μέρα η Φραγκίστα αντιμετωπίζει τον Αίολο στο Δημοτικό στάδιο.

Περίπου 30
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών από την γύρω περιοχή.

Ματς μετά από 3 μήνες
Χρειάστηκε να περάσουν 3 μήνες για να παιχτεί αγώνας σε γήπεδο του Δήμου Αγράφων. Τελευταία φορά είχε γίνει ματς στις 17 Νοεμβρίου στο Κερασοχώρι μεταξύ Κρέντης και Μυρίκης. Το πρόβλημα με τις άδειες καταλληλότητας ξεπεράστηκε οριστικά, εκτός από το γήπεδο του Ραπτοπούλου, όπου δεν έγινε επανέλεγχος.

Αντίπαλοι ξανά- Πέρασαν 102 μέρες(!)
Η χρονιά έκλεισε με Φραγκίστα και Άγραφα να αγωνίζονται στις (10/11) για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Η Φραγκίστα έπαιξε ξανά στο γήπεδο της κόντρα στα Άγραφα αλλά για το πρωτάθλημα 102 ημέρες μετά (!) Και το ματς αυτό θα ολοκληρώνονταν ισόπαλο (0-0), όπως και το κύπελλο όμως στο παρά2 «χτύπησε» ο Δημήτρης Μπισμπίκης. Οι Αγραφιώτες πήραν «άτυπη» ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο κύπελλο στα πέναλτι.

Πανό των γηπεδούχων
Στο κέντρο του γηπέδου τοποθετήθηκε από τους φίλους των γηπεδούχων πανό στα χρώματα της ομάδας (Βυσσινί), το οποίο έγραφε την ονομασία της ομάδας.


Διορθωτικές κινήσεις
Οι γηπεδούχοι έκαναν τις απαραίτητες διορθώσεις, ώστε το παιχνίδι να ξεκινήσει ομαλά. Μετακίνησαν τις γραμμές του γηπέδου και τοποθέτησαν κορδέλες για σήμανση επικινδυνότητας πίσω από τελικές γραμμές του άουτ. Ο διαιτητής του αγώνα Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου και ο παρατηρητής του αγώνα Γιώργος Παπαδήμος έκαναν τους ελέγχους και έτσι ξεκίνησε το ματς. Το έγγραφο τις επιτροπής ελέγχου καταλληλότητας των γηπέδων έθεσε αυτούς τους όρους. 



Μίκρυνε ο αγωνιστικός χώρος
Οι διορθωτικές αυτές κινήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να μικρύνει αρκετά ο αγωνιστικός χώρος.

Επηρεάστηκε αγωνιστικά και βαθμολογικά
Η ομάδα της Φραγκίστας επηρεάστηκε τόσο βαθμολογικά όσο και αγωνιστικά από την διακοπή του πρωταθλήματος. Ο ΑΠΟΔΦ δεν κατέβηκε σε 1 παιχνίδι στο Καρπενήσι και έχασε για φέτος 2 βαθμούς και βρίσκεται στην προτελευταία θέση απέχοντας 5 βαθμούς από το Ραπτόπουλο, το οποίο έχει 2 παιχνίδια λιγότερα. Παράλληλα χάθηκε και ο αγωνιστικός ρυθμός της ομάδας και οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται αρκετό χρονικό διάστημα για να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς και να βρουν την φόρμα τους.

4 αλλαγές


Στο βασικό σχήμα των Αγράφων βρέθηκαν τα 4 νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με την Ποταμιά. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Δημήτρης Κατελούζος, στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε ο Κώστας Γιαννιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) και στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο Κώστας Μπούκας (Φωτογραφία Κέντρο) και ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Καλύβα, Πάνου Μάρκη (Έπαιξε ως αλλαγή), Βασίλη Ντότσικα και Νίκου Κορέντζελου.

Στα γκολπόστ ο Χ. Σάλτης


Ο βασικός γκολκίπερ της Φραγκίστας Γιώργος Λαθύρης απουσίαζε και την εστία του ΑΠΟΔΦ υπερασπίστηκε ο 23χρονος Χρήστος Σάλτης. Ο Σάλτης φέτος αγωνίζονταν μέσα και όχι στην φυσική του θέση κάτω από τα δοκάρια.

10 μέρες πριν τον τελικό(;)
Πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου είναι η Τετάρτη 5η Μαρτίου. Ωστόσο αυτό θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Είναι πιθανό η Φραγκίστα να δώσει διαδοχικά ματς στο Καρπενήσι με τον Αίολο, αρχής γενομένης την Κυριακή για το πρωτάθλημα.

Παρακολούθησε το ματς ο Βούρτσας


Στην κερκίδα βρέθηκε ο 30χρονος επιθετικός των Αγράφων Γιώργος Βούρτσας, ο οποίος παρακολούθησε το ματς μαζί με τα στελέχη της διοίκησης της ομάδας. Ο ποδοσφαιριστής υπέστη την περσινή σεζόν σοβαρό τραυματισμό και απέχει αρκετούς μήνες από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Α΄ μέρος

Μοιρασμένο 45λεπτο
Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε λιγοστές καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες.

Δοκάρι με Αρκουμάνη


Τα Άγραφα είχαν δοκάρι στο 24ο λεπτό και ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Χρήστος Κατσαρής σέντραρε και η κεφαλιά του Κώστα Αρκουμάνη βρήκε σε αμυντικό και στην συνέχεια κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου Σάλτη.

Ελαφρά καλύτεροι
Οι φιλοξενούμενοι ήταν ελαφρά καλύτεροι στο πρώτο μέρος, ωστόσο το 0-0 παρέμεινε.

Πρώτο μέλημα η άμυνα
Πρώτη προτεραιότητα των γηπεδούχων ήταν να κλείσουν τους διαδρόμους μπροστά από την εστία τους και εν συνεχεία να δημιουργήσουν απειλητικές στιγμές στους αντιπάλους τους.

Οι καλύτερες φάσεις
21΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή απέκρουσε ο Σάλτης και στην συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί της Φραγκίστας.
24΄: Ο Κατσαρής σέντραρε, ο Αρκουμάνης πήρε την κεφαλιά, η οποία βρήκε σε αμυντικό των γηπεδούχων και στην συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
37΄: Σουτ του Γούλα Τ. από πλάγια δεξιά πέρασε πάνω από το τέρμα του Κατελούζου.
39΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά δυνατά και η κεφαλιά του προωθημένου Αρκουμάνη έφυγε πάνω από το τέρμα του Σάλτη.

Β΄ μέρος

Επικίνδυνοι στην κόντρα
Οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν στην επανάληψη μέσα από αντεπιθέσεις και ήταν επικίνδυνοι σε αρκετές περιπτώσεις. Η απόδοση των «βυσσινί» έπεσε και καθοριστικός παράγοντας ήταν η κούραση.

Νικήθηκε ο Τ. Γούλας

 












Την καλύτερη τους ευκαιρία έχασε στο ματς η Φραγκίστα το 59ο λεπτό. Ο Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία Αριστερά) πλάσαρε τον Δημήτρη Κατελούζο (Φωτογραφία Δεξιά) χωρίς πίεση, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια κρατώντας το μηδέν.



Πρώτη για Γραβιά & Γερονίκο Χ.














Ο 18χρονος Γιώργος Γραβιάς (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τα Άγραφα. Μπήκε στην αναμέτρηση στο 59ο λεπτό στην θέση του Βαγγέλη Αθανασόπουλου. Ο επιθετικός μεταγράφηκε στον Κατσαντώνη τον περασμένο Γενάρη από τον Αίολο. Την πρώτη του συμμετοχή με την Φραγκίστα κατέγαψε στο πρωτάθλημα ο Χρήστος Γερονίκος (Φωτογραφία Δεξιά) της Φραγκίστας.

Άσκησε πίεση
Η ομάδα των Αγράφων στα τελευταία λεπτά έντεινε τις προσπάθειες της και κατάφερε να πάρει το τρίποντο λίγο πριν το φινάλε.

«Λύτρωση» με Δ. Μπισμπίκη


Στο 88ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το νικητήριο τέρμα με σκόρερ τον Δημήτρη Μπισμπίκη. Ο ποδοσφαιριστής σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά η μπάλα χτύπησε διαδοχικά στα κάθετα δοκάρια της Φραγκίστας και κατέληξε στα δίχτυα (0-1). Οι παίκτες των φιλοξενούμενων πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ τους και ο σκόρερ μάλιστα αγκαλιάστηκε με τον προπονητή του Νίκο Τριαναφυλλόπουλο.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Καλύβας Κ. σούταρε από τα όρια της περιοχής της Φραγκίστας αρκετά άουτ.
59΄: Ο Γούλας Τ. βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κατελούζο πλάσαρε, όμως ο γκολκίπερ των Αγράφων απέκρουσε σωτήρια.
67΄: Ο Κατσαρής σέντραρε από πλάγια αριστερά και η κεφαλιά του Αρκουμάνη πέρασε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΔΦ.
73΄: Ο Γραβιάς μπήκε από αριστερά στην περιοχή πλάσαρε και ο Σάλτης απέκρουσε όμορφα.
82΄: Εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή  πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
88΄: Ο Μπισμπίκης Δ. σούταρε από αριστερά, ο Σάλτης απέκρουσε ασθενώς η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, στην συνέχεια στο δεξί και κατέληξε στα δίχτυα (0-1).  

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Γούλας Τ., Ζήκας
Άγραφα: Μπισμπίκης Δ., Κατσαρής, Αρκουμάνης, Κατελούζος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Περούλας (Φραγκίστα): «Παρόλο την διακοπή των δυο μηνών που είχαμε και τις λίγες προπονήσεις που κάναμε ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και μπήκαμε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Η απόδοση μας έπεσε στον δεύτερο ημίχρονο και φάνηκε ότι η ομάδα των Αγράφων ήταν πιο πολύ προπονημένη. Δεχτήκαμε το γκολ λίγο πριν το τέλος από τραγικό λάθος της άμυνας μας. Θα ήθελα να πω ότι είχαμε και εμείς ευκαιρίες να προηγηθούμε στο παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, όμως η τύχη δε ήταν με το μέρος μας .
Συγχαρητήρια στους παίκτες μουκαι στους παίκτες των Αγράφων για το ποδόσφαιρο που έπαιξαν και τον χαρακτήρα που δείξανε στον αγωνιστικό χώρο. Θα ήθελα να πω κλείνοντας ότι με το θέμα των γηπέδων ζημιωμένη είναι η ομάδα της Φραγκίστας τόσο για τους 2 βαθμούς που χάσαμε, καθώς τότε κάποιοι ενδιαφέρθηκαν για να πάρουν άδεια τα γήπεδα όσο και για την τεράστια αποχή που είχαμε από τους αγώνες. Θέλουμε να παίξουμε αλλά 2-3 παιχνίδια πριν το τελικό κυπέλλου για να προσαρμοστούμε στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το συγκεκριμένο αγώνα.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Μετά την ταλαιπωρία της διακοπής του πρωταθλήματος, προσπαθούμε να ξαναβρούμε ρυθμό και να προσαρμοστούμε στις καινούργιες διαστάσεις κατάλληλων αγωνιστικών χώρων. Από εκεί και πέρα σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο στην έδρα του οποίου χάσαμε την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου, οπότε ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Ήταν ένα παιχνίδι κέντρου με δυνατές μονομαχίες, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες και είχαμε την τύχη σε κάποια από αυτές να προηγηθούμε κοντά στην λήξη.»



Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Σάλτης Χ., Μακρής, Γερονίκος Π., Νταλαφούρας, Περούλας Γ.(59΄ Γερονίκος Χ.), Ντάλλας Ι., Μπισμπίκης Ι., Γούλας Τ., Μπισμπίκης Β.(Κ-Γ)(89΄ Μπισμπίκης Φ.), Ζήκας, Κατσαδούρος Κ.(86΄ Σάλτης Α.)

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Κατελούζος, Ράπτης Μ., Γιαννιώτης(46΄ Μάρκης), Αρκουμάνης Κ., Βαγενάς, Κόγιας, Αθανασόπουλος(59΄ Γραβιάς), Μπισμπίκης Δ., Μπούκας(75΄ Βούρτσας), Κατσαρής, Καλύβας Κ.

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλιάς Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες:  Γιάννης Βονόρτας