Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ποταμιά-Άγραφα 9-2

Εντυπωσιακή ήταν η ομάδα της Ποταμιάς, έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και συνέτριψε τα Άγραφα με το ευρύ 9-2.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (31/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.15 το απόγευμα. Κράτησε 80 λεπτά και έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο και χαμηλή θερμοκρασία.
Η Ποταμιά κατέβηκε και σε αυτό το φιλικό υπό τις οδηγίες του Χρήστου Λιάγκου και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Έπαιξε όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο και επικράτησε των Αγράφων με το ευρύ 9-2. Ο Λάμπρος Φλωράκης και ο Κώστας Γιαννακόπουλος σημείωσαν χατ-τρικ, ο φορ Κώστας Μπούρας σκόραρε 2 φορές και το άλλο πέτυχε ο μέσος Γιώργος Ζαγκότσης.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν και εκτέθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτούν 9 τέρματα. Ντεμπούτο με γκολ για τον Γιώργο Βούρτσα (Θα αποκτηθεί τις επόμενες ώρες από την Κρέντη) και το σκορ είχε ανοίξει με απ ευθείας κόρνερ ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος.
Οι ομάδες θα αγωνιστούν το ερχόμενο Σάββατο (8/2) για την 11η αγωνιστική της Α΄ Ευρυτανίας

80 λεπτά
Το φιλικό κράτησε 80 λεπτά και παίχτηκαν 2 ημίχρονα των 40 λεπτών.

Σφύριξε ο Αθανασόπουλος


Το φιλικό σφύριξε ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, ο οποίος είναι ο βοηθός του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου.

Αντίπαλοι σε επίσημο
Οι ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά σε επίσημο παιχνίδι το Σάββατο (8/2) στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου για την 11η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας.

Στον πάγκο ο Λιάγκος
Και σε αυτό το ματς την Ποταμιά κοούτσαρε ο βοηθός του Δημήτρη Τσιγαρίδας Χρήστος Λιάγκος. Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας αναρρώνει μετά από μια επέμβαση που έκανε στο πόδι.


Υπηρεσιακός γκολκίπερ


Την εστία της Ποταμιάς υπερασπίστηκε ο πλάγιος αμυντικός Νίκος Μαντζιούτας.

Συμμετοχή 2 Απεράντιων

 












Με την Ποταμιά αγωνίστηκε σαν δεξιός μέσος ο Γιάννης Γιαννής (Φωτογραφία Αριστερά) του Απεραντιακού, ενώ 10λεπτά στο δεύτερο μέρος έπαιξε ο Χρήστος Τόσκα (Φωτογραφία Δεξιά) του Απεραντιακού. Ο τελευταίος αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Αρνητικό ντεμπούτο

 












Για τον Κατσαντώνη αγωνίστηκαν ως βασικοί τα 2 νέα αποκτήματα της ομάδας. Στην επίθεση έπαιξε ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος σκόραρε 1 τέρμα και θα αποκτηθεί από την Κρέντη. Ανεπίσημο ντεμπούτο έκανε και ο 18χρονος μέσος Γιώργος Γραβιάς (Φωτογραφία Αριστερά), που μεταγράφηκε από τον Αίολο.

Α΄ μέρος

Καλύτερα τα Άγραφα
Στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα τα Άγραφα «πατούσαν» καλύτερα στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν.

Προβάδισμα με Αθανασόπουλο


Τα Άγραφα άνοιξα το σκορ στο 13ο λεπτό μετά από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του 17χρονου Βαγγέλη Αθανασόπουλου από αριστερά.


Αντιστράφηκαν οι ρόλοι
Από το 20ο λεπτό και έπειτα η Ποταμιά βελτίωσε την απόδοση της και κυριάρχησε κατά κράτος. Έκανε με συνοπτικές διαδικασίες το 0-1 σε 4-1 υπέρ της.

Ολική ανατροπή

 












Μέσα σε 8 λεπτά οι Μεγαλοχωρίτες γύρισαν το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 2-1. Στο 22΄ ο Άρης Γυφτομήτρος σέντραρε από αριστερά και ο Κώστας Μπούρας (Φωτογραφία Αριστερά) από κοντά με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1. 7 λεπτά αργότερα ο Γιώργος Ζαγκότσης βρήκε όμορφα τον Λάμπρο Φλωράκη (Φωτογραφία Δεξιά), που πλάσαρε εύστοχα τον Γιώργο Καλύβα και παρά την προσπάθεια του Ηλία Τσιγαρίδα να αποκρούσει την μπάλα αυτή πέρασε την γραμμή του τέρματος για το 2-1.


Έφτασε στα 4
Ιδανικά ολοκλήρωσε το 1ο ημίχρονο η Ποταμιά, που συνέχισε να σκοράρει. Στο 34ο λεπτό μετά από όμορφη μεταβίβαση του Γιώργου Ζαγκότση στον Κώστα Μπούρα, αυτός πλάσαρε εύστοχα τον αντίπαλο πορτιέρο και διαμόρφωσε το 3-1. Στο 39ο λεπτό μετά από λάθος του Κώστα Αρκουμάνη ο Λάμπρος Φλωράκης πλάσαρε εύκολα τον Γιώργο Καλύβα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Μπούρας και Φλωράκης σκόραραν για 2η φορά στο παιχνίδι.



Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Αθανασόπουλος εκτέλεσε απ ευθείας κόρνερ από αριστερά ο Μαντζιούτας έκανε λάθος εκτίμηση της μπάλας, η οποία κατέληξε στην δεξιά του γωνία (0-1).
15΄: Ο Μπούκας έδωσε για τον Αθασούλια, ο οποίος σούταρε από μακριά λίγο πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
22΄: Ο Γυφτομήτρος έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Μπούρας Κ.  από κοντά με σουτ στην κίνηση στην δεξιά γωνία του Καλύβα ισοφάρισε σε 1-1.
29΄: Ο Ζαγκότσης έβγαλε την κάθετη για τον Φλωράκη, ο οποίος πλάσαρε τον Καλύβα και παρά την προσπάθεια του Τσιγαρίδα να αποκρούσει η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (2-1).
34΄: Ο Ζαγκότσης βρήκε τον Μπούρα Κ., ο οποίος μπήκε αφύλακτος στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία των Αγράφων έκανε το 3-1.
39΄: Μετά από λάθος του Αρκουμάνη ο Φλωράκης βρέθηκε αφύλακτος απέναντι στον Καλύβα και πλάσαρε εύστοχα για το 4-1.

Β΄ μέρος

«Καταιγιστική» η Ποταμιά
Το δεύτερο 40λεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στην Ποταμιά, η οποία βρήκε αρκετούς κενούς χώρους και σκόραρε ακόμη 5 φορές.

Με υπέροχο τέρμα


Το δεύτερο 40λεπτο ξεκίνησε με ένα υπέροχο τέρμα υπέρ της Ποταμιάς. Ο μέσος Γιώργος Ζαγκότσης (Φωτογραφία) από τα 35 μέτρα περίπου έπιασε το ψηλοκρεμαστό σουτ και έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του Γιώργου Καλύβα πετυχαίνοντας το 5-1.

Έπαιξε ο Καββαδίας


Με την ομάδα των Αγράφων αγωνίστηκε από το 49ο λεπτό και έπειτα ο 18χρονος Θωμάς Καββαδίας.

Ακόμη 1


Στο 57ο λεπτό ο φορ Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) που πέρασε στο ημίχρονο ως αλλαγή σκόραρε το 6-1. Ο Λάμπρος Φλωράκης του «έσπασε» την μπάλα από τα δεξιά και αυτός με κοντινό πλασέ πραγματοποίησε το 6-1.


Μείωσε προσωρινά ο Βούρτσας
Στο 64ο λεπτό ο Πάνος Γαλανός με κάθετη βρήκε τον Γιώργο Βούρτσα μέσα στην περιοχή, ο οποίος από θέση αριστερά πλάσαρε εύστοχα μειώνοντας σε 6-2.

«9άρα» σε χατ-τρικ Γιαννακόπουλου & Φλωράκη
Το φιλικό ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Ποταμιά, η οποία έκανε 9 τα τέρματα της. Στο 69ο λεπτό  ο Σπύρος Μπούρας σέντραρε από αριστερά και ο Λάμπρος Φλωράκης με χαμηλό σουτ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 7-2 σημειώνοντας χατ-τρικ. Στο 72΄ ο Λάμπρος Φλωράκης ανέλαβε τον ρόλο του δημιουργού τροφοδότησε τον Κώστα Γιαννακόπουλο που εύκολα με σουτ έκανε το 8-2. Στο 79ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας ο Κώστας Γιαννακόπουλος κοντινό σουτ πέτυχε το τελικό 9-2 σκοράροντας το 3ο του προσωπικό τέρμα.



Οι καλύτερες φάσεις
41΄: Ο Ζαγκότσης με πανέμορφο μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Καλύβα (5-1).
44΄: Σουτ του Ντότσικα εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα από το κέντρο του τέρματος ο Μαντζιούτας.
45΄: Σουτ του Ζαγκότση από κοντά απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο του Κατσαντώνη.
57΄: Ο Φλωράκης γύρισε από τα δεξιά και ο Γιαννακόπουλος από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία έκανε το 6-1.
64΄: Ο Γαλανός έκανε την κάθετη για τον Βούρτσα και αυτός μέσα από την περιοχή και αριστερά πλάσαρε εύστοχα μειώνοντας σε 6-2.
66΄: Ο Ζαγκότσης τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος μπήκε τετ-α-τετ στην περιοχή απέναντι στον Καλύβα, ο οποίος απέκρουσε δυο φορές τα σουτ του επιθετικού της Ποταμιάς και εν συνεχεία ο Κατσίφας απέκρουσε σωτήρια.
69΄: Ο Μπούρας Σ. σέντραρε από αριστερά και ο Φλωράκης με σουτ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 7-2.
72΄: Ο Φλωράκης βρήκε τον Γιαννακόπουλο που με σουτ μέσα από την περιοχή στην δεξιά γωνία των Αγράφων έκανε το 8-2.
79΄: Ο Γιαννακόπουλος με μονοκόμματο σουτ από κοντά πέτυχε το τελικό 9-2.

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Χρήστος Λιάγκος): Μαντζιούτας Ν., Μπούρας Σ., Φλωράκης, Γυφτομήτρος(41΄ Πλεξίδας), Νεοφύτου, Γιαννής(41΄ Γιαννακόπουλος), Νάσιος(47΄ Τόσκα, 57΄ λ.τρ. Νάσιος), Ζαγκότσης, Μπούρας Κ.(41΄ Γιαννόπουλος), Μπούρας Γ., Μαντζιούτας Κ.

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Καλύβας Γ., Κατσιφός, Ιωάννου, Αρκουμάνης Κ., Αθανασούλιας, Γραβιάς(49΄ Καββαδίας), Ράπτης Π.(28΄ Ντότσικας, 53΄ Ράπτης Π.), Αθανασόπουλος, Τσιγαρίδας(37΄ Γαλανός), Μπούκας, Βούρτσας

Διαιτητής: Δημήτρης Αθανασόπουλος (Βοηθός Προπονητή Αγράφων)


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος