Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 3-2

Ευκαιρία να «ξεμουδιάσουν» και να αγωνιστούν στο πρώτο προπονητικό διπλό της χρονιάς είχαν ΑΠΟΚ και Ποταμιά. Οι Καρπενησιώτες επικράτησε με σκορ 3-2.
Το φιλικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 3 το μεσημέρι και είχε διάρκεια 80 λεπτά.
Ο ΑΠΟΚ έδωσε ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι, καθώς σκοπός των πρωτοπόρων της βαθμολογίας είναι να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Σκόραρε 3 τέρματα και απώλεσε αρκετά ακόμη. Δυο φορές σκόραρε ο Άλεξ Μπακαλίδης, που μοίρασε μια ακόμη ασίστ στον Φλοριάν Μπούτσι. Χαμένο πέναλτι είχε ο νεαρός Μπάμπης Παπαϊωάννου. Οι παίχτες του Γιάννη Φλωράκη είναι αήττητοι στις τελευταίες φιλικές τους αναμετρήσεις.
Η Ποταμιά ήταν αρκετά ανταγωνιστική και βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό πως στο προηγούμενο φιλικό κόντρα στο Βελούχι είχε ηττηθεί με 8-2. Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έπαιξε με αρκετές απουσίες παιχτών. Σκόραρε δυο φορές, στην αρχή του αγώνα με τον Γιώργο Πλεξίδα και στο φινάλε με τον Λάμπρο Φλωράκη, αφήνοντας καλές εντυπώσεις.
Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος (Όταν αυτή γίνει) ο ΑΠΟΚ θα παίξει με τον Αίολο και η Ποταμιά κόντρα στα Άγραφα.

Έπαιξαν 80 λεπτά
Το φιλικό παιχνίδι είχε διάρκεια 80 λεπτά(2 40λεπτα) και ο χαρακτήρας του ήταν προπονητικός.

Ξανά ρέφερι ο Λιάγκος


Ο γυμναστής των Μεγαλοχωριτών Χρήστος Λιάγκος (Φωτογραφία) ήταν ο διαιτητής ακόμη μιας φιλικής αναμέτρησης. Ανήκει στον Απεραντιακό.

Με αρκετούς «εφεδρικούς»

 












Λόγω των πολλών απουσιών η Ποταμιά «δανείστηκε» αρκετούς ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν οι: Χάρης Κουτσουπιάς (ΑΠΟΚ), Πάνος Πασσάς (Φωτογραφία Δεξιά, Δόξα Προσκυνητών, προπονείται με τον ΑΠΟΚ), Στέφανος Καμαρέτσος (Φωτογραφία Αριστερά, Άγραφα), Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Μυρίκη) και Γιάννης Λιάγκος (Ανήκει στον Απεραντιακό).

Επιστροφή Χ. Κουτσουπιά


Ο Χάρης Κουτσουπιάς του Βελουχίου υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία και απέχει από την φετινή σαιζόν. Έχει ξεκινήσει προπονήσεις και αγωνίστηκε σε αυτό το φιλικό με την Ποταμιά.

Έπαιξαν Ξαγάρας-Μπίκας

 












Αγωνίστηκαν από πλευράς Ποταμιάς ο Αλέξανδρος Μπίκας (Φωτογραφία Δεξιά) και ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά). Βρίσκονται στο Καρπενήσι λόγω των εορτών, καθώς λόγω σπουδών και στρατού αντίστοιχα απέχουν από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Α΄ Μέρος

Προηγήθηκε μόλις στο 2΄

 












Η Ποταμιά άνοιξε το σκορ πολύ γρήγορα. «Δράστης» ήταν ο νεαρός Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία Δεξιά), που  εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την ασίστ του Χρήστου Κοσμά (Φωτογραφία Αριστερά).

Μονόλογος Βελουχίου
Μετά το γκολ των Μεγαλοχωριτών ο ΑΠΟΚ πήρε τα ηνία του φιλικού και δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες για γκολ.

Πήρε άριστα ο coach


Την εστία της Ποταμιάς υπερασπίστηκε στο πρώτο ημίχρονο ο προπονητής της Δημήτρης Τσιγαρίδας (Το τελευταίο του δελτίο είναι στον Απεραντιακό). Καθοδηγούσε συγχρόνως τους παίχτες του και είχε αρκετά καλή παρουσία.


Ισοφάριση με συνδυασμό


Οι παίχτες του Γιάννη Φλωράκη έφτασαν στην ισοφάριση στο 22΄. Μετά από ωραίο συνδυασμό Τάκη Σαΐτη-Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία) και Άλεξ Μπακαλίδη. Ο πρώτος σέντραρε, ο δεύτερος έκανε έξοχο τακουνάκι προς τα δίχτυα και ο τελευταίος απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Κοσμάς τροφοδότησε τον Πλεξίδα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με σουτ στην δεξιά γωνία του Παπαβασιλείου έκανε το 0-1.
7΄: Σέντρα του Τσιλιμέκη από δεξιά, διαγώνιο σουτ του Τσιλίκα κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Τσιγαρίδα.
10΄: Μακρινό σουτ του Μπακαλίδη απέκρουσε ο πορτιέρο της Ποταμιάς με γροθιές στο κέντρο του τέρματος του.
11΄: Κόρνερ του Γενιτσαρόπουλου Α. από δεξιά, κεφαλιά του Σαΐτη έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
16΄: Ο Μπακαλίδης έκλεψε και βρέθηκε σε πλεονεκτικό σημείο, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τσιγαρίδα.
22΄: Σέντρα του Σαίτη από δεξιά, τακουνάκι του Γενιτσαρόπουλου είχε αποδέκτη τον Μπακαλίδη, που προώθησε την μπάλα εξ ε επαφής με πλασέ στα δίχτυα (1-1).
23΄: Από λάθος της αντίπαλης άμυνας, πλασέ του Γενιτσαρόπουλου Α. απέκρουσε σωτήρια ο Τσιγαρίδας.
35΄: Σέντρα του Σαΐτη από τα δεξιά, πλασέ στην κίνηση του Μπακαλίδη πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.

Β΄ Μέρος

Τέρμα ο Ι. Λιάγκος


Την εστία της Ποταμιάς στην επανάληψη κάλυψε ο Γιάννης Λιάγκος και ο Δημήτρης Τσιγαρίδας έδινε οδηγίες από τον πάγκο.

Επάνοδος Γιάννη Φλωράκη


Αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό ο τραυματίας Γιάννης Φλωράκης, που βρίσκεται εδώ και μεγάλο διάστημα εκτός δράσης.

Ακυρωθέν γκολ
Μετά από συνδυασμό Κρασιά-Παπαϊωάννου-Μπακαλίδη, ο τελευταίος σκόραρε στο 57΄, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Από το κεφάλι του «Φλόρι»


Ο ΑΠΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 68΄, όταν από κόρνερ του Άλεξ Μπακαλίδη, ο νεαρός Φλοριάν Μπούτσι σημείωσε με ωραία κεφαλιά το 2-1.

Αστόχησε σε πέναλτι

 












Ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ έχασε ο ΑΠΟΚ 3 λεπτά αργότερα. Ο Μπάμπης Παπαϊωάννου (Φωτογραφία Δεξιά) εκτέλεσε πέναλτι, που κέρδισε ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Δεύτερο γκολ Μπακαλίδη


Ένα ακόμη τέρμα πέτυχε ο Άλεξ Μπακαλίδης. Διαμόρφωσε το 3-1 στο 76o λεπτό, ύστερα από κακό υπολογισμό του Γιάννη Λιάγκου σε σέντρα του Δημήτρη Σερπάνου.

Μείωση στην εκπνοή


Οι «Ποταμίτες» μείωσαν σε 3-2 με τον Λάμπρο Φλωράκη (Φωτογραφία) στο 78΄, ύστερα από σέντρα του Στέφανου Καμαρέτσου. Αμέσως μετά ο ρέφερι Χρήστος Λιάγκος σφύριξε την λήξη του φιλικού.

Οι καλύτερες φάσεις
44΄: Μακρινό σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Ποταμιάς.
49΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε παράλληλα από δεξιά, ο Παπαϊωάννου πλάσαρε στο πρώτο δοκάρι στην εξωτερική πλευρά των αντίπαλων διχτύων.
51΄: Πάσα του Κοσμά στον Ξαγάρα, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία του Παπαβασιλείου.
58΄: Σέντρα του Σερπάνου από δεξιά, σουτ του Μπακαλίδη έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
68΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μπούτσι με ωραία κεφαλιά, που κατέληξε στο αριστερό «Γ» του Λιάγκου έκανε το 2-1.
71΄: Ο Συγκελόπουλος ανατράπηκε από τον Μαντζιούτα Κ., κερδίζοντας πέναλτι. Ο Παπαϊωάννου σούταρε όμως άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
76΄: Σέντρα του Σερπάνου από τα δεξιά, ο Λιάγκος έκανε λάθος εκτίμηση και ο Μπακαλίδης με διαγώνιο σουτ από αριστερά σημάδεψε την δεξιά γωνία των Μεγαλοχωριτών, κάνοντας το 3-1.
78΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. έδωσε στον Καμαρέτσο, που σέντραρε από αριστερά και ο Φλωράκης Λ. με πλασέ σε κενό τέρμα «έγραψε» το 3-2.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης Δ.(48΄ Φλωράκης Ι.), Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Αντωνίου, Κρίντας, Μπακαλίδης, Σαΐτης(41΄ Μπούτσι), Γενιτσαρόπουλος Α.(48΄ Παπαϊωάννου), Κουτσονίκας, Τσιλίκας(41΄ Σερπάνος)

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Τσιγαρίδας(41΄ Λιάγκος Ι.), Μπίκας(48΄ Καμαρέτσος), Κοσμάς, Ζαγκότσης, Ξαγάρας, Φλωράκης Λ., Μαντζιούτας Ν., Μαντζιούτας Κ., Κουτσουπιάς, Πασσάς, Πλεξίδας(41΄ Γενιτσαρόπουλος Χ.)

Διαιτητής: Χρήστος Λιάγκος (Γυμναστής Ποταμιάς)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος