Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

14 «μνηστήρες» για 9 «καρέκλες» στην ΕΠΣ Ευρυτανίας

Σε περίπου 1 μήνα θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην ΕΠΣ Ευρυτανίας, αφού ολοκληρώνεται η 4ετια θητεία του τωρινού διοικητικού συμβουλίου. Ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και σε αυτές τις εκλογές θα υπάρξουν αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες.
Ο αριθμός των υποψηφίων θα είναι μόλις 14 (Κοινό ψηφοδέλτιο για όλους) και από αυτούς θα εκλεγούν οι 9. Το κάθε σωματείο από τα 14 που έχουν δικαίωμα ψήφου μπορεί να υποδείξει μόνο 1 υποψήφιο. Ενώ θα πρέπει να ψηφήσει 9 άτομα, εάν βάλει 1 λιγότερο σταυρό ή 1 περισσότερο το ψηφοδέλτιο θα ακυρωθεί. Για να εκλεγεί κάποιος θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 8 σταυρούς (50% +1).
Οι νέες αλλαγές προέκυψαν διότι το καταστατικό της ΕΠΣ Ευρυτανίας εναρμονίστηκε με αυτό της ΕΠΟ. Αρκετοί τωρινοί παράγοντες του Δ.Σ. ενδέχεται να μείνουν χωρίς ομάδα. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από μέλη του τωρινού συμβουλίου θα κατέβουν στις εκλογές αρκετά μέλη προηγούμενων διοικήσεων της ΕΠΣΕ και 2-3 παράγοντες σωματείων. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο όνομα-«έκπληξη».
Τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου (Όσα αγωνίστηκαν και χρησιμοποίησαν την σεζόν 2012-2013 πάνω από 18 ποδοσφαιριστές) είναι τα εξής: Αίολος, Μυρίκη, ΑΠΟΚ Βελούχι, Άγραφα, Κρέντη, Ποταμιά, Φραγκίστα, Ραπτόπουλο, Παλαιοκατούνα, Άγιος Προκόπιος, Απεραντιακός, Κεράσοβο, ΑΕΚ και Κρίκελλο.