Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Μυρίκη-Άγραφα 5-0

Σε εξαιρετική φόρμα έδειξε να βρίσκεται η Μυρίκη, όπου μετά την πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον ΑΠΟΚ, κέρδισε τα Άγραφα με το επιβλητικό 5-0.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (14/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Διήρκησε 80 λεπτά και έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου και στο δεύτερο φιλικό της ματς ήταν πάρα πολύ καλή και έδειξε να μην έχει επηρεαστεί από την διακοπή του πρωταθλήματος. Κυριάρχησε σε όλο το διάστημα του ματς ήταν επιθετική και σκόραρε 5 φορές μετά από όμορφες επιθετικές προσπάθειες των νεαρών ποδοσφαιριστών της. Τα γκολ πέτυχαν 5 διαφορετικοί σκόρερ.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είχαν πολλές και σημαντικές ελλείψεις και δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τον αντίπαλο τους. Μέσα από αντεπιθέσεις  βγήκαν ανά διαστήματα στην επίθεση, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Η κούραση και οι μη ύπαρξη εναλλακτικών επιλογών επέφεραν την βαριά φιλική ήττα.

Λιγοστοί
Παρουσία περίπου 10 θεατών έγινε η φιλική αναμέτρηση το Σάββατο στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες οι φίλαθλοι δεν προτίμησαν να δουν την φιλική συνάντηση.


Σφύριξε ο κόουτς


Το φιλικό σφύριξε ο προπονητής των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία), χωρίς να έχει βοηθούς.

80 λεπτά
Το πρώτο μέρος κράτησε 45 λεπτά και η επανάληψη 35. Συνολικά παίχτηκαν 80 λεπτά.

Οδηγίες από Αθανασόπουλο
Τους παίκτες των Αγράφων καθοδήγησε από τον πάγκο ο βοηθός του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου Δημήτρης Αθανασόπουλος.


Σωρεία προβλημάτων
Το βαρύ σκορ κατά ένα ποσοστό οφείλεται και στις πολλές απουσίες των Αγράφων. Η ομάδα κατέβηκε με σύνθεση ανάγκης και αγωνίστηκαν μόλις 12 ποδοσφαιριστές. Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ των άλλων απουσίαζαν οι: Κώστας Αρκουμάνης, Λεωνίδας Κόγιας, Βασίλης Βαγενάς, Δημήτρης Κατελούζος, Δημήτρης Μπισμπίκης, Πάνος Μάρκης, Νίκος Κορέντζελος, Μιχάλης Ράπτης και Κώστας Γιαννιώτης.

Σέντερ φορ ο γκολκίπερ


Ο τερματοφύλακας του Κατσαντώνη Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία) ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο στην κορυφή της επίθεσης.

Αήττητη στα φιλικά
Η Μυρίκη μετά την πολύ καλή εμφάνιση και την ισοπαλία με σκορ 2-2 απέναντι στον ΑΠΟΚ συνέτριψε τα Άγραφα με 5-0. Οι πρωταθλητές έχοντας νεανικό κορμό δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Αλλαγές στην άμυνα

 












Ο Λάκης Αναστασόπουλος έκανε αρκετές εσωτερικές αλλαγές. Ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία Αριστερά) από αριστερό μπακ ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Φώτη Ζαχαράκη (Φωτογραφία Δεξιά). Δεξί μπακ έπαιξε ο νεαρός Γιώργος (Χ) Μπουμπουρής και αριστερό ο Τόλης Φούκας.

Α΄ μέρος

Καλύτερα οι γηπεδούχοι
Οι γηπεδούχοι της Μυρίκης είχαν την ελαφριά υπεροχή στα πρώτα λεπτά του ματς. Ανέβασαν την απόδοση τους μετά το 30ο λεπτό, όπου και προηγήθηκαν με 2-0.

Επικίνδυνος στην κόντρα
Η ομάδα των Αγράφων παρότι κοίταξε περισσότερο τα μετόπισθεν έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες, ενώ το σκορ ήταν στο 0-0.

Υπέροχο γκολ Λέρη


Στο 37ο λεπτό ο 17χρονος Χρήστος Λέρης της Μυρίκης έπιασε το ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» της εστίας των Αγράφων και πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα ανοίγοντας το σκορ (1-0).



Διπλασιασμός με τον 14χρονο Λιάγκα


Και το δεύτερο τέρμα των πρωταθλητών σημειώθηκε με παίκτη κάτω των 20 ετών. Στο 39ο λεπτό ο Τόλης Φούκας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά από τον Θόδωρο Κατσαρό και κέρδισε το πέναλτι. Ο 14χρονος Πάνος Λιάγκας εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με όμορφη λόμπα στο κέντρο της εστίας διαμόρφωσε το 2-0. Ο Λιάγκας σκόραρε ενάντια στον συμπαίκτη του στην μικτή νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργο Γιόγιο.




Αποχώρησαν τραυματίες

 












1 ποδοσφαιριστής για κάθε ομάδα αποχώρησε εξ αιτίας τραυματισμού. Στο 27ο λεπτό ο Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία Αριστερά) των Αγράφων αποχώρησε λόγω τραυματισμού (Την θέση του πήρε ο Σάκης Θεοχάρης) και στο 42ο λεπτό ο Τόλης Φούκας (Φωτογραφία Δεξιά) της Μυρίκης αποχώρησε τραυματίας (Αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Μπάρκα). Ο παίκτης των «κόκκινων» τραυματίστηκε στην φάση που κέρδισε το πέναλτι. 


Οι καλύτερες φάσεις
15΄: Ο Μπουμπουρής Α. πάσαρε στον Σιταρά Α., ο οποίος έκανε την σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά που πέρασε πάνω από το τέρμα του Γιόγιου.
16΄: Ο Σιταράς Α. έδωσε στον Μπουμπουρή Α., που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
17΄: Ο Μπούκας με μπαλιά βρήκε τον Κατσαρή, αυτός τρίπλαρε εκτός περιοχής και δεξιά τον γκολκίπερ Μεριγκούνη γύρισε μέσα στην περιοχή και ο Μπούκας σε κενή εστία δεν βρήκε στόχο και πλάσαρε αδύναμα άουτ.
18΄: Πλασέ του Φούκα Ν. εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία των Αγράφων.
27΄: Ο Κατσαρός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και το σουτ του Κατσαρή από κοντά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.
28΄: Ο Κατσαρής με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Ράπτη Π., που σούταρε εκτός περιοχής αδύναμα με τον Μεριγκούνη να αποκρούει με τα πόδια.
29΄: Ο Καλύβας σέντραρε από δεξιά και ο Ράπτης Π. δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι και αυτή πέρασε άουτ.
31΄: Ο Τσίπρας με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Λιάγκα Π., που μπήκε από αριστερά αφύλακτος στην περιοχή σούταρε και ο Γιόγιος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
37΄: Μακρινό ξαφνικό σουτ του Λέρη κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» του Γιόγιου (1-0).
39΄: Ο Φούκας Α. μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Κατσαρό με την Μυρίκη να κερδίζει πέναλτι. Ο Λιάγκας Π. το εκτέλεσε και με έξυπνη «λόμπα» στο κέντρο της εστίας πέτυχε το 2-0.
44΄: Σουτ του Μπουμπουρή Α. εκτός περιοχής απέκρουσε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο πορτιέρο των Αγράφων.

Β΄ μέρος

Άνηκε στην Μυρίκη
Το δεύτερο μέρος άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της Μυρίκης, η οποία κυριάρχησε και έφτασε σε μια ευρεία φιλική νίκη.

Βρήκε δίχτυα ξανά ο Α. Σιταράς


Ο 16χρονος Άρης Σιταράς της Μυρίκης βρήκε δίχτυα για 2ο συνεχόμενο ματς. Ο Άγγελος Παχής στο 61΄ τον βρήκε όμορφα μετά από εκτέλεση φάουλ και ο Άρης Σιταράς δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να σκοράρει γράφοντας το 3-0.



Συμμετοχή Γούλα


Στα τελευταία λεπτά του φιλικού αγωνίστηκε με τους «κόκκινους» ο επιθετικός της Φραγκίστας Ταξιάρχης Γούλας. Πέρασε στο ματς στο 68ο λεπτό στην θέση του Γιώργου Μπουμπουρή.

Έφτασε στα 5

 












Οι «κόκκινοι» ολοκλήρωσαν ιδανικά το παιχνίδι σκοράροντας ακόμη δυο φορές. Στο 76΄ ο Χρήστος Λέρης σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Σταμούλής (Φωτογραφία Αριστερά) από κοντά με σουτ έγραψε το 4-0. Στο 80ο λεπτό ο ανασταλτικός κεντρικός μέσος Τόλης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά) με χαμηλό σουτ από τα όρια της περιοχής έγραψε τον επίλογο του ματς διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.





Έπαιξε και ο Δ. Αθανασόπουλος

 












Στο 81ο λεπτό ο πλάγιος μπακ Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού και για 1 περίπου λεπτό στο δεξί άκρο της άμυνας των Αγράφων αγωνίστηκε ο παλαίμαχος Δημήτρης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), καθώς δεν υπήρχε άλλος αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής.


Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Πλασέ του Σταμούλη από καλή θέση έφυγε πάνω από το τέρμα του Γιόγιου.
56΄: Εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
57΄: Σουτ του Σιταρά Α. εκτός περιοχής έφυγε άουτ πάνω από τα γκολπόστ των φιλοξενούμενων.
61΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Σιταράς Α. κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με κοντινό σουτ στην αριστερή γωνία του Κατσαντώνη έκανε το 3-0.
70΄: Σουτ του Ζαχαράκη από τα όρια της περιοχής κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
75΄: Ο Κατσαρός γύρισε από δεξιά για τον Κατσαρή, που σούταρε από κοντά και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε.
76΄: Ο Λέρης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Σταμούλης από κοντά εύκολα με σουτ διαμόρφωσε το 4-0.
80΄: Μετά από κόντρες ο Μπουμπουρής Α. σούταρε χαμηλά από τα όρια της περιοχής στην δεξιά γωνία των Αγράφων (5-0).

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Φούκας Α.(42΄ λ.τρ. Μπάρκας, 62΄ Γκορόγιας), Παχής, Λιάγκας Π., Μπουμπουρής Α., Ζαχαράκης, Τσίπρας(46΄ Κρασιάς), Μπουμπουρής Γ.(Χ)(68΄ Γούλας), Φούκας Ν.(46΄ Σταμούλης), Λέρης, Σιταράς Α.

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Κατσαρός, Αρκουμάνης Χ.(81΄ λ.τρ. Αθανασόπουλος Δ.), Τσιγαρίδας, Αθανασούλιας, Ράπτης Π., Μπούκας, Κατσαρής, Ντότσικας(27΄ λ.τρ. Θεοχάρης), Καλύβας, Αθανασόπουλος Ε.

Διαιτητής: Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Προπονητής Αγράφων)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος