Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Έφηβοι: Π.Α.Κ.- Ιωνικός Λαμίας 49-74

Εύκολα πέρασε από το Καρπενήσι ο Ιωνικός Λαμίας, ο οποίος επικράτησε της Π.Α.Κ. με 74-49.
Το παιχνίδι διεξήχθη στο κλειστό μπάσκετ του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου την Κυριακή (29/12), ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του εφηβικού πρωταθλήματος του 5ου Ομίλου της ΕΣΚΑΣΕ. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 40 άτομα.
Οι Καρπενησιώτες της Π.Α.Κ. ήταν ανταγωνιστικοί μόνο στα πρώτα 15 λεπτά του παιχνιδιού, όπου κρατήθηκαν κοντά στο σκορ. Στην συνέχεια έκαναν λάθη και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ιωνικού. Η Π.Α.Κ. είχε ξανά κόντρα στον Ιωνικό προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, αφού οι Φθιωτοί είναι αρκετά δυνατοί στην άμυνα. Πρώτος σκόρερ των «πράσινων» αναδείχτηκε ο Θοδωρής Τάκης με 15 πόντους.
Ο Ιωνικός του Χρήστου Καραμπέτσα έβγαλε αρκετούς όμορφους συνδυασμούς και παίζοντας γρήγορο μπάσκετ ανά διαστήματα έφτασε πολύ εύκολα στην εκτός έδρας επικράτηση. Η ομάδα της Λαμίας έτρεξε συχνά στον αιφνιδιασμό και πήρε σχεδόν όλους τους πόντους της μέσα από την ρακέτα. Στους 23 σταμάτησε ο εξαιρετικός Βασίλης Κουμπούρας.
Η Π.Α.Κ. ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο εφηβικό πρωτάθλημα χωρίς να πανηγυρίσει νίκη μέσα στο παρκέ. Ο Ιωνικός θα υποδεχτεί για την 10η αγωνιστική τον Άρη Σπερχειάδα, με το «μυαλό» της ομάδας να βρίσκεται ήδη στην 2η φάση.

40 θεατές
Περίπου 40 άτομα παρακολούθησαν την τελευταία εντός έδρας αναμέτρησης της Π.Α.Κ. για το εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ. Οι μισοί από αυτούς ήταν εκδρομείς από την Φθιώτιδα και γονείς των αθλητών στην πλειοψηφία τους.



Χωρίς νίκη
Ο απολογισμός των Ευρυτάνων στο εφηβικό πρωτάθλημα είναι 6 ήττες εντός παρκέ και 4 νίκες στα χαρτιά. Οι νεαροί αθλητές απέκτησαν εμπειρίες και τα επόμενα 2 χρόνια θα συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα ξανά, καθώς ήταν μικρότεροι ηλικιακά από τους αντιπάλους τους.

«Μετακόμισε» στο αθλητικό
Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στον Ξηριά έχει κλείσει λόγω εργασιών και ο αγώνας διεξήχθη στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο γήπεδο γίνεται επίσημος αγώνας μπάσκετ. Πριν αρκετά χρόνια ο Ολυμπιακός στο αθλητικό κέντρο είχε δώσει φιλικά με την ΑΕΚ.

Ίδιοι διαιτητές
Η σεζόν ολοκληρώθηκε για την Π.Α.Κ. με τους ίδιους διαιτητές. Ο Αλέκος Κοτσιμπός και ο Κωνσταντίνος Περράκης είχαν σφυρίξει και το ματς της πρεμιέρας μεταξύ Π.Α.Κ. και Έσπερου Λαμίας.



Αήττητος και προχωράει
Ο Ιωνικός μετράει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα και θα συνεχίσει και στην επόμενη φάση του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Αντίθετα Έσπερος Λαμίας, Άρης Σπερχειάδας και Π.Α.Κ. έχουν αποκλειστεί.

Έπαιξε ο Καραμπάς


Ο Ερμής Καραμπάς αγωνίστηκε στο τελευταίο δίλεπτο με την Π.Α.Κ. Ο αθλητής είναι μόλις 11 ετών  και ήταν αρκετά  χρόνια μικρότερος από τους συναθλητές του. Πρόκειται για τον γιο του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Βασίλη Καραμπά. 


Ξανά απουσίες
Η Π.Α.Κ. είχε ξανά αρκετές απουσίες, αφού είχε μόλις 7 αθλητές διαθέσιμους.

Πρώτος ο Τάκης


Ο πάουερ φόργουρντ της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Θοδωρής Τάκης έκανε πολύ καλή εμφάνις, σκόραρε 15 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο. Στους 12 έχοντας βάλει και 1 τρίποντο ακλούθησε Δημήτρης Νιούτσικος.

Κορυφαίος ο Κουμπούρας


Από πλευράς του Ιωνικού ο Βασίλης Κουμπούρας ξεχώρισε με την αγωνιστική του παρουσία αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης βάζοντας 23 πόντους. Στους 14 ακολούθησε ο Παντελής Φύκας.

Όλα 19


Υψηλό σκορ είχε το πρώτο δεκάλεπτο με τις ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Π.Α.Κ. και Ιωνικός σκόραραν από 19 πόντους. Ο Στέργιος Λώλος με δίποντο και ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 2-2. Ο Θοδωρής Τάκης με δίποντο και ο Βασίλης Κουμπούρας με καλάθι και φάουλ ευστοχώντας και στην βολή έκαναν το 4-5. Ο Θοδωρής Τάκης με δίποντο και ο Βασίλης Κουμπούρας με 1/2 ελεύθερες βολές πραγματοποίησαν το 6-6. Η Π.Α.Κ. προηγήθηκαν με 11-6 χάρης σε δίποντο του Θοδωρή Τάκη και τρίποντο του Κώστα Νιαβή (Φωτογραφία Αριστερά). Ο Βασίλης Κουμπούρας με δίποντο και ο Σπύρος Παπαθανασίου (Φωτογραφία Κέντρο) με κοντινό καλάθι μείωσαν στον πόντο και σε 11-10. Με δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα και του Στέργιου Λώλου έγινε το 13-12. Ο Βασίλης Κουμπούρας έβαλε μπροστά τον Ιωνικό με 13-14. Ο γκάρντ της Π.Α.Κ. Βασίλης Τσολάκης (Φωτογραφία Δεξιά) με δυο διαδοχικά καλάθια έκανε το 17-14. Ο Φώτης Φύκας με τρίποντο ισοφάρισε σε 17-17. Το 19-19 του δεκαλέπτου έγινε με καλάθια του Θοδωρή Τάκη και του Σπύρου Παπαθανασίου.  Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Σεραφείμ Κολοκύθας της Π.Α.Κ. ανέκοψε προσπάθεια του Δημήτρη Ροδά, όπως και ο Παντελής Κωστής τον Βασίλη Κουμπούρα.



Προηγήθηκε με +12


Ο Ιωνικός ανέβασε την απόδοση του και «τρέχοντας» ένα σερί 13-0 πήρε διψήφια διαφορά στο σκορ. Οι Φθιωτοί προηγήθηκαν με 33-45. Με 1/2 βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα και δίποντο του Βασίλη Κουμπούρα μετά από όμορφη προσπάθεια του έγινε το 20-21. Ο Θοδωρής Τάκης με τρίποντο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 23-21. Ο Ιωνικός πέτυχε ένα σερί 13-0 και προηγήθηκε με 23-35. Ο Δημήτρης Ροδάς (Φωτογραφία Κέντρο) με έξοχο ανάποδο λέι απ και ο Κώστας Σκαρμούτσος (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο διαμόρφωσαν το 23-26. Ακολούθησε δίποντο του Παντελή Φύκα (Φωτογραφία Αριστερά), γκολ-φάουλ του Βασίλη Κουμπούρα (Εύστοχη βολή), νέο καλάθι του ίδιου και νέο δίποντο του Παντελή Φύκα για το 23-35. Η Π.Α.Κ. με δυο καλάθια του Δημήτρη Νιούτσικου μείωσε σε 27-35. Ο Βασίλης Κουμπούρας με δίποντο και ο Παντελής Φύκας με 2/2 βολές πραγματοποίησαν το 27-39. Ο Βασίλης Τσολάκης με όμορφη προσπάθεια μείωσε σε 29-39. Ακολούθησε δίποντο του Σπύρου Παπαθανασίου και καλάθι του Σεραφείμ Κολοκύθα (31-41). Το 33-45 του ημιχρόνου έγινε μετά από καλάθια του Δημήτρη Νιούτσικου, του Βασίλη Κουμπούρα και του Παντελή Φύκα.


Διεύρυνε το προβάδισμα


Και η 3η περίοδος άνηκε στον Ιωνικό, ο οποίος μέσα από γρήγορες επιθέσεις που έχουν δουλευτεί στην προπόνηση προηγήθηκε με 19 πόντους και 41-60. Ο Κώστας Ροϊνάς (Φωτογραφία) με δίποντο και ο Παντελής Κωστής με γκολ-φάουλ (Έχασε την βολή) έκαναν το 35-47. Με δίποντο του Στέργιου Λώλου και  1/2και 2/2 βολές του Βασίλη Κουμπούρα διαμορφώθηκε το 45-52. Οι τελευταίες δυο βολές ήταν από αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ο παίκτης του Ιωνικού. Ο Δημήτρης Νιούτσικος διαμόρφωσε με 2ποντο το 37-52. Με δυο διαδοχικά καλάθια του Κώστα Ροϊνά ο Ιωνικός έφτασε στο 37-56 και στο +19. Με 2/2 βολές του Θοδωρή Τάκη και 2/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Ροδά το σκορ έγινε 39-58. Το δεκάλεπτο έκλεισε με καλάθι του Θοδωρή Τάκη και λέι άπ του Παντελή Φύκα (41-60).  



Αρκετά κοψίματα


Σε αρκετές περιπτώσεις οι ψηλοί παίκτες της Π.Α.Κ. στην 3η περίοδο ανέκοψαν θεαματικά προσπάθειες των παικτών του Ιωνικού. Ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία) της Π.Α.Κ. ανέκοψε εντυπωσιακά με τάπα σουτ του Βασίλη Κουμπούρα. Ο Θοδωρής Τάκης της Π.Α.Κ. μοίρασε ένα όμορφο «στοπ» στον Βασίλη Κουμπούρα. Ενώ ο Παντελής Κωστής ανέκοψε με τάπα προσπάθεια του Στέργιου Λώλου και σουτ του Σπύρου Παπαθανασίου.

Λήξη με την διαφορά στους 25














Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδος, αφού ο Ιωνικός είχε χτίσει μια μεγάλη διαφορά. Η Π.Α.Κ. δεν μπόρεσε να μειώσει την διαφορά και ηττήθηκε από τους Φθιωτούς με 49-74. Ο Παντελής Φύκας με 1/2 βολές έκανε το 41-61. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με δυο συνεχόμενα καλάθια μείωσε σε 45-63. Ο Θοδωρής Φυσέκης με σουτ με το ένα χέρι…α λα Πρίντεζης έκανε το 45-63. Ενώ με γκολ-φάουλ του Παντελή Φύκα (Εύστοχη βολή) ο Ιωνικός προηγήθηκε με 21 και 45-66. Ο Κώστας Σκαρμούτσος με δίποντο ανέβασε την διαφορά στο 45-68 και στο +23. Ο Δημήτρης Νιούτσικος (Φωτογραφία Αριστερά) με 1/2 βολές και τρίποντο έκανε το 49-68. Το τελικό 49-74 έγινε με δίποντο του Στέργιου Λώλου, τρίποντο του Φώτη Φύκα (Φωτογραφία Δεξιά) και 1/2 βολές του ίδιου. Ο Θοδωρής Τάκης ανέκοψε με τάπαπροσπάθεια του Φώτη Φύκα. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας ανέκοψε θεαματικά προσπάθεια του Κώστα Σκαρμούτσου.


Πήγε να καρφώσει


Ο Στέργιος Λώλος (Φωτογραφία) του Ιωνικού στα μισά της 4ης περιόδου προσπάθησε να καρφώσει και να προσφέρει θέαμα, ωστόσο η προσπάθεια του δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Τα δεκάλεπτα
19-19, 33-45, 41-60, 49-74

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος &  Κατερίνα Μπαλωμένου): Νιαβής 3(1), Τσολάκης 6, Κολοκύθας 11, Καραμπάς, Κατσούδας, Τάκης 15(1), Κωστής 2, Νιούτσικος 12(1)

Ιωνικός Λαμίας (Χρήστος Καραμπέτσας): Φύκας Φ. 7(2), Φυσέκης 2, Τριανταφύλλου, Κουμπούρας 23, Ροϊνάς 6, Ροδάς 4, Φύκας Π. 14, Παπαθανασίου 6, Σκαρμούτσος 5(1), Λώλος 8

Διαιτητές:  Αλέκος Κοτσιμπός & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Λίλα Κλαουδάτου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)













































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος