Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 2-2

Δεν ανέδειξε νικητή η φιλική αναμέτρηση του ΑΠΟΚ με την Μυρίκη. Οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (8/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Είχε διάρκεια 90λπτών, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία 20 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έπιασε καλή απόδοση μόνο στο πρώτο 30λεπτο του ματς, όπου κυριάρχησε και απώλεσε αρκετές ευκαιρίες. Εν συνεχεία οι «κυανόλευκοι» δεν μπόρεσαν να έχουν την ίδια επιθετικότητα και το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Σκόραραν δυο φορές στις αρχές κάθε ημιχρόνου και με γκολ του Πάνου Κουτσονίκα και του Άλεξ Μπακαλίδη προηγήθηκαν με 2-0 στο 50ο λεπτό. Τελικώς οι «κόκκινοι» έφεραν το ματς στα ίσα (2-2).
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου μετά το κακό ξεκίνημα της στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όπου έκανε αρκετά λάθη βελτιώθηκε αρκετά. Οι «κόκκινοι» ήταν καλύτεροι στα τελευταία λεπτά του ματς, αφού δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες έφτασαν στην ισοφάριση στο τελικό 2-2 χάρις σε τέρματα του Άρη Σιταρά και του Κώστα Γενιτσαρόπουλου.
Οι ομάδες αναμένεται να δώσουν και νέες φιλικές αναμετρήσεις, ώστε να διατηρηθούν όσο μπορούν σε κανονικό ρυθμό αγώνων.

Καλές συνθήκες
Το ματς έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή. Επικράτησε ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία ήταν αρκετά πάνω από το μηδέν. Το ματς παρακολούθησαν περίπου 20 άτομα.


90λεπτα-Ρέφερι ο «Ζάλο»


Το φιλικό κράτησε 90 λεπτά και το σφύριξε ο ποδοσφαιριστής της Μυρίκης Γιάννης Ζαλοκώστας, χωρίς να έχει επόπτες. Ο «Ζάλο» είχε σφυρίξει και το φιλικό του Νοεμβρίου της ομάδας του με το Κεράσοβο.

Έπαιξε ο «Φλόρι»


Σε όλη την διάρκεια του φιλικού αγωνίστηκε ο 16χρονος Φλοριάν Μπούτσι με την ομάδα του ΑΠΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής προπονείται εδώ και 1.5 χρόνο με τον ΑΠΟΚ, ωστόσο δεν έχει μπορέσει να βγάλει το πρώτο του δελτίο με την ομάδα.

Το έζησαν έντονα
Και οι δυο προπονητές των ομάδων έζησαν έντονα το φιλικό. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν κοντά στην γραμμή και έδιναν συνεχώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές τους.

Α΄ μέρος

Νωρίς το 1-0


Δεν χρειάστηκε να συμπληρωθούν 2 λεπτά, ώστε να ανοίξει το σκορ η ομάδα του ΑΠΟΚ. Ο Δημήτρης Ίβρος έκανε λάθος γύρισμα, ο  Άλεξ Μπακαλίδης κέρδισε από δεξιά σέντραρε και ο Πάνος Κουτσονίκας (Φωτογραφία) από κοντά με σουτ πέτυχε το 1-0.



Ήταν απειλητικός
Πολύ καλή απόδοση έπιασε στο πρώτο 30λεπτο ο ΑΠΟΚ. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν απειλητικός σε αρκετές περιπτώσεις. Στην τελική προσπάθεια οι ποδοσφαιριστές του δεν μπόρεσαν να βρουν τα δίχτυα για 2η φορά.

Φάνηκε η Μυρίκη
Στο τελευταίο 15λεπτο του α΄ μέρος η Μυρίκη βγήκε από την άμυνα της, έλεγξε το κέντρο και έχασε ευκαιρίες. Πλησίασε αρκετές φορές την ισοφάριση μέσα από οργανωμένες επιθέσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Μετά από λάθος του Ίβρου, ο Μπακαλίδης κινήθηκε από δεξιά σέντραρε και ο Κουτσονίκας εύκολα από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης έκανε το 1-0.
7΄: Μετά από συνδυασμό των Γενιτσαρόπουλου Α.-Μπακαλίδη, ο Σαϊτης σούταρε από κοντά και ο Μεριγκούνης απέκρουσε σωτήρια.
9΄: Ο Κρίντας σέντραρε από δεξιά και η αδύναμη κεφαλιά του Αντωνίου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
11΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. έκανε την προσπάθεια από αριστερά γύρισε για τον Μπακαλίδη που πλάσαρε μέσα από την μικρή περιοχή και ο Φούκας Α. απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή.
19΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου Α. απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο της Μυρίκης.
21΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Σαϊτης εξ επαφής σούταρε πάνω από το τέρμα των «κόκκινων».
23΄: Σουτ του Κρίντα εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
29΄: Ο Φούκας Ν. σέντραρε από δεξιά και την κοντινή προβολή του Γενιτσαρόπουλου Κ. μπλόκαρε ο Παπαβασιλείου.
39΄: Σουτ του Σιταρά Α. μέσα από την περιοχή και αριστερά πέρασε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
40΄: Νέο σουτ του Σιταρά Α. από την ίδια περίπου θέση κατέληξε πάνω από την εστία του Παπαβασιλείου.
44΄: Ο Φούκας Ν. σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Λιάγκα κατέληξε στην δεξιά γωνία του Παπαβασιλείου, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Λέρης και η προβολή του Ζαραβέλη από κοντά κόντραρε στον Πολυτσέρη και κατέληξε σε νέο κόρνερ.

Β΄ μέρος

Διπλασίασε με Μπακαλίδη


Γρήγορο τέρμα πέτυχε και στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΚ, όπου έφτασε στο 2-0 με τέρμα του μόνιμου σκόρερ του Άλεξ Μπακαλίδη. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Άλεξ Μπακαλίδης με πανέμορφο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και αριστερά έκανε το 2-0.



Έφτασε στην ισοφάριση

 












Μέσα σε 10 λεπτά η Μυρίκη έκανε την ολική ανατροπή και έφτασε στην ισοφάριση. Στο 66ο λεπτό ο Άρης Σιταράς (Φωτογραφία Αριστερά) με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Βελουχίου και έκανε το 2-1. Στο 75ο λεπτό μετά την απόκρουση από το τοίχος του φάουλ του Άρη Σιταρά ο στόπερ Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Χρήστου Παπαβασιλείου ισοφάρισε σε 2-2.



Έμεινε με 10


Στα τελευταία 10 λεπτά του ματς η Μυρίκη αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο επιθετικός Νίκος Φούκας (Φωτογραφία) αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων.

Δοκάρι για τον ΑΠΟΚ
9 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης η ομάδα του ΑΠΟΚ είχε δοκάρι. Ο Νίκος Κωστής τροφοδότησε τον Άλεξ Μπακαλίδη, που με όμορφη «λόμπα» έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Στάθη Φακίτσα.


Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Σουτ του Μπακαλίδη απέκρουσε ο πορτιέρο Φακίτσας.
50΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Μπακαλίδης με όμορφο σουτ στην κίνηση πραγματοποίησε το 2-0.
60΄: Ο Λέρης έδωσε στον Λιάγκα, ο οποίος σούταρε από κοντά άουτ από την δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ.
63΄: Ο Κουτσονίκας σέντραρε από δεξιά και ο Παπαϊωάννου σούταρε στο πρώτο δοκάρι άουτ από την αριστερή γωνία της Μυρίκης.
66΄: Ο Σιταράς Α. με καλοζυγισμένο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του ΑΠΟΚ και μείωσε σε 2-1.
75΄: Φάουλ του Σιταρά Α. χτύπησε στο τοίχος και ο Γενιτσαρόπουλος Κ. με χαμηλό πλασέ εκτός περιοχής στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου ισοφάρισε σε 2-2.
81΄: Ο Κωστής έκανε την μπαλιά από δεξιά και ο Μπακαλίδης με «λόμπα» έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φακίτσα.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Συγκελόπουλος, Γενιτσαρόπουλος Α.(55΄ Παπαϊωάννου), Ντουφεκιάς(46΄ Τσιλιμέκης Θ.), Πολυτσέρης(55΄ Κωστής), Κρίντας, Κουτσονίκας, Αντωνίου, Σαϊτης(76΄ Ρεσίτης), Μπακαλίδης, Μπούτσι

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης(46΄ Φακίτσας), Ζαραβέλης(46΄ Μπουμπουρής Γ.(Χ)), Φούκας Α.(34΄ λ.τρ. Λιάγκας Π.), Ίβρος(46΄ Γενιτσαρόπουλος Χ.), Γενιτσαρόπουλος Κ., Μπουμπουρής Α., Παχής, Σιταράς Α., Φούκας Ν., Λέρης, Ζαχαράκης

Διαιτητής: Γιάννης Ζαλοκώστας (Ποδοσφαιριστής Μυρίκης)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος