Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Ποταμιά-Κρέντη 0-0

Δεν μπόρεσε να «μετουσιώσει» σε γκολ τις ευκαιρίες της η Ποταμιά και έμεινε στο ισόπαλο 0-0 κόντρα στην Κρέντη.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (1/12) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 3, έγινε κάτω από διαστήματα βροχόπτωσης και με λιγοστούς φιλάθλους στο πρώτο μέρος.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα δεν κατάφερε να πάρει την 3η της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς δεν μπόρεσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Οι Μεγαλοχωρίτες «σπατάλησαν» αρκετό χρόνο και στα δυο ημίχρονα, όπου είχαν την άκαρπη υπεροχή, χωρίς να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Ενέτειναν τις προσπάθειες τους στα τελευταία λεπτά κάθε ημιχρόνου, στο α΄ μέρος είχαν δοκάρι σε όμορφο σουτ του Δημήτρη Νάσιου και στο β΄ μέρος είχαν νέο δοκάρι με τον Ντίνο Γιαννόπουλο και έχασαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες σε σουτ του Κώστα Γιαννακόπουλου.
Η Κρέντη ήρθε στο Καρπενήσι με πολλά προβλήματα και μόλις 11 ποδοσφαιριστές και ο βαθμός της ισοπαλίας σίγουρα αποτελεί θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα έπαιξε αμυντικά και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Όταν χρειάστηκε είχε ξανά σε καλή μέρα τον γκολκίπερ της Αποστόλη Ντάλλα. Παράλληλα έγινε απειλητική μέσα από αντεπιθέσεις και κυρίως από προσπάθειες του Γιώργου Βούρτσα.
Την επόμενη (11η) αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται το Σάββατο (7/12) στο αθλητικό κέντρο με τα Άγραφα και η Κρέντη την ίδια μέρα υποδέχεται στο Κεράσοβο (Εφόσον το γήπεδο εξασφαλίσει άδεια καταλληλότητας) την γειτονική Φραγκίστα. Η Ποταμιά παρέμεινε στην 5η θέση και έφτασε τους 9 βαθμούς, έχοντας ένα ματς λιγότερο και η Κρέντη ακολουθεί στην 6η θέση έχοντας 1 βαθμό λιγότερο από τον αντίπαλο της.

Φίλαθλοι μόνο στο Α΄
Και αυτή η αναμέτρηση έγινε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, βροχόπτωση και κρύο. Περίπου 30 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά είδαν μόνο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου.


Κόντρα στην προϊστορία
Η Ποταμιά τα τελευταία χρόνια μετρούσε συνεχόμενες νίκες στο γήπεδο της απέναντι στην Ποταμιά. Ένα σερί 5 χρόνων διακόπηκε στο σημερινό παιχνίδι.

Μόλις 11
Η Κρέντη ως γνωστόν φέτος βασίζεται σε κορμό 14-15 ποδοσφαιριστών. Υπήρξαν απουσίες για ακόμη μια φορά και η ομάδα ταξίδεψε στο Καρπενήσι με μόλις 11 ποδοσφαιριστές. Στον πάγκο υπήρχε μόνο ο Πρόεδρος Κώστας Λάππας.

Με τιμωρημένους
Οι δυο ομάδες στερήθηκαν τις υπηρεσίες 2 ποδοσφαιριστών τους, οι οποίοι ήταν τιμωρημένοι. Για τους γηπεδούχους απουσίαζε ο τιμωρημένος αμυντικός Χρήστος Κοσμάς(Παρακολούθησε το παιχνίδι από την κερκίδα) και για τους φιλοξενούμενους ο μεσοαμυντικός Κώστας Ντάλλας (Αποβλήθηκε κόντρα στον ΑΠΟΚ την 9η αγωνιστική). Ο Κοσμάς της Ποταμιάς έχει να εκτίσει ακόμη μια αγωνιστική.

Νέο κεντρικό δίδυμο

 












Στο κέντρο της Ποταμιάς αγωνίστηκε σε ρόλο λίμπερο ο μεσοεπιθετικός Γιώργος Μπούρας (Φωτογραφία Αριστερά), έχοντας δίπλα του τον ψηλόσωμο στόπερ Γιώργο Γκορόγια (Φωτογραφία Δεξιά). Οι κεντρικοί αμυντικοί της Ποταμιάς: Άλκης Κατής, Θωμάς Αζακάς και Σπύρος Ξαγάρας απουσίαζαν.

1 ματς λιγότερο
Η Ποταμιά έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αφού εκκρεμεί η αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής απέναντι στην Φραγκίστα. Αντίθετα η Κρέντη έχει παίξει όλα τα παιχνίδια, αφού τις αγωνιστικές που υπήρχε πρόβλημα με τις άδειες καταλληλότητας των γηπέδων έπαιζε στο Καρπενήσι.

Βασικοί Τσάκνης-Γκούρλιας

 












Οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο αλλαγές στο βασικό τους σχήμα σε σχέση με το ματς της 9ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΚ. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία Δεξιά) και το δεξί άκρο υπερασπίστηκε ο Γιάννης Τσάκνης (Φωτογραφία Αριστερά). Πήραν τις θέσεις των: Κώστα Ντάλλα (Τιμωρημένος) και Βαγγέλη Μάκκα (Απουσίαζε).

3 αλλαγές
 

Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας παρέταξε την Ποταμιά με 3 νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς της 8ης αγωνιστικής με το Ραπτόπουλο. Στα άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι: Νίκος Μαντζιούτας (Φωτογραφία Κέντρο, Ξεκίνησε αριστερά αλλά από το 20ο και έπειτα έπαιξε δεξιά) και Σπύρος Μπούρας (Φωτογραφία Αριστερά) και στην επίθεση επανήλθε ο Ντίνος Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Σπύρου Πατρώνη, Άλκη Κατή (Απουσίαζαν) και Δημήτρη Κοτρώνη (Μπήκε αλλαγή).

2η φορά μηδέν
Η Κρέντη κράτησε για δεύτερη φορά το μηδέν στο φετινό πρωτάθλημα. Γκολ δεν είχε δεχτεί μόνο στην αναμέτρηση εκτός έδρας με το Ραπτόπουλο. Επιπλέον απέσπασε πόντο μετά από 4 αρνητικά αποτελέσματα και τα εκτός έδρας ματς δείχνουν να τις πηγαίνουν περισσότερο.

Δεν ήταν γούρικες

 












Η Ποταμιά φόρεσε στο ματς για πρώτη φορά τις νέες πράσινες εμφανίσεις της, οι οποίες δεν αποδείχτηκαν γούρικες. Πριν την αναμέτρηση οι εμφανίσεις είχαν παρουσιαστεί στο Cinema Café Club.

Α΄ μέρος

Μέχρι την περιοχή
Η Ποταμιά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, όμως για περίπου 35 με 40 λεπτά έφτανε μέχρι την αντίπαλη περιοχή και δεν μπορούσε να εκφράσει τελικές προσπάθειες.

Ακυρωθέν γκολ

 












Στο 10ο λεπτό ο Ντίνος Γιαννόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Αποστόλης Ντάλλας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία Αριστερά) με πλασέ από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ο 1ος επόπτης Γιώργος Δροσίνης (Φωτογραφία Δεξιά) υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.




Με στημένα
Η Κρέντη λειτούργησε πολύ καλά στην άμυνα της και πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0. «Επισκέφτηκε» την περιοχή του Αλέκου Κόκκοτα με 2-3 στημένα.

Πλησίασαν στο 1-0


Οι Μεγαλοχωρίτες ανέβηκαν στα τελευταία 10 λεπτά του 1ου ημιχρόνου και «κυνήγησαν» το γκολ. Στο 41ο λεπτό ο Λάμπρος Φλωράκης σέντραρε από δεξιά και την κοντινή προβολή του Κώστα Μαντζιούτα απέκρουσε σε κόρνερ ο Αποστόλης Ντάλλας. Δυο λεπτά αργότερα μετά από συνδυασμό των Γιώργου Ζαγκότση και Ντίνου Γιαννόπουλου, ο Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία) σούταρε δυνατά από τα όρια της περιοχής και δεξιά με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι.




Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Γιαννόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ χαμηλά εκτός περιοχής και αριστερά, ο Ντάλλας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Μαντζιούτας Κ. σκόραρε με πλασέ. Ο πρώτος βοηθός Δροσίνης είχε σηκώσει την σημαία του και υπέδειξε τον ποδοσφαιριστή σε θέση οφσάιντ.
31΄: Ο Νάσιος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Φλωράκης έκανε την κεφαλιά και ο Μπύρος απέκρουσε προ της γραμμής με το κεφάλι.
35΄: Χτύπημα φάουλ του Βούρτσα Γ. από μακρινή απόσταση μπλόκαρε εύκολα ο Κόκκοτας.
37΄: Απευθείας φάουλ του Ζαγκότση πέρασε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
39΄: Ο Γκούρλιας εκτέλεσε φάουλ λίγο μπροστά από το κέντρο και αριστερά και η κεφαλιά του Ντάλλα Αθ. από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.
41΄: Ο Φλωράκης σέντραρε από δεξιά και την προβολή του Μαντζιούτα Κ. από κοντά απέκρουσε κόρνερ ο γκολκίπερ Ντάλλας.
43΄: Ο Ζαγκότσης έδωσε στον Γιαννόπουλο, αυτός έστρωσε στον Νάσιο, που σούταρε φαλτσαριστά από τα όρια της περιοχής και δεξιά με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Β΄ μέρος

Κακό 20λεπτο
Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις κύλησαν τα πρώτα 20λεπτα της επανάληψης. Οι μεν γηπεδούχοι δεν είχαν σωστές επιλογές στις επιθετικές τους προσπάθειες, οι δε φιλοξενούμενοι κρατούσαν σχετικά εύκολα το μηδέν στα μετόπισθεν.

Άσκησαν πίεση-2ο Δοκάρι
Στο τελευταίο τέταρτο της συνάντησης οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση προς την περιοχή του Αποστόλη Ντάλλα. Δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Στο 72ο λεπτό ο Κώστας Γιαννακόπουλος από καλή θέση μέσα στην περιοχή δεν βρήκε στόχο και 10λεπτα την κοντινή προβολή του Ντίνου Γιαννόπουλου μετά το γύρισμα του Γιώργου Μπούρα από αριστερά βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια μπλόκαρε ο πορτιέρο της Κρέντης.



Βρήκε διαδρόμους


Η αγωνιστική άνοδος της Ποταμιάς βοήθησε και την Κρέντη να βρει κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά μέσα από αντεπιθέσεις να σκοράρει το νικητήριο τέρμα. Στο 78ο λεπτό ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία), που έπαιξε στην επίθεση, μετά από κάθετη του Κώστα Μάκκα έκανε το διαγώνιο σουτ από δεξιά, που μπλόκαρε ο παλαιός του συμπαίχτης στον Αίολο Αλέκος Κόκκοτας.


Σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις

 












Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων η Ποταμιά έχασε την μεγαλύτερη της ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Λάμπρος Φλωράκης έβγαλε όμορφα τον Κώστα Γιαννακόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά) απέναντι με τον Αποστόλη Ντάλλα (Φωτογραφία Δεξιά), ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων πλάσαρε χωρίς πίεση μέσα από την περιοχή και ο πορτιέρο της Κρέντης μπλόκαρε σωτήρια.



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Μάκκας Κ. έδωσε αριστερά στον Βούρτσα Γ., ο οποίος κινήθηκε όμορφα και σέντραρε, η κεφαλιά του Ντάλλα Αθ. από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
65΄: Μακρινό σουτ του Νάσιου μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής κόντραρε και πέρασε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
72΄: Ο Φλωράκης έκανε την μπαλιά για τον Γιαννακόπουλο, που σούταρε από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.
78΄: Ο Μάκκας Κ. άνοιξε δεξιά στον Σταμούλη, ο οποίος από πλάγια έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Κόκκοτα να μπλοκάρει.
81΄: Ο Γιαννόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά και το γυριστό πλασέ του Γιαννακόπουλου από καλή θέση μπλόκαρε ο Ντάλλας.
82΄: Ο Φλωράκης έδωσε στον Μπούρα Γ., ο οποίος γύρισε από αριστερά και την κοντινή αδύναμη προβολή του Γιαννόπουλου μέσα από την μικρή περιοχή στο πρώτο δοκάρι βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια μπλόκαρε ο Ντάλλας.
84΄: Σουτ του Βούρτσα Γ. εκτός περιοχής και αριστερά μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
90΄: Ο Γκούρλιας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Βούρτσα Γ. πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
91΄: Ο Φλωράκης έκανε όμορφα την κάθετη μπαλιά για τον Γιαννακόπουλο, που μπήκε σε θέση βολής από δεξιά στην περιοχή σούταρε και ο Ντάλλας μπλόκαρε σωτήρια στην δεξιά του γωνία.
93΄: Ο Γκούρλιας γέμισε προς την περιοχή εκτελώντας φάουλ και το σουτ του Ντάλλα Αθ. από το ύψος του πέναλτι έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
Μαντζιούτας Ν., Φλωράκης, Βλάχος, Τσάκνης, Βούρτσας Ν., Ντάλλας Αθ., Μάκκας Κ.

Διακριθέντες
Ποταμιά: Νάσιος, Γιαννακόπουλος, Μπούρας Γ., Φλωράκης
Κρέντη: Βούρτσας Γ., Βλάχος, Ντάλλας Απ., Γκούρλιας, Ντάλλας Αθ.

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι με την εικόνα της ομάδας, ο τρόπος σκέψης αλλάζει σιγά-σιγά, προσπαθούμε να μεταφέρουμε την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, κάνοντας περισσότερες πάσες και δημιουργώντας περισσότερους χώρους. Σήμερα κάναμε αρκετές τέτοιες φάσεις, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, είχαμε δυο δοκάρια, δεν μπορέσαμε να βάλουμε την μπάλα μέσα, κρατάμε ότι κάναμε μια καλή προσπάθεια. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης, της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Εμείς συνεχίζουμε την δουλειά που ξεκινήσαμε, η οποία έχει σαν σκοπό να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά κυρίως για το αύριο.»

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, εκτός από την καλή ομάδα της Ποταμιάς, η οποία με την άφιξη του κ. Τσιγαρίδα βελτίωσε κατά πολύ το αγωνιστικό της πρόσωπο μέσα στο παιχνίδι της, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τον κακό αγωνιστικό χώρο. Οι δυο αυτοί παράγοντες μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ.  Όσον αφορά το παιχνίδι η Ποταμιά στάθηκε καλύτερα, είχε περισσότερες ευκαιρίες και πιο κλασσικές, είχε την κυκλοφορία της μπάλας. Εμείς παίξαμε και σε αυτό το παιχνίδι αμυντικά και προσπαθήσαμε μέσα από αντεπιθέσεις να πετύχουμε κάποιο γκολ. Είχαμε και εμείς κάποιες ευκαιρείς για να πετύχουμε κάποιο γκολ, ωστόσο δεν μπορέσαμε να τις εκμεταλλευτούμε. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο ισοδύναμες ομάδες, όπου ανάμεσα σε αυτές θα κριθεί η 5η θέση. Έτυχε να έχουμε σε καλή μέρα πάλι τον τερματοφύλακα μας (ενν. τον Αποστόλη Ντάλλα), ο οποίος σε καίρια σημεία έκανε σωστές επεμβάσεις και θεωρούμε ότι είναι τιμή μας που παίζει στην ομάδα μας, γιατί είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που παίζουν στην Ευρυτανία. Ο προπονητής της Ποταμιάς ο Δημήτρης Τσιγαρίδας (Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Κρέντη) γνώριζε πάρα πολύ καλά την ομάδα μας και τους παίκτες μας, ήξερε με ποιον τρόπο να μας αντιμετωπίσει. Γενικά το παιχνίδι παίχτηκε περισσότερο στην δύναμη, όσο μπορούσε να βοηθήσει και ο αγωνιστικός χώρος, γιατί ήταν χάλια. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια που καταβάλλανε όλοι μας. Στα τελευταία παιχνίδια βελτιωνόμαστε συνεχώς, μετά το καλό παιχνίδι που κάναμε απέναντι στον ΑΠΟΚ, πιστεύω ότι η εμφάνιση μας σήμερα να ήταν ικανοποιητική. Ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας μας, απλά ποτέ από την αρχή της χρονιάς δεν έτυχε να είμαστε πλήρεις, παίζουμε με σημαντικές απουσίες. Σήμερα δεν είχαμε ούτε καν αλλαγή, έτσι ώστε να ξεκουραστεί κάποιος παίκτης και να μπει κάποιος με φρέσκα πόδια να βοηθήσει την ομάδα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατί ήταν ένας κακός αγωνιστικός χώρος και η υγεία πιστεύω ότι είναι πάνω από όλα. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς και στον Δημήτρη Τσιγαρίδα, τον οποίον σεβόμαστε και εκτιμούμε πάρα πολύ στην ομάδα μας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας, Μπούρας Σ.(63΄ Κοτρώνης), Μαντζιούτας Ν., Γκορόγιας Γ., Νάσιος, Γιαννόπουλος, Μαντζιούτας Κ.(68΄ Πλεξίδας), Γιαννακόπουλος, Ζαγκότσης, Μπούρας Γ., Φλωράκης

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Τσάκνης, Μπύρος Σ., Γκούρλιας, Σταμούλης, Βούρτσας Ν., Ντάλλας Αθ.(Ν), Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Βλάχος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος