Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Παίδες: ΕΠΣ Φωκίδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 8-0

«Καταιγιστική» ήταν η Φωκίδα στους παίδες, που «διέσυρε» την αντίστοιχη ομάδα της Ευρυτανίας με 8-0.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (6/11) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα. Άρχισε λίγο μετά τις 1 και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων για τον 6ο όμιλο. Την παρακολούθησαν περίπου 20 άτομα.
Η Φωκίδα του Γιάννη Λύτρα ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και έπαιξε στο μισό γήπεδο τους Ευρυτάνες. Πήρε μια εύκολη νίκη σκοράροντας 8 φορές, έχοντας 3 δοκάρια και σωρεία χαμένων ευκαιριών. Ξεχώρισε ο αρχηγός μέσος Μάριος Βήχος, που πέτυχε χατ-τρικ και είχε και δυο δοκάρια.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου παρότι δεν είχε απέναντι της μια ομάδα φόβητρο γνώρισε εκ νέου βαριά ήττα. Ο αριθμός ποδοσφαιριστών της Ευρυτανίας είναι μικρός και δεν υπάρχει καν προεπιλογή. Οι παίδες μας έπαιξαν αμυντικά και παρά το 2-0 του ημιχρόνου στην επανάληψη γνώρισαν τον διασυρμό. Ήδη έχουν δεχτεί 2 συντριβές και η συνέχεια είναι δυσοίωνη.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική στις (13/11) η Ευρυτανία υποδέχεται την Εύβοια και η Φωκίδα θα κάνει το ρεπό της. Οι νικητές βρίσκονται στην 3η θέση με 3 βαθμούς, όσους και η Φθιώτιδα, ενώ η Ευρυτανία στην τελευταία 4η με παθητικό τερμάτων 0-17.

«Κεκλεισμένων»
Περίπου 20 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση των παίδων. Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες και την αξιόλογη προσπάθεια που κάνει η Φωκίδα τα τελευταία χρόνια στο γήπεδο βρέθηκαν λιγοστοί φίλαθλοι.


Συντριβή και πάλι
Μετά το 9-0 της πρεμιέρας στο Καρπενήσι από τους Βοιωτούς οι παίδες μας ηττήθηκαν με το βαρύ 8-0 εκτός έδρας από την Φωκίδα. Η νέα βαριά ήττα φανερώνει την έλλειψη υποδομών, που έχει ο νομός μας.

Ίδιοι 14
Η ΕΠΣΕ διαθέτει στους παίδες μόλις 14 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν αγωνιστεί και στην πρώτη αγωνιστική ήταν και οι ίδιοι που ταξίδεψαν στην Άμφισσα για την σημερινή αναμέτρηση.

1 στέλεχος της ΕΠΣΕ


Μόνο ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Διονύσης Βονόρτας (Φωτογραφία) συνόδεψε την αποστολή της ΕΠΣΕ στην Άμφισσα. Παρών ήταν οι ενωσιακοί προπονητές, αλλά και ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, που παρέχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στις ομάδες της ΕΠΣ Ευρυτανίας.


Αρκετοί της ΕΠΣΦ-Παρών και ο Κατσανάκης


Αντίθετα με την ΕΠΣ Ευρυτανίας για ακόμη μια εντός έδρας αναμέτρηση της ΕΠΣ Φωκίδας αρκετά μέλη της τοπικής ΕΠΣ ήταν στο γήπεδο προεξέχοντος και του Προέδρου Χαράλαμπου Κατσανάκη (Φωτογραφία). Παρών στο γήπεδο ήταν οι: Διονύσης Παπαδόπουλος (Γενικός Γραμματέας), Παναγιώτης Παύλου, Θύμιος Γκούσαρης (Ταμίας) και Νίκος Κοκολόγος (Αντιπρόεδρος Β΄).



Λύτρας ο διάδοχος


Τον ενωσιακό προπονητή Γιάννη Καρλιαύτη διαδέχτηκε φέτος ο Γιάννης Λύτρας στον πάγκο των γηπεδούχων. Ο κ. Λύτρας όσο και ο κ. Καραχρήστος στους παίδες παρέχουν αμισθεί τις υπηρεσίες του στην ΕΠΣ Φωκίδας.

Η πιο ευρεία νίκη
Το 8-0 για μια θεωρητική «αδύναμη» ΕΠΣ σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ενδεχομένως να πρόκειται για την μεγαλύτερη νίκη σε έκταση της ΕΠΣ Φωκίδας. Η Φωκίδα τα τελευταία χρόνια, δουλεύοντας με Ακαδημίες έχει κλείσει αισθητά την «ψαλίδα» από τις δυνατότερες ΕΠΣ, όπως η Βοιωτία, η Εύβοια και η Φθιώτιδα.

Α΄ Mέρος

Ξεκάθαρη υπεροχή
Η Φωκίδα δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της υπεροχής και είχε τον έλεγχο του ματς από το 1ο κιόλας λεπτό. Πίεσε από νωρίς τους γηπεδούχους, σκόραρε 2 φορές και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες.

Με όμορφο τέρμα του Captain


Οι γηπεδούχοι μετά τις 3 μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο ξεκίνημα βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα για πρώτη φορά στο 12ο λεπτό. Ο Νίκος Τσώκος σούταρε από τα όρια της περιοχής ο δεξιός μπακ Παναγιώτης Χρυσικός απέκρουσε προ της γραμμής. Στην συνέχεια ο αρχηγός Μάριος Βήχος (Φωτογραφία) με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Αποστόλη Νούλα (1-0).




Σταμάτησε στο δοκάρι


Η Φωκίδα συνέχισε δυνατά και 4 λεπτά αργότερα έχασε μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της, ο Μάριος Βήχος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του στόπερ Αχιλλέα Μανέτα (Φωτογραφία) από κοντά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. 


Με τεχνικό φάουλ


Οι γηπεδούχοι μετά τα δοκάρια κατάφεραν και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα για το 2-0. Ο Νίκος Τσώκος (Φωτογραφία) εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια αριστερά και με όμορφο τεχνικό σουτ σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» της Ευρυτανίας (2-0). Ο σκόρερ έφτασε τα 3 γκολ στην διοργάνωση.



Δεν τα κατάφερε ο Καραγιάννης


Στο 28ο λεπτό η Ευρυτανία δημιούργησε μοναδική ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς. Ο Γιώργος Σερπάνος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Νίκου Διβόλη από δεξιά σέντραρε και ο Παναγιώτης Καραγιάννης χωρίς πίεση σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Γιάννης Σιδέρης έπεσε και μπλόκαρε σωτήρια στην αριστερή του γωνία. Αυτή ήταν και η μοναδική επέμβαση που έκανε στο 80ολεπτο ο πορτιέρο της ΕΠΣΦ.



Πίσω από την σέντρα
Και σε αυτό το ματς της ΕΠΣΕ έπαιξε αμυντικά και δέχτηκε αρκετή πίεση, από μια ισχυρότερη ομάδα.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Βήχος έκανε την μπαλιά για τον Χριστοδούλου, μετά το λάθος της άμυνας ο παίκτης της Φωκίδας σούταρε από δεξιά και ο Νούλας απέκρουσε όμορφα στην αριστερή του γωνία.
3΄: Ο Φουσέκης έδωσε στον Τσώκο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο πορτιέρο της Ευρυτανίας απέκρουσε από την δεξιά του γωνία σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Βήχος και η κεφαλιά του Γκούλτα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
12΄: Σουτ του Τσώκου από τα όρια της περιοχής απέκρουσε προ της γραμμής ο Χρυσικός και ο Βήχος από δεξιά στα όρια της περιοχής με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «Γ» του Νούλα (1-0).
13΄: Ο Καπρέλης πάσαρε στον Βήχο, ο οποίος σούταρε από πλάγια και ο Νούλας απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Βήχος και o Μανέτας δεν μπόρεσε εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο δεύτερο δοκάρι.
16΄: Ο Βήχος χτύπησε άλλο ένα κόρνερ από τα δεξιά, ο Μανέτας πήρε την κεφαλιά από κοντά, που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.
19΄: Ο Καπρέλης έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Βήχο, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.
22΄: Ο Τσώκος με όμορφο τεχνικό απευθείας φάουλ από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα ψηλά στο αριστερό «παραθυράκι» του Νούλα για το 2-0.
26΄: Ο Τσώκος έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
27΄: Ο Καπρέλης σέντραρε από δεξιά και το πλασέ του Φουσέκη απέκρουσε σωτήρια ο Καραμπάς.
28΄: Μετά από λάθος του Διβόλη, ο Σερπάνος ελίχτηκε ωραία από δεξιά, σέντραρε και το σουτ του Καραγιάννη από το ύψος της μικρής περιοχής χωρίς πίεση μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Σιδέρης.
33΄: Ο Γκούλτας έκανε προσωπική ενέργεια και σούταρε από τα όρια της περιοχής χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι.
40΄: Ο Βήχος τροφοδότησε τον Τσώκο, που έκανε το χαμηλό σουτ εκτός περιοχής και ο Νούλας απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Κυριαρχία κατά κράτος
Δεν χωράει κριτική το δεύτερο μέρος, αφού η ομάδα της Φωκίδας κυριάρχησε κατά κράτος. Σκόραρε 6 φορές και παίζοντας απλό και ουσιώδες ποδόσφαιρο συνέτριψε την ΕΠΣΕ.

Απώλεια ο «Χρύ»


Στο 3ο λεπτό της επανάληψης αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού ο αρχηγός της Ευρυτανίας Τόμις Χρυσαφόπουλος. Ο παίκτης του Αίολου είναι ότι καλύτερο διαθέτει η ομάδα των παίδων, η οποία έχασε στην συνέχεια δύναμη από το κέντρο.


Στο 4-0 με Γκούλτα& Χριστοδούλου

 












Σε ένα 3λεπτο στις αρχές της επανάληψης οι γηπεδούχοι σκόραραν δυο φορές φτάνοντας στο 4-0. Πρώτα στο 54ο λεπτό ο Μάριος Βήχος έδωσε στον Γιάννη Γκούλτα (Φωτογραφία Αριστερά), που έκανε το μπάσιμο στην περιοχή και σούταρε χαμηλά στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας για το 4-0. Δυο λεπτά αργότερα ο Στράτος Χριστοδούλου (Φωτογραφία Δεξιά) με πλασέ στην αριστερή γωνία της Ευρυτανίας από σέντρα του Χρήστου Κουτσομπόλη διαμόρφωσε το 4-0.





Απανωτά δοκάρια
Οι γηπεδούχοι μετά τα 2 γκολ είχαν σε ένα 3λεπτο δυο απανωτά δοκάρια. Πρώτα στο 59ο λεπτό η Φωκίδα «ξεδιπλώθηκε» όμορφα στην επίθεση, ο Γεράσιμος Καπρέλης άνοιξε δεξιά στον Μάριο Βήχο, αυτός σέντραρε και η κεφαλιά του Νίκου Τσώκου χτύπησε στην συμβολή αριστερού κάθετου δοκαριού και οριζόντιου και έφυγε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα ο Γεράσιμος Καπρέλης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και μετά το λάθος από την άμυνα της Ευρυτανίας, ο Μάριος Βήχος από τα όρια της περιοχής σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλη Νούλα.



Ανέλαβε δράση ο Βήχος
Ο αρχηγός Μάριος Βήχος μετά το δοκάρι που είχε μέσα σε δυο λεπτά σκόραρε 2 φορές ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 6-0. Στο 62ο λεπτό ο Σπύρος Ράικος έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Βήχος με σουτ έγραψε το 5-0. Στο επόμενο λεπτό ο Βήχος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Παναγιώτη Φουσέκη και από κοντινή απόσταση διαμόρφωσε με νέο σουτ το 6-0.



Ακυρώθηκε γκολ του Φύκα

 












Η Ευρυτανία παρά το 6-0 δεν το έβαλε κάτω και βγήκε στην επίθεση. Στο 68΄ ο Παναγιώτης Μπαλωμένος έκανε την προσπάθεια από αριστερά σέντραρε στην περιοχή ο Δημήτρης Σερπάνος έκλεψε και ξεμαρκαρίστηκε μέσα από την περιοχή και δεξιά, σούταρε και στην πορεία της μπάλας που ήταν προς τα δίχτυα μπήκε ο Ανδρέας Φύκας (Φωτογραφία Δεξιά) και το γκολ της Ευρυτανίας ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ από τον β΄ βοηθό Ανδρεόπουλο (Φωτογραφια Αριστερά). 



8σφαιρη

 












Ένα δίλεπτο ήταν αρκετά για την Φωκίδα, ώστε να βάλει άλλα δυο γκολ και να φτάσει στο τελικό 8-0. Στο 70ο λεπτό μετά από προσπάθεια του Γεράσιμου Καπρέλη (Φωτογραφία Αριστερά, Έφτασε τα 2 γκολ στον όμιλο) και ιδανικό τελείωμα του ίδιου με σουτ έγινε το 7-0. Στο επόμενο λεπτό ο Νίκος Τσώκος πάσαρε στον Παναγιώτη Φουσέκη (Φωτογραφία Δεξιά), που με σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» για την εντυπωσιακή νίκη της Φωκίδας (8-0).




Λήξη με δοκάρι
Στην τελευταία φάση του ματς στο 72ο λεπτό η Φωκίδα είδε προσπάθεια της να σταματάει για 4η φορά στα δοκάρια της Ευρυτανίας. Ο Μάριος Βήχος με έξοχη προσπάθεια σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστόλη Νούλα και στην επαναφορά κεφαλιά του Παναγιώτη Φουσέκη σταμάτησε και αυτή στο οριζόντιο δοκάρι, ωστόσο θεωρείτε ως μη γενόμενη καθώς ο ποδοσφαιριστής υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Ύστερα από αυτή την φάση ο Αιτωλοακαρνάνας ρέφερι Θοδωρής Χρέλιας σφύριξε το τέλος της αναμέτρησης.


Οι καλύτερες φάσεις
44΄: Ο Τσώκος άνοιξε δεξιά στον Καπρέλη, ο οποίος σέντραρε και η κεφαλιά του Φουσέκη πέρασε άουτ από το δεκί δοκάρι.
51΄: Ο Τσώκος έκανε την μπαλιά για τον Καπρέλη, ο οποίος από δεξιά σούταρε άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής γωνίας της Ευρυτανίας.
54΄: Ο Βήχος πάσαρε στον Γκούλτα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας έκανε το 3-0.
56΄: Ο Κουτσομπόλης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Χριστοδούλου από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία του Νούλα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
59΄: Ο Καπρέλης έδωσε στον Βήχο, αυτός σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Τσώκου χτύπησε στην συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ.
61΄: Ο Καπρέλης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και το σουτ του Βήχου μετά το λάθος της άμυνας από το ύψος της περιοχής κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
62΄: Ο Ράικος σέντραρε από αριστερά και ο Βήχος από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία του Νούλα πραγματοποίησε το 5-0.
63΄: Ο Φουσέκης πάσαρε στον Βήχο, που σούταρε μέσα από την περιοχή και σκόραρε για 3η φορά στο ματς (6-0).
69΄: Ο Τσώκος πάσαρε στον Φουσέκη, ο οποίος πλάσαρε από κοντά και ο Νούλας έδιωξε με τα πόδια.
70΄: Ο Καπρέλης ξεμαρκαρίστηκε όμορφα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο  7-0.
71΄: Ο Τσώκος έδωσε στον Φουσέκη, ο οποίος με ωραίο σουτ στην αριστερή γωνία του Νούλα διαμόρφωσε το τελικό 8-0.
72΄: Ο Βήχος έκανε έξοχη ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι της Ευρυτανίας και στην επαναφορά η κεφαλιά του Φουσέκη σταμάτησε και αυτή στο οριζόντιο δοκάρι, ωστόσο ο φορ των γηπεδούχων υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Κίτρινες Κάρτες
Μανέτας

Διακριθέντες
Φωκίδα: Βήχος, Μανέτας, Τσώκος, Γκούλτας, Καπρέλης
Ευρυτανία: Τάσιος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Λύτρας (Φωκίδα): «Και οι δυο ομάδες κάνουν μια τεράστια προσπάθεια στην διοργάνωση. Είμαστε σχεδόν οι δυο τελευταίοι νομοί ποδοσφαιρικά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την Ευρυτανία είναι τεράστια τα προβλήματα, υπάρχουν μόνο 13-14 παιδιά, δεν υπάρχουν ακαδημίες. Για όλο αυτό που γίνεται αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές και στους παράγοντες της ένωσης. Εμείς είμαστε σε καλύτερη μοίρα και το αποτέλεσμα το έδειξε. Κάνουμε μια προσπάθεια, υπάρχουν κάποιες ακαδημίες που είναι σε καλό επίπεδο. Είναι η πρώτη χρονιά για μένα, είπαμε να βοηθήσουμε την ΕΠΣ. Να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στους προπονητές σας και στους παράγοντες σας για τον αγώνα που κάνουμε, ξέροντας ότι όλα είναι δύσκολα.»

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Για μια ακόμη φορά να πούμε μπράβο σε αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται. Σίγουρα είναι μια βαριά ήττα για ακόμη μια φορά. Εκείνο το οποίο έχουμε να τονίσουμε είναι ότι εμείς με βάση τα δικά μας δεδομένα πέρα από το αποτέλεσμα που είναι αρνητικό βλέπουμε ότι αυτή η συσσώρευση εμπειριών είναι κάτι σημαντικό για μας. Γεμίζουμε εμπειρίες, γιατί κατά τα ψέματα δεν έχουμε καν παιδικό πρωτάθλημα και αυτό είναι πολύ αρνητικό. Το άλλο αρνητικό είναι  παίζουμε μόνο με 3 παιδιά που είναι γεννημένα το 2000, τα υπόλοιπα 11 είναι στην ηλικία του 2001. Παλέψαμε όσο μπορούσαμε περισσότερο όμως ήταν εμφανής η έντονη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων. Αυτό φαίνεται διότι παρότι η ομάδα της Φωκίδας μπορούσε να χαρακτηριστεί στα ίδια επίπεδα με μας δείχνει να έχει κάνει βήματα προόδου, γιατί έχει 4 ακαδημίες, έχει ένα πρωτάθλημα. Αυτό φάνηκε πάρα πολύ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ κατά διαστήματα είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα, με κάποιες ενέργειες που έγιναν και στην άμυνα και στην επίθεση. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της περιόδου, δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο πάρα μόνο να πάμε μπροστά. Να ευχαριστήσουμε και ιδιαίτερα εσάς τα ΜΜΕ, που για μια ακόμη φορά είστε δίπλα μας και το δικό σας site, που είναι πάρα πολύ σημαντικό και συμπαραστέκεται σε μας και στα παιδιά και να προβάλουμε έστω αυτό που έχουμε κάθε φορά.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φωκίδα (Γιάννης Λύτρας): Σιδέρης, Παγώνης(41΄ Πουρνάρας), Διβόλης(41΄ Κουτσομπόλης), Μανέτας, Μαμαρέλης, Γκούλτας, Καπρέλης, Βήχος, Φουσέκης, Τσώκος, Χριστοδούλου(57΄ Ράικος)

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Χρυσικός, Καραθάνος, Καραμπάς, Τάσιος, Γκαρίλας, Σερπάνος, Τσιάμης, Καραγιάννης(41΄ Μπαλωμένος), Χρυσαφόπουλος(43΄ λ.τρ. Κυλλής), Μοτσιόλας(41΄ Φύκας)

Διαιτητής: Θόδωρος Χρέλιας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουφογιάννης (ΕΠΣ Φωκίδας)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Ανδρεόπουλος (ΕΠΣ Φωκίδας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος