Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Κρέντη 2-1

Δύσκολα έκαμψε την αντίσταση της Κρέντης ο ΑΠΟΚ, ο οποίος νίκησε την μαχητική ομάδα από τον Δήμο Αγράφων με σκορ 2-1. Το γκολ της νίκης πέτυχε 12 λεπτά πριν το φινάλε με πέναλτι ο ηγέτης της ομάδας Άλεξ Μπακαλίδης.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (23/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας, έγινε κάτω από διαστήματα βροχόπτωσης και με λιγοστούς φιλάθλους.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη «υποτίμησε» τον αντίπαλο και παραλίγο να το «πληρώσει» με μια απρόσμενη «γκέλα». Οι «κυανόλευκοι» είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του ματς σχεδόν σε όλη του την διάρκεια, όμως αντιμετώπισαν πρόβλημα στο τελείωμα τον φάσεων. Το γρήγορο γκολ του Τάκη Σαϊτη στο 10ο λεπτό έδειξε ότι η ομάδα θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα. Ο ίδιος έχασε πέναλτι 13 λεπτά αργότερα και λίγο πριν την συμπλήρωση των 45΄ ήρθε η ισοφάριση. Στο δεύτερο μέρος ο Άλεξ Μπακαλίδης, αν και τραυματίας, κλήθηκε να αγωνιστεί κέρδισε πέναλτι και στο 78ο λεπτό χάρισε την νίκη στην ομάδα του, η οποία έχασε αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ. Ο Σαϊτης είχε δοκάρι στο δεύτερο μέρος, ενώ το Βελούχι έπαιξε με αρκετές απουσίες.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα ήταν μαχητική για ακόμη ένα παιχνίδι και λίγο έλλειψε να κάνει μια τεράστια έκπληξη και να γίνει η πρώτη ομάδα που «κόβει» βαθμούς από τον ΑΠΟΚ. Η ομάδα έπαιξε αμυντικά και έψαχνε το γκολ μέσα από αντεπιθέσεις. Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά ισοφάρισε με κεφαλιά του Βαγγέλη Μάκκα στο 33ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος οι Κρεντιώτες κλείστηκαν στην άμυνα τους και προσπάθησαν να κρατήσουν μέχρι το τέλος το πολυπόθητο 1-1. Αν και δέχτηκαν γκολ δεν το έβαλαν κάτω και είχαν δοκάρι με εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Βούρτσα στο 86ο λεπτό. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο στόπερ Κώστας Ντάλλας και επικράτησε αρκετή ένταση.
Την επόμενη (10η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται στο αθλητικό κέντρο με τα Άγραφα  το Σάββατο (30/11), ενώ η Κρέντη παίζει ξανά στο Καρπενήσι κόντρα στην Ποταμιά την Κυριακή (1/12). Ο ΑΠΟΚ παραμένει σταθερά στην 1η θέση και έχει πλέον 27 βαθμούς, ενώ η Κρέντη παρέμεινε στην 6η θέση με 7 βαθμούς.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Αν και ήταν ο μοναδικός αγώνας που διεξήχθη στον νομό μας το Σάββατο η βροχόπτωση δεν ευνόησε  τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο. Το παιχνίδι έγινε παρουσία περίπου 20 με 30 φιλάθλων.


Γκολκίπερ ο Θ.Τσιλιμέκης


Την εστία του Βελουχίου υπερασπίστηκε ο πλάγιος αμυντικός Θοδωρής Τσιλιμέκης (Αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος βασικός). Ο μοναδικός γκολίκερ των «κυανόλευκων» Χρήστος Παπαβασιλείου τραυματίστηκε στην προπόνηση στο πηγούνι και έχει κάνει ράμματα. Κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τα Άγραφα.

Πολλές απουσίες και οι 2
Σημαντικές και πολλές απουσίες είχαν οι δυο ομάδες. Η Κρέντη είχε αποστολή μόλις 12 ποδοσφαιριστών. Απουσίαζαν οι: Γιάννης Τσάκνης (Βρέθηκε στο γήπεδο αν και τραυματίας), Προκόπης Γκούρλιας, Σωτήρης Καρανταλής, Νίκος Ντάλλας, Βαγγέλης Μπύρος, Πάνος Λεπενιώτης και Σωτήρης Ντάλλας. Από τον ΑΠΟΚ δεν αγωνίστηκαν οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, Δημήτρης Ζαλοκώστας, Γιώργος Φαρμάκης, Χρήστος Παπαβασιλείου, Γιάννης Φλωράκης (Τραυματίας), Σάκης Τσιλίκας και Βασίλης Συγκελόπουλος. Οι 4 τελευταίοι ήταν στο γήπεδο και παρακολούθησαν την αναμέτρηση της ομάδας τους.

Ακόμη 1


Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) κλήθηκε στην επανάληψη να δώσει την λύση και να χαρίσει την ομάδα του στην 9η νίκη.  Ο εξαιρετικός μεσοεπιθετιός έμεινε στον πάγκο λόγω θλάσης που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα. Πέρασε στο ματς στο 68ο λεπτό και 8 λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του. Ο Μπακαλίδης σκόραρε το 17ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα και συνεχίζει το εντυπωσιακό του ρεκόρ, καθώς έχει βρει δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

2ο σερί γκολ


Ο αριστερός μπακ της Κρέντης Βαγγέλης Μάκκας (Φωτογραφία) σκόραρε για 2ο συνεχόμενο ματς. Και αυτό το τέρμα προήλθε από στημένη φάση. Στο ίδιο τέρμα ο ποδοσφαιριστής είχε σκοράρει και τον περασμένο Απρίλιο στον 2ο ημιτελικό των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας (Μυρίκη-Κρέντη 2-1).

Μοιραίος ο Σαϊτης


Μπορεί να άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη στην ομάδα του μόλις στο 10ο λεπτό (Σκόραρε το 4ο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα), ωστόσο ο Τάκης Σαϊτης ήταν ο μοιραίος του ΑΠΟΚ. Νικήθηκε από τον γκολκίπερ Αποστόλη Ντάλλα στο 23ο λεπτό από την «άσπρη βούλα» (Το σκορ ήταν 1-0) και είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 56ο λεπτό. Παράλληλα έχασε αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ στα τελευταία λεπτά.

Η πιο δύσκολη
Η σημερινή ήταν η 4η νίκη στο Καρπενήσι για τον ΑΠΟΚ κόντρα στην Κρέντη, η οποία ήταν και η πιο δύσκολη.

«Σκληρό καρύδι»
Για ακόμη ένα ματς η Κρέντη ήταν μαχητική και έδειξε ότι αποτελεί «σκληρό καρύδι». Βασίζεται στην δύναμη και στην μαχητικότητα των ποδοσφαιριστών της.

3 αλλαγές

 
Ο Νίκος Βούρτσας παρέταξε την Κρέντη με 3 αλλαγές στην αρχική της 11αδας σε σύγκριση με το ματς της 8ης αγωνιστικής με την Μυρίκη. Επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια ο πορτιέρο Αποστόλης Ντάλλας (Φωτογραφία Αριστερά), στο δεξί άκρο του κέντρου έπαιξε ο Θανάσης (Ν) Ντάλλας (Φωτογραφία Κέντρο) και σαν επιτελικός μέσος έπαιξε ο έμπειρος Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Θανάση(Π) Ντάλλα (Έπαιξε αλλαγή), Πάνου Λεπενιώτη και Προκόπη Γκούρλια.

5 διαφοροποιήσεις















Ο Γιάννης Φλωράκης ξεκίνησε τον ΑΠΟΚ με 5 νέα πρόσωπα σε σχέση με την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με την Φραγκίστα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Θοδωρής Τσιλιμέκης, δεξιός μπακ ήταν ο Κώστας Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο αρχηγός Γιώργος Κρασιάς (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), στο κέντρο στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Κώστας Κρίντας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και στην δεξιά πλευρά του κέντρου ξεκίνησε ο Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Παπαβασιλείου, Ηλία Σαπούνη, Βασίλη Συγκελόπουλου, Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου και Άλεξ Μπακαλίδη.

Νέα διαιτητικά παράπονα

 












Η Κρέντη για 2ο συνεχόμενο ματς έχει παράπονα για τα σφυρίγματα του Δημήτρη Αθανασιά (Φωτογραφία Αριστερά), αλλά και για τις υποδείξεις του βοηθού Ηλία Γαλάνη (Φωτογραφία Δεξιά).

Α΄ μέρος

Πιεστικός ο ΑΠΟΚ
Τα «ηνία» της αναμέτρησης πήρε η ομάδα του ΑΠΟΚ από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Έλεγξε το κέντρο και όταν ανέβαζε την απόδοση του δημιουργούσε ευκαιρίες.

Προβάδισμα στην 1η «επίσκεψη»
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους «επίσκεψη» στα καρέ του Αποστόλη Ντάλλα. Ο Δημήτρης Σερπάνος από δεξιά βρήκε τον Πάνο Κουτσονίκα, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά με καλές προϋποθέσεις σούταρε, ο γκολκίπερ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Τάκης Σαϊτης εύκολα με σουτ άνοιξε το σκορ (1-0).




Άστοχος ο Κουτσονίκας


Σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 απώλεσε στο 15ο λεπτό ο Πάνος Κουτσονίκας, όταν μετά το γύρισμα του Δημήτρη Σερπάνου από δεξιά σούταρε εξ επαφής χωρίς πίεση πάνω από το τέρμα της Κρέντης.



Με αντεπιθέσεις
Η Κρέντη έπαιξε αμυντικά και βγήκε στην επίθεση μέσα από αντεπιθέσεις. Κύριο μέλημα των φιλοξενούμενων ήταν η αμυντική τους παρουσία.

Έχασε πέναλτι
Ο ΑΠΟΚ στο 23ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, όταν μετά την μπαλιά του Γιώργου Κρασιά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Νίκου Βούρτσα μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής Δημήτρης Αθανασιάς παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων καταλόγισε το πέναλτι. Μετά από εντολή του προπονητή Γιάννη Φλωράκη ο Τάκης Σαϊτης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών σούταρε άσχημα στο κέντρο του τέρματος και ο Αποστόλης Ντάλλας απέκρουσε. Στην επαναφορά η κοντινή κεφαλιά του Δημήτρη Σερπάνου πέρασε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.





Ισοφάρισαν οι Κρεντιώτες
Στο 33ο λεπτό και μετά από φάση διαρκείας στην μικρή περιοχή του ΑΠΟΚ η ομάδα της Κρέντης με περιπετειώδη τρόπο έφτασε στην ισοφάριση. Ο Γιώργος Βούρτσας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο πορτιέρο Θοδωρής Τσιλιμέκης απέκρουσε με τις γροθιές, ο Νίκος Βούρτσας πήρε την κεφαλιά ο Κώστας Γιαννόπουλος απέκρουσε προ της γραμμής και ο Βαγγέλης Μάκκας με νέα κεφαλιά και αφού η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, «έσκασε» στο έδαφος και ισοφάρισε σε 1-1. Η μπάλα είχε περάσει την γραμμή του τέρματος και το γκολ κατοχυρώθηκε υπέρ της Κρέντης. Ο αριστερός μπακ Μάκκας Ε. σκόραρε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι.





Ανέβηκε και απειλούσε
Έχοντας τον ψυχολογικό «αέρα» της ισοφάρισης η Κρέντη ήταν απειλητική στο τελευταίο 10λεπτο του 1ου μέρους και έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Σερπάνος από δεξιά βρήκε τον Κουτσονίκα που μπήκε στην περιοχή από αριστερά σούταρε διαγώνια, ο Ντάλλας απέκρουσε και στην επαναφορά από κοντά ο Σαϊτης με νέο σουτ πέτυχε εύκολα το 1-0.
13΄: Ο Βούρτσας Γ. έδωσε στον Μάκκα Κ., που από τα όρια της περιοχής χωρίς πίεση σούταρε αρκετά πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
15΄: Ο Σερπάνος έκανε σέντρα από δεξιά και το σουτ του Κουτσονίκα από κοντά στο δεύτερο δοκάρι πέρασε ψηλά πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
23΄: Ο Κρασιάς έκανε την μπαλιά από το κέντρο και ο Βούρτσας Ν. απέκρουσε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή με τον Αθανασιά να σφυρίζει πέναλτι. Ο Σαϊτης το εκτέλεσε  σουτάροντας στο κέντρο του τέρματος και ο Ντάλλας απέκρουσε σωτήρια. Στην επαναφορά η κεφαλιά του Σερπάνου πέρασε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
31΄: Σουτ του Βούρτσα Ν. εκτός περιοχής πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
33΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Τσιλιμέκης Θ. απέκρουσε με τις γροθιές, ο Βούρτσας Ν. πήρε την κεφαλιά και ο Γιαννόπουλος απέκρουσε προ της γραμμής. Η νέα κοντινή κεφαλιά του Μάκκα Ε. χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, «έσκασε» στο έδαφος και μετά από υπόδειξη διαιτητή και βοηθού η μπάλα είχε περάσει την γραμμή του τέρματος και έγινε το 1-1.
34΄: Εκτέλεση φάουλ του Σαϊτη μπλόκαρε στο κέντρο του τέρματος εύκολα ο γκολκίπερ της Κρέντης.
37΄: Σουτ του Βούρτσα Γ. από αριστερά μπλόκαρε εύκολα ο Τσιλιμέκης.
42΄: Ο Βούρτσας Γ. έδωσε όμορφα στον Μάκκα Κ., που μπήκε στην περιοχή και σούταρε χαμηλά με τον Τσιλιμέκη να μπλοκάρει εύκολα.

Β΄ μέρος

Άσκησε πίεση
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος και άσκησαν πίεση στην Κρέντη. Ο ΑΠΟΚ «κυνήγησε» το νικητήριο γκολ, το οποίο προήλθε από το σημείο του πέναλτι.

«Οπισθοχώρησε»
Η ομάδα του Νίκου Βούρτσα παίζοντας αρκετά καλή άμυνα προσπαθούσε να κρατήσει τον ΑΠΟΚ μακριά από την περιοχή της. Στα τελευταία λεπτά η κόπωση των ποδοσφαιριστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

2πλη χαμένη ευκαιρία
Οι «κυανόλευκοι» στο 56ο λεπτό απώλεσαν σπουδαία διπλή ευκαιρία. Ο Δημήτρης Σερπάνος σέντραρε από δεξιά, ο Πάνος Κουτσονίκας έκανε την κεφαλιά ο Αποστόλης Ντάλλας απέκρουσε με όμορφη εκτίναξη και στην συνέχεια η νέα κοντινή κεφαλιά του Τάκη Σαϊτη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα μετά από φάουλ του Πάνου Κουτσονίκα, ο Τάκης Σαϊτης πλάσαρε από κοντά και ο Αποστόλης Ντάλλας απέκρουσε σε κόρνερ.




Έβαλε «Μπάκα»
Ο Γιάννης Φλωράκης βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να σκοράρει, έριξε στην «μάχη» στο 68ο λεπτό τον Άλεξ Μπακαλίδη. Η ομάδα του ΑΠΟΚ ανέβηκε αισθητά με τον Μπακαλίδη στην 11αδα της.


Διαμαρτυρίες φιλοξενούμενων
Στο 70ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή Δημήτρη Αθανασιά, θεωρώντας ότι καταλόγισε εις βάρος τους φάουλ και ισχυρήστηκαν ότι φάουλ έκανε ο Κώστας Κρίντας του ΑΠΟΚ. Το ματς διακόπηκε για αρκετά δευτερόλεπτα και ο ρέφερι κιτρίνισε τον Κώστα Σταμούλη της Κρέντης.



«Λυτρωτής» ο ηγέτης του
Ο Άλεξ Μπακαλίδης χρειάστηκε μόλις 8 λεπτά για να «αναστατώσει» την άμυνα της Κρέντης. Ο εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ανατράπηκε στο 76ο λεπτό από τον Κώστα Ντάλλα και κέρδισε το πέναλτι. Ο παθών ανέλαβε να το εκτελέσει σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνία του Αποστόλη Ντάλλα και χάρισε την νίκη στην ομάδα του με το 17ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.




Δοκάρι με Γ. Βούρτσα


4 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ η ομάδα της Κρέντης είχε δοκάρι και ευκαιρία να φτάσει ξανά στην ισοφάριση. Ο Γιώργος Βούρτσας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Ζήτησαν πέναλτι
Στο 87ο λεπτό η ομάδα της Κρέντης ζήτησε πέναλτι σε επαφή που είχε μέσα στην περιοχή ο Γιώργος Βούρτσας με τον Γιώργο Κρασιά. Ο ρέφερι Αθανασιάς διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

Βρήκε χώρους
Ο ΑΠΟΚ βρήκε ανοιχτή την άμυνα της Κρέντης στα τελευταία λεπτά και δημιούργησε στα τελευταία λεπτά σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει και 3ο τέρμα. Στο 83ο λεπτό ο Τάκης Σαϊτης χωρίς πίεση πλάσαρε άουτ και στις καθυστερήσεις ο Άλεξ Μπακαλίδης νικήθηκε από τον πορτιέρο Αποστόλη Ντάλλα.



Αποβολή και νεύρα


Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο στόπερ της Κρέντης Κώστας Ντάλλας (Φωτογραφία) αποβλήθηκε με απ ευθείας κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής Δημήτρης Αθανασιάς είχε διαβούλευση με τον βοηθό του Ηλία Γαλάνη, πριν αποβάλει τον ποδοσφαιριστή. Ο παίκτης της Κρέντης αποβλήθηκε για εξύβριση στον επόπτη Γαλάνη και  ήταν εξοργισμένος με την απόφαση του διαιτητή. Κινήθηκε απειλητικά εναντίον του όπως και προς τον βοηθό Γαλάνη, ωστόσο με την παρέμβαση των συμπαικτών του αποφευχθήκαν τα χειρότερα. Το ματς διακόπηκε για 2 λεπτά εξ αιτίας της έντασης που προκλήθηκε και στην συνέχεια ο Δημήτρης Αθανασιάς σφύριξε την λήξη.





Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Κουτσονίκας πάσαρε στον Ντουφεκιά, που σούταρε χαμηλά από τα όρια της περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι.
56΄: Ο Σερπάνος σέντραρε από δεξιά ο Κουτσονίκας έκανε εξ επαφής την κεφαλιά, ο Ντάλλας απέκρουσε εντυπωσιακά και στην επαναφορά η κεφαλιά του Σαϊτη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
58΄: Ο Κουτσονίκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και το σουτ του Σαϊτη μέσα από την μικρή περιοχή στο 1ο δοκάρι απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Ντάλλας.
65΄: Ο Τσιλιμέκης Δ. πάσαρε στον Ντουφεκιά, που σούταρε όμως ο πορτιέρο της Κρέντης μπλόκαρε εύκολα.
71΄: Χτύπημα φάουλ του Μπακαλίδη από καλή θέση απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία ο Ντάλλας και στην συνέχεια μπλόκαρε.
76΄: Ο Μπακαλίδης μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Ντάλλα Κ. με τον ΑΠΟΚ να κερδίζει για 2η φορά στο ματς πέναλτι. Ο Μπακαλίδης το εκτέλεσε εύστοχα σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνία της Κρέντης και πραγματοποίησε το τελικό 2-1.
78΄: Ο Κουτσονίκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Αντωνίου από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
81΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Κωστή, που σούταρε με τον Ντάλλα να μπλοκάρει.
82΄: Ο Μπακαλίδης τροφοδότησε αριστερά τον Κωστή που μπήκε στην περιοχή σούταρε από πλάγια και ο τερματοφύλακας της Κρέντης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία με τα πόδια.
83΄: Μετά από λάθος εκτέλεση του ελεύθερου από τον Ντάλλα Απ., ο Σαϊτης έκλεψε μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή , όμως πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια της Κρέντης.
86΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
88΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Σαϊτη μπλοκαρίστηκε από τον Ντάλλα.
92΄: Ο Σαϊτης σέντρα από δεξιά και το σουτ του Μπακαλίδη μέσα από την μικρή περιοχή απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια ο Ντάλλας.
93΄: Ο Ντάλλας Κ. αποβλήθηκε με απ ευθείας κόκκινη για εξύβριση στον βοηθό Γαλάνη. Το ματς διακόπηκε για 2 λεπτά,  αφού επικράτησε ένταση και μετά από 2 λεπτά ο Αθανασιάς σφύριξε την λήξη.

Κίτρινες Κάρτες
Σταμούλης

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Κρασιάς, Μπακαλίδης, Σερπάνος, Κουτσονίκας
Κρέντη: Ντάλλας Απ., Μάκκας Ε., Βούρτσας Ν.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Είχαμε αρκετές απουσίες σήμερα, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Πιστεύω ότι θα πρέπει να βελτιωθούμε πάρα πολύ στις τελικές ενέργειες, έτσι ώστε να καταφέρνουμε να παίρνουμε τα παιχνίδια χωρίς άγχος. Χρειάστηκε να βάλω τον Μπακαλίδη μέσα για να πάρουμε το παιχνίδι, το είδατε και όλοι. Αυτό ανεβάζει τον Μπακαλίδη και υποβαθμίζει τους υπόλοιπους. Ας φροντίσουνε να βελτιωθούνε, έτσι ώστε να μην χρειάζονται τέτοια πράγματα. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης για την προσπάθεια που έκανε, αν και δεν χρειάζονται πιστεύω τέτοια νεύρα, χωρίς λόγο και εξυβρίσεις προς τους διαιτητές και τους επόπτες, οι οποίες είναι απαράδεκτες. Παρόλα αυτά, θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια για την παρουσία τους και τους εύχομαι καλή συνέχεια.»

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, παίζαμε ίσως με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ήρθαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, ίσως ήταν το καλύτερο παιχνίδι που κάναμε φέτος. Παίξαμε με πάθος, με δύναμη και πιστεύω ότι σταθήκαμε πολύ καλά μέσα στο παιχνίδι. Έτυχε και να έχουμε σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακα μας τον Αποστόλη Ντάλλα, ο οποίος σε καίρια σημεία του αγώνα κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Πιστεύω ότι έγινε ένα δυνατό παιχνίδι. Να δώσω συγχαρητήρια και στους παίκτες του ΑΠΟΚ για την αγωνιστική συμπεριφορά που είχανε στο παιχνίδι τους. Μπήκαμε στο παιχνίδι με σκοπό να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Παίξαμε αμυντικά και τα παιδιά τα δώσανε όλα μέσα στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι αξίζαμε κάτι περισσότερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι, όσο και υποτιμητικό ακούγεται αυτό. Όσον αφορά την διαιτησία είναι η τελευταία φορά που μιλάει η ομάδα μου για την διαιτησία, δεν θα καθίσω να ασχοληθώ άλλο με ανθρώπους που δεν σέβονται και δεν εκτιμούν την προσπάθεια των συμπαικτών μου. Θέλω να ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο και στα δυο συγκεκριμένα παιχνίδια και με την Μυρίκη και με τον ΑΠΟΚ δεν χάσαμε από την διαιτησία, χάσαμε από 2 καλύτερες ομάδες μέσα στο γήπεδο. Πολλοί πιστεύουν ότι μας έφταιξε η διαιτησία και δεν πήραμε σε αυτά παιχνίδια κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Και οι δυο ομάδες στα συγκεκριμένα παιχνίδια ήταν καλύτερες από εμάς. Πιστεύω ότι και στο σημερινό παιχνίδι η διαιτησία του κ. Αθανασιά ήταν απαράδεκτη και προκλητική και του ενός επόπτη του κ. Γαλάνη, που πιστεύουνε ότι για 90 λεπτά μπορούν να κάνουνε ότι θέλουνε ώστε να φανούνε. Καλύτερα από το να μας σπάνε να νεύρα να καθίσουν στο σπίτι τους με τις οικογένειες τους και να μην ακούν τον έναν και τον άλλον να τους βρίζουνε. Να αφήσουν τους ποδοσφαιριστές και μόνο να κρίνουν τα αποτελέσματα γιατί έχουν καταντήσει γελοίοι. Το πρώτο πέναλτι κατά την γνώμη μου επειδή ήμουν στην συγκριμένη φάση, πιστεύω ότι δεν ήταν πέναλτι. Είναι η τελευταία φορά που μιλώ για διαιτησία, δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με αυτούς. Απλά η υπονομεύουν τις προσπάθειες των συμπαικτών μου και ιδιαιτέρα σήμερα που όλα τα παιδιά κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια γιατί είχαμε να κάνουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και δώσανε και την ψυχή τους στο παιχνίδι. Να δώσω συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα του ΑΠΟΚ και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Τσιλιμέκης Θ., Γιαννόπουλος(60΄ Κωστής), Τσιλιμέκης Δ., Κρασιάς, Αντωνίου, Ντουφεκιάς(68΄ Μπακαλίδης), Κουτσονίκας, Πολυτσέρης, Σαϊτης, Κρίντας, Σερπάνος

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Απ., Λάππας, Μάκκας Ε., Μπύρος Σ., Ντάλλας Κ., Σταμούλης(84΄ Ντάλλας Αθ.(Π)), Βούρτσας Ν., Ντάλλας Αθ.(Ν), Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Βλάχος

Διαιτητής: Δημήτρης Αθανασιάς (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος