Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Φραγκίστα 2-0

Κάνοντας μέτρια εμφάνιση ο ΑΠΟΚ νίκησε σε ένα ματς χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, την Φραγκίστα με σκορ 2-0.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο (16/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, η οποία σήμανε το ξεκίνημα του 2ου γύρου. Περίπου 20 με 30 φίλαθλοι αψήφησαν το κρύο, το ψιλόβροχο και βρέθηκαν στις κερκίδες.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την εδαφική υπεροχή, δεν μπόρεσε να βγάλει αρκετές τελικές προσπάθειες. Ξεκίνησε δυνατά και στο 12ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης «χτύπησε»για 16η φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Στην συνέχεια οι «κυανόλευκοι» είχαν την υπεροχή, ωστόσο δεν έβγαλαν και τις ανάλογες τελικές προσπάθειες μπροστά από τα καρέ της Φραγκίστας. Δυο λεπτά πριν το φινάλε ο Πάνος Κουτσονίκας (Σκόραρε για 2ο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος) με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 2-0.
Η Φραγκίστα του Γιώργου Περούλα έπαιξε χωρίς άγχος και με αμυντική διάταξη και κατάφερε μέχρι το 88ο λεπτό να βρίσκεται μέσα στο ματς και να χάνει μόλις με 1-0. Το δεύτερο γκολ που δέχτηκε έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι Φραγκιστιανοί αγωνίστηκαν με πολυπρόσωπη άμυνα και κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του Γιώργου Λαθύρη και να πραγματοποιήσουν μια πολύ καλή εμφάνιση. Επιθετικά δημιούργησαν 2-3 καλές ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Κώστα Κατσαδούρου στις αρχές της επανάληψης, όπου λίγο έλλειψε να γίνει το 1-1. Ο ΑΠΟΔΦ είχε πολλές απουσίες και ταξίδεψε στο Καρπενήσι με μόλις 14 ποδοσφαιριστές.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ υποδέχεται το Σάββατο (23/11) την Κρέντη στο Δημοτικό στάδιο και η Φραγκίστας την ίδια μέρα παίζει στο γήπεδο της με την Ποταμιά. Ο ΑΠΟΚ με την  8η νίκη του βρίσκεται στην κορυφή με 24 βαθμούς, ενώ η Φραγκίστα παραμένει στην 7η θέση με 5 βαθμούς.

Ηρωικοί φίλαθλοι
Το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο ανά διαστήματα αψήφησαν περίπου 30 φίλαθλοι, οι οποίοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Δημοτικού σταδίου. Αρκετοί παρακολούθησαν την συνάντηση και μέσα από τα αυτοκίνητα τους.


8/8
Ο ΑΠΟΚ έκανε το 8 στα 8 και οδηγεί αήττητος την κούρσα του πρωταθλήματος.

+5 από την σωτήρια
Η Φραγκίστα διατηρεί απόσταση 5 βαθμών από την 8η θέση, που οδηγεί στην 2η κατηγορία του νομού.  Έχει και το αβαντάζ, διότι παίζει στο γήπεδο της με την «ουραγό» Δόξα Ραπτοπούλου.

Επηρεασμένοι από τον αποκλεισμό
Φανερά επηρεασμένοι ήταν ψυχολογικά από τον αποκλεισμό στο κύπελλο οι ποδοσφαιριστές του Βελουχίου, οι οποίοι δεν είχαν σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Χωρίς τον Γαλανό
Για πρώτη φορά απουσίαζε από αναμέτρηση της Φραγκίστας ο Πρόεδρος Χρήστος Γαλανός, λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να δώσει το παρών. Η ομάδα ταξίδεψε στο Καρπενήσι χωρίς διοίκηση και με αποστολή μόλις 14 ποδοσφαιριστών.

Απουσίες
Για ακόμη ένα ματς ο ΑΠΟΚ είχε απουσίες. Εκτός αποστολής έμειναν οι: Γιάννης Φλωράκης, Δημήτρης Ζαλοκώστας, Σάκης Τσιλίκας (Τραυματίες) και Γιώργος Φαρμάκης. Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε στο 16ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης, αφού όμως πρόλαβε 4 λεπτά νωρίτερα να σκοράρει για 8ο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα.

Αρκετοί κοντά


Από πλευράς Βελουχίου το παρών έδωσε για ακόμη μια αναμέτρηση δυναμικά η διοίκηση της ομάδας. Κοντά στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών ήταν ο Πρόεδρος Δήμος Αθανασίου (Φωτογραφία Αριστερά) και τα στελέχη της διοίκησης: Νεκτάριος Καρδαμπίκης (Φωτογραφία Κέντρο), Ανδρέας Κατσακιώρης (Φωτογραφία Δεξιά), Γιώργος Νικολακόπουλος και Νίκος Ρεσίτης. 

Στην 11αδα ο Αντωνίου


Ο Γιάννης Φλωράκης είχε μόλις 1 διαφοροποίηση στην 11αδα του σε σχέση με το ματς της 7ης αγωνιστικής με την Ποταμιά. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο νεαρός Πάνος Αντωνίου, ο οποίος πήρε την θέση του Δημήτρη Σερπάνου (Έπαιξε ως αλλαγή).

Βασικός ο Π.Καζάκος


Για 2ο φετινό παιχνίδι της Φραγκίστας ο Πάνος Καζάκος ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του Γιώργου Περούλα. Αυτή ήταν η μόνη αλλαγή στην αρχικά 11αδα της ομάδας σε σχέση με την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής κόντρα στην Μυρίκη. Ο Πάνος Καζάκος αντικατέστησε τον Γιώργο Καζάκο (Απουσίαζε).

Συνομιλία «Σέρ»-Περούλα
Ο Δημήτρης Σερπάνος του ΑΠΟΚ είχε ολιγόλεπτη συνομιλία πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον περσινό του συμπαίκτη στην Φραγκίστα Γιώργο Περούλα.


Α΄ μέρος

Έλεγξε το ματς
Ο ΑΠΟΚ από το πρώτο κιόλας λεπτό έλεγξε το ματς και κέρδισε κατά κράτος την μάχη της μεσαίας γραμμής και πίεσε τον αντίπαλο ψάχνοντας το γρήγορο γκολ.

Γκολ με τον συνήθη ύποπτο


Οι γηπεδούχοι στο 12ο λεπτό πήραν την πρωτοπορία στο σκορ με τέρμα του συνήθη ύποπτου Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία). Ο Ηλίας Σαπούνης βρήκε δεξιά τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, αυτός σέντραρε και ο Άλεξ Μπακαλίδης με σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ (0-1). Στην φάση του γκολ τραυματίστηκε ελαφρά ο μεσοεπιθετικός Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, σε σύγκρουση που είχε μέσα στην περιοχή με αντίπαλο. Ο Μπακαλίδης έφτασε τα 16 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα και σκόραρε για 8η συνεχόμενη αγωνιστική.




Σκόραρε & αντικαταστάθηκε
Στο 16ο λεπτό ο πρώτος σκόρερ της Α΄ Ευρυτανίας Άλεξ Μπακαλίδης αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Κωστή, καθώς ένοιωσε ενοχλήσεις. Ο «Μπάκα» μέσα σε 16 λεπτά πρόλαβε να σκοράρει και να βάλει τις βάσεις για την 8η νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα.



Αμυντική διάθεση


Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του 1ου μέρους αμυντική διάθεση και απείλησαν μόλις 2-3 φορές από αντεπιθέσεις. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 21ο λεπτό μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Μάκη Ζήκα, ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) σούταρε αδύναμα από τα όρια της περιοχής με τον Χρήστο Παπαβασιλείου να μπλοκάρει σταθερά. 


Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Καζάκος Π. σέντραρε από δεξιά, μετά από διώξιμο των αμυντικών το σουτ του Κατσαδούρου από καλή θέση πέρασε άουτ.
10΄: Ο Σαϊτης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Γενιτσαρόπουλου, έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
12΄: Ο Σαπούνης άνοιξε δεξιά στον Γενιτσαρόπουλο, αυτός σέντραρε και ο Μπακαλίδης με σουτ από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία του Λαθύρη πέτυχε το 1-0.
21΄: Μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Ζήκα, ο Μπισμπίκης Ι. βρέθηκε από αριστερά στα όρια της περιοχής με καλές προϋποθέσεις σούταρε αδύναμα και ο Παπαβασιλείου μπλόκαρε εύκολα.
28΄: Σέντρα-σουτ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά απέκρουσε στο δεξί του «Γ» ο Λαθύρης.
39΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Τσιλιμέκη, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Σαϊτη στο πρώτο δοκάρι πέρασε άουτ από την αριστερή γωνία των «βυσσινί».

Β΄ μέρος

Κινητικός ο ΑΠΟΚ
Εύκολο στο δεύτερο μέρος έφτανε μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων η ομάδα του ΑΠΟΚ. Δεν είχε όμως τις κατάλληλες επιλογές και δυσκολεύτηκε αρκετά από την κλειστή άμυνα της Φραγκίστας.

Πλησίασε στην ισοφάριση


Στο 3ο λεπτό του δευτέρου μέρους η ομάδα της Φραγκίστας έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Γιάννης Μπισμπίκης από αριστερά έκλεψε από τον απρόσεκτο Βασίλη Ντουφεκιά, πάσαρε στον Κώστα Κατσαδούρο (Φωτογραφία) που σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά και ο Χρήστος Παπαβασιλείου απέκρουσε αρχικώς και εν συνεχεία μπλόκαρε την τελευταία στιγμή πάνω στην γραμμή του τέρματος.



Ίδια «συνταγή»
Η Φραγκίστα προσπάθησε και στο δεύτερο μέρος να αμυνθεί όσο το δυνατόν καλύτερα και να περιορίσει τον αντίπαλο. Το κατάφερε και στην επανάληψη, όπου δέχτηκε στα τελευταία λεπτά γκολ από στημένη φάση.

Διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι
Στο 53ο λεπτό ο ΑΠΟΚ διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου από τον Γιάννη Ντάλλα. Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος διέταξε να συνεχιστεί το ματς θεωρώντας, ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Σπουδαία στιγμή με Κωστή


Ο Νίκος Κωστής ήταν ο κύριος εκφραστής των περισσότερων επιθέσεων του Βελουχίου στο δεύτερο μέρος. Στο 69ο λεπτό έχασε σπουδαία ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, όταν μετά από έξοχη μπαλιά του Πάνου Κουτσονίκα βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γιώργο Λαθύρη σούταρε δυνατά από κοντινή απόσταση με τον πορτιέρο της Φραγκίστας να μπλοκάρει σωτήρια στην αριστερή του γωνία.


Δεύτερο με «Κούτσο»


Ο φορμαρισμένος μέσος Πάνος Κουτσονίκας σκόραρε για 2ο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος και συνεχίζει να πραγματοποιεί αρκετά καλές εμφανίσεις. Δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια αριστερά και έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Γιώργου Λαθύρη (2-0).



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Μετά από λάθος του Ντουφεκιά, ο Μπισμπίκης Ι. από αριστερά έδωσε στον Κατσαδούρο, που σούταρε χαμηλά από καλή θέση ο Παπαβασιλείου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια πάνω στην γραμμή του τέρματος.
53΄: Σουτ του Κωστή εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Λαθύρη.
59΄: Χαμηλό σουτ του Κουτσονίκα εκτός περιοχής βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.
61΄: Ο Τσιλιμέκης έκανε σέντρα από δεξιά και το σουτ του Κωστή από το ύψος του πέναλτι πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Λαθύρη.
69΄: Ο Κουτσονίκας με όμορφη μπαλιά έβγαλε τον Κωστή απέναντι από τον Λαθύρη, ο πρώτος σούταρε και ο δεύτερος μπλόκαρε σωτήρια στην αριστερή του γωνία.
80΄: Ο Μπισμπίκης Ι. πάσαρε για τον Καζάκο Π., που σούταρε εκτός περιοχής ψηλά άουτ.
88΄: Ο Κουτσονίκας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια αριστερά στέλνοντας ψηλά την μπάλα στην αριστερή γωνία του Λαθύρη (2-0).
91΄: Σουτ του Ντουφεκιά εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το αριστερό «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων.

Κίτρινες Κάρτες
Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Κουτσονίκας, Λαθύρης, Μπισμπίκης Β.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Κουτσονίκας, Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος, Νταλαφούρας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Νομίζω ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας μου. Απέναντι σε κλειστές άμυνες φαίνεται ότι έχουμε πρόβλημα, βέβαια παίξανε και σήμερα κάποιοι καινούργιοι παίκτες για πρώτη φορά. Θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο, ούτως ώστε να μπορούμε να διασπάμε ευκολότερα τις αντίπαλες άμυνες. Δεν κινδυνέψαμε στον αμυντικό τομέα, είχαμε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι, κάναμε ευκαιρίες, δεν τις τελειώσαμε. Έμεινα ικανοποιημένος από κάποια μόνο παιδιά, απλά κάποιοι θα πρέπει να δουλέψουνε περισσότερο ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε στο τέλος τον στόχο μας. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας και της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και στον τελικό του κυπέλλου.»

Γιώργος Περούλας (Φραγκίστα): «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του φετινού πρωτάθλημα σε ένα δύσκολο γήπεδο για μας. Για αυτό και ξεκινήσαμε αμυντικά το παιχνίδι, παίξαμε αμυντικό ποδόσφαιρο. Σταθήκαμε τυχεροί στο πρώτο ημίχρονο που δεν δεχτήκαμε παραπάνω γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε με τις ίδιες συνθήκες, και δεχτήκαμε το γκολ στο τέλος. Όταν μπορούσαμε βγαίναμε και στην αντεπίθεση για να κυνηγήσουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Δεν περιμέναμε κάτι θετικό από το σημερινό παιχνίδι. Θέλαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και κοιτάζουμε τα επόμενα παιχνίδια που είναι πολύ σημαντικά για μας. Καλή συνέχεια στην ομάδα του ΑΠΟΚ.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Σαπούνης, Συγκελόπουλος, Ντουφεκιάς, Αντωνίου, Πολυτσέρης, Γενιτσαρόπουλος(76΄ Σερπάνος), Κουτσονίκας, Σαϊτης(63΄ Παπαϊωάννου), Μπακαλίδης(15΄ λ.τρ. Κωστής), Τσιλιμέκης Δ.

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Λαθύρης, Μακρής Δ., Γερονίκος Π., Νταλαφούρας, Περούλας Γ., Ντάλλας Ι., Μπισμπίκης Ι., Καζάκος Π.(82΄ Σάλτης Α.), Μπισμπίκης Β.(Κ-Γ)(88΄ Μπισμπίκης Φ.), Ζήκας(68΄ Σάλτης Χ.), Κατσαδούρος Κ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος