Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Άγραφα-Αίολος 1-0

Μια σπουδαία νίκη από ψυχολογικής και βαθμολογικής πλευράς πανηγύρισαν τα Άγραφα, τα οποία στο ντέρμπι της αγωνιστικής κέρδισαν με 1-0 τον Αίολο. Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού ο Κατσαντώνης σκόραρε στο 88ο λεπτό με «χρυσό» σκόρερ τον Κώστα Καλύβα.
Το παιχνίδι, που άρχισε στις 3 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΕ, με την οποία άρχισε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος.
Κυριάρχησε η δύναμη και ήταν ολοφάνερο πως αγώνας είτε θα κρίνονταν στο γκολ είτε θα έληγε ισόπαλος. Περίπου 60 φίλαθλοι αψήφησαν το κρύο και κάθισαν στις κερκίδες του προπονητικού κέντρου.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν λίγο πριν την λήξη στην τελική επικράτηση και να κάνουν ένα σπουδαίο «βήμα» για την είσοδο τους στην 4αδα. Το νεανικό συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου παρότι στην επανάληψη είχε για αρκετή ώρα το αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν κακό, αλλά παρόλα αυτά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η νίκη αυτή «ανόρθωσε» την ψυχολογία των Αγράφων και της δίνει ώθηση για την συνέχεια. Τα Άγραφα βρίσκονται στην 4η θέση με 15 βαθμούς, πλησίασαν στον έναν πόντο τον τρίτο Αίολο και «αποσπάστηκαν» στο +7 από την Ποταμιά.
Ο Αίολος «πλήρωσε» την επιθετική του δυστοκία. Στα τελευταία 25-30 λεπτά  και ενώ αγωνιζόταν με παίχτη λιγότερο είχε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, τις οποίες απώλεσε. Βρήκε απέναντι του έναν πολύ καλό Δημήτρη Κατελούζο. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου γνώρισε την 2η της ήττα στο πρωτάθλημα και υποχώρησε στην 3η θέση, έχοντας 16 πόντους. Θα «κοντραριστεί» με Μυρίκη και Άγραφα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.
Τα Άγραφα θα παίξουν ένα ακόμη ντέρμπι την επόμενη (9η) αγωνιστική κόντρα στην Μυρίκη, ενώ ο Αίολος θα ταξιδέψει στο μακρινό Ραπτόπουλο, όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα.

Αψήφησαν το κρύο
Περισσότεροι από 50 φίλαθλοι παρακολούθησαν το αγώνα παρά το κρύο, που επικρατούσε. Ο αγώνας είχε ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο του λεπτό.


Με διαφορετική ψυχολογία
Ο γηπεδούχος Κατσαντώνης προερχόταν από την ήττα-αποκλεισμό(Έχασε στα πέναλτι από την Φραγκίστα) και ο Αίολος από νίκη-πρόκριση στον τελικό ενάντια στον ΑΠΟΚ.  Μετά την λήξη του αγώνα η ψυχολογία των δυο ομάδων άλλαξε άρδην.

5Χ5
Το συγκρότημα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου «τρέχει» ένα εξαιρετικό σερί νικών, έχοντας 5 συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Μάλιστα κανένα παιχνίδι του δεν έχει λήξει ισόπαλο.

Καθοριστικός ο «Κάτελ»


Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο πορτιέρο των νικητών Δημήτρης Κατελούζος. Την περασμένη σαιζόν αγωνίστηκε με τον Αίολο στην Δ΄ Εθνική και αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα. Ο 20χρονος Πυργιώτης αποδείχτηκε καθοριστικός στην έκβαση του παιχνιδιού.

Άλλαξε 3

 












Ο τερματοφύλακας Κατελούζος, ο μεσοαμυντικός Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία Αριστερά), ο  κεντρικός αμυντικός Κώστας Αρκουμάνης (Φωτογραφία Δεξιά) πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Γιόγου (Έμεινε στον πάγκο), Πάνου Μάρκη και Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Πέρασαν ως αλλαγή), αποτελώντας τις τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, που είχε χρησιμοποιηθεί στο 1-0 επί της Δόξας.

«Γούρικες» στολές 



Οι νέες εμφανίσεις των Αγράφων αποδείχτηκαν γούρικες, καθώς συνοδεύτηκαν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι ιθύνοντες προμήθευσαν την ομάδα με νέο αθλητικό υλικό.

Πήραν φανέλα βασικού

 












4 ποδοσφαιριστές των ηττημένων, που δεν είχαν αρχίσει κόντρα στην Κρέντη χρησιμοποιήθηκαν στο βασικό σχήμα. Πρόκειται για τους: Νίκο Νικολάου (Φωτογραφία Αριστερά), Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο, Γιάννη Ηλιάδη και Πάνο Αζακά (Φωτογραφία Δεξιά). Χρήστος Ανδρεάκης, Κώστας Σιταράς έμειναν στον πάγκο, ενώ απόντες ήταν οι: Δημήτρης Τύμπας (Τραυματίας) και Πολυχρόνης Λιάγκος.

Α΄ Μέρος

Μοιρασμένο ημίχρονο
Το πρώτο 45λεπτο ήταν μοιρασμένο και ελάχιστες ήταν οι ευκαιρίες, που σημειώθηκαν. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το φυσιολογικό και δίκαιο 0-0. Η κατοχή ήταν μοιρασμένη, με τον Αίολο να έχει περισσότερες αξιόλογες φάσεις.

Καλύτερα ο Κατσαντώνης
Τα Άγραφα μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο 10ολεπτο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία του Θεοδόση Κόκκοτου.

Καλή στιγμή με Πάτρου


Την σπουδαιότερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου έχασε ο Αίολος. Στην πρώτη αξιόλογη του «επίσκεψη» στα αντίπαλα καρέ ο Ρέμμους Πάτρου στο 14΄ από χτύπημα φάουλ του Νίκου Νικολάου έπιασε την κεφαλιά, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούει.



Λίγος ο καθαρός χρόνος
Οι πολύ μικροτραυματισμοί συνετέλεσαν στο να παιχτεί λίγο χρόνος καθαρού ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχόμενες διακοπές.

Αψιμαχία Μπούκα-Τριανταφυλλόπουλου 


Στο 24΄ ο Κώστας Μπούκας (Φωτογραφία) των Αγράφων μάρκαρε δυνατά κοντά στην γραμμή του πλαγίου άουτ τον Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο του Αιόλου στο 24΄, με τον αρχηγό των φιλοξενούμενων να εξοργίζεται για λίγα δευτερόλεπτα με τον αντίπαλο του.



Διαμαρτυρίες από τον πάγκο
Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στο 37ο λεπτό στον Λεωνίδα Κόγια, ο οποίος τραυματίστηκε σε αυτήν φάση. Ο πάγκος των Αγράφων διαμαρτυρήθηκε για δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον ρέφερι κ. Χρυσαφόπουλο να κάνει τις απαιτούμενες συστάσεις. Μάλιστα ακούστηκαν ορισμένα «γαλλικά» από την κερκίδα.




Απειλές Κουρλού & Καλύβα 


Δυο φορές ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία) επιχείρησε να χριστεί σκόρερ, αλλά οι προσπάθειες του στο 27΄ και στο 41΄ κατέληξαν εκτός εστίας. Τα Άγραφα είχαν την κυριότερη τους ευκαιρία με τον Κώστα Καλύβα στο 36΄, που σούταρε άουτ.




Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Χτύπημα φάουλ του Νικολάου από δεξιά, γυριστή κεφαλιά του Πάτρου απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία ο Κατελούζος.
15΄: Σέντρα-σουτ του Ντότσικα από πλάγια θέση πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτου.
17΄: Ο Κουρλός έκανε το μπάσιμο και το σουτ από αριστερά, το οποίο κόντραρε, με τον Κατελούζο να μαζεύει στην δεξιά του γωνία.
27΄: Ο Νικολάου έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Κουρλός κινήθηκε από αριστερά έκανε το σουτ, το οποίο πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
36΄: Ο Καλύβας έκλεψε από λάθος της αντίπαλης άμυνας, ελίχτηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά, σουτάροντας έξω από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.
41΄: Ο Χρυσαφόπουλος πάσαρε στον Κουρλό, που «στριφογύρισε» και σούταρε από το ύψος της περιοχής λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κατελούζου.

Β΄ Μέρος

Άλλος τις ευκαιρίες…άλλος το γκολ
Ο Αίολος ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη την διάρκεια της επανάληψης, αλλά δεν είχε ουσία. Παρότι στο 63΄ έμεινε με παίχτη λιγότερο έχασε σημαντικές ευκαιρίες, για να πάρει τους τρεις βαθμού. Ωστόσο το γκολ ήρθε από τους Αγραφιώτες, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν μια αδράνεια των αντιπάλων και σκόραραν στο 88΄, «κλέβοντας» τρεις πολύτιμους πόντους. Η επανάληψη είχε καλύτερο ρυθμό και περισσότερες αξιόλογες φάσεις.

Αλλαγή με το ξεκίνημα 














Ο τραυματίας από την φάση του 37΄ Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία Αριστερά) αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο και την θέση του πήρε ο επιθετικογενής Πάνος Μάρκης (Φωτογραφία Δεξιά).

Διαφορετικοί στόπερ


Με την αποχώρηση του Κόγια «παρτενέρ» του Κώστα Αρκουμάνη στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία). Ενώ περίπου στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου ο «Ντο» πέρασε στο κέντρο και ο Νίκος Κορέντζελος γύρισε στην άμυνα.

Με 10 ο Αίολος


Οι «Αιολίτες» στο 63΄ έμειναν με παίχτη λιγότερο. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έχοντας δεχτεί την πρώτη στο α΄ μέρος, η οποία ήταν και η μοναδική του πρώτου 45λεπτου. Ο παίχτης του Αιόλου είχε αντικρίσει ακόμη μια κόκκινη κάρτα πριν από δυο αγωνιστικές στην Φραγκίστα.




Μοναδικές ευκαιρίες των φιλοξενούμενων 


Το αριθμητικό μειονέκτημα δεν πτόησε καθόλου τον Αίολο, ο οποίος έχασε κλασικές ευκαιρίες για το 0-1, που δεν ήρθε ποτέ. Συγκεκριμένα στο 66΄ ο Μάκης Χρυσικός (Φωτογραφία Αριστερά) με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) νικήθηκε από τον Δημήτρη Κατελούζο. Στο 76΄ ο τερματοφύλακας των Αγράφων είπε «όχι» στον Χρυσικό, ενώ 5 λεπτά πριν την λήξη η κεφαλιά του Ηλιάδη (Φωτογραφία Δεξιά) κατέληξε μόλις άουτ.






Ίσχυσε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου 


Δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ τα Άγραφα πέτυχαν γκολ, το οποίο αποδείχτηκε «χρυσό», φέρνοντας τους τρεις βαθμούς. Παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε δεν είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους αποδείχτηκαν εύστοχα. Ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε κακό γύρισμα του νεοεισελθόντα Ανέστη Κοράκη, έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε εύστοχα. Ο 25χρονος σημείωσε το δεύτερο του γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα και το πανηγύρισε, τρέχοντας στον πάγκο και στον προπονητή του Νίκο Τριανταφυλλόπουλο.
Παίχτες του Αιόλου με κυριότερο τον Ρέμμους Πάτρου διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Ηλιάδης εκτέλεσε φάουλ, ο Ράικος Ν. έκανε την κεφαλιά και ο Χρυσικός δεν πρόλαβε να πεταχτεί και να κάνει την προβολή, με την μπάλα να περνά άουτ.
63΄: Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τριανταφυλλόπουλο, που βρήκε την μπάλα με το χέρι.
66΄: Παράλληλη σέντρα του Χρυσαφόπουλου από δεξιά, προβολή του Χρυσικού εξ επαφής κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Κατελούζου.
68΄: Σέντρα του Μπισμπίκη από δεξιά, κεφαλιά του Μάρκη μάζεψε εύκολα ο Κόκκοτος.
70΄: Ο Κουρλος έκανε ωραία μπαλιά στον Χρυσαφόπουλο, ο οποίος μπήκε σε θέση τετ α τετ από δεξιά, πλάσαρε και ο Κατελούζος απέκρουσε σωτήρια, με τον Κορεντζελο να απομακρύνει σε κόρνερ.
76΄: Χτύπημα φάουλ από τον Ηλιάδη, ο Χρυσικός μπήκε «σφήνα» στην αντίπαλη άμυνα και πλάσαρε από αριστερά, με τον Κατελούζο να αποκρούει ξανά.
77΄: Από απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνες, ο Χρυσικός σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
85΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η κεφαλιά του Ηλιάδη πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Κατελούζου.
88΄: Ο Κοράκης έκανε άστοχο γύρισμα με το κεφάλι προς τα πίσω, ο Καλύβας έγινε δέκτης της μπάλας μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ψύχραιμα από κοντά και αριστερά, κάνοντας το 1-0.
95΄: Εκτέλεση φάουλ του Κουρλού, κεφαλιά του Ηλιάδη μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Κατελούζος προ του Χρυσικού.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης, Κατσαρής, Αζακάς, Νικολάου

Διακριθέντες
Άγραφα: Κατελούζος, Καλύβας, Αρκουμάνης
Αίολος: Ηλιάδης, Ράικος

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Ήταν σημαντική νίκη για εμάς και η τύχη ήταν με το μέρος μας στην προσπάθεια που κάνουμε για την παραμονή στην 4αδα.»








Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Σήμερα στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μέτριοι, δεν είχαμε καλή απόδοση και παρόλο που δημιουργήσαμε 2 καλές φάσεις για γκολ δεν μπορέσαμε να τις τελειώσουμε σωστά. Όσο περνούσε η ώρα και βλέπαμε ότι δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε, μας διέκρινε μια νευρικότητα. Στο ημίχρονο χαλαρώσαμε και ξεκινήσαμε πολύ καλύτερα, ατυχήσαμε όμως να έχουμε μια αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου στο 60΄ περίπου και να μείνουμε με 10 παίκτες. Παρόλα αυτά η ομάδα όμως δεν επηρεάστηκε από την αποβολή, ίσα-ίσα παίξαμε αρκετά καλύτερα από την ομάδα των Αγράφων σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, δημιουργήσαμε σημαντικές ευκαιρίες, για να πάρουμε προβάδισμα στο σκορ, αλλά και πάλι δεν τα καταφέραμε. Ώσπου σε μια αντεπίθεση και μετά από ένα δικό μας λάθος δεχτήκαμε προς το τέλος του παιχνιδιού το γκολ. Εγώ σαν προπονητής έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από το δεύτερο ημίχρονο όμως, γιατί πραγματικά τα παιδιά τα δώσανε όλα, παρόλο που παίζαμε με έναν παίκτη λιγότερο. Αυτό που έχει περισσότερο σημασία για μένα και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό είναι που παρόλο που είχαμε αποβολή ποδοσφαιριστή, παρόλο που χάσαμε το παιχνίδι, η συμπεριφορά μας ήταν όλων άψογη στο τέλος του παιχνιδιού δώσαμε όλοι τα χέρια με την ομάδα των Αγράφων, δεν υπήρξε το παραμικρό και αυτό σημαίνει ότι μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε και την ήττα, η οποία γνωρίζουμε και αυτή είναι μέσα στο παιχνίδι, όπως και στον πρώτο γύρο, όταν η ομάδα των Αγράφων έχασε από μας έτσι και αυτή ήταν κύριοι απέναντι μας και μας δώσανε όλοι πολλά συγχαρητήρια, παράγοντες και ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι που μετράει και έχει ιδιαίτερη σημασία για το ποδόσφαιρο στον τόπο μας. Εμείς θα συνεχίσουμε στον ρυθμό, που μπορούμε να δουλεύουμε, είμαστε ούτως η άλλως μέσα στους στόχους μας και χωρίς να έχουμε άγχος και μέσα σε καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους παράγοντες για την άψογη συμπεριφορά από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.»


Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Κατελούζος, Ράπτης(65΄ Αθανασόπουλος), Γιαννιώτης, Αρκουμάνης, Κορέντζελος, Κόγιας(46΄ λ.τρ Μάρκης), Μπούκας, Ντότσικας, Μπισμπίκης, Κατσαρής(94΄ Καμαρέτσος), Καλύβας

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κόκκοτος, Γενιτσαρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Αζακάς, Ράικος Ν.(81΄ Κοράκης), Πάτρου, Νικολάου, Ηλιάδης, Κουρλός, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Χρυσικός

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας) 
1ος Βοηθός: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος