Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 0-0 (2-4 στα πέναλτι)

Στα πέναλτι έλυσαν τις διαφορές τους ΑΠΟΚ και Αίολος, αφού τα 120 λεπτά κανονικής διάρκειας και παράτασης ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρμα (0-0). Ο Αίολος ήταν πιο «ψύχραιμος» και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό επικρατώντας με 4-2.
Ο ημιτελικός του κυπέλλου Ευρυτανίας διεξήχθη το Σάββατο (9/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 2.30. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 250 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη είχε την ελαφριά υπεροχή σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, όμως βρήκε απέναντι του μια πολύ καλά στημένη άμυνα, η οποία δεν του έδωσε χώρους. Το Βελούχι δυσκολεύτηκε αρκετά και δεν μπόρεσε να ανοίξει την άμυνα του Αίολου. Είχε δυο δοκάρια με τον Άλεξ Μπακαλίδη και επιπλέον ορισμένες καλές ευκαιρίες.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου με έξυπνη στρατηγική στο παιχνίδι του έκλεισε τα «ατού» του Βελουχίου και έβγαλε και τα 120 λεπτά του αγώνα, κρατώντας το μηδέν και χωρίς να έχει παραβιαστεί η εστία του. Προσπάθησε και έγινε απειλητικός μέσα από ορισμένες αντεπιθέσεις. Στην διαδικασία των πέναλτι ήταν πιο ψύχραιμος και πήρε την σπουδαία πρόκριση στον τελικό με 4-2.
Ο Αίολος στον τελικό, που θα γίνει το 2014 θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αυριανού ζευγαριού Φραγκίστα-Άγραφα.

Αρκετός κόσμος
Ο μοναδικός αγώνας που διεξήχθη στο Καρπενήσι αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν ο ημιτελικός του ΑΠΟΚ με τον Αίολο. Προσέλκυσε το ενδιαφέρον περίπου 250 θεατών. Βοήθησαν σημαντικά οι καιρικές συνθήκες και ηλιόλουστη και ζεστή μέρα.


Ντεμπούτο Τίκα


Ο Τριαντάφυλλος Τίκας σφύριξε για πρώτη φορά φέτος αναμέτρηση στον τοπικό πρωτάθλημα της Ευρυτανίας. Ο Τίκας σφυρίζει επίσης τους εντός έδρας αγώνες των μικτών και έχει θέσει από την αρχή την σαιζόν τον εαυτό του στην διάθεση του αρχιδιαιτητή Γιώργου Παπαδήμου.

Δεξιά ο αρχηγός-Στόπερ ο Αζακάς

 












Ο αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του και αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στο δεξιό άκρο της άμυνας. Είχε πολύ καλή απόδοση και συνέβαλε σημαντικά στο να κρατήσει το μηδέν η ομάδα του. Στο κέντρο της άμυνας για πρώτη φορά έπαιξε ο Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία Δεξιά), έχοντας δίπλα του τον έμπειρο Γιάννη Ηλιάδη. Στα αμυντικά χαφ προωθήθηκε ο Ρέμμους Πάτρου.

Πρώτη φορά 0
Οι δυο ομάδες μετά από 8 επίσημες αναμετρήσεις δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

«Έσπασε» τα δοκάρια


Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) δεν μπόρεσε να σκοράρει για 9ο συνεχόμενο παιχνίδι. Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ είχε συνολικά 3 δοκάρια (1 σε κάθε ημίχρονο και 1 στα πέναλτι). Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του τοπικού ήταν αυτή την φορά ο μοιραίος των «κυανόλευκων».

11η συμμετοχή
Ο Αίολος θα συμμετάσχει για 11η φορά σε τελικό κυπέλλου Ευρυτανίας και θα διεκδικήσει το 5ο κύπελλο της ιστορίας του. Τελευταία φορά που είχε μετάσχει σε τελικό ήταν το 2009 (Ήττα με 2-0 από τον ΑΠΟΚ).

8η…και αποκλεισμός
Ο ΑΠΟΚ μετά από 7 συνεχόμενες παρουσίες σε τελικό κυπέλλου και 6 κατακτήσεις του τροπαίου την τελευταία 7ετια έμεινε εκτός τελικού.

Πολλές διακοπές
Δεν διεκδικεί «Δάφνες ποιότητας» η αναμέτρηση. Είχε πολλές διακοπές εξ αιτίας τραυματισμών και ελάχιστος ήταν ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού.



Αρκετοί πρώην του ΑΠΟΚ
Από τους 22 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στο γήπεδο, οι 18 έχουν φορέσει την φανέλα του ΑΠΟΚ. Οι 4 που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στον ΑΠΟΚ είναι οι: Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, Πάνος Αζακάς, Δημήτρης Τύμπας και Κώστας Χρυσαφόπουλος.

Στο Καρπενήσι ο Πρόεδρος


Από την κερκίδα παρακολούθησε το ματς ο Πρόεδρος του Αίολου Ταξιάρχης Χρυσικός (Φωτογραφία), ο οποίος τους τελευταίους μήνες διαμένει στον Βόλο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Στην κερκίδα βρέθηκε επίσης ο γενικός γραμματέας Σεραφείμ Λερογιάννης και στον πάγκο της ομάδας κάθισε ξανά ο φίλος της Σταύρος Μαντής.

Ξανά κοντά το Δ.Σ.
Σταθερά και σε αυτό το ματς η διοίκηση του ΑΠΟΚ βρέθηκε στο γήπεδο. Παρών ήταν οι: Δήμος Αθανασίου, Κώστας Πασσάς, Χρήστος Γιαννίτσαρης, Νεκτάριος Καρδαμπίκης (Η ομάδα του αποκλείστηκε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής), Νίκος Ρεσίτης και Ανδρέας Κατσακιώρης.

Α΄ Μέρος

«Ζωηρά» το Βελούχι
Ζωντάνια έδειξε στα πρώτα λεπτά η ομάδα του Βελουχίου, η οποία αναζήτησε από νωρίς το γκολ. Σε δυο περιπτώσεις στάθηκε άτυχη και δεν κατάφερε να προηγηθεί.

Δοκάρι με το «καλημέρα»
Πριν συμπληρωθεί καλά-καλά το 3ο λεπτό ο εξαιρετικός Άλεξ Μπακαλίδης εξαπέλυσε οβίδα εκτός περιοχής και αριστερά, η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Ξανά κοντά στο γκολ


Ο ΑΠΟΚ στο 13ο λεπτό έχασε νέα σημαντική στιγμή να ανοίξει το σκορ. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Τάκη Σαϊτη (Φωτογραφία) χωρίς πίεση πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου. Ενώ 8 λεπτά μετά το σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη, μετά από «κομπίνα» με τον Τάκη Σαϊτη πέρασε άουτ.



Χωρίς ρυθμό


Στο τελευταίο 25λεπτο του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε ρυθμό. Ο Αίολος ισορρόπησε μετά το νωχελικό ξεκίνημα του και δεν απειλήθηκε. Μάλιστα έχασε σημαντική στιγμή στο 45΄ να ανοίξει το σκορ, ενώ προηγουμένως είχε απειλήσει για πρώτη φορά στο 10ο λεπτό με σουτ του Δημήτρη Τύμπα (Φωτογραφία), που πέρασε άουτ.


Από 1 κίτρινη
Ο Άλεξ Μπακαλίδης και ο Πάνος Αζακάς στο 41ο λεπτό «κιτρινίστηκαν» από τον ρέφερι Τριαντάφυλλο Τίκαμ διότι λογομάχησαν. Ο ρέφερι τους προειδοποίησε, εάν συνεχίσουν θα αποβληθούν από το ματς.




Διπλή χαμένη ευκαιρία

 
Ακριβώς με την συμπλήρωση του 45ου λεπτού οι φιλοξενούμενοι «πλησίασαν» το 0-1. Ο Δημήτρης Τύμπας εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά η προβολή του Μάκη Χρυσικού (Φωτογραφία Αριστερά) από κοντά αποκρούστηκε με τα πόδια πάνω στην γραμμή από τον γκολκίπερ Χρήστο Παπαβασιλείου και το νέο σουτ του Νίκου Ράικου (Φωτογραφία Κέντρο) έδιωξε σε κόρνερ προ της γραμμής του τέρματος ο Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Δεξιά).



Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. πάσαρε στον Μπακαλίδη, ο οποίος εκτός περιοχής και αριστερά σούταρε δυνατά, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
10΄: Ο Ηλιάδης εκτέλεσε φάουλ από την σέντρα και αριστερά, ο Κρασιάς απέκρουσε με το κεφάλι και το εναέριο σουτ του Τύμπα από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
13΄: Μετά από συνδυασμός Κουτσονίκα-Μπακαλίδη-Συγκελόπουλου, ο τελευταίος σέντραρε από αριστερά και ο Σαϊτης εξ επαφής έκανε την κεφαλιά-«ψαράκι», που πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Κόκκοτου.
21΄: Ο Σαϊτης εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Μπακαλίδη, που σούταρε άουτ από το αριστερό «Γ» του Αίολου.
45΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η προβολή του Χρυσικού στο δεύτερο δοκάρι αποκρούστηκε προ της γραμμής από τον Παπαβασιλείου και το νέο σουτ του Ράικου Ν. από κοντά απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Τσιλιμέκης.

Β΄ Μέρος

Εδαφική υπεροχή
Και στην επανάληψη ο ΑΠΟΚ είχε την εδαφική υπεροχή και προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα του Αίολου. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση.

Άψογη λειτουργία στην άμυνα
Ο Αίολος λειτούργησε υποδειγματικά και στο δεύτερο μέρος στην αμυντική του λειτουργία και κράτησε χωρίς να πιεστεί το 0-0. Στην επίθεση δεν είχε τις κατάλληλες επιλογές και εξέφρασε 2-3 αξιόλογες τελικές προσπάθειες.

2ο Δοκάρι για «Μπάκα»


Στο 1ο λεπτό του δευτέρου μέρους ο Άλεξ Μπακαλίδης είχε για δεύτερη φορά δοκάρι. Ο παίκτης του ΑΠΟΚ εκτέλεσε απευθείας φάουλ η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι έσκασε στο έδαφος και στην επαναφορά την κοντινή κεφαλιά του Τάκη Σαϊτη απέκρουσε σε κόρνερ ο Θεοδόσης Κόκκοτος. Στο 58ο λεπτά μετά από εκτέλεση φάουλ του Άλεξ Μπακαλίδη, ο πορτιέρο του Αίολου απέκρουσε με τα πόδια το κοντινό πλασέ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία).




Αλλαγή στην αλλαγή


Μόλις 12 λεπτά αγωνίστηκε ο επιθετικός του ΑΠΟΚ Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία). Ο ποδοσφαιριστής πέρασε στο ματς στο 54ο λεπτό και 66ο λεπτό αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο Βασίλης Ντουφεκιάς και έγιναν αρκετές εσωτερικές αλλαγές στην διάταξη του Βελουχίου.




Ζήτησαν αποβολή αντιπάλου


Λίγο πριν το 90΄ οι τυπικά γηπεδούχοι ζήτησαν αποβολή του αντιπάλου, όταν ο ήδη κιτρινισμένος Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος έκανε ένα δυνατό φάουλ πάνω στον Κώστα Κρίντα (Φωτογραφία). Ο ρέφερι παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων δεν έβγαλε την κάρτα από το τσεπάκι του.



Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, έσκασε στο έδαφος και στην επαναφορά την κοντινή κεφαλιά του Σαϊτη απέκρουσε κόρνερ ο Κόκκοτος.
56΄: Μακρινή εκτέλεσε φάουλ του Τύμπα πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παπαβασιλείου.
58΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά το κοντινό πλασέ του Γενιτσαρόπουλου Α. απέκρουσε ο Κόκκοτος και στην συνέχεια κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων.
70΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την επέλαση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, όμως από πλάγια θέση σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της δεξιάς γωνίαςτου Αίολου.
82΄: Χαμηλό σουτ του Χρυσικού από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο του Βελουχίου.
87΄: Ο Συγκελόπουλος έδωσε στον Μπακαλίδη, που σούταρε και ο Κόκκοτος μπλόκαρε εύκολα.

Παράταση

Ευκαιρίες στο πρώτο


Ανοιχτό πρώτο 15λεπτο έγινε στο πρώτο ημίχρονο τις παράτασης. Οι δυο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και βγήκαν στην επίθεση. Η κεφαλιά του Βασίλη Ντουφεκιά (Φωτογραφία Κάτω) πέρασε άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Συγκελόπουλου στο 101΄.


Χωρίς νικητή
Δεν αναδείχτηκε νικητής στην παράταση και το 0-0 παρέμεινε. Στο δεύτερο ημίχρονο της δεν σημειώθηκε καμία τελική προσπάθεια.

Οι καλύτερες φάσεις
94΄: Ο Κουρλός πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο Π., ο οποίος έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά και ο Παπαβασιλείου απέκρουσε σε κόρνερ.
101΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Μπακαλίδη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτου.
104΄: Σουτ του Νικολάου εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ΑΠΟΚ.

Εύστοχος ο Αίολος

 












Ο Αίολος ήταν ο νικητής της ψυχοφθόρου διαδικασίας των πέναλτι. Οι ποδοσφαιριστές του ευστόχησαν και στις 4 εκτελέσεις τους.  Από τον ΑΠΟΚ αστόχησε ο Άλεξ Μπακαλίδης (Δοκάρι) και ο Πάνος Κουτσονίκας (Φωτογραφία Δεξιά, Απόκρουση του Κόκκοτου). Στα πέναλτι ευστόχησαν οι: Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Κόκκοτος (Φωτογραφία Αριστερά), Ηλιάδης, Τύμπας, Χρυσικός, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 2-4.

Η σειρά των πέναλτι
ΑΠΟΚ Βελούχι
Μπακαλίδης
Οριζόντιο Δοκάρι
Αίολος
Κόκκοτος
0-1
ΑΠΟΚ Βελούχι
Συγκελόπουλος
1-1
Αίολος
Ηλιάδης
1-2
ΑΠΟΚ Βελούχι
Κρασιάς
2-2
Αίολος
Τύμπας
2-3
ΑΠΟΚ Βελούχι
Κουτσονίκας
Απόκρουση Κόκκοτου
Αίολος
Χρυσικός
2-4








Πανηγυρισμοί των νικητών
Μετά το τέλος της διαδικασίας των πέναλτι οι παίκτες του Αίολου έγιναν ένα «κουβάρι» και πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους. Οι ποδοσφαιριστές έτρεξαν πάνω στον γκολκίπερ τους Θεοδόση Κόκκοτο, ο οποίος απέκρουσε ένα πέναλτι και σκόραρε το 1ο υπέρ του Αίολου. Ενώ φώναξαν δυνατά και στην σέντρα το όνομα της ομάδας τους.





Τους παρότρυνε να συγχαρούν


Ο προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης (Φωτογραφία) παρότρυνε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να συγχαρούν τους αντιπάλους τους.


Ένταση στο φινάλε


Ένταση προκλήθηκε έξω από τα αποδυτήρια μετά το τέλος της αναμέτρησης, όταν ο Άλεξ Μπακαλίδης ξέσπασε σε λυγμούς, καθώς σύμφωνα με τον ίδιον εξυβρίστηκε κατά την διάρκεια του αγώνα από τον περσινό του συμπαίκτη στον Αίολο Νίκο Νικολάου. Προηγουμένως οι ποδοσφαιριστές ήρθαν στα χέρια και ο Μπακαλίδης επιτέθηκε εναντίον του Νικολάου (Φωτογραφία) έξω από τα αποδυτήρια, όπου και επικράτησε ένταση. Ο Νικολάου ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν εξύβρισε τον Μπακαλίδη. Και στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος επικράτησε ένταση και δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια. 




Κίτρινες Κάρτες
Κρασιάς, Φαρμάκης, Σαϊτης, Μπακαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου, Αζακάς, Κουρλός, Χρυσικός

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος
Αίολος: Ηλιάδης, Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα παιχνίδι κυπέλλου, το οποίο δεν εξελίχτηκε καλά για μας και αποκλειστήκαμε. Νομίζω ότι δεν μας φταίει κανείς, μόνοι μας χάσαμε το παιχνίδι. Είχαμε τις ευκαιρίες στην διάρκεια του παιχνιδιού να τελειώσουμε τον αγώνα, δεν τις εκμεταλλευτήκαμε όμως. Το ματς πήγε στην διαδικασία των πέναλτι, ήμασταν εκνευρισμένοι και δεν καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Αίολου, καθώς και στα δικά μου τα παιδιά, γιατί όντως προσπαθήσανε, απλά θα πρέπει να έχουμε καθαρότερο μυαλό σε αυτά τα παιχνίδια και να τα τελειώνουμε γρηγορότερα. Θα ήθελα να σχολιάσω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κρίνει το αποτέλεσμα, ότι ορισμένοι θα πρέπει να σέβονται την παρουσία κάποιων τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα, κάποιων οι οποίοι τους έμαθαν ποδόσφαιρο, οι οποίοι αποτελούν πρότυπα και σαν άνθρωποι και σαν ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να τους το αναγνωρίζουν. Τώρα το να βρίζουν, γιατί δεν είναι μόνο τωρινό φαινόμενο, έχει παρουσιαστεί σε 3-4 παιχνίδια, εγνωσμένης αξίας παίκτες και αναφέρομαι στον Μπακαλίδη, νομίζω ότι είναι κρίμα. Νομίζω ότι είναι προσβολή γενικά για το ποδόσφαιρο. Πέρα ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και τα έργα του και αυτά που λέει και αυτά που κάνει, δεν μπορεί ένας, ο οποίος ξημεροβραδιάζεται στα μπαρ και είναι μεθύστακας να βρίζει έναν οικογενειάρχη που έχει δυο παιδιά, ο οποίος είναι αθλητής. Το θεωρώ ντροπή, το να το κάνει αυτό κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, έτσι ώστε να τον εκνευρίσει, για να κερδίσει κάτι. Αυτό δεν τιμάει κανέναν, ούτε αυτόν που το κάνει ούτε την ομάδα που εκπροσωπεί. Δεν νομίζω ότι κανένας έχει τόσα πολλά λεφτά, ώστε να μπορεί πληρώνει από την τσέπη του και να ταΐζει τους υπόλοιπους. Θεωρώ ότι είναι προσβολή, κανένας δεν ανήκει σε κανέναν. Νομίζω ότι όλοι πρέπει σε αυτό τον χώρο που βρισκόμαστε να σέβεται ο ένας τον άλλον. Κάποιοι θα πρέπει να τους σέβονται πολύ περισσότερο, γιατί έχουν διδάξει ποδόσφαιρο και έχουν δείξει τόσα χρόνια ποιοι είναι.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Καταρχάς σήμερα θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά στον παράγοντα του ΑΠΟΚ Νεκτάριο Καρδαμπίκη και να είναι πάντα υγιής και στον δεύτερο βοηθό, όπου είναι ο αδερφός μου, όπου σήμερα είχαν την ονομαστική τους γιορτή. Όσον αφορά το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι, που λόγω του θεσμού αναγκαστικά θα υπήρχε ένας νικητής και λογικό ήτανε να υπάρχει ένταση και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα. Εμείς σαν ομάδα λόγω κάποιων προβλημάτων που είχαμε με μικροτραυματισμούς, προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους και να μην αφήσουμε την ομάδα του ΑΠΟΚ να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Γνωρίζαμε ότι παίζουμε με μια καλύτερη ομάδα από εμάς και αν βρισκόμασταν πίσω στο σκορ σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή θα ήταν δύσκολο να το ανατρέψουμε. Καταφέραμε και φτάσαμε έως τα πέναλτι, εκεί γνωρίζουμε ότι ρόλο μεγάλο παίζει η τύχη και ήμασταν όπως φάνηκε εμείς πιο τυχεροί και απλά πήραμε μια νίκη, τίποτα παραπάνω . Τώρα αν υπήρχαν κάποιες αψιμαχίες ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, τα παιδιά οι περισσότεροι μεταξύ τους είναι φίλοι, ας βρεθούν και ας ζητήσουν συγνώμη ο ένας στον άλλον. Εγώ σαν προπονητής του Αίολου αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και έχω το θάρρος να ζητήσω συγνώμη σε ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ, που ενδεχομένως εξυβρίστηκαν από ποδοσφαιριστές δικούς μου. Αυτό όμως πρέπει να τελειώνει μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και να μην έχει συνέχεια, όπως είχε με ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΚ έξω από τα αποδυτήρια, που χειροδίκησε πάνω σε δικό μου ποδοσφαιριστή. Αυτό το κατακρίνω, διότι αυτός δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιριστής η χτεσινός, είναι ποδοσφαιριστής που τον αγάπησε όλο το Καρπενήσι, που ήταν συμπαίκτης με πολλούς πέρυσι στον Αίολο και δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά του προς τους φίλους του. Δεν τον αδικώ, διότι μπορεί να ειπώθηκε κάτι στην διάρκεια του παιχνιδιού, που τον εκνεύρισε αρκετά και έφτασε να κάνει αυτό που έκανε. Ας βρεθούν και ας καταλάβουν τις πράξεις τους και σαν άντρες ας ζητήσουν συγνώμη ο ένας στον άλλον. Εμείς οι προπονητές δεν μπορούμε σε κάθε στιγμή του αγώνα, να πιάνουμε τον κάθε ποδοσφαιριστή από το αυτί και να του λέμε μην ξαναμιλήσεις. Ξέρουμε το ποδόσφαιρο ποιο είναι, ξέρουμε ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, υπάρχει ένταση, αλλά όπως είπα και πριν μετά το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι εκεί πρέπει να τελειώνουν όλα. Να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την σημερινή νίκη, να συγχαρώ επίσης όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του ΑΠΟΚ, τον προπονητή τους, ιδιαίτερα τον κ. Πασσά για την κόσμια συμπεριφορά του και να ευχηθώ στην ομάδα του ΑΠΟΚ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Εμείς σαν ομάδα προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια να βελτιώσουμε πρώτα από όλα την συμπεριφορά μας και μετά όλα τα άλλα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ένα παιχνίδι είναι μόνο ένα παιχνίδι, θα έχει νικητή ή ηττημένο και δεν είναι ένας πόλεμος, που θα πρέπει να μας οδηγεί στα άκρα. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Συγχαρητήρια και στην διαιτησία και εύχομαι οι όποιες αψιμαχίες δημιουργήθηκαν σήμερα να μην ξαναυπάρξουν σε μεταξύ μας παιχνίδι.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Κρίντας, Πολυτσέρης, Κουτσονίκας, Φαρμάκης, Σαϊτης(54΄ Τσιλίκας, 66΄ λ.τρ. Ντουφεκιάς), Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος Α.(95΄ Σερπάνος)

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κόκκοτος, Τριανταφυλλόπουλος, Νικολάου, Αζακάς, Ράικος Ν.(101΄ Κοράκης), Πάτρου(120΄ Ράικος Γ.), Τύμπας, Ηλιάδης, Κουρλός, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ)(46΄ λ.τρ. Γενιτσαρόπουλος Π.), Χρυσικός

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος