Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Τόλης Μπουμπουρής: «Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα, το ποιος θα βάλει το γκολ έχει λίγη σημασία»

Αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της μεσαίας γραμμής των πρωταθλητών Ευρυτανίας και ξεκίνησε και φέτος με πολύ καλές εμφανίσεις  στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας. Πρόκειται για τον 27χρονο μεσοαμυντικό της Μυρίκης Τόλη Μπουμπουρή, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ''Evrytania Sport''.
Ο ποδοσφαιριστής μας μιλάει για το ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της ομάδας του και για την νίκη με 1-0 κόντρα στα Άγραφα. Για τον ίδιον δεν έχει σημασία, που δημιούργησε το γκολ της νίκης αλλά να κερδίζει η ομάδα του. Θεωρεί ότι η Μυρίκη έδειξε ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τα Άγραφα.
Στόχος της Μυρίκης είναι και φέτος το πρωτάθλημα και το κύπελλο (Ο δεύτερος στόχος χάθηκε). Πέρυσι επιθυμούσε να γίνουν οι τελικοί για να αποδείξει ότι η ομάδα του άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα.
Μας μιλάει για τον καινούργιο του προπονητή τον Λάκη Αναστασόπουλο, ο οποίος ήδη έχει βοηθήσει αρκετά τους ποδοσφαιριστής της Μυρίκης. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις σχέσεις του με τους συμπαίκτες του. Το οικογενειακό κλίμα εντός και εκτός γηπέδου έπαιξε σημαντικό ρόλο, για να συνεχίσει για 3η χρονιά στους «κόκκινους».
Τέλος για το ντέρμπι κορυφής με τον Αίολο θα προσπαθήσει η ομάδα του να κερδίσει το ματς και να συνεχίσει με νικηφόρα αποτέλεσμα.
Ο Μπουμπουρής είναι γεννημένος στις 2/8/1986. Διανύει την 3η του σερί σαιζόν με την ομάδα της Μυρίκης, με την φανέλα της οποίας πέρυσι αναδείχτηκε πρωταθλητής. Άρχισε την καριέρα του με τον ΑΠΟΚ, με τον οποίο κατέκτησε τίτλους και αγωνίστηκε στην Δ΄ Εθνική τις σαιζόν 2002-2003 και 2004-2005, έχοντας 20 συμμετοχές. Συνέχισε στον Απεραντιακό το 2007, αγωνιζόμενος την περίοδο 2010-2011 ξανά στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα (20 συμμετοχές). Το 2011 μετακινήθηκε στον Α.Ο.Μ., μετρώντας έως τώρα 38 συμμετοχές και 2 τέρματα. Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ και με τρεις ομάδες, στις οποίες έχει αγωνιστεί και αποτελεί ένα πολυεργαλείο στον χώρο της μεσαίας γραμμής!.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Τόλη να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας το  ” Evrytania Sport”. Η ομάδα σου ξεκίνησε στο πρωτάθλημα, κάνοντας το 2 στα 2. Θα θέλαμε να μας μιλήσεις για το ξεκίνημα της Μυρίκης στο πρωτάθλημα.
Τόλης Μπουμπουρής: «Κατ αρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δίνετε την ευκαιρία για πρώτη φορά για να μιλήσω στην σελίδα σας. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα. Έχουμε περισσότερη σοβαρότητα φέτος σαν ομάδα. Πιστεύω ότι φέτος έχουμε έναν μεγαλύτερο στόχο από ότι πέρυσι.»

Evrytania Sport: Το περασμένο Σάββατο κερδίσατε τα Άγραφα με 1-0. Το τέρμα προήλθε από ένα δικό σου στημένο και το δημιούργησες εσύ. Πως νοιώθεις για αυτό και για την εμφάνιση σου που συνέβαλλες να κερδίσει η ομάδα σου;
Τόλης Μπουμπουρής: «Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Το θέλαμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι, όπως και άλλωστε το δείξαμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Όσο για την φάση του γκολ για μένα σημασία έχει να κερδίσει η ομάδα. Τώρα αν ήταν κάποιο στημένο, το οποίο το εκτέλεσα εγώ και την έβαλε άλλος στα δίχτυα την μπάλα δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Πάντα αυτό ήθελα μέσα στο γήπεδο, να κερδίζει η ομάδα που αγωνίζομαι και το ποιος θα βάλει το γκολ έχει λίγη σημασία, αρκεί να κερδίζει η ομάδα.»

Evrytania Sport: Είχατε επιπλέον κίνητρο στο παιχνίδι με τα Άγραφα; Θέλατε να αποδείξετε ότι είστε καλύτερη ομάδα από τα Άγραφα μετά τον αποκλεισμό σας στο κύπελλο;
Τόλης Μπουμπουρής: «Σίγουρα το παιχνίδι με τα Άγραφα στο κύπελλο ήταν τελείως διαφορετικό. Βέβαια σε εκείνο το ματς είχαμε και αρκετές ελλείψεις. Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά καλύτερη ομάδα από τα Άγραφα.»

Evrytania Sport: Ποιος είναι ο στόχος της φετινής Μυρίκης;
Τόλης Μπουμπουρής: «Στόχος μας φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές που είμαι σε αυτή την ομάδα είναι σίγουρα το πρωτάθλημα και το κύπελλο ήταν ένας ακόμη στόχος, άλλο που αποκλειστήκαμε. Όπως και κάθε χρόνο υπάρχει ο ίδιος σκοπός, το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.»

Evrytania Sport: Το καλοκαίρι υπήρξε αλλαγή προπονητή στην Μυρίκη. Ποια είναι η άποψη σας για τον καινούργιο σας προπονητή τον Λάκη τον Αναστασόπουλο;
Τόλης Μπουμπουρής: «Πιστεύω ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, με αρκετές ποδοσφαιρικές εμπειρίες. Φαίνεται και στις προπονήσεις ότι τα παιδιά τον συμπαθούν ιδιαίτερα.  Θα μας βοηθήσει πάρα μα πάρα πολύ, προσπαθεί να μας μάθει να παίζουμε, όπως πρέπει να παίζουμε. Η δουλειά που κάνει πιστεύω ότι φαίνεται.»

Evrytania Sport: Θεωρείς ότι υπήρξε πρόβλημα προσαρμογής των ποδοσφαιριστών με τον νέο σας προπονητή; Ο προκάτοχος του ο Βασίλης Φούκας είχε συνδεθεί με την Μυρίκη την τελευταία 10ετια.
Τόλης Μπουμπουρής: «Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή πίστευα ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αλλά νομίζω ότι όλοι προσαρμόστηκαν πάρα πολύ γρήγορα.»

Evrytania Sport: Είσαι για 3η χρονιά στην ομάδα. Πως είναι οι σχέσεις σου με τους συμπαίκτες σου;
Τόλης Μπουμπουρής: «Είναι πάρα πολύ καλές οι σχέσεις και για αυτό συνέχισα και φέτος στην ομάδα, γιατί υπάρχει ένα φοβερό κλίμα ανάμεσα στους παίκτες, τον προπονητή και την διοίκηση. Και για αυτό είμαστε τόσο δεμένοι και εκτός γηπέδου. Είμαστε σαν μια οικογένεια.»

Evrytania Sport: Το περσινό πρωτάθλημα ήταν η κορυφαία σου στιγμή με την Μυρίκη;
Τόλης Μπουμπουρής: «Ναι ήταν κάτι για μας πολύ σημαντικό, άσχετα εάν δεν παίχτηκε ποτέ ο τελικός. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει για να αποδείξουμε ότι ναι μπορούμε και ότι έπρεπε να το πάρουμε.»

Evrytania Sport: Φάνηκε και πέρυσι ότι η ομάδα από την Ευρυτανία ότι είναι αρκετά αδύναμη στα μπαράζ ανόδου. Υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές με τους άλλους νομούς;
Τόλης Μπουμπουρής: «Υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά. Είναι πάρα πολλοί οι τομείς, στους οποίους διαφέρουμε με τις άλλες ομάδες.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή η ομάδα σου αγωνίζεται στο ντέρμπι κορυφή με τον Αίολο. Τα τελευταία παιχνίδια των δυο ομάδων είναι ισόπαλα. Ποιος είναι ο στόχος σας για το συγκεκριμένο παιχνίδι;
Τόλης Μπουμπουρής: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Σίγουρα και ο Αίολος είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Θα κάνουμε ότι καλύτερο, για να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι, γιατί το θέλουμε πάρα πολύ.»

Evrytania Sport: Και σίγουρα το παιχνίδι της Κυριακής θα έχει πολλές διαφορές με τον περσινό προημιτελικό κυπέλλου.
Τόλης Μπουμπουρής: «Ναι. Κάθε παιχνίδι άλλωστε είναι και διαφορετικό.»

Evrytania Sport: Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες  να προσθέσεις κάτι άλλο;
Τόλης Μπουμπουρής: «Όχι, ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να μιλήσουμε και ελπίζω να τα πούμε ξανά στο μέλλον.»

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος