Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Μάκης Ζήκας: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος η ομάδα μας θα βρίσκεται σε μια αξιόλογη θέση στον βαθμολογικό πίνακα»

Αποτελεί «παίκτη-κλειδί» του φετινού δυνατού ξεκινήματος της Φραγκίστας. Πρόκειται για τον 25χρονο μέσο Μάκη Ζήκα, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ''Evrytania Sport''.
Ο ποδοσφαιριστής μας μιλάει για το ξεκίνημα με την ομάδα του και θεωρεί ότι στην συνέχεια θα είναι ακόμη  πιο ανταγωνιστικοί. Για τα δυο διπλά μέσα στο Ραπτόπουλο μας λέει ότι ήταν δυο τελείως διαφορετικά παιχνίδια και ότι αυτό στο πρωτάθλημα ήρθε δύσκολα, αφού η ομάδα του είχε δυο σημαντικές απουσίες.
Προσπαθεί να πάντα να δίνει τον καλύτερο του εαυτό και να βελτιώνεται για να βοηθάει περισσότερο την Φραγκίστα. Στόχος για φέτος είναι να βρεθεί η ομάδα σε μια αξιόλογη θέση. Όσο για τις μεταγραφές πιστεύει ότι έγιναν σωστές κινήσεις και οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν θα βοηθήσουν πάρα πολύ την ομάδα του.
Για την πρόσκληση του κυπέλλου και τον ημιτελικό με τα Άγραφα ο Ζήκας μας λέει ότι η ομάδα του θα παλέψει για την νίκη έχοντας και το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι τα Άγραφα. Τέλος για το Κυριακάτικο γειτονικό ντέρμπι με την Κρέντη, η Φραγκίστα σύμφωνα με τον ίδιον πρέπει να πάρει το τρίποντο για να ανέβει βαθμολογικά και ψυχολογικά.
Ο Μάκης Ζήκας, γεννηθείς στις 8/6/1988 είναι απόφοιτος της γυμναστικής ακαδημίας. Άρχισε την καριέρα του από το Κεφαλόβρυσο και συνέχισε στην ομάδα του χωριού του, την Δυτική Φραγκίστα, με την οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Β΄ τοπικό την σαιζόν 2002-2003, κερδίζοντας την άνοδο. Συνέχισε στην Φραγκίστα άλλη μια χρονιά (2003-2004), ενώ εν συνεχεία δόθηκε δανεικός στην Μυρίκη, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Επέστρεψε στον Α.Π.Ο.Δ.Φ, στον οποίο αγωνίζεται έως σήμερα, έχοντας αγωνιστεί σε έναν τελικό κυπέλλου (2006) και στους τελικούς του πρωταθλήματος. Εξαίρεση αποτέλεσε ένα πέρασμα δυο ετών (2009-2011), που είχε από την Κρέντη, όταν οι «βυσσινί» βρισκόταν σε αδράνεια.
Στην Α΄ Κατηγορία Ευρυτανίας έχει αγωνιστεί από το 2003 σε 105 παιχνίδια, σημειώνοντας 26 τέρματα (78/19 με την Φραγκίστα, 17/5 με την Μυρίκη και 10/2 με την Κρέντη) . Αποτέλεσε στέλεχος των μικτών ομάδων της ΕΠΣΕ.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Μάκη να σε καλωσορίσουμε στο "Evrytania Sport". Ξεκίνησε αρκετά καλά η σαιζόν για σένα και την ομάδα σου. Μίλησε μας για το ξεκίνημα της Φραγκίστας στο φετινό πρωτάθλημα.
Μάκης Ζήκας: «Κατ αρχήν, συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεις και ευχαριστώ για την πρόσκληση για την συνέντευξη. Είναι αλήθεια ότι το φετινό πρωτάθλημα έχει αρχίσει αρκετά καλά για την ομάδα μας, σε σύγκριση βέβαια και με το περσινό ξεκίνημα. Έχουμε μέχρι στιγμής 4 βαθμούς σε 3 παιχνίδια και οι εμφανίσεις μας σε αυτά πιστεύω πως ήταν πολύ καλές με βάσει το υλικό που έχουμε. Πιστεύω ότι παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα θα δέσει πιο πολύ και θα μπορέσουμε να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί.»

Evrytania Sport: 2/2 στα δυο με το Ραπτόπουλο στην έδρα του. Πως ήρθε το δεύτερο «διπλό» στην έδρα του Ραπτοπούλου;
Μάκης Ζήκας: «Ναι έχουμε κάνει 2 σερί διπλά μέσα στην έδρα του Ραπτοπούλου. Τα δυο όμως παιχνίδια είχαν αρκετές διαφορές. Το δεύτερο διπλό ήρθε αρκετά δύσκολα για την ομάδα μου γιατί είχαμε και 2 σημαντικές ελλείψεις, του Βασίλη Μπισμπίκη στο κέντρο, ο οποίος είναι πολύ μαχητικός και βοηθάει στο έπακρο και ανασταλτικά και του Ταξιάρχη Γούλα, που επιθετικά είναι ότι καλύτερο έχουμε. Είχαμε την τύχη να προηγηθούμε νωρίς στο σκορ και να πετύχουμε και 2ο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Ραπτοπούλου μας πίεσε πάρα πολύ, μείωσε, έχασε ευκαιρίες και σε συνδυασμό με την καλή μας αμυντική λειτουργία καταφέραμε και  φύγαμε με το τρίποντο.»

Evrytania Sport: Αν και προερχόσουν από μεγάλη διάστημα αποχής από τους αγώνες λόγω του στρατού δείχνεις ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Που οφείλεται αυτό;
Μάκης Ζήκας: «Είναι αλήθεια ότι οι στρατιωτικές υποχρεώσεις με είχαν αφήσει πίσω, αφού πέρυσι αγωνίστηκαν μόνο σε ένα ματς. Παρ όλα αυτά στις εμφανίσεις μου με την φανέλα της Φραγκίστας προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ και να γίνω ακόμα καλύτερος για να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου.»

Evrytania Sport: Ποιος είναι ο στόχος της φετινής Φραγκίστας; Πέρυσι η ομάδα σου σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Μάκης Ζήκας: «Πριν αρχίσει η νέα σεζόν είχαμε βάλει ως στόχο να μην βρεθούμε πάλι φέτος στην ίδια θέση, αφού πέρυσι  όπως είπες και εσύ σωθήκαμε στο τελευταίο παιχνίδι. Το ξεκίνημα μας δείχνει να είναι ιδανικό μέχρι στιγμής, με πολύ καλές εμφανίσεις και όλοι είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος η ομάδα μας θα βρίσκεται σε μια αξιόλογη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να είμαστε σε όλα τα παιχνίδια σοβαροί και ιδιαίτερα στα παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας, γιατί εκεί έχουμε το πλεονέκτημα.»

Evrytania Sport: Θεωρείς ότι έχουν βοηθήσει οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν το καλοκαίρι;
Μάκης Ζήκας: «Η ομάδα μας στηρίζεται με ελάχιστες εξαιρέσεις σε παιδιά του χωριού. Οι μόνες προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι ήταν του Γιώργου Λαθύρη στην θέση του τερματοφύλακα και του Γιώργου Νταλαφούρα στην άμυνα. Και τα δυο παιδιά μέχρι στιγμής αποδεικνύουν ότι η κίνηση που έκανε η διοίκηση να τους φέρει στην ομάδα είναι πέρα για πέρα σωστή, αφού τα παιδιά δείχνουν ότι στο γήπεδο δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και είναι σίγουρο ότι θα μας βοηθήσουνε πολύ. Βέβαια και ο επανερχομός του Ταξιάρχη Γούλα και του Γιάννη Ντάλλα θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, αφού θα προσθέτει την ομάδα φρεσκάδα και εμπειρία.»

Evrytania Sport: Σε 1 μήνα ακριβώς θα αγωνιστείτε στο γήπεδο σας με τα Άγραφα για τα ημιτελικά κυπέλλου. Μίλησε μας για την πρόκληση αυτή;
Μάκης Ζήκας: «Προφανώς και το κύπελλο δεν ήταν στα σχέδια μας, αν λάβουμε υπ όψιν την δυναμικότητα των άλλων ομάδων. Από την στιγμή όμως που κερδίσαμε το πρώτο ματς εκτός έδρας και το επόμενο είναι στην έδρα μας, σίγουρα θα παλέψουμε για την νίκη. Η ομάδα των Αγράφων είναι μια πολύ καλή ομάδα, με αξιόλογους παίκτες και δεν μας ξεγελάει η θέση της στο βαθμολογικό πίνακα γιατί στην συνέχεια θα ανέβει πολύ. Εμείς από τη μεριά μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε και θα κάνουμε ότι καλύτερο για να πάμε στον τελικό. Ένα ματς είναι θα τα δώσουμε όλα!»

Evrytania Sport: Υπάρχουν σίγουρα πολλές διαφορές με την ομάδα του 2005-2006 που είχε φτάσει και τότε στον τελικό;
Μάκης Ζήκας: «Η φετινή ομάδα με την ομάδα εκείνης της περιόδου δεν έχει καμία σχέση. Την περίοδο εκείνη η διοίκηση είχε φέρει παίκτες που αγωνίζονταν για χρόνια σε ομάδες της Φθιώτιδας, παίκτες με μεγάλη εμπειρία που σίγουρα μας είχαν ανεβάσει πολύ σαν ομάδα. Η φετινή ομάδα στηρίζεται όπως είπα και πριν σε παιδιά του χωριού, είναι μια νεανική ομάδα με καλούς οιωνούς για το μέλλον. Το πείσμα και η μαχητικότητα που δείχνουν οι μικροί μέσα στο γήπεδο είναι σημάδια πολύ ενθαρρυντικά για το μέλλον της ομάδα μας.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή υποδέχεστε την Κρέντη στο γειτονικό ντέρμπι. Τι να περιμένουμε από εσάς;
Μάκης Ζήκας: «Την Κυριακή μπορώ να πω ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια για εμάς για αρκετούς λόγους. Αρχικά γιατί το παιχνίδι γίνεται στην έδρα μας, πρέπει να συγκεντρωθούμε για αυτό το ματς και να πάρουμε τους 3 βαθμούς οπωσδήποτε. Αν φτάσουμε στους 7 βαθμούς στη μέση του πρώτου γύρου είναι ένα πολύ καλό σκαλοπάτι για την συνέχεια μας. Επίσης είναι γειτονικό ντέρμπι και μια νίκη θα ανεβάσει κατά πολύ το ηθικό μας. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι εύκολο γιατί και η ομάδα της Κρέντης είναι δυνατή ομάδα, μαχητική και πάντα υπολογίσιμη. Εμείς είμαστε έτοιμοι και θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο.»

Evrytania Sport: Να σε ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Μάκης Ζήκας: «Κι εγώ από την μεριά μου να σε ευχαριστήσω για την φιλοξενία. Είναι πολύ ωραίο όλο αυτό που κάνεις, μας βοηθάς να γίνουμε και εμείς καλύτεροι, συνέχισε το έργο σου. Θέλω να ευχαριστήσω και τη διοίκηση της ομάδας μου για την στήριξη που μας δείχνει και να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλή συνέχεια, με υγεία και χωρίς τραυματισμούς.»

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος