Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Κρέντη-Ποταμιά 2-2

Εντυπώσεις και βαθμούς μοιράστηκαν Κρέντη και Ποταμιά. Οι Μεγαλοχωρίτες προηγήθηκαν δυο φορές σε κάθε μέρος, οι Κρεντιώτες απάντησαν ισάριθμες, για να οδηγηθούμε στο τελικό 2-2.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο γήπεδο του Κερασοχωρίου. Άρχισε στις 16:30 και ήταν για την 3η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ελάχιστοι φίλαθλοι της Δυτικής Ευρυτανίας  είδαν τον αγώνα.
Η Κρέντη ύστερα από δυο κακές εμφανίσεις και αποχώρηση του προπονητή της κατάφερε να ανασυνταχτεί, να πετύχει τα πρώτα της γκολ και να αποσπάσει τον πρώτη της βαθμό, που μπορεί να εξελιχτεί καθοριστικός. Υπό τις οδηγίες του Νίκου Βούρτσα οι Κρεντιώτες σκόραραν δυο φορές με στημένες φάσεις και «δράστες» τους: Κώστα Μάκκα και Πάνο Βλάχο. Ο Α.Ο.Κ. είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας έχοντας έναν βαθμό.
Η Ποταμιά έμεινε στην ισοπαλία για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, αφήνοντας δυο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στην 4αδα. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα προηγήθηκε δυο φορές, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα. Έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής και τις τρεις ομάδες της Δυτικής Ευρυτανίας. Οι Μεγαλοχωρίτες βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 5 πότους.
Η Κρέντη θα αντιμετωπίσει την επόμενη(4η) αγωνιστική την Φραγκίστα εκτός έδρας και η Ποταμιά θα παίξει με τα Άγραφα.

Ελάχιστοι φίλαθλοι
Μόλις 25-30 άτομα παρακολούθησαν την αναμέτρηση, η οποία αποδείχτηκε αρκετά ενδιαφέρουσα και περιείχε 4 τέρματα.


Σφύριξε μετά από χρόνια


Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο παλαιός διαιτητής Δημήτρης Αθανασιάς, που διαμένει στην Αιτωλοακαρνανία και σφύριξε αγώνα στον νομό μας ύστερα από πολλά χρόνια.

Διαιτητικά παράπονα
Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετά παράπονα για τις αποφάσεις του διαιτητικού τρίου.

Τέρμα ο Σωτήρης Ντάλλας


Εξ αιτίας της απουσίας του Αποστόλη Ντάλλα την θέση του κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο συνεπώνυμος του Σωτήρης. Ο 31χρονος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Φραγκίστα και έκανε ντεμπούτο.

Ιδανική επιστροφή-Μέσα ο Θ(Ν) Ντάλλας


Ο Κώστας Μάκκας, που απουσίαζε στο εξωτερικό επανήλθε, πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο γκολ της Κρέντης στο τρέχον πρωτάθλημα. Η παρουσία του κρίνεται αναγκαία και καθοριστική. Φανέλα βασικού πήρε ο νεαρός Θανάσης Ντάλλας του Ναπολέοντα (Φωτογραφία). Οι δυο ποδοσφαιριστές πήραν τις θέσεις των: Προκόπη Γκούρλια και Νίκου Βούρτσα, που είχαν παίξει βασικοί με τον ΑΠΟΚ.

Υπηρεσιακός ο Νίκος Βούρτσας


«Ορφανή» έχει μένει η θέση του προπονητή στην Κρέντη μετά την παραίτηση του Κώστα Λαθύρη. Χρέη προπονητή εκτέλεσε ο 31χρονος μέσος Νίκος Βούρτσας, που είναι τραυματίας. Μάλιστα υπό τις οδηγίες του η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας πανηγύρισε τον πρώτο της βαθμό.

Πρώτη φορά στα στόπερ φέτος-Δεξιά ο Καρανταλής

 












Στην θέση, που καθιερώθηκε την περασμένη σαιζόν επανήλθε ο Σπύρος Μπύρος (Φωτογραφία Αριστερά). Ο 20χρονος αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός. Ως δεξιός οπισθοφύλακας χρησιμοποιήθηκε ο Σωτήρης Καρανταλής (Φωτογραφία Δεξιά), που εν συνεχεία πέρασε στα αμυντικά χαφ, αλλάζοντας θέσης με τον Γιώργο Λάππα.

Πρώτο παιχνίδι Σπύρου Μπούρα


Το πρώτο ματς του φετινού πρωταθλήματος, στο οποίο αγωνίστηκε ήταν αυτό ενάντια στην Κρέντη για τον Σπύρο Μπούρα, που ξεκίνησε στην θέση του αριστερού μπακ.

Άλλες 3 αλλαγές


Ο Σπύρος Κολόκας πέραν του Σπύρου Μπούρα ξεκίνησε και τους: Κώστα Γιαννακόπουλο (Φωτογραφία), Δημήτρη Νάσιο και Ντίνο Γιαννόπουλο. Πήραν τις θέσεις των: Σπύρου Πατρώνη, Δημήτρη Κοτρώνη (Έπαιξαν ως αλλαγή) και των: Γιώργου Μπούρα και Αλέκου Μπίκα.

Χωρίς τον Φλωράκη & τον Κατή
Ο νεόνυμφος Λάμπρος Φλωράκης απουσίαζε, εκτίοντας την πρώτη από τις δυο αγωνιστικές της τιμωρίας του. Αντίθετα ο ψηλόσωμος στόπερ Άλκης Κατής εξέτισε τις 3 από τις 4 αγωνιστικές της τιμωρίας του.

Δυο ασίστ Ξαγάρα


Συμμετοχή και στα δυο γκολ των Μεγαλοχωριτών είχε ο Σπύρος Ξαγάρας. Ο 21χρονος αποκτήθηκε το περασμένο Αύγουστο από τον ΑΠΟΚ.

Λίμπερο ο Ζαγκότσης


 Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αγωνίστηκε ως λίμπερο, ο πολυθεσίτης Γιώργος Ζαγκότσης.

Α΄ Μέρος

«Χ» στο πρώτο 45λεπτο
Από ένα γκολ πέτυχαν οι δυο ομάδες, που πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 35΄ και οι Κρεντιώτες ισοφάρισαν στο 35΄. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 0-0. Περισσότερες τελικές προσπάθειες είχε η ομάδα της Κρέντης.

Δοκάρι των γηπεδούχων


Μια ανάσα από την επίτευξη ενός γκολ έφτασε η Κρέντη με τον Βαγγέλη Μάκκα (Φωτογραφία) να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Αλέκου Κόκκοτα, ύστερα από την εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου Βούρτσα στο 19ο λεπτό.

Ζήτησε πέναλτι το Μεγάλο Χωριό 


Στο 20΄ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Αλέκου Οικονόμου (Φωτογραφία) από τον τερματοφύλακα Σωτήρη Ντάλλα, θεωρώντας πως υπήρξε καθαρή παράβαση. Ο κ. Αθανασιάς υπέδειξε «παίζεται»

2/2 ο Νάσιος και 0-1


Στην δεύτερη του εμφάνιση με την νέα ομάδα ο Δημήτρης Νάσιος βρήκε ξανά δίχτυα, όπως είχε συμβεί και στο Ραπτόπουλο. Στο 35ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Ξαγάρα άνοιξε το σκορ σε 0-1.



Με γκολ-πέναλτι ο Κ. Μάκκας


Η Κρέντη έφτασε στην ισοφάριση στο 41ο λεπτό, όταν κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Αζακά σε σουτ του Βαγγέλη Μάκκα. Ο Κώστας Μάκκας αποδείχτηκε ψύχραιμος και έκανε το 1-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.


Κίτρινη στον Αζακά


Ο στόπερ Θωμάς Αζακάς, που υπέπεσε στο πέναλτι τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, με τους γηπεδούχους να ζητούν κόκκινη.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Απευθείας χτύπημα κόρνερ του Βούρτσα Γ. από αριστερά έδιωξε δύσκολα με τις γροθιές ο πορτιέρο της Ποταμιάς.
12΄: Σουτ του Μάκκα Κ. εκτός περιοχής κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.
16΄: Ο Ζαγκότσης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντάλλα.
17΄: Πάσα του Ντάλλα Αθ.(Ν) στον Μάκκα Ε., που δοκίμασε αδύναμο σουτ, το οποίο μάζεψε εύκολα ο Κόκκοτας.
19΄: Κόρνερ του Βούρτσα Γ. από δεξιά, ο Μάκκας Ε. σούταρε από κοντά, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτα.
35΄:Ο Ξαγάρας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, βρήκε τον Νάσιο, που βρήκε την μπάλα τον ώμο, η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό, καταλήγοντας στα δίχτυα(0-1).
39΄: Σουτ, που επιχείρησε ο Ξαγάρας εκτός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Κρέντης.
41΄: Ο Μάκκας Ε. σούταρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αζακά προ της γραμμής και ο κ. Αθανασιάς υπέδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο Μάκκας Κ. εκτέλεσε εύστοχα στην αριστερή γωνία του Μεγάλου Χωριού, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
44΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, βρήκε τον Ντάλλα Αθ.(Ν), που έστειλε από κοντά την μπάλα άουτ.

Β΄ Μέρος

Ανοιχτό παιχνίδι και από ένα γκολ
Στην ισοπαλία έκατσε η «μπίλια». Η Ποταμιά προηγήθηκε και η Κρέντη ισοφάρισε, όπως συνέβη και στο πρώτο 45λεπτο. Δημιουργήθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν και ειδικά στο τελευταίο 10λεπτο, που ανέβηκε ο ρυθμός. Η Κρέντη πλήρωσε την έλλειψη προπονήσεων, μένοντας από δυνάμεις.

Γρήγορο προβάδισμα


Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα μπήκε δυναμικά στην επανάληψη, παίρνοντας το προβάδισμα με το «καλημέρα». Στο 48ο λεπτό ο Ντίνος Γιαννόπουλος (Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Σπύρου Ξαγάρα και με προβολή έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του με 1-2. Ο 33χρονος σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ.


Απάντηση ξανά από στημένο


13 λεπτά κράτησε η χαρά της Ποταμιάς. Στο 61΄ ο 30χρονος Πάνος Βλάχος (Φωτογραφία) πέτυχε το πρώτο του γκολ με την νέα του ομάδα, σκοράροντας με κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Κώστα Ντάλλα.

«Πρώτη» για 2

 












Τη πρώτη τους φετινή επίσημη εμφάνιση έκαναν από πλευράς Κρέντης ο Πάνος Λεπενιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Θάνος (Π) Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά), που πέρασαν ως αλλαγή.

Έψαξαν το γκολ 


Σε μια «κλωστή» κρέμονταν η έκβαση του αγώνα. Οι δυο ομάδες απώλεσαν ευκαιρίες μέχρι το τελευταίο λεπτό. Από πλευράς γηπεδούχων πρωταγωνιστής ήταν ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία) και από την Ποταμιά ο Ντίνος Γιαννόπουλος.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Ξαγάρας σέντραρε από αριστερά και ο Γιαννόπουλος με προβολή στην αριστερή γωνία του Ντάλλα διαμόρφωσε το 1-2.
61΄: Εκτέλεση φάουλ του Ντάλλα Κ., ο Βλάχος με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα ισοφάρισε σε 2-2.
74΄: Ο Πατρώνης δοκίμασε σουτ από την γραμμή της περιοχή της Κρέντης, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
80΄: Πάσα του Μάκκα Κ. στον Βλάχο, το πλασέ του οποίου από κοντά κατέληξε άουτ.
84΄: Ο Λεπενιώτης τροφοδότησε τον Μάκκα Κ., που βρήκε όμορφα τον Βούρτσα Γ., ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή πάνω από το τέρμα του Ντάλλα.
89΄: Ο Γιαννόπουλος σούταρε από κοντά μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά αντίπαλοι της Κρέντης απέκρουσαν πάνω στην γραμμή.
89΄: Πάσα του Μάκκα Κ. στον Βούρτσα Γ., το σουτ του οποίου από καλό σημείο απέκρουσε ο Κόκκοτας.
90΄: Μονοκόμματο σουτ του Γιαννόπουλου από αριστερά εντός περιοχής έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Κρέντης.

Διακριθέντες
Κρέντη: Βούρτσας Γ., Μάκκας Κ., Μάκκας Ε.
Ποταμιά: Νάσιος, Γιαννόπουλος, Ζαγκότσης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι δεν είμαι προπονητής στην ομάδα και απλά εκτελώ χρέη προπονητή επειδή για 2-3 εβδομάδες είμαι εκτός αγώνων λόγω τραυματισμού στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ και από εκεί και πέρα θα δούμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Λαθύρη για την συνεργασία, που είχαμε όσο εγώ τόσο και οι συμπαίκτες μου. Όσον αφορά το παιχνίδι, εμείς προσπαθούσαμε να συνέρθουμε από τα άτυχα αποτέλεσμα των 3 τελευταίων αγώνων και να ανασυνταχτούμε για την συνέχεια. Βρεθήκαμε 2 φορές πίσω στο σκορ, καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια να επανέρθουμε στον αγώνα. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν το νικητήριο γκολ. Παίζαμε απέναντι σε μια ομάδα, η οποία τελευταία χρόνια μας δυσκόλευε αρκετά. Ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα και προσπαθήσαμε να ήμασταν όσο το δυνατόν περισσότερο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά δεχτήκαμε δυο γκολ από λάθη της άμυνας και έτσι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια, που καταβάλλανε. Η χρονιά είναι δύσκολη για μας φέτος, καθώς φύγανε από το ρόστερ αρκετοί παίκτες και θα πρέπει να αποδείξουμε δεν ήμασταν τυχαία ομάδα τα τελευταία χρόνια και να έχουμε κάποια ανάλογη συνέχεια όσο μπορούμε. Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς, η οποία είναι ένας δύσκολος αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα και τους εύχομαι καλή συνέχεια.»

Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά): «Ελπίζουμε εάν γίνει αλλαγή στην διοίκηση της ΕΠΣ να αλλάξουν τα πράγματα στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο με τους διαιτητές.»









Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Σ., Τσάκνης(78΄ Ντάλλας Αθ.(Π), Καρανταλής, Μπύρος Σ., Ντάλλας Κ., Λάππας, Μάκκας Ε., Βλάχος, Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Ντάλλας Αθ.(Ν) (58΄ Λεπενιώτης)

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Κόκκοτας, Οικονόμου, Μπούρας Σ.(67΄ Πατρώνης), Αζακάς, Ζαγκότσης, Μαντζιούτας Κ., Νάσιος, Πλεξίδας(57΄ Κοσμάς), Γιαννόπουλος, Ξαγάρας, Γιαννακόπουλος(46΄ Κοτρώνης)

Διαιτητής: Δημήτρης Αθανασιάς(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας