Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ραπτόπουλο-Κρέντη 0-2

Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για την Κρέντη, η οποία «πάτησε» 4αδα μετά το διπλό με 0-2 μέσα στο Ραπτόπουλο επί της «ουραγού» Δόξας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (20/10) στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας και την παρακολούθησαν γύρω στα 60 άτομα.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα δεν κατάφερε ούτε και σε αυτή την αναμέτρηση να κάνει βαθμολογικό «σεφτέ» και σε 5 αναμετρήσεις μετρά συνεχόμενες ήττες. Στο ματς με την Κρέντη είχε την εδαφική υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δημιούργησε τις ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Δέχτηκε δυο γκολ στην κόντρα επίθεση και μοιραία ηττήθηκε. Το πρόβλημα στο σκοράρισμα ήταν εμφανές σε ένα ακόμη παιχνίδι. Οι «ακρίτες» έχασαν έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα και αποτελούν το πρώτο φαβορί για την υποβιβασμό στην 2η κατηγορία.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα παρατάχτηκε με πρωταρχικό σκοπό να κρατήσει το μηδέν και επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις. Προηγήθηκε με τέρμα του Προκόπη Γκούρλια στο δεύτερο μέρος και παρόλη την πίεση που δέχτηκε ο πορτιέρο Σωτήρης Ντάλλας όταν χρειάστηκε δήλωσε «παρών». Στα τελευταία λεπτά του ματς βρήκε πολλούς κενούς χώρους σκόραρε το 0-2 με τον Κώστα Μάκκα και έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα. Οι Κρεντιώτες παρά τις απουσίες πήραν μια σημαντική νίκη και πλέον ανέβηκαν στην 4η προνομιούχο θέση.
Την επόμενη(6η) αγωνιστική το Ραπτοπόπουλο αγωνίζεται στο Καρπενήσι με τον ΑΠΟΚ και η Κρέντη υποδέχεται στο γήπεδο της τα Άγραφα. Η Κρέντη μετά την 2η συνεχόμενη νίκη της έφτασε στην 4η θέση έχοντας 7 βαθμούς, ενώ το Ραπτόπουλο παραμένει στην 8η θέση χωρίς βαθμολογική συγκομιδή.

Περίπου 60
Ο καλός καιρός ευνόησε αρκετά και την αναμέτρηση στο μακρινό Ραπτόπουλο είδαν περίπου 60 άτομα από την γύρω περιοχή.


Εισήλθε στη 4αδα
Με την 2η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της η Κρέντη ανέβηκε και άλλο στην βαθμολογία και εισήλθε στην πρώτη 4αδα των μπαράζ. Στην θέση αυτή (4η)τερμάτισε και πέρυσι. Με καθοδηγητή τον Νίκο Βούρτσα σε 3 αγωνιστικές είναι αήττητη και από την τελευταία θέση βρέθηκε σε θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Η επόμενη αναμέτρηση με τα Άγραφα αποκτά πλέον ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία, αφού η Κρέντη σε περίπτωση νίκης θα έχει απόσταση 5 βαθμών από την 5η θέση.

Μπαίνει σε περιπέτειες
Μετά από 5 αγωνιστικές το Ραπτόπουλο παραμένει χωρίς βαθμό και απέχει 4 βαθμούς από την προτελευταία Φραγκίστα. Η Δόξα με το κακό της ξεκίνημα αυτή την στιγμή έχει χάσει σημαντικό έδαφος για την «υπόθεση»-παραμονή στην πρώτη κατηγορία του νομού.

Με 12 άτομα
Η Κρέντη σε ένα σημαντικό βαθμολογικά παιχνίδι ταξίδεψε στο Ραπτόπουλο με αποστολή μόλις 12 ποδοσφαιριστών. Δεν αγωνίστηκαν οι: Αποστόλης Ντάλλας, Πάνος Βλάχος, Βαγγέλης Μάκκας, Γιάννης Τσάκνης, Νίκος Βούρτσας και Βαγγέλης Μπύρος.

Ελλείψεις για την Δόξα
Δεν ήταν μόνο η Κρέντη που είχε απουσίες αλλά και οι γηπεδούχοι έπαιξαν με αρκετές απουσίες. Συγκεκριμένα έλλειπαν οι: Λάμπρος Γούλας, Κώστας Διαμαντής, Αλέκος Γούλας, Θωμάς Γεωργαλής, Λάμπρος Τσιάμης, Φάνης Μπαστάνης και Δημήτρης Ζαχαράκης.

Ντεμπούτο Καραβίδα Α.-Ντάλλα Ν.














Δυο ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στην αρχική 11αδα των ομάδων τους έκαναν ντεμπούτο στην Α΄ κατηγορία για φέτος. Στο δεξί άκρο της άμυνας των γηπεδούχων αγωνίστηκε μετά από καιρό ο 21χρονος Θανάσης Καραβίδας (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ για τους φιλοξενούμενους ο 17χρονος Νίκος Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά) άρχισε στο δεξί άκρο της άμυνας και εν συνεχεία έπαιξε στο αριστερό αλλάζοντας θέση με τον Γιώργο Λάππα.

2 τιμωρημένοι
Οι ομάδες είχαν τους δυο τιμωρημένους ποδοσφαιριστές αυτής της αγωνιστικής. Την ποινή τους εξέτισαν ο γκολκίπερ της Κρέντης Αποστόλης Ντάλλας και ο δεξιός μπακ του Ραπτοπούλου Κώστας Διαμαντής.

Στους πάγκους Μπαστάνης & Λάππας

 












Στον πάγκο του Ραπτοπούλου βρέθηκε ο Πρόεδρος Φάνης Μπαστάνης (Φωτογραφία Αριστερά) και σε αυτό της Κρέντης ο έτερος Πρόεδρος Κώστας Λάππας (Φωτογραφία Δεξιά).

Σκόραρε εκ νέου


Σε 3 αναμετρήσεις ο αρχηγός της Κρέντης Κώστας Μάκκας (Φωτογραφία) έχει σκοράρει ισάριθμες φορές. Στις προηγούμενες δυο με Ποταμιά και Φραγκίστα είχε σκοράρει με πέναλτι, ωστόσο αυτή την φορά σκόραρε με σουτ και απώλεσε και σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει και άλλα τέρματα.

Τα νέα πρόσωπα

 












Ο Νίκος Βούρτσας ξεκίνησε την Κρέντη με 4 νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς της 4ης αγωνιστικής με την Φραγκίστα. Γκολκίπερ ήταν ο Σωτήρης Ντάλλας (Φωτογραφία Αριστερά), στα μπακ έπαιξε ο Νίκος Ντάλλας, αριστερά στο κέντρο ξεκίνησε ο Προκόπης Γκούρλιας και δεξιά ο Θανάσης(Ν) Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Αποστόλη Ντάλλα (Τιμωρημένος), Βαγγέλη Μάκκα, Πάνο Βλάχο και Γιάννη Τσάκνη. Οι 3 τελευταίοι απουσίαζαν και δεν ταξίδεψαν στο Ραπτόπουλο.

4 καινούργιοι

 
Ο Φάνης Ντζίμας παρέταξε το Ραπτόπουλο με 4 διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αναμέτρηση στο Καρπενήσι με την Μυρίκη. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε και πάλι ο Κώστας Ντάλλης (Φωτογραφία Αριστερά), σαν δεξί μπακ έπαιξε ο Θανάσης Καραβίδας, στο κέντρο αγωνίστηκε ο Πάνος Παπαδήμος (Φωτογραφία Κέντρο) και στην κορυφή της επίθεσης ο Βασίλης Νταβαρίνος (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Λάμπρου Τσιάμη, Λάμπρου Γούλα, Κώστα Διαμαντή και Σπύρου Στασινού.

Πρώτος και πάλι


Αν και ορίστηκε σαν δεύτερος βοηθός ο Δήμος Μπράζιας (Φωτογραφία) για ακόμη ένα εντός έδρας ματς του Ραπτοπούλου εκτέλεσε χρέη πρώτου βοηθού. Ο Μπράζιας κατά το κοντινό παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ραπτοπούλου.

Πρώτος εντός χωρίς γκολ
Το Ραπτόπουλο μπορεί να μετράει πλέον 3 ήττες μέσα στο γήπεδο του, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά, που δεν σκόραρε σε εντός έδρας αναμέτρηση. Στα προηγούμενα ματς, όπως και στον προημιτελικό κυπέλλου με την Φραγκίστα είχε χάσει σκοράροντας 1 τέρμα.

Α΄ μέρος

Ξεκίνησαν καλύτερα
Οι γηπεδούχοι στο πρώτο 20λεπτο του ματς ξεκίνησαν καλύτερα. Είχαν τον έλεγχο του κέντρου και κυκλοφορούσαν με υπομονή την μπάλα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κάνουν την μεγάλη φάση.

Στην κόντρα
Οι φιλοξενούμενοι αντεπιτέθηκαν σε όλη την διάρκεια του 1ου ημιχρόνου και δημιούργησαν ευκαιρίες από την αριστερή τους «πτέρυγα». Ανέβασαν στροφές μετά το πρώτο 20λεπτο.

Προειδοποίησε ο σκόρερ
Ο Προκόπης Γκούρλιας πριν ανοίξει το σκορ είχε προειδοποιήσει χάνοντας ευκαιρία στο 10ο λεπτό και στο 23ο λεπτό, όπου και τις δυο φορές απέκρουσε ο Κώστας Ντάλλης. Στο 26ο λεπτό το σουτ του Κώστα Μάκκα από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.




Με σκόρερ τον Γκούρλια


Οι Κρεντιώτες στο 32ο λεπτό της συνάντησης πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Θανάσης Καραβίδας έδιωξε προς τα πίσω με το κεφάλι και ο Προκόπης Γκούρλιας μπήκε τετ-α-τετ στην περιοχή των γηπεδούχων, πλάσαρε αδύναμα από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κατέληξε αργά στην δεξιά γωνία του Κώστα Ντάλλη (Πέρασε κάτω από το σώμα του γκολκίπερ) για το 0-1.




Χωρίς φάσεις


Τα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους δεν είχαν κάποια καλή στιγμή. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και απείλησαν για τελευταία φορά στο 35ο λεπτό με το σουτ του Λάμπρου Παπαδήμου (Φωτογραφία) να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Σωτήρης Ντάλλας.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Μύτας έδωσε αριστερά στον Αλέστα, ο οποίος σούταρε από πλάγια εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
10΄: Ο Γκούρλιας έπαιξε από αριστερά το 1-2 με τον Βούρτσα Γ., μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά σούταρε και ο Ντάλλης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
17΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο από αριστερά μετά από διώξιμο της άμυνας το σουτ του Καρανταλή από καλή θέση πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Δόξας.
23΄: Σουτ του Γκούρλια μέσα από την περιοχή και αριστερά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία ο Ντάλλης.
26΄: Ο Γκούρλιας έδωσε στον Μάκκα Κ., που από κοντινή απόσταση σούταρε και ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε από την δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
32΄: Μετά από λάθος διώξιμο του Καραβίδα στο κέντρο με το κεφάλι προς τα πίσω, ο Γκούρλιας έφυγε τετ-α-τετ με τον Ντάλλη, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε αδύναμα από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα αργά να καταλήγει στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων (0-1).
35΄: Ο Παπαδήμος Π. πάσαρε στον Παπαδήμο Λ., ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Ντάλλας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Β΄ μέρος

Πίεσε χωρίς αποτέλεσμα
Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ωστόσο ελάχιστες φορές απείλησαν την αντίπαλη εστία.

Είπε «όχι» στον Αλέστα


Ο νεαρός Βασίλης Αλέστας νικήθηκε στο 11ο λεπτό του δεύτερου μέρους από τον γκολκίπερ Σωτήρη Ντάλλα. Ο Βασίλης Νταβαρίνος σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Αλέστα απέκρουσε με όμορφη εκτίναξη σε κόρνερ ο πορτιέρο της Κρέντης.



«Νευρικό» 25λεπτό
Με μόλις μια αξιόλογη ευκαιρία «κύλησαν» τα πρώτα 25 λεπτά της επανάληψης. Η μπάλα παίχτηκε περισσότερο στο κέντρο και προς τα καρέ της Κρέντης.

Βρήκε χώρους
Ταχύτατα «ξεδιπλώνονταν» στην αντεπίθεση στο τελευταίο 20λεπτο η Κρέντη. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν για 2η φορά και έχασαν σωρεία ευκαιριών για να σκοράρουν και άλλα τέρματα.

«Απογειώθηκε» ο Ντάλλης


Εντυπωσιακή επέμβαση έκανε στο 73ο λεπτό ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου Κώστας Ντάλλης. Ο Γιώργος Βούρτσας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Σωτήρης Καρανταλής (Φωτογραφία) πήρε την κεφαλιά με τον Ντάλλη να πηδάει στο αριστερό του «παραθυράκι» και να μπλοκάρει εντυπωσιακά.


«Κλείδωσε» το διπλό
Οι φιλοξενούμενοι στο 82ο λεπτό βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα για 2η φορά στο παιχνίδι και «κλείδωσαν» την εκτός έδρας νίκη. Ο Γιώργος Βούρτσας έβγαλε όμορφα στην πλάτη της άμυνας στον Κώστα Μάκκα, ο οποίος βρέθηκε αφύλακτος απέναντι στον Κώστα Ντάλλη, που  πλάσαρε υποδειγματικά και διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Ο φορ της Κρέντης σκόραρε για 3ο συνεχόμενο ματς. Έχει σκοράρει και στις 3 εμφανίσεις του φέτος στην Α΄ κατηγορία.




«Σέρβιρε» ο Γ.Βούρτσας-Τα έχανε ο Κ.Μάκκας


Ο σκόρερ του 2ου τέρματος της Κρέντης έχασε στα τελευταία λεπτά του αγώνα 3 σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα. Πρώτα στο 75ο λεπτό (Το σκορ ήταν 0-1) πλάσαρε χωρίς πίεση πάνω από το τέρμα του Ραπτοπούλου. Στο 85ο λεπτό νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κώστα Ντάλλη και τρία λεπτά αργότερα πλάσαρε σε άδεια εστία από αντίπαλο, ωστόσο ο Λάμπρος Παπαντζίμας απέκρουσε στην γραμμή. Και στις 3 αυτές ευκαιρίες, όπως και στο γκολ δημιουργός τους ήταν ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία).




Φινάλε με ευκαιρίες
Το Ραπτόπουλο στο δεύτερο μέρος εκτός από την ευκαιρία του Αλέστα απείλησε με δυο στημένα του Βασίλη Νταβαρίνου και του Πάνου Παπαδήμου (Δεν βρήκαν στόχο). Ο τελευταίος μάλιστα στο 90ο λεπτό μετά την σέντρα του Φάνη Ντζίμα πλάσαρε εξ επαφής, όμως ο Σωτήρης Ντάλλας μπλόκαρε. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, αφού στην συνέχεια ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου σφύριξε την λήξη.



Ντεμπούτο Στασινού Χ.-Κολοκούρα

 












Δυο παίκτες των γηπεδούχων κατέγραψαν την πρώτη τους συμμετοχή με το Ραπτόπουλο και έκαναν ντεμπούτο στην Α΄ κατηγορία. Πρόκειται για τον δεξιό αμυντικό Δημήτρη Κολοκούρα (Φωτογραφία Αριστερά) και τον μέσο Βαλάντη Στασινό (Φωτογραφία Δεξιά). Οι ποδοσφαιριστές πέρασαν στο ματς στο τελευταίο 10λεπτο.

Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Ο Νταβαρίνος σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Αλέστα μέσα από την μικρή περιοχή απέκρουσε με εκτίναξη σε κόρνερ ο Ντάλλας Σ.
71΄: Απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαδήμου Π. από καλή θέση πέρασε αρκετά πάνω από το τέρμα της Κρέντης.
73΄: Ο Βούρτσας Γ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Καρανταλής πήρε την κεφαλιά από κοντά και ο Ντάλλης με εντυπωσιακή απογείωση μπλόκαρε ψηλά στην αριστερή του γωνία.
75΄: Ο Βούρτσας Γ. έκανε την μπαλιά για τον Μάκκα Κ., ο οποίος μπήκε στην αντίπαλη περιοχή χωρίς πίεση αλλά πλάσαρε κοντά πάνω από το τέρμα της Δόξας.
81΄: Χτύπημα φάουλ του Νταβαρίνου από πλάγια δεξιά κατέληξε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
82΄: Ο Βούρτσας Γ. έβγαλε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας για τον Μάκκα Κ., ο οποίος τετ-α-τετ με τον Ντάλλη πλάσαρε στην δεξιά του γωνία και έγραψε το τελικό 0-2
85΄: Ο Ντάλλας Αθ.(Ν) έβγαλε μπαλιά από το κέντρο στον Μάκκα Κ., που από κοντά χωρίς πίεση σούταρε και ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου απέκρουσε.
88΄: Ο Ντάλλας Αθ.(Ν) άνοιξε δεξιά στον Βούρτσα Γ. αυτός μπήκε στην περιοχή «έσπασε» στον Μάκκα Κ., που από κοντά με εξουδετερωμένο τον Ντάλλη πλάσαρε και ο Παπαντζίμας απέκρουσε σωτήρια στην γραμμή.
90΄: Ο Ντζίμας έκανε εντυπωσιακά την επέλαση από δεξιά γύρισε και ο Παπαδήμος Π. πλάσαρε στο πρώτο δοκάρι αφύλακτος με τον Ντάλλα Σ. να μπλοκάρει σταθερά στην αριστερή του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Γεωργαλής Β., Νταβαρίνος, Ντάλλας Αθ.(Ν)

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Αλέστας, Ντζίμας
Κρέντη: Γκούρλιας, Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ.,

Δηλώσεις Προπονητών

Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο): «Συγχαρητήρια στην Κρέντη για την νίκη, της εύχομαι καλή πορεία στην συνέχεια.»











Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα, καθώς παίζαμε σε μια δύσκολη έδρα, όπως είναι το Ραπτόπουλο και αν αναλογιστούμε τις απουσίες που είχαμε σήμερα πιστεύω ότι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου γιατί τα δώσανε όλα μέσα στο παιχνίδι και αυτό δείχνει ότι είναι ετοιμοπόλεμοι και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο και παίξανε στο συγκεκριμένο παιχνίδι βοήθησαν πάρα πολύ, τα δώσανε όλα και προσπαθήσαμε όλοι μαζί ώστε να μην φανούν οι απουσίες που είχαμε. Σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε. Και ο αντίπαλος είχε και αυτός 1-2 απουσίες και η πιο σημαντική ήταν αυτή του Λάμπρου Γούλα, τον οποίον είχαμε συμπαίκτη στο παρελθόν. Είναι ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι φάνηκε η απουσία του. Ξεκινήσαμε δυνατά το παιχνίδι και ήταν ένα παιχνίδι πάλι που κρίθηκε στην δύναμη. Ευτυχήσαμε να βάλουμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μετά το έργο μας έγινε πιο εύκολο για την συνέχεια. Μετά ήρθε το 0-2 και είχαμε ευκαιρίες να αυξήσουμε το σκορ ακόμα περισσότερο, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και καλή συνέχεια στο Ραπτόπουλο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Ντάλλης, Καραβίδας Α., Γεωργαλής Β., Ντζίμας, Παπαντζίμας, Αλέστας, Παπαδήμος Π., Παπαδήμος Λ.(81΄ Κολοκούρας), Νταβαρίνος, Μύτας(87΄ Στασινός Χ.), Καραντζούνης(64΄ Κοτούλας Η.)

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Ντάλλας Σ., Λάππας, Ντάλλας Ν.(72΄ Ντάλλας Αθ.(Π)), Μπύρος Σ., Ντάλλας Κ., Γκούρλιας, Καρανταλής, Ντάλλας Αθ.(Ν), Μάκκας Κ., Βούρτσας Γ., Σταμούλης

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος