Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ορμή Λουξ Πάτρας-ZRK Μεντικίναρ Σάμπατς 26-22

Επικράτησε για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό η Ορμή Λουξ Πάτρας της Μεντικίναρ Σάμπατς. Αυτήν την φορά κατέβαλλε τον αντίπαλο πιο δύσκολα και συγκεκριμένα με σκορ 26-22.
Το τρίτο φιλικό ανάμεσα σε δυο ομάδες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και άρχισε στις 2 το μεσημέρι στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Η παρουσία των θεατών ήταν απογοητευτική, καθώς στο κλειστό δεν βρέθηκαν περισσότερα από 10 άτομα.
Η Ορμή έδειξε καλύτερα στοιχεία από τον αντίπαλο της και έφτασε στην τελική επικράτηση. Ο Δανός προπονητής Σόρεν Τζέπεσεν ξεκίνησε στην βασική ομάδα ορισμένες νεαρές αθλήτριες της ομάδας. Τα ηνία στο σκοράρισμα είχε ξανά η Χατζηπαρασίδου, μαζί με την Σκοπιανή Ιβάνοβιτς και την Δανέζα Πέντερσεν, που αποτελούν όλες μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Οι Πατρινές βρέθηκαν για δεύτερο συνεχές φθινόπωρο στο Καρπενήσι, ώστε να δώσουν φιλικά «τεστ».
Το Σάμπατς δοκίμασε τις δυνάμεις του απέναντι στην πιο ισχυρή Ελληνική ομάδα τα τελευταία χρόνια. Το συγκρότημα της Μάγια Πέριτς αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της γειτονικής χώρας. Στον αγώνα της Κυριακής ήταν αρκετά μαχητική, καταφέρνοντας στην επανάληψη να δυσκολέψει ως ένα σημείο τις Ελληνίδες.

Ολοκληρώθηκαν τα φιλικά
Με απολογισμό 2 νίκες και 1 ισοπαλία ολοκλήρωσε τα φιλικά της στο Καρπενήσι η Ορμή κόντρα στην ομάδα του Σάμπατς.

Κοντά η διοίκηση 


Το διοικητικό συμβούλιο των δευτεραθλητριών Ελλάδας ήταν κοντά στην ομάδα στο 3ημερο καμπ στο Καρπενήσι. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Ανδρέας Κόγκας (Φωτογραφία), ενώ την αποστολή συνόδευσαν επίσης τα στελέχη της ομάδας: Διονύσης Γιακουμέλος (Αντιπρόεδρος), Αλέκος Μεντζελόπουλος (Εκτέλεσε χρέη διαιτητή), Άγγελος Χάλας και Αναστασία Κουκουλομάτη.


Πρώτες Χατζηπαρασίδου-Ιβάνοβιτς 

 












Η 18χρονη Ελληνίδα Μαρία Χατζηπαρασίδου (Φωτογραφία Αριστερά) σημείωσε 7 τέρματα συνολικά, αποχωρώντας στο φινάλε τραυματίας. Η συνομήλικη της Σκοπιανή Άντζελα Ιβάνοβιτς (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε και αυτή 7 γκολ, ενώ στα 6 σταμάτησε η Δανέζα Σιμόνε Αντονία Πέντερσεν.




6 τέρματα η Γκάιτς 


Η Νάντα Γκάιτς ήταν η πρώτο σκόρερ για τις Σέρβες, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα 6 φορές. Ένα λιγότερο είχε η Ντούνγκα Βράγκολιτς.

Πήρε τα ηνία του παιχνιδιού 
 
 
Οι Πατρινές ολοκλήρωσαν το πρώτο 30λεπτο με διαφορά 4 τερμάτων. Η Γιοβάνα Μιλόσεβιτς άνοιξε το σκορ, αλλά με γκολ της Ιβάνοβιτς και της Πέντερσεν το σκορ έγινε 2-1. Η Μιλόσεβιτς ισοφάρισε, αλλά με τέρματα των: Χατζηπαρασίδου και Πέντερσεν διαμορφώθηκε το 4-2. Με άλλα δυο γκολ από τις: Μαρία Χατζηπαρασίδου και Σάβιτσα Μρκίτς έγινε το 6-2. Η Βράγκολιτς σκόραρε δυο φορές, κάνοντας το 6-4, αφού προηγουμένως η Μιιλόσεβιτς αστόχησε σε πέναλτι, με την Ταταράκη να αποκρούει. Με το 3ο τέρμα της Μιλόσεβιτς (Φωτογραφία Αριστερά) το Σάμπατς μείωσε σε 6-5. Η Χατζηπαρασίδου πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ πίσω από την σέντρα, «γράφοντας» το 7-5. Μρκίτς και Πέντερσεν έκαναν το 9-5. Η Πέριτς διαμόρφωσε το 9-6, η Χατζηπαρασίδου το 10-6, ενώ η Δανέζα Σιμόνε Αντόνια Πέντερσεν (Φωτογραφία Κέντρο) βρήκε ξανά δίχτυα (11-6). Η Νάντα Γκάιτς πέτυχε το πρώτο της γκολ, όπως και η νεαρή Χρυσούλα Χάλα (Φωτογραφία Δεξιά), για να γίνει το 12-7.Βράγκολιτς και Μιχαΐλοβιτς μείωσαν στο 12-9. Με τρία διαδοχικά τέρματα της 18χρονης Σκοπιανής Άντζελα Ιβάνοβιτς οι «λέαινες» προηγήθηκαν με 15-9. Γκάιτς και Χατζηπαρασίδου πραγματοποίησαν το 16-10. Τόσκοβιτς και Χατζηπαρασίδου αστόχησαν σε πέναλτι, σημαδεύοντας το δοκάρι. Η ομάδα της Μεντικίναρ με γκολ της Γκάιτς και της Αλεξάντρα Ρουτσνόβ διαμόρφωσε το 16-12, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.





Σοβαρεύτηκε μετά την ισοφάριση


Οι «λέαινες» του Σόρεν Τζέπεσεν ανέβασαν την απόδοση τους μετά τα μισά της επανάληψης, καθώς το Σάμπατς της Μάγια Πέριτς είχε ισοφαρίσει σε 18-18. Η Τιγιάνα Πέριτς και η Σάβιτσα Μρκιτς (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχαν τα πρώτα γκολ της επανάληψης (17-13). Η Πέριτς (Φωτογραφία Κέντρο) σκόραρε ξανά, ενώ με το 6ο γκολ της Χατζηπαρασίδου το σκορ έγινε 18-15. Το Σάμπατς ισοφάρισε σε 18-18 με δυο τέρματα της Νάντα Γκάιτς και ένα ενδιάμεσο της Πέριτς. Η Άντζελα Καρελά έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ορμή (19-18). Η Ιβάνοβιτς έκανε το 20-18 και η Ρουτσνόβ το 20-19. Μρκίτς και Χατζηπαρασίδου έφεραν την διαφορά στα 3 γκολ για το 22-19. Η Μιλόσεβιτς πέτυχε γκολ με πέναλτι (22-20), κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ξανά η Χατζηπαρασίδου, σουτάροντας άουτ. Η «ζεστή» Ιβάνοβιτς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 23-20 και η Πέντερσεν με ωραία «λόμπα» στο 24-20. Προηγουμένως η Βίκυ Κασάπη απέκρουσε πέναλτι της Μιλόσεβιτς, ενώ μετά το 24-20 ήταν η σειρά της Γκαμπριέλας Ταταράκη να αποκρούσει πέναλτι της Ντούνγκα Βράγκολιτς. Η Χάλα πέτυχε το δεύτερο της τέρμα για το 25-20, ενώ η Σέλενιτς απέκρουσε το πέναλτι της νεαρής Εβελίνας Παύλου. Η Άντζελα Ιβάνοβιτς «έγραψε» το 26-20. Με γκολ των: Γιάνκοβιτς και Βράγκολιτς (Φωτογραφία Δεξιά) το σκορ διαμορφώθηκε 26-22. Η Πέντερσεν πέτυχε το 27-22, ενώ η Κασάπη έπιασε και δεύτερο πέναλτι, αυτήν την φορά της Πέριτς. Με τέρματα των: Βράγκολιτς, Μρκίτς και πέναλτι της Αλεξάντρα Γιάνκοβιτς διαμορφώθηκε το τελικό 28-24.





Σκορ Ημιχρόνου: 16-12

Συνθέσεις Ομάδων

Ορμή (Σόρεν Τζέπεσεν): Ταταράκη(ΤΦ), Κασάπη(ΤΦ), Χατζηπαρασίδου 7, Πέντερσεν 6, Μρκίτς 5, Καρακίτσου, Παύλου, Καρελά 1, Χάλα 2, Ιβάνοβιτς 7, Αγγελοπούλου

Σάμπατς (Μάγια Πέριτς): Σέλενιτς(ΤΦ), Βράγκολιτς 5, Μιλόσεβιτς 4, Μιχαΐλοβιτς 1, Ρουτνσόβ Α. 2, Βασίλιεβιτς, Πέτροβιτς, Γιάνκοβιτς 2, Πέριτς Τ. 4, Μπελούσεβιτς, Τόσκοβιτς, Γκάιτς 6

Διαιτητής: Αλέκος Μεντζελόπουλος(Τεχνικός Σύμβουλος Ορμής)







































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος