Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Άρχισαν οι εγγραφές στον Κ.Ο.Καρπενησίου


Σήμερα Τρίτη (10/9) ξεκίνησαν οι εγγραφές εν όψει της νέας περιόδου στον κολυμβητικό όμιλο Καρπενησίου.
Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά 5-7 στο κολυμβητήριο Καρπενησίου. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα  2237080339 και 6972669988.

Τα τμήματα του Κ.Ο.Κ. που θα δημιουργηθούν σύμφωνα με ανακοίνωση του είναι τα εξής:

Τμήμα Αγωνιστικής Ομάδας (13 Ετών και πάνω)
Σε αυτό το τμήμα βρίσκονται αθλητές που προπονούνται καθημερινά 2.30 ώρες με συγκεκριμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένους στόχους .Σκοπός μέσα από αυτό το τμήμα δεν είναι μόνο οι διακρίσεις αλλά  όλα εκείνα τα στοιχεία που παίρνουν τα παιδιά από έναν αγώνα όπως η κοινωνικοποίηση ,το ευ αγωνίζεσθε, η σωστή διαχείριση της επιτυχίας  και της αποτυχίας και πάνω από όλα αυτά τα παιδιά μαθαίνουν να αγωνίζονται  για να πετύχουν τους στόχους τους.

Τμήμα Προαγωνιστικής Ομάδας (9 έως 12 Ετών)
Η προπόνηση στις συγκεκριμένες ηλικίες είναι πέντε φορές την εβδομάδα για 2 ώρες με βάση την σωστή ανάπτυξη του παιδιού και της υγείας του. Συμμετέχουν σε αγώνες στους οποίους βλέπουν την πρόοδο τους.
Για τα δύο παραπάνω τμήματα ο διαχωρισμός των παιδιών γίνεται σε συνεννόηση με τους γονείς και τα παιδιά και αυτό γίνεται γιατί από την ηλικία των 9 ετών και μετά και αφού έχουν περάσει από της ακαδημίες του συλλόγου κάποιοι αθλητές η οι γονείς τους μπορούν να επιλέξουν αν θα ακολουθήσουν τα παραπάνω τμήματα η αν θέλουν να ακολουθήσουν το τμήμα που είναι για την άθληση των παιδιών που έχουν μάθει να κολυμπάνε. 

Τμήμα Πρό-πρό Αγωνιστικής  (8 έως 9 Ετών)
Στο τμήμα αυτό γίνεται η τελειοποίηση  των τεσσάρων στυλ κολύμβησης (πεταλούδα , ύπτιο  ,πρόσθιο και ελεύθερο) ,μαθαίνουμε  σωστές εκκινήσεις  και στροφές ,τα  συνολικά μέτρα που κάνουν τα παιδιά αυξάνονται σταδιακά , μαθαίνουμε στα παιδιά το ζέσταμα εκτός νερού.
 
Τμήμα Υποδομής 1 (7-8 Ετών)
Σε αυτό το τμήμα ο σκοπός είναι να μπουν τα παιδιά σε καινούργιες ασκήσεις και να κολυμπάνε σωστά ελεύθερο, ύπτιο, πεταλούδα με ασκήσεις και πρόσθιο με ασκήσεις διορθώνουμε αρκετά την ισορροπία στο νερό και κάνουμε αρκετές εκκινήσεις από τον βατήρα.

Τμήμα Υποδομής 2 (6-7 Ετών)
Στο τμήμα αυτό σκοπός είναι να καταλάβουν τα παιδιά το γλίστρημα στο ελεύθερο και στο ύπτιο να μάθουν  τις σωστές αναπνοές στο ελεύθερο πρέπει να κολυμπήσουν σωστά τα δύο στυλ ύπτιο και ελεύθερο κάνοντας πάρα πολλές ασκήσεις μαθαίνουν επίσης τα πόδια πεταλούδας .Κάνουμε σε κάθε μάθημα βουτιές από το βατήρα.

Τμήμα Υποδομής 3 (5-6 Ετών)
 Σε αυτό το τμήμα είναι τα  παιδιά που  έχουν περάσει από την μικρή πισίνα στην μεγάλη  άρα ο σκοπός είναι να προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε τις ασκήσεις της μικρής πισίνας με βοηθήματα (σανίδα βαρελάκι η μακαρόνι) και σιγά σιγά να προσπαθούμε να διώξουμε τα  βοηθητικά μέσα  στο τέλος τις χρονιάς τα παιδιά θα πρέπει να μπορούν να επιπλέουν χωρίς βοηθητικά μέσα.

Τμήματα Μικρής Πισίνας 
Στα τμήματα αυτά ανήκουν  παιδιά από 3 ετών έως και 5 ετών και ο σκοπός είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το νερό και να εξοικειωθούν με αυτό σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και γεμάτο από παιχνίδια για τα μικρά δελφίνια. Κάποια παιδιά σε αυτή την ηλικία παρουσιάζουν μια άρνηση για το νερό για αυτή την περίπτωση ο σύλλογος δημιούργησε ένα τμήμα που μπορεί ο γονιός να έρθει με το παιδί και να κάνουν μαζί κάποια μαθήματα μέχρι να αισθανθεί άνετα ο μικρός κολυμβητής.

Τμήμα Εκμάθησης Ενηλίκων 
Σε αυτό το τμήμα συμμετέχουν ενήλικες άνδρες και γυναίκες που θέλουν να μάθουν να  κολυμπούν σωστά η να αθληθούν με συγκεκριμένα προγράμματα.