Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αγιασμός και πρώτη προπόνηση για την φιλόδοξη και νεανική Φραγκίστα

Στηριζόμενη και φέτος σε ντόπια και νεαρά παιδιά θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας η Φραγκίστα. Οι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας την προετοιμασίας τους.
Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στις 6 το απόγευμα, ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός και πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση, η οποία περιελάμβανε τρέξιμο, ασκήσεις και φιλικό δίτερμα στο μισό γήπεδο.
Στην πρώτη προπόνηση συμμετείχαν οι εξής 17 ποδοσφαιριστές: Χρήστος Σάλτης, Γιώργος Λαθύρης, Γιώργος Νταλαφούρας, Κώστας Κατσαδούρος, Γιώργος Περούλας, Βασίλης (Κ-Γ) Μπισμπίκης, Κώστας Μάκκας, Αχιλλέας Λαθύρης, Γιάννης Μπισμπίκης, Άγγελος Σάλτης, Γιώργος Καζάκος, Φώτης Μπισμπίκης, Πάνος Γερονίκος, Χριστόφορος Γερονίκος, Ταξιάρχης Γούλας, Γιάννης Ντάλλας και Σπύρος Μακρής
Την ομάδα και φέτος θα καθοδηγεί ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός Γιώργος Περούλας και στόχος είναι ξανά η ομάδα να παρουσιάσει μια αξιοπρόσεχτη παρουσία.
Πέρυσι ο Α.Π.Ο.Δ.Φ. γλύτωσε στο παρά πέντε τον υποβιβασμό, κερδίζοντας την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας την Παλαιοκατούνα.

Έναρξη με αγιασμό


Αρχικά τελέσθηκε ο αγιασμός από τον π. Θωμά Γκορόγιας ο οποίος παρακολουθεί στενά τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού μας και είναι φίλαθλος και πρώην παράγοντας του Α.Π.Ο.Δ.Φ. Εν συνεχεία υπήρξε ολιγόλεπτη ομιλία του προπονητή Γιώργου Περούλα και ξεκίνησε η προπόνηση, η οποία περιελάμβανε τρέξιμο, ασκήσεις και φυσικά μπάλα.



Πρώτη για τα 5 αποκτήματα















Το παρών στην πρώτη προπόνηση έδωσαν και τα 5 νέα αποκτήματα της ομάδας. Πρόκειται για τον φορ Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΚ (Έπαιξε πέρυσι στην Δ΄ Εθνική με τον Αίολο με υποσχετική ενός έτους), για τον γκολκίπερ Γιώργο Λαθύρη (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο) και τον κεντρικό αμυντικό Γιώργος Νταλαφούρα (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), που αποκτήθηκαν από τον Άγιο Προκόπιο, τον έμπειρο αμυντικό Γιάννη Ντάλλα (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) που γύρισε από την Κρέντη και τον 14χρονο Σπύρο Μακρή (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), ο οποίος μεταγράφηκε και αυτός από την γειτονική Κρέντη.

2η χρονιά για Περούλα


Για 2η συνεχή χρονιά ο έμπειρος αμυντικός Γιώργος Περούλας θα έχει το πόστο του παίκτη-προπονητή.

3μελής παρουσία Δ.Σ.


Το παρών στην πρώτη έδωσε ο νέος Πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Γαλανός (Φωτογραφία Κέντρο) ο γενικός γραμματέας Θοδωρής Τουφεκούλας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο ταμίας Μένιος Μακρής (Φωτογραφία Δεξιά).

Μια αποχώρηση και μια παραμονή
Την τελευταία στιγμή αποχώρησε για την γειτονική κέντρο ο μεσοαμυντικός Κώστας Ντάλλας. Αντίθετα παρέμεινε στην ομάδα ο 49χρονος(!) φορ Γιώργος Σερπάνος, ο οποίος δεν κατέθεσε την αίτηση μεταβολής που είχε πάρει στα χέρια του.

Οι επόμενες ημέρες
Οι παίκτες της Φραγκίστας θα προπονηθούν ξανά την Τετάρτη(4/9), ενώ την Παρασκευή είναι πιθανό να «κλειστεί» το 1ο φιλικό.

Δηλώσεις

Γιώργος Περούλας (Προπονητής-παίκτης Φραγκίστας): «Να κυνηγήσουμε μια θέση στην 4αδα»


Για έναρξη προετοιμασίας: «Ξεκινήσαμε σήμερα την χρονιά με την πρώτη μας προπόνηση. Θα αρχίσουμε να μπαίνουμε σιγά-σιγά σε εντατικούς ρυθμούς και τις επόμενες ημέρες θα κανονίσουμε το πρώτο μας φιλικό ματς.»
Σχετικά με τους στόχους για την νέα χρονιά δήλωσε: «Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας γρήγορα και εάν μπορέσουμε να κυνηγήσουμε μια θέση στην 4αδα. Πιστεύω ότι είμαστε αντάξια ομάδες με τις υπόλοιπες. Εύχομαι και στις υπόλοιπες ομάδες υγεία πάνω όλα,  καλή συνεργασία και καλή χρονιά.»
Για τις μεταγραφές που έκανε ο Α.Π.Ο.Δ.Φ. σχολίασε τα εξής: « Ενισχύσαμε την ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι, για να μπορέσουμε να δέσουμε καλύτερα την άμυνα μας και την επίθεση μας. Θα έχουμε και φέτος ένα σύνολο με νέους παίκτες και πιστεύω ότι θα είμαστε αρκετά βελτιωμένοι σε σχέση με πέρυσι.»

Το “Evrytania Sport” κάλυψε την πρώτη προπόνηση της Φραγκίστας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι αθλητικές δραστηριότητες δεν σταματούν στο Καρπενήσι.


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος