Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινά η Α΄ Ευρυτανίας: Η προαναγγελία των αγώνων

Η πρώτη σέντρα θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/9) στην Α΄ κατηγορία Ευρυτανίας. Οι ομάδες μετά από ένα Σαββατοκύριακο κυπέλλου ξεκινούν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα.
Αρχίζει ένα από τα μικρότερα (Αν όχι το μικρότερο) πρωταθλήματα της Ελλάδας με την συμμετοχή μόλις 8 σωματείων. Το Σάββατο στο Δημοτικό στάδιο ο Αίολος υποδέχεται τα Άγραφα και η Φραγκίστα τον ΑΠΟΚ. Την Κυριακή το Ραπτόπουλο στην επιστροφή του στην Α΄ κατηγορία αγωνίζεται στην έδρα του με την Ποταμιά και η πρωταθλήτρια Μυρίκη υποδέχεται στο Καρπενήσι την Κρέντη.
Οι αναμετρήσεις θα αρχίσουν στις 5 το απόγευμα. Στο φετινό πρωτάθλημα απουσιάζουν η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας, που υποβιβάστηκε και ο Άγιος Προκόπιος και ο Απεραντιακός, που για διάφορους λόγους δεν δήλωσαν συμμετοχή. Επέστρεψε στην κατηγορία η πρωταθλήτρια της Β΄ Ευρυτανίας Δόξα Ραπτοπούλου, καθώς και ο Αίολος που υποβιβάστηκε από την Δ΄ εθνική.

Οι τιμωρημένοι της 1ης Αγωνιστικής

 
Άγραφα: Δημήτρης Μπισμπίκης
Μυρίκη: Δημήτρης Ίβρος
Ποταμιά: Άλκης Κατής

Ντεμπουτάρει ο Γιαννιώτης


Στην αναμέτρηση Φραγκίστα-ΑΠΟΚ θα κάνει ντεμπούτο στην Α΄ κατηγορία ο επόπτης Δημήτρης Γιαννιώτης. Έχει εκτελέσει χρέη βοηθού σε αναμετρήσεις της Β΄ Ευρυτανίας, καθώς αποφοίτησε στις αρχές του έτους από την σχολή διαιτησίας.

Τα μενού των αγώνων:
Ραπτόπουλο-Ποταμιά


Με σύμμαχο την ευνοϊκή παράδοση των τελευταίων ετών το Ραπτόπουλο επιστρέφει στην Α΄ Ευρυτανίας και υποδέχεται την Ποταμιά. Οι «ακρίτες» τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχουν ηττηθεί στην έδρα τους από την Ποταμιά. Πρόκειται για μια αμφίρροπη αναμέτρηση και δεν χωρούν προγνωστικά.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα θέλει να ξεπεράσει τον αποκλεισμό στο κύπελλο μέσα στην έδρα του από την Φραγκίστα και να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα. Στόχος της ομάδας είναι η αποφυγή του υποβιβασμού και μια καλή πορεία. Η ομάδα πορεύεται φέτος με τον έμπειρο αμυντικό Φάνη Ντζίμα, ο οποίος έχει διπλό ρόλο του παίκτη και του προπονητή. Αποκτήθηκαν ποιητικοί παίκτες, όπως οι Λάμπρος Γούλας (Άγιος Προκόπιος), Βασίλης Νταβαρίνος (Απεραντιακός) και Κώστας Διαμάντης (Κεραυνός Μυρτιάς).
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα στηρίζεται και φέτος στον ίδιο κορμό ποδοσφαιριστών, όμως έγιναν ορισμένες προσθήκες. Οι Μεγαλοχωρίτες θέλουν φέτος να έχουν σταθερή απόδοση και να μπορέσουν να μπουν στην πρώτη 4αδα των Play Off του πρωταθλήματος. Για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να έχουν σταθερή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια, κάτι που τους λείπει τα τελευταία χρόνια. Η χρονιά ξεκίνησε με το «αριστερό», καθώς αποκλείστηκαν στο κύπελλο αφού ηττήθηκαν από τον ΑΠΟΚ μέσα στο γήπεδο τους με 1-4. Σημαντικές προσθήκες στην ομάδα είναι οι: Σπύρος Ξαγάρας (ΑΠΟΚ), Αλέκος Κόκκοτας (Άγραφα), Δημήτρης Κοτρώνης (Μυρίκη), Δημήτρης Νάσιος (Άγιος Προκόπιος), Σπύρος Πατρώνης (Παλαιοκατούνα) και Αλέκος Οικονόμου (Απεραντιακός).
Θα απουσιάσει από τους φιλοξενούμενους ο Άλκης Κατής, ο οποίος αποβλήθηκε με τον ΑΠΟΚ και θα χάσει συνολικά 4 αγώνες από το πρωτάθλημα. Η Ποταμιά ηττήθηκε σε φιλικό μεσοβδόμαδα από την Μυρίκη με σκορ 3-1.

Η προϊστορία των τελευταίων ετών
2004-2005
4-7
2007-2008
2-1
2008-2009
3-3
2009-2010
3-0
2010-2011
2-2
2011-2012
1-1

Αίολος-Άγραφα


 Όπως άφησε το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ το 2012 ο Αίολος έτσι το αρχίζει μετά από 1.5 χρόνο κόντρα στα Άγραφα στο Δημοτικό στάδιο.  Το Σάββατο θα διεξαχθεί ένα ενδιαφέρον ντέρμπι μεταξύ του Αίολου και των Αγράφων. Τα Άγραφα μετρούν συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στις προηγούμενες σεζόν.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μετά την αγχωτική επικράτηση στο κύπελλο δίνει ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι στο Δημοτικό στάδιο κόντρα στα Άγραφα. Στην ομάδα υπήρξαν πληθώρα αλλαγών το περασμένο καλοκαίρι και το έμψυχο υλικό άλλαξε κατά πολύ. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία έχει και φέτος υψηλές βλέψεις σε όλους τους θεσμούς που συμμετέχει. Σημαντική προσθήκη θεωρείται η μεταγραφή του επιθετικού Δημήτρη Κουρλού από τον Ανδρούτσο Γραβιάς, ο οποίος σκόραρε 2 φορές στο ματς κυπέλλου με την Κρέντη.
Τα Άγραφα έχοντας τεχνικό τον Νίκο Τριανταφυλλόπουλο πέρασαν στα ημιτελικά του κυπέλλου μετά την εκτός έδρας επικράτηση στο Δημοτικό στάδιο επί της πρωταθλήτριας Μυρίκης με 0-3. Ο Κατσαντώνης θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και έχει ως πρώτο στόχο την είσοδο στην 4αδα των μπαράζ. Κόντρα στην πρώην τους ομάδα θα τεθούν αντιμέτωποι o Χρήστος Κατσαρής και o Νίκος Κορέντζελος, που μεταγράφηκαν από τον Αίολο.
Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος θα τεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την πρώην του ομάδα. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2012 κάθονταν στον πάγκο του Αίολου, όταν πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή κόντρα στην νυν ομάδα του. Θα λείψει από τους Αγραφιώτες ο ικανότατος αριστερός χαφ Δημήτρης Μπισμπίκης, που αποβλήθηκε.

Η προϊστορία όλων των αγώνων

2009-2010
0-1
2010-2011
1-2
2011-2012
0-4/0-1

Φραγκίστα-ΑΠΟΚ Βελούχι


Τον πρώτο λόγο για την νίκη έχει ο ιστορικός ΑΠΟΚ, ο οποίος ταξιδέυει στην Δυτική Φραγκίστα για να τεθεί αντιμέτωπος με την τοπική ομάδα.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παρουσιάζεται φέτος αρκετά δυναμωμένος και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πέρασε εύκολα στα ημιτελικά του κυπέλλου νικώντας με 4-1 την Ποταμιά. Ο Άλεξ Μπακαλίδης σημείωσε χατ-τρικ στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο τοπικό του νομού μας. Οι Καρπενησιώτες έχουν το προβάδισμα για την νίκη, ωστόσο η αναμέτρηση χρειάζεται προσοχή. Πέρυσι ο ΑΠΟΚ είχε αναδειχτεί ισόπαλος με σκορ 1-1 στην Φραγκίστα. Πέραν του Άλεξ Μπακαλίδη αποκτήθηκαν από τον Αίολο οι: Βασίλης Ντουφεκιάς και Ζάχος Πολυτσέρης. Σημαντικές προσθήκες είναι οι εξής: Γιώργος Φαρμάκης, Νίκος Κωστής, Πάνος Αντωνίου, Χρήστος Παπαβασιλείου και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος.
Η Φραγκίστα έχει και φέτος στην τεχνική καθοδήγηση τον αμυντικό Γιώργο Περούλα και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την νέα χρονιά. Πέρασε μέσα από το Ραπτόπουλο επικρατώντας της τοπικής Δόξας με σκορ 4-2.Ξεκινάει το πρωτάθλημα με δύσκολη εντός έδρας αναμέτρηση, ωστόσο θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και με οδηγό το περσινό 1-1. Φυσικά στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού, κάτι που πέρυσι έγινε την τελευταία αγωνιστική. Κεφάτος ξεκίνησε στο κύπελλο ο Ταξιάρχης Γούλας που σκόραρε 2 φορές, όπως και ο Κώστας Κατσαδούρος. Αποκτήθηκαν από τον γειτονικό Άγιο Προκόπιο οι Γιώργος Λαθύρης και Γιώργος Νταλαφούρας, ο Γιάννης Ντάλλας από την Κρέντη και ο Ταξιάρχης Γούλας από τον ΑΠΟΚ. Διατηρήθηκε ο περσινός κορμός της ομάδας.
Με την πρώην του ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπος ο Δημήτρης Σερπάνος του ΑΠΟΚ και ο Ταξιάρχης Γούλας της Φραγκίστας. Οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν διαφορετική διαδρομή στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Η προϊστορία των τελευταίων ετών
2003-2004
0-3
2005-2006
0-2
2012-2013
1-1

Μυρίκη-Κρέντη


Με εντός έδρας αναμέτρηση ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα η πρωταθλήτρια Μυρίκη, η οποία υποδέχεται στο Δημοτικό στάδιο την Κυριακή την Κρέντη και έχει προβάδισμα νίκης. Μυρίκη και Κρέντη έδωσαν το τελευταίο ματς της περασμένης χρονιάς για τα ημιτελικά των Play Off, όπου η Μυρίκη είχε επικρατήσει με 2-1 και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Τελικοί δεν διεξήχθησαν καθώς ακολούθησαν ενστάσεις και εφέσεις από τον ΑΠΟΚ και εν συνεχεία από τα Άγραφα.
Η Μυρίκη φέτος θα έχει στον πάγκο της τον Λάκη Αναστασόπουλο, αφού ο Βασίλης Φούκας μετά από σχεδόν μια 10ετια αποχώρησε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο την νέα χρονιά, αφού γνώρισε βαριά ήττα για το κύπελλο μέσα στην έδρα της με 3-0 από τα Άγραφα. Πέρυσι η ομάδα είχε φτάσει μέχρι τον τελικό. Άπαντες θέλουν να ξεχάσουν τον «οδυνηρό» αποκλεισμό και να ξεκινήσουν με νίκη το πρωτάθλημα. Κόντρα στην Κρέντη δεν έχουν ηττηθεί ποτέ στο γήπεδο τους. Ο Λάκης Αναστασόπουλος δείχνει να εμπιστεύεται αρκετά τα νέα παιδιά και δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε πιτσιρικάδες παρά την κατάργηση του νέου μέτρου. Διατηρήθηκε ο περσινός κορμός που κατέκτησε το πρωτάθλημα και μεταξύ των άλλων αποκτήθηκαν οι: Δημήτρης Ίβρος(Ποταμιά), Στάθης Φακίτσας (Απεραντιακός), Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Παλαιοκατούνα), Τόλης Φούκας, Γιάννης Κρασιάς (Άγιος Προκόπιος).
Η Κρέντη του Κώστα Λαθύρη άλλαξε σελίδα το περασμένο καλοκαίρι, αφού σημειώθηκαν αρκετές αποχωρήσεις από το ρόστερ. Η ομάδα βασίζεται σε μόλις 14-15 ποδοσφαιριστές και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ο Κώστας Λαθύρης ανέλαβε στα τέλη Αυγούστου την τεχνική ηγεσία της ομάδας και θέλει να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο, το οποίο δεν θα κινδυνέψει όσον αφορά τον υποβιβασμό. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος βρίσκει την Κρέντη να παίζει εκτός έδρας και η ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς άγχος για το καλύτερο αποτέλεσμα (Δεν έχει φύγει ποτέ με το διπλό από το Καρπενήσι κόντρα στην Μυρίκη). Στο κύπελλο αποκλείστηκε από τον Αίολο χάνοντας δύσκολα με 3-1, έχοντας προηγηθεί με γκολ του Γιώργου Βούρτσα. Η ομάδα έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο μέρος λόγω λιγοστών προπονήσεων. Αποχώρησαν βασικοί ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι: Δημήτρης Τύμπας, Γιώργος Γιάκος, Άγγελος Πανέτας και Ρέμμους Πάτρου. Αποκτήθηκαν μεταξύ των άλλων οι: Άκης Καρανταλής, Γιάννης Τσάκνης (Άγιος Προκόπιος),  Κώστας Ντάλλας (Φραγκίστα) και Πάνος Βλάχος (Κεράσοβο).
Η Μυρίκη την Τετάρτη(18/9) νίκησε σε φιλικό την Ποταμιά με σκορ 3-1(Άρης Σιταράς(2), Χρήστος Λέρης). Θα απουσιάσει ο τιμωρημένος στόπερ της Μυρίκης Δημήτρης Ίβρος, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς με τα Άγραφα. Αντίθετα, επιστρέφουν από τιμωρία ο μέσος Τόλης Μπουμπουρής και ο επίσης μέσος Γιώργος Φύκας (Είχαν αποβληθεί στον περσινό αγώνα των δυο ομάδων για τα Play Off).

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2006-2007
2-0 α.α.
2007-2008
2-0
2008-2009
4-3
2009-2010
2-2
2011-2012
0-0
2012-2013
3-0/2-1

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες

1η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας(21/22-9-2013) 17:00

Ραπτόπουλο-Ποταμιά 22-9-2013 Γήπεδο Ραπτοπούλου
Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Αίολος-Άγραφα 21-9-2013 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Φραγκίστα-ΑΠΟΚ Βελούχι 21-9-2013 Γήπεδο Φραγκίστας
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Μυρίκη-Κρέντη 22-9-2013 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Κώστας Νικολάου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Βασίλης Ίβρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)