Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτος λαμπαδηδρόμος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς ο Γιάννης Αντωνίου!


Μια ακόμη ύψιστη τιμή ήρθε για τον Γιάννη Αντωνίου!. Η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα ότι πρώτος λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2004» θα είναι ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.contra.gr η τελευτή θα γίνει στην αρχαία Ολυμπία και ο Γιάννης Αντωνίου θα παραλάβει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι της για την πόλη της Ρωσίας που θα φιλοξενήσει τους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014.
Ο Γιάννης Αντωνίου είναι ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στις καταβάσεις και έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι.
Γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1995 και είναι αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου. Έχει προπονητή τον Στέργιο Πάππο και ξεκίνησε την χιονοδρομία το 1999 όταν ήταν 4 ετών. Είναι γιος του Δημήτρη Αντωνίου, παλιού ποδοσφαιριστή και καθηγητή Φυσικής Αγωγής, καθώς και προπονητή σε αρκετές ομάδες της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.
Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας χιονοδρομίας, έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 80 διεθνείς αγώνες και μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του είναι τα δύο χάλκινα μετάλλια στο σλάλομ και στο γιγαντιαίο σλάλομ που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2012 στο Ροκαράσο της Ιταλίας. Είναι πρωτοετής φοιτητής στα Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλονίκης
Ο Γιάννης Αντωνίου ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αφή της Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πριν από μερικούς μήνες, για το Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Ενότητας «Μπρασόβ 2013».
Η ολομέλεια της ΕΟΕ αποφάσισε ότι αναπληρωματικός Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο χιονοδρόμος Απόστολος Αγγέλης.

Πηγή: www.contra.gr