Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Αίολος-Ραπτόπουλο 5-0

Δια περιπάτου ο Αίολος έφτασε εύκολα στην επικράτηση με το ευρύ 5-0 απέναντι στην Δόξα Ραπτοπούλου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(28/9) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Περίπου 50 φίλαθλοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου συνέχισε με νικηφόρα αποτελέσματα και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία κυριάρχησε κατά κράτος σε όλο το 90λεπτο και πήρε μια άνετη νίκη. Έκανε πολύ καλό δεύτερο μέρος, όπου στα τελευταία λεπτά έπιασε καλή απόδοση και σκόραρε και δημιουργούσε την μια ευκαιρία μετά από την άλλη. Στα μετόπισθεν λειτούργησε καλά και για πρώτη φορά φέτος κατάφερε να κρατήσει το μηδέν.
Το Ραπτόπουλο δεν κατάφερε να αποφύγει την συντριβή και κατέβηκε στην συγκεκριμένη αναμέτρηση να αγωνιστεί με αμυντικές βλέψεις. Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν μεγάλη και οι «ακρίτες» παρότι πάλεψαν δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την συντριβή. Είχαν δοκάρι στα τελευταία λεπτά με τον Λάμπρο Τσιάμη και έφτασαν κοντά στο να πετύχουν το γκολ της τιμής. Θα πρέπει να βελτιωθούν σε αρκετούς τομείς για να ανακάμψουν βαθμολογικά και να φύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται το Σάββατο(5/10) στο Δημοτικό στάδιο αντιμετωπίζοντας την Μυρίκη. Το Ραπτόπουλο υποδέχεται την Κυριακή (6/10) στο γήπεδο του την Φραγκίστα. Ο Αίολος μετά την νίκη του βρίσκεται στην κορυφή έχοντας 6 βαθμούς, ενώ το Ραπτόπουλο παρέμεινε στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

Λίγος κόσμος
Το ενδιαφέρον του κόσμου «μονοπώλησε» η αναμέτρηση στο αθλητικό κέντρο μεταξύ Αγράφων και Μυρίκης. Στο Δημοτικό στάδιο βρέθηκαν μόλις 50 φίλαθλοι, που είδαν τον Αίολο να ξεπερνά εύκολα το εμπόδιο του Ραπτοπούλου.


2/2 vs 0/2
Ο Αίολος ζευγάρωσε τις νίκες του και έφτασε τους 6 βαθμούς. Αντίθετη διαδρομή για το Ραπτόπουλο που μετράει 2 ήττες στις πρώτες αγωνιστικές και δεν έχει αποσπάσει κάποιο βαθμό.

Απουσίαζε ο Ντζίμας

 












Ο προπονητής του Ραπτοπούλου Φάνης Ντζίμας απουσίαζε από την αναμέτρηση, καθώς βρίσκονταν στην Αθήνα εξ αιτίας οικογενειακών του υποχρεώσεων. Την ομάδα κατέβασε τον διοικητικό στέλεχος Θανάσης Παπαδήμος (Φωτογραφία Αριστερά) και ο παλιός γκολκίπερ της ομάδας Φάνης Μπαστάνης (Φωτογραφία Δεξιά).

2 αλλαγές στην 11αδα

 












Το Ραπτόπουλο είχε δυο αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με την Ποταμιά. Την πρώτη του φετινή συμμετοχή κατέγραψε ο Βασίλης Γεωργαλής (Φωτογραφία Αριστερά). Ενώ στην 11αδα επέστρεψε ο μέσος Πάνος Παπαδήμος (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις του Φάνη Ντζίμα, που απουσίαζε και του τραυματία Βασίλη Νταβαρίνου.

Ίδιοι 11
Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος ξεκίνησε την ίδια ακριβώς 11αδα με το ντέρμπι κόντρα στα Άγραφα. Ο προπονητής φαίνεται να έχει κατασταλάξει στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Χατ-τρικ Χρυσικού


Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποιήθηκε ο 24χρονος επιτελικός μέσος του Αίολου Μάκης Χρυσικός, ο οποίος σκόραρε 3 φορές σημειώνοντας χατ-τρικ.



Σφύριξε ο Στοφόρος


Ο διαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Στοφόρος σφύριξε για πρώτη φορά αναμέτρηση για την Α΄ κατηγορία. Ο νεαρός ρέφερι έκανε καλή εμφάνιση και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα δεν κιτρίνισε κανέναν ποδοσφαιριστή.

Πρώτη για Αναγνωστάκη


Ο δεύτερος βοηθός Γιάννης Αναγνωστάκης έκανε ντεμπούτο στην Α΄ κατηγορία.

Στην κερκίδα ο Τύμπας
Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο Αγρινιώτης μέσος Δημήτρης Τύμπας, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Κρέντη. Φέτος προπονήθηκε αρκετό διάστημα με τον Αίολο και είχε αρχικώς συμφωνήσει να αγωνιστεί στην ομάδα. Ο Τύμπας αγωνίστηκε στο Ραπτόπουλο το χρονικό διάστημα διάστημα (2010-2012) και εν συνεχεία μεταγράφηκε στην Κρέντη.



2 μέλη του Δ.Σ.
Για την ομάδα του Προφήτη Ηλία την αναμέτρηση παρακολούθησε ο Πρόεδρος Ταξιάρχης Χρυσικός και ο γενικός γραμματέας Σεραφείμ Λερογιάννης. Στον πάγκο της ομάδας βρέθηκε ο φίλος της Σταύρος Μαντής.

Κράτησε το μηδέν


Ο γκολκίπερ του Αίολου Θεοδόσης Κόκκοτος (Φωτογραφία) για πρώτη φορά κράτησε ανέπαφη την εστία του την φετινή χρονιά.

Α΄ μέρος

Καλύτερος ο Αίολος
Καλύτερος ήταν ο Αίολος στο πρώτο μέρος, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και εύκολα προηγήθηκε με 2-0.

Προβάδισμα με πέναλτι

 












Στο 19ο λεπτό ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Αριστερά) του Αίολου ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Αλέκο Γούλα (Φωτογραφία Δεξιά) και κέρδισε το πέναλτι. Ο παθών εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με εύστοχη εκτέλεση στην αριστερή γωνία του τέρματος άνοιξε το σκορ (1-0). Ο πρώην παίκτης του Ανδρούτσου Γραβιάς σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας.




Διπλασιασμός με Χρυσικό
Στο 36ο λεπτό ο Αίολος ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματα του, όταν ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Δημήτρης Κουρλός έκανε την κεφαλιά που απέκρουσε ο τερματοφύλακας και στην επαναφορά ο Μάκης Χρυσικός με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.




Αναγκαστική αλλαγή


Στο 40ο λεπτό ο δεξιός οπισθοφύλακας Αλέξανδρος Αζούκης (Φωτογραφία) χτύπησε και αποχώρησε τραυματίας. Την θέση του πήρε ο Θωμάς Πέτσας.

Με αμυντικές βλέψεις
Το Ραπτόπουλο αγωνίστηκε με αμυντικές βλέψεις και με κύριο στόχο να κλείσει τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 και δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικό.

Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Ράικος Ν. έκανε σέντρα από τα δεξιά  ο Χρυσικός έκανε κεφαλιά από κοντά και ο Γούλας Α. απέκρουσε με τις γροθιές σε κόρνερ. Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Χρυσικού από το δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
19΄: Ο Κουρλός μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από το γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Γούλα. Ο Κουρλός εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών με σουτ στην αριστερή γωνία της Δόξας πέτυχε το 1-0.
36΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κουρλός έκανε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή ο Γούλας απέκρουσε άτσαλα και η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Χρυσικού, ο οποίος έκανε το 2-0.

Β΄ μέρος

Νωθρό ξεκίνημα
Χωρίς  κάτι αξιόλογο κύλησαν τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 59ο λεπτό με την εκτέλεση φάουλ του Πάνου Παπαδήμου να αποκρούει σε κόρνερ ο Θεοδόσης Κόκκοτος.

Ανέβασε στροφές
Ο Αίολος έπιασε πολύ καλή απόδοση  στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης. Κυριάρχησε πλήρως σκόραρε 3 φορές και είχε και αρκετές ευκαιρίες.

Χτύπησε ξανά
Μέσα σε 3 λεπτά ο Μάκης Χρυσικός με 2 προσωπικά τέρματα σκόραρε και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 σημειώνοντας παράλληλα χατ-τρικ. Στο 72ο λεπτό ο Νίκος Νικολάου σέντραρε μετά το κόρνερ του Κώστα Χρυσαφόπουλου και ο Μάκης Χρυσικός με κεφαλιά πέτυχε το 3-0. Δυο λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο ο Χρυσικός ντρίπλαρε τον τερματοφύλακα Αλέκο Γούλα και εύκολα σε κενή εστία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.


Ζήτησαν πέναλτι


Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στο 76ο λεπτό σε μαρκάρισμα του γκολκίπερ Θεοδόση Κόκκοτου πάνω στον φορ Λάμπρο Γούλα (Φωτογραφία). Ο διαιτητής Γιώργος Στοφόρος δεν είδε παράβαση και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το 5ο ο «Χρύ»


Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε 8 λεπτά πριν το φινάλε ο 16χρονος Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία). Ο Γιώργος Ράικος σέντραρε από αριστερά και ο  Κώστας Χρυσαφόπουλος με μονοκόμματο σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Δοκάρι με Τσιάμη


Έξι λεπτά πριν το φινάλε οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι. Ο Λάμπρος Γούλας εκτέλεσε φάουλ και ο Λάμπρος Τσιάμης σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Ντεμπούτο Νούλα


Ο μεσοεπιθετικός Μιχάλης Νούλας, που επέστρεψε στην ομάδα από τον ΑΠΟΚ κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή με τον Αίολο και έκανε ντεμπούτο. Πέρασε στην αναμέτρηση στο 62ο λεπτό.

Οι καλύτερες φάσεις
59΄: Ο Παπαδήμος Π. εκτέλεσε φάουλ και ο Κόκκοτος απέκρουσε με τι γροθιές από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
72΄: Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά με πάσα για τον Νικολάου που σέντραρε και ο Χρυσικός με κεφαλιά πραγματοποίησε το 3-0.
74΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε και ο Χρυσικός απέφυγε και τον αντίπαλο γκολκίπερ και με πλασέ εύκολα διαμόρφωσε το 4-0.
76΄: Δυνατό σουτ του Χρυσικού εκτός περιοχής απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Γούλας.
82΄: Ο Χρυσικός έκανε το γυριστό σουτ από τα όρια της περιοχής, ο γκολκίπερ του Ραπτοπούλου απέκρουσε με υπερένταση, η μπάλα έφτασε στον Ράικο Γ., που μέσα από την περιοχή και αριστερά σέντραρε και ο Χρυσαφόπουλος με μονοκόμματο σουτ έγραψε το τελικό 5-0.
84΄: Ο Γούλας Λ. εκτέλεσε φάουλ και ο Τσιάμης μέσα από την περιοχή σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αίολου.
88΄: Σουτ του Χρυσαφόπουλου εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το τέρμα του Ραπτοπούλου.
90΄: Ο Κοράκης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα της Δόξας και σούταρε δυνατά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Αίολος: Χρυσικός, Χρυσαφόπουλος, Κουρλός, Αζακάς   
Ραπτόπουλο: Γούλας Λ.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Το σημερινό παιχνίδι έτσι όπως εξελίχτηκε φαίνεται και από το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν εύκολο για μας, κάναμε αρκετές ευκαιρίες, πετύχαμε 5 τέρματα, έχοντας κλεισμένο τον αντίπαλο καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού στο 1/3 του γηπέδου. Εγώ περίμενα να δω κάποια πράγματα που ζήτησα από τους δικούς μου παίκτες, τα οποία στο πρώτο ημίχρονο δεν μας βγήκανε, αλλά με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πραγματικά τα παιδιά κάνανε αυτά που τους ζήτησα. Έχουμε αρκετή δουλειά ακόμη μπροστά μας έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή συνέχεια στην ομάδα του Ραπτόπουλου στο πρωτάθλημα.»

* Δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε με τον Θανάση Παπαδήμο του Ραπτοπούλου.











Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος):  Κόκκοτος, Αζακάς, Νικολάου, Πάτρου, Γιάκος, Τριανταφυλλόπουλος, Ράικος Ν.(62΄ Ράικος Γ.), Ηλιάδης(74΄ Κοράκης), Κουρλός(62΄ Νούλας Μ.), Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Χρυσικός

Ραπτόπουλο (Θανάσης Παπαδήμος):  Γούλας Α., Αζούκης(40΄ λτρ. Πέτσας), Τσιάμης, Παπαδήμος Λ., Αλέστας, Ζαχαράκης(67΄Παπαδήμος Ευστ.), Παπαδήμος Π., Γεωργαλής Β.(67΄ Μύτας), Παπαντζίμας, Γούλας Λ., Διαμάντης

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθό : Γιάννης Αναγνωστάκης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες:  Δημήτρης Κοκοτίνης