Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά από 215 χλμ κατέληξε στον Προυσό με το ποδήλατο ο Δημήτρης Ανέστης


Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα έκανε ο ποδηλάτης Δημήτρης Ανέστης. Διέσχισε με το ποδήλατο μέσα σε ένα 24ωρο μια διαδρομή 215 χιλιομέτρων, η οποία στα τελευταία χιλιόμετρα της είχε δύσκολες ανηφόρες.
Ξεκίνησε από την Λιβαδειά, έφτασε στην Λαμία και από εκεί ανηφόρησε προς τα μέρη μας κάνοντας μια δύσκολη και απαιτητική διαδρομή, αφού έφτασε στο Καρπενήσι συνέχισε μέχρι το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας.

Η δημοσίευση του ποδηλάτη στο Facebook:

Λιβαδειά-Καρπενήσι-Προυσός με ποδήλατο 215 χλμ
Ένας στόχος για το 2013 ήταν αυτή η διαδρομή, μιας και τα 215 χλμ μπορεί να ακούγονται νορμάλ για κάποιον που κάνει ποδήλατο αλλά τα υψομετρικά που είχε η διαδρομή αυτή, ήταν πολύ δυνατά.
Για να κάνουμε ποιο πολλά χιλιόμετρα, ξεκινήσαμε από Λιβαδειά και όχι από Αράχωβα.
Στην συνέχεια Εθνική οδό (ευτυχώς δεν είχε περιπολικά) μετά Λαμία, μετά τις υπέροχες και δυνατές ανηφόρες του Τυμφρηστού, στην συνέχεια Καρπενήσι και για το κερασάκι της τούρτας 30 χλμ μετά το Καρπενήσι- το Μοναστήρι της Παναγιάς της Προυσιώτισσας -που στα τελευταία χλμ μόνο ανηφορικούς απότομους (τοίχους) συναντούσες.
Αλλά παρόλα αυτά το να έχεις ένα σακίδιο στην πλάτη σου με όλα τα απαραίτητα μέσα ρούχα για να μπορέσεις να συνεχίσεις, τότε γίνεται ακόμα ποιο δύσκολο. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός με πολύ λίγο αεράκι αλλά ότι και να έκανε μέχρι και χιόνι να είχε θα πηγαίναμε. Οι φωτό είναι ελάχιστες και τις τράβηξα τις περισσότερες πάνω στο ποδήλατο στην κίνηση και μπροστά σε αυτές τις ομορφιές και τα άγρια βουνά που έχει η  περιοχή... είναι πολύ λίγες.........












Πηγή: distomo218.blogspot.gr