Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ποταμιά-Άγραφα 2-1

Φιλική επικράτηση με σκορ 2-1 για την ομάδα της Ποταμιάς απέναντι στα Άγραφα σε άλλο ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, που έγινε μεσοβδόμαδα.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (25/9) στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 5.30. Κράτησε συνολικά 80 λεπτά.
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από το διπλό στο Ραπτόπουλο και έχοντας αρκετά καλή απόδοση πήρε την πρώτη της φιλική νίκη. Η ομάδα αρχίζει να αποδίδει σε κομβικό χρονικό σημείο, όπου το πρωτάθλημα του βρίσκεται στην αρχή. Τα γκολ της νίκης ήρθαν από δυο στημένα, το πρώτο με απευθείας κόρνερ του Λάμπρου Φλωράκη και το δεύτερο το πέτυχε ο Άλκης Κατής μετά από εκτέλεση φάουλ.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου παρότι είχαν αρκετές ευκαιρίες και έβγαλαν όμορφες επιθέσεις μέσα από γρήγορους συνδυασμούς γνώρισαν την φιλική ήττα. Ήταν αρκετά απρόσεκτοι στην τελική προσπάθεια. Ελαφρυντικό η πληθώρα απουσιών που υπήρξαν. Προσωρινά είχε ισοφαρίσει ο φορμαρισμένος φορ Χρήστος Κατσαρής, που ήδη έχει αποδειχτεί σε «λίρα» εκατό για τους Αγραφιώτες.
Το Σάββατο τα Άγραφα υποδέχεται στο αθλητικό κέντρο την Μυρίκη, ενώ την επόμενη μέρα η Ποταμιά υποδέχεται την Φραγκίστα.

80 λεπτά
Το φιλικό τεστ των δυο ομάδων κράτησε 80 λεπτά. Το πρώτο μέρος διήρκησε 35 λεπτά και η επανάληψη 45.

Σφύριξε ο Φωστηρόπουλος


Στο Καρπενήσι βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος του συνδέσμου Προπονητών της ΕΠΣ Πειραιά Δημήτρης Φωστηρόπουλος. Επισκέπτεται συχνά την πόλη μας και διατηρεί άριστες σχέσεις με αρκετούς προπονητές της περιοχής. Ο κ. Φωστηρόπουλος σφύριξε την φιλική αναμέτρηση (Έχει σφυρίξει και στο παρελθόν φιλικά), χωρίς να έχει βοηθούς.

Με γκολκίπερ τον Χ.Αρκουμάνη


Την εστία του Κατσαντώνη υπερασπίστηκε ο Χρήστος Αρκουμάνης, αφού απουσίαζαν και οι 4 γκολκίπερ (Κατελούζος, Καραγιώργος, Γιόγιος, Ράπτης (Τραυματίας)) της ομάδας. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται εξίσου καλά και μέσα και κάτω από τα γκολπόστ. Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στον «άσσο» και με το Κεράσοβο και με την Αναγέννηση Παλαιοκατούνας.

Η ομάδα των φιλικών
Η Ποταμιά είναι η ομάδα της Ευρυτανίας που και φέτος έχει δώσει τα περισσότερα φιλικά παιχνίδια. Ο Σπύρος Κολόκας επιθυμεί οι ποδοσφαιριστές του να αγωνίζονται και μεσοβδόμαδα για να βρίσκονται σε συνεχή αγωνιστικό ρυθμό.

2-2 τον Αύγουστο
Άγραφα και Ποταμιά είχαν αναδειχτεί ισόπαλοι με 2-2 σε φιλικό στο αθλητικό κέντρο στα τέλη Αυγούστου.

Με ελλείψεις
Πολλές και βασικές απουσίες ποδοσφαιριστών είχαν τα Άγραφα. Μεταξύ των άλλων απουσίαζαν οι: Κώστας Καλύβας, Βασίλης Ντότσικας, Βαγγέλης Καραγιώργος, Βασίλης Βαγενάς, Κώστας Αρκουμάνης, Μιχάλης Ράπτης, Δημήτρης Κατελούζος, Λάμπρος Αθανασούλιας (Τραυματίας) και Κώστας Γιαννιώτης.

Μίλησε στους παίκτες
Ο διαιτητής του φιλικού Δημήτρης Φωστηρόπουλος μίλησε στους ποδοσφαιριστές των ομάδων πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης.


Α΄ μέρος

Αναγνωριστικά λεπτά
Ματς κέντρου έγινε στο πρώτο 20λεπτου του φιλικού. Τα Άγραφα προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία και τον χώρο του κέντρου, χωρίς όμως να μπορέσουν να γίνουν απειλητικά.

Καλύτερα οι Αγραφιώτες
Με περισσότερη ζωντάνια και δημιουργώντας 3-4 καλές ευκαιρίες έληξε το πρώτο 35λεπτο για τα Άγραφα. Ωστόσο το 0-0 παρέμεινε.

2λεπτο ευκαιριών


 












Στο 26o λεπτό τα Άγραφα απώλεσαν σημαντική ευκαιρία με τον Πάνο Μάρκη (Φωτογραφία Αριστερά) να πλασάρει από κοντά και μετά από κόντρα στον Κώστα Μαντζιούτα μπλόκαρε ο Αλέκος Κόκκοτας. Στο επόμενο λεπτό ήρθε η απάντηση από την Ποταμιά ο Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία Δεξιά) βρέθηκε σε θέση βολής σούταρε χωρίς πίεση και ο Χρήστος Αρκουμάνης απέκρουσε.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Αθανασόπουλος έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Ζαγκότσης ανέκοψε προσωρινά και το σουτ του Κατσαρή μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.
16΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ζαγκότση από πλάγια δεξιά μπλόκαρε εύκολα ο Αρκουμάνης.
20΄: Ο Καμαρέτσος έκανε σέντρα από δεξιά και το πλασέ του Μάρκη εξ επαφής απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο γκολκίπερ της Ποταμιάς.
26΄: Ο Κόγιας έκανε την κάθετη για τον Μάρκη, ο οποίος πλάσαρε από κοντά και μετά από κόντρα στον Μαντζιούτα Κ., ο Κόκκοτας μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
27΄: Ο Ξαγάρας με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας έβγαλε τον Νάσιο τετ α τετ με τον Αρκουμάνη, ο μέσος της Ποταμιάς σούταρε και ο γκολκίπερ των Αγράφων απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία.
28΄: Ο Καμαρέτσος από δεξιά έκανε την μπαλιά για τον Μάρκη, ο οποίος σούταρε από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή και ο πορτιέρο της Ποταμιάς απέκρουσε με τα πόδια.
31΄: Ο Μάρκης έδωσε στον Κατσαρό, που ελίχτηκε όμορφα από αριστερά και σούταρε πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.

Β΄ μέρος

Με ρυθμό
Καλύτερο ρυθμό είχαν στην επανάληψη οι δυο ομάδες. Σε αυτό συνέβαλλαν και τα γρήγορα γκολ που σημειώθηκαν στα πρώτα λεπτά.

Απανωτά γκολ

 












Στο 9o λεπτό της επανάληψης η Ποταμιά με απ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λάμπρου Φλωράκη (Φωτογραφία Αριστερά) άνοιξε το σκορ. Το τέρμα το πανηγύρισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο με τον συμπαίκτη του Άλκη Κατή. Οι Αγραφιώτες 3 λεπτά αργότερα έφεραν το ματς στα ίσα ο Πάνος Μάρκης (Τραυματίστηκε ελαφρά στην φάση του γκολ) έκανε έξοχη ενέργεια από αριστερά σέντραρε και ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία Δεξιά) από κοντά με σουτ στην δεξιά του Αλέκου Κόκκοτα ισοφάρισε σε 1-1. Φλωράκης και Κατσαρής είχαν σκοράρει και στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου για την 1η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΕ. 





Απειλούσαν τα Άγραφα
Έχοντας ένα καλό διάστημα σε απόδοση οι Αγραφιώτες κυνηγούσαν το δεύτερο γκολ. Έχασαν αρκετές καλές στιγμές.



Ανέβηκε η Ποταμιά
Περισσότερες δυνάμεις φάνηκε να έχουν στο τελευταίο 15λεπτο του φιλικού οι Μεγαλοχωρίτες. Αφού έχασαν σημαντική στιγμή 66ο λεπτό με τον Λάμπρο Φλωράκη να σουτάρει από κοντά και τον Χρήστο Αρκουμάνη να αποκρούει σε κόρνερ, σκόραραν το 2ο τέρμα τους 11 λεπτά αργότερα.


Νικητήριο τέρμα με Κατή


Στο 77ο λεπτό του παιχνιδιού ο Χρήστος Κοσμάς εκτέλεσε φάουλ ο Χρήστος Αρκουμάνης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Άλκης Κατής σκόραρε το γκολ της νίκης. Ο ποδοσφαιριστής σκόραρε κόντρα στην πρώην του ομάδα και χάρισε στην Ποταμιά την πρώτη της φιλική νίκη. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ποδοσφαιριστής θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας στα επόμενα 3 επίσημα παιχνίδια της ομάδας του.



Οι καλύτερες φάσεις
40΄: Δυνατό σουτ του Κατσαρή από πλάγια αριστερά εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Κόκκοτας.
44΄: Ο Φλωράκης με απ ευθείας εκτέλεση κόρνερ από δεξιά έστειλε την μπάλα ψηλά στο δεξί «παραθυράκι» των Αγράφων και έκανε το 1-0.
47΄: Ο Μάρκης έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από αριστερά γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Κατσαρή, που μέσα από την μικτή περιοχή με σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς ισοφάρισε σε 1-1.
52΄: Ο Θεοχάρης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του επερχόμενου Αθανασόπουλου στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από την εστία.
53΄: Σουτ του Αθανασόπουλου εκτός περιοχής και πλάγια αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Κόκκοτας.
56΄: Ο Θεοχάρης ελίχτηκε από δεξιά έκανε την σέντρα-σουτ και ο Κατσιφός δε βρήκε καλά την μπάλα από κοντά, η οποία έφυγε άουτ.
57΄: Ο Μπισμπίκης έδωσε στον Μάρκη, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό «Γ» των Μεγαλοχωριτών.
63΄: Εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη από αριστερά απέκρουσε ο γκολκίπερ και στην επαναφορά νέο γυριστό σουτ του Γιαννόπουλου, ο Αρκουμάνης με όμορφη εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ.
66΄: Ο Ξαγάρας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Μπούρας Γ. έδωσε στον Φλωράκη που πλάσαρε από κοντά και ο Αρκουμάνης έδιωξε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
67΄: Δυνατό σουτ του Κοσμά μέσα από την περιοχή και αριστερά βρήκε στον Θεοχάρη άλλαξε πορεία και ο Αρκουμάνης μπλόκαρε εύκολα.
69΄: Ο Μπισμπίκης έδωσε στον Μάρκη, που πάσαρε στον Κατσαρή, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Κόκκοτας απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία.
77΄: Ο Κοσμάς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά ο Αρκουμάνης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και στην εναφορά ο Κατής εύκολα από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
81΄: Πλασέ του Λελούδη από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ.
82΄: Δυνατό σουτ του Θεοχάρη έφυγε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.


Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας):  Κόκκοτας, Μπίκας(36΄ Κατής), Μπούρας Σ.(36΄ Κοσμάς), Μαντζιούτας Κ., Ζαγκότσης(36΄ Πατρώνης), Ξαγάρας, Οικονόμου, Πλεξίδας(36΄ Γυφτομήτρος, 66΄ λ.τρ. Μπίκας), Μπούρας Γ., Νάσιος(36΄ Γιαννόπουλος), Γιαννακόπουλος(36΄ Φλωράκης)

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Αρκουμάνης Χ., Κατσαρός(36΄ Θεοχάρης), Μπισμπίκης, Τσιγαρίδας(47΄ Ιωάννου), Τσιούμας, Καμαρέτσος(59΄ Λελούδης), Μάρκης, Αθανασόπουλος, Κατσαρής, Μπούκας(56΄ Κατσιφός), Κόγιας

Διαιτητής: Δημήτρης Φωστηρόπουλος (Πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών ΕΠΣ Πειραιά)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος