Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Αίολος-Άγραφα 2-1

Κυριάρχησε η ομάδα του Αίολου, η οποία κάνοντας καλή εμφάνιση επικράτησε των Αγράφων με 2-1 και ξεκίνησε ιδανικά και τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(21/9) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και την παρακολούθησαν περίπου 150 άτομα. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου κυριάρχησε σχεδόν σε όλο το 90λεπτο και ξεκίνησε εξαιρετικά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα. Πήρε μια νίκη απέναντι στον συνδιεκδικητή του τίτλου το 2012. Πήρε κεφάλι στο 1ο μέρος με τον Νίκο Ράικο και ξεκίνησε το δεύτερο με γκολ (Αυτογκόλ του Βασίλη Βαγενά) στα πρώτα λεπτά. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία μέχρι το 75ο λεπτό ήταν καλύτερο και δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες. Στα τελευταία λεπτά όμως δέχτηκε το γκολ και κέρδισε τελικώς με 2-1.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου μπήκαν με αρκετό άγχος στο παιχνίδι και έκαναν αρκετά κακή εμφάνιση. Έπαιξαν αμυντικά στο πρώτο μέρος και απείλησαν μόλις μια φορά με εκτέλεση φάουλ του Χρήστου Κατσαρή (Σταμάτησε στο δοκάρι). Στην συνέχεια η κακή παρουσία της ομάδας συνεχίστηκε, ωστόσο παρά το 2-0 ο Χρήστος Κατσαρής με ένα έξοχο τέρμα έβαλε την ομάδα του ξανά στο ματς. Τα Άγραφα με ανεβασμένη ψυχολογία στα τελευταία λεπτά έψαξαν χωρίς επιτυχία την ισοφάριση.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική ο Αίολος παίζει ξανά εντός έδρας και υποδέχεται το Σάββατο (28/9) στο Καρπενήσι το Ραπτόπουλο και τα Άγραφα αγωνίζονται την ίδια μέρα στο αθλητικό κέντρο με την Μυρίκη.

Αρκετοί φίλαθλοι
Εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες και την ηλιοφάνεια περίπου 150 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής.


Επιστροφή με νίκη
Ο Αίολος όπως άφησε το πρωτάθλημα της Ευρυτανίας το 2012 έτσι επέστρεψε. Νίκησε τα Άγραφα ξανά αυτή την φορά με σκορ 2-1.

Βίντεο από ρέφερι


Ο Φθιωτός διαιτητής Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (Φωτογραφία) πριν την έναρξη της αναμέτρησης μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών έδειξε στους αρχηγούς των ομάδων Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο (Αίολος) και Κώστα Καλύβα (Άγραφα) οπτικό υλικό με τις τροποποιήσεις στον κανονισμό 11 του οφσάιντ, που έγιναν τον περασμένο μήνα. Το ίδιο είχε πράξει και στον προημιτελικό κυπέλλου της Κυριακής ανάμεσα σε Ραπτόπουλο και Φραγκίστα.

Έκαναν ζέσταμα
Η διαιτητική 3αδα πριν την έναρξη της αναμέτρησης έκανε ζέσταμα. Είναι κάτι που σπάνια βλέπουμε στο τοπικό της Ευρυτανίας.



Έπαιξαν Γιάκος-«Ήλι»-Χρυσικός

 












Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος του Αίολου έκανε 3 αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με τον προημιτελικό κυπέλλου με την Κρέντη. Ντεμπούτο στο κέντρο της άμυνας έκανε ο Αγρινιώτης Γιώργος Γιάκος, που αποκτήθηκε από την Κρέντη στην περασμένη μεταγραφική περίοδο. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο έμπειρος Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο 24χρονος Μάκης Χρυσικός (Φωτογραφία Δεξιά). Ο τελευταίος απουσίαζε πέρυσι, αφού υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία. Αντικατέστησαν τους: Οδυσσέα Νούλα (Έπαιξε ως αλλαγή), Κώστα Σιταρά (Έμεινε στον πάγκο) και Κώστα Μπουμπουρή.

Βασικοί Βαγενάς & Θεοχάρης


Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος ξεκίνησε βασικούς τον δεξιό μπακ Σάκη Θεοχάρη (Φωτογραφία) και τον Βασίλη Βαγενά. Οι δυο ποδοσφαιριστές στο ματς κυπέλλου με την Μυρίκη χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή. Πήραν τις θέσεις των: Βασίλη Ντότσικα (Έμεινε στον πάγκο) και του τιμωρημένου Δημήτρη Μπισμπίκη.

Αντίπαλοι με τον Αίολο

 












Ο τεχνικός των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) τέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα τον Αίολο. Με τον Αίολο κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρυτανίας την χρονιά 2011-2012 παίζοντας στους τελικούς κόντρα στην τωρινή του ομάδα. Αντίπαλοι με την πρώην τους ομάδα τέθηκαν για πρώτοι φορά ο κεντρικός αμυντικός Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία Αριστερά) και ο επιθετικός Χρήστος Κατσαρής (Ήταν ο μόνος που ξεχώρισε από τα Άγραφα). Οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν με τον Αίολο στην Δ΄ εθνική και μεταγράφηκαν στα Άγραφα το περασμένο καλοκαίρι. Στον πάγκο των Αγράφων βρέθηκε ο μέσος Κώστας Μπούκας (Αγωνίζονταν στον Αίολο τα τελευταία χρόνια), που έμεινε εκτός αποστολής.

Έμεινε στον πάγκο ο «Ντό»


Ο έμπειρος μέσος Βασίλης Ντότσικας των Αγράφων δεν χρησιμοποιήθηκε και έμεινε στον πάγκο. Ο ποδοσφαιριστής σκόραρε δις στον προημιτελικό κυπέλλου της περασμένης Κυριακής με την Μυρίκη.


Κορυφαίος ο Νικολάου


Ο αριστερός μπακ Νίκος Νικολάου ήταν κορυφαίος των νικητών. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Και τα δυο γκολ προήλθαν από εκτελέσεις στημένων του ποδοσφαιριστή.

Α΄ μέρος

Υπεροχή για Αίολο
Ο Αίολος ήταν καλύτερος στ πρώτο ημίχρονο και είχε την υπεροχή. Ήταν ανώτερος και δίκαια πήρε προβάδισμα  με τέρμα του Νίκου Ράικου.

Χωρίς ρυθμό
Ο Κατσαντώνης δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Έπαιξε ξανά ματς τακτικής με αμυντική διάθεση και απείλησε μόλις μια φορά με το φάουλ του Χρήστου Κατσαρή, που σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι.

Μη γενόμενο δοκάρι
Στο 14ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Ηλιάδη από το κέντρο, ο Κώστας Χρυσαφόπουλος έκανε την κεφαλιά, η οποία σταμάτησε στο αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη,  αφού ο δεύτερος βοηθός Ηλίας Λιασκώνης σήκωσε την σημαία του και υπέδειξε τον παίκτη του Αίολου σε θέση οφσάιντ.


Δοκάρι και άουτ
Οι φιλοξενούμενοι των Αγράφων είχαν δοκάρι στο 23ο λεπτό όταν ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.


Προβάδισμα με Νίκο Ράικο


Στο 33ο λεπτό η ομάδα του Προφήτη Ηλία πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε το κόρνερ και ο Νίκος Ράικος με κεφαλιά και αφού βρήκε στο οριζόντιο άνοιξε το σκορ (1-0). 


Ευκαιρία με Κουρλό


Τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση του 45ου λεπτού οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Την όμορφη απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Κουρλού απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα δύσκολα σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Κατσαντώνη.



Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Μακρινό χαμηλό σουτ του Ηλιάδη μπλόκαρε εύκολα στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας των Αγράφων.
23΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή από αριστερά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτου και πέρασε άουτ.
26΄: Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Γιάκου πέρασε πάνω από την εστία του Καραγιώργου.
28΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Χρυσικός έκανε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο γκολκίπερ των Αγράφων.
33΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ράικος Ν. με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η οποία βρήκε στην οριζόντια δοκό και κατέληξε (1-0).
42΄: Ωραία εκτέλεση φάουλ του Κουρλού από αριστερά απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Καραγιώργος.

Β΄ μέρος

Συνέχισε να κυριαρχεί
Και το μεγαλύτερο διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο άνηκε στην ομάδα του Αίολου, που συνέχισε να κυριαρχεί. Στα πρώτα 30 λεπτά της επανάληψης σκόραρε για δεύτερη φορά και είχε την ευκαιρία να σκοράρει και άλλα τέρματα.

Δεύτερο γκολ με «καραμπόλα»

 












Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Προφήτη Ηλία. Μόλις στο 3ο λεπτό μετά από μια περίεργη φάση κατάφερε να προηγηθεί με 2-0. Ο Νίκος Νικολάου εκτέλεσε χαμηλά το φάουλ από δεξιά ο Βασίλης Βαγενάς (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε την προβολή προς τα πίσω στο πρώτο δοκάρι προ του Γιώργου Γιάκου (Φωτογραφία Αριστερά) ο γκολκίπερ Βαγγέλης Καραγιώργος απέκρουσε ασθενώς και η μπάλα κατέληξε αργά στα δίχτυα για το 2-0. Στο φύλλο αγώνος το γκολ χρεώθηκε στον Δημήτρη Κουρλό, που έκανε κίνηση προς την μπάλα χωρίς να την βρει πάνω στην γραμμή.





Νικήθηκε ο «Χρύ»


Σπουδαία ευκαιρία έχασε ο Αίολος στο 65ο λεπτό να τριπλασιάσει τα τέρματα του. Ο 16χρονος Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή σούταρε με τον Καραγιώργο να αποκρούει και στην συνέχει η μπάλα να καταλήγει άουτ από κόντρα πάνω στον ίδιον.

Ανέβηκαν τα Άγραφα
Στο τελευταίο 20 λεπτό του παιχνιδιού τα Άγραφα «ζωντάνεψαν» και προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 με ωραίο τέρμα του Χρήστου Κατσαρή.

Ντεμπούτο Κατσαρού

 












Ο 15χρονος Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά, Αποκτήθηκε με μεταγραφή από την Ακαδημία) έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τα Άγραφα και ντεμπούτο στην Α΄ κατηγορία περνώντας στον αγωνιστικό χώρο στο 65ο λεπτό στην θέση του Κώστα Γιαννιώτη (Φωτογραφία Αριστερά) που αποχώρησε τραυματίας. 



Μείωσε με Κατσαρή


13 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα της πρεμιέρας τα Άγραφα μπήκαν ξανά στο ματς μειώνοντας σε 2-1. Ο Χρήστος Κατσαρής  μετά από πάσα του Βασίλη Βαγενά με ωραίο σουτ εκτός περιοχής στο αριστερό «Γ» του Θεοδόση Κόκκοτου μείωσε σε 2-1 πετυχαίνοντας ένα όμορφο τέρμα σε εκτέλεση.  Λίγο αργότερα ο Λεωνίδας Κόγιας σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ δημιουργώντας μια επικίνδυνη κατάσταση μπροστά στην εστία του Αίολου. Η ομάδα των Αγράφων δεν έκανε την 3η της αλλαγή στο παιχνίδι.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Χαμηλό χτύπημα φάουλ του Νικολάου από πλάγια δεξιά στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Γιάκος και ο Βαγενάς έκανε την προβολή προς τα πίσω ο Καραγιώργος απέκρουσε ασθενώς και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (2-0).
61΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και η δυνατή κεφαλιά του Ράικου Ν. πέρασε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
64΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Κατσαρή απέκρουσε σε κόρνερ ο Κόκκοτος.
65΄: Ο Κουρλός έδωσε στον Χρυσαφόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά κάνοντας την ατομική προσπάθεια πλάσαρε και απέκρουσε ο γκολκίπερ των Αγράφων στην δεξιά του γωνία του και στην επαναφορά μετά από διώξιμο του Αρκουμάνη η μπάλα κόντραρε στον ίδιο και πέρασε άουτ.
68΄: Ο Ηλιάδης κινήθηκε όμορφα εκτός περιοχής σούταρε και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε στην δεξιά του γωνία εντυπωσιακά.
70΄: Μετά από συνδυασμό των Χρυσαφόπουλου-Κουρλού-Χρυσικού ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως καθυστέρησε να σουτάρει και ανακόπηκε από τους αμυνόμενους.
77΄: Ο Κόγιας έδωσε στον Βαγενά, ο οποίος πάσαρε στον Κατσαρή που σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να πηγαίνει στο αριστερό παραθυράκι του Αίολου (2-1).
82΄: Μετά γέμισμα του Αρκουμάνη Κ. και διώξιμο με το κεφάλι του Πάτρου ο Κόγιας σούταρε εκτός περιοχής λίγο πάνω από ο τέρμα του Αίολου.
89΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Ράικος Ν. έκανε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Καραγιώργος.

Πανηγυρισμοί στο φινάλε
Μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή του ματς οι παίκτες του Αίολου πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.


Κίτρινες Κάρτες
Νικολάου, Τριανταφυλλόπουλος, Χρυσαφόπουλος, Γιαννιώτης, Κόγιας

Διακριθέντες
Αίολος: Νικολάου, Χρυασαφόπουλος, Γιάκος, Ράικος Ν., Αζακάς
Άγραφα:  Κατσαρής, Κόγιας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Σήμερα  ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, για πολλούς λόγους ήταν σημαντικό να πετύχουμε την νίκη. Έχω εμπιστοσύνη στο υλικό της ομάδας, διότι έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και μέσα από την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις υπάρχει αισθητή βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού. Στο σημερινό παιχνίδι καταφέραμε και κλείσαμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία, είχαμε γκολ, χαμένες ευκαιρίες και τελικά αυτό μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά ήταν η νίκη που πετύχαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα που και αυτή κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί για το πρωτάθλημα. Εμείς θα συνεχίσουμε την σοβαρή δουλειά που κάνουμε, έχουμε πολλά πράγματα στο μυαλό μας ακόμη να δουλέψουμε και παιχνίδι με παιχνίδι πιστεύω ότι θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πολύτιμη νίκη και καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και στον θεσμό του κυπέλλου.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Πρεμιέρα πρωταθλήματος σήμερα με μας να απουσιάζουμε από τον αγωνιστικό χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρουσιαστήκαμε τελείως απροετοίμαστοι για ένα παιχνίδι, που χρειαζόταν δύναμη και πάθος για την νίκη, στοιχεία που είχε ο αντίπαλος. Εμάς μας απομένει να παραδειγματιστούμε και να συνεχίσουμε.»





Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος):  Κόκκοτος, Αζακάς, Νικολάου, Πάτρου, Γιάκος, Ηλιάδης, Ράικος Ν., Τριανταφυλλόπουλος(77΄ Ράικος Γ), Κουρλός, Χρυασαφόπουλος Κ.(Γ.), Χρυσικός(90΄ Νούλας Ο.)

Άγραφα(Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Καραγιώργος, Θεοχάρης(53΄ Αθανασόπουλος), Γιαννιώτης(65΄ λ.τρ. Κατσαρός), Αρκουμάνης Κ., Κορέντζελος, Κόγιας, Μάρκης, Βαγενάς, Καλύβας Κ., Κατσαρής, Ράπτης

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης  Κολλημένος