Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Λάρισα 0-4

Δυο πρόσωπα παρουσίασε η ιστορική Α.Ε.Λ., το κακό της στο πρώτο 45λεπτο και το καλό της στην επανάληψη, όπου πέτυχε 4 γκολ και έκαμψε την αντίσταση του Βελουχίου με 0-4.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/9 στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα. Το παρακολούθησαν ξανά λιγοστοί φίλαθλοι από την περιοχή του Καρπενησίου.
Η Λάρισα του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου ήταν φλύαρη στο πρώτο μέρος και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Είχε την εδαφική υπεροχή, ωστόσο μόνο από στημένες φάσεις μπορούσε να απειλήσει την καλοστημένη άμυνα του Βελουχίου. Στο δεύτερο μέρος με το φρεσκάρισμα και τις αλλαγές η επίθεση της απέκτησε ταχύτητα και κυριάρχησε πλήρως, χάνοντας πολλές ευκαιρίες και σκοράροντας 4 φορές. Εξαιρετικός ήταν ξανά ο αριστερός μέσος Μπλέντι Μούτσα, που σκόραρε 2 τέρματα.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη κατάφερε παραταγμένος με σφιχτή άμυνα να κρατήσει στο πρώτο 45λεπτο το τιμητικό μηδέν και να δώσει ενδιαφέρον στο φιλικό. Η κούραση στην επανάληψη και η ανωτερότητα του αντιπάλου στο δεύτερο μέρος οδήγησαν τον ΑΠΟΚ σε μια ακόμη φιλική ήττα. Ωστόσο οι παίκτες του αποκόμισαν ξανά εμπειρίες, παίζοντας με έναν ισχυρό αντίπαλο, που αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία.
Η Α.Ε.Λ. αποχωρεί την Παρασκευή (6/9) από την πόλη μας μετά από 12 ημέρες προετοιμασίας. Ο ΑΠΟΚ θα δώσει ξανά φιλικό με την Ποταμιά την Παρασκευή (6/9).

Λιγοστοί θεατές
Παρουσία περίπου 25 με 30 θεατών έγινε η φιλική αναμέτρηση την Τετάρτη το απόγευμα στο ΔΑΚ Καρπενησίου.


Από Στυλιαρά …σε Κολοκώτσιο


Το φιλικό του Σαββάτου είχε σφυρίξει ο Αγρινιώτης ρέφερι της Super League Δημήτρης Στυλιαράς, ωστόσο κάτι ανάλογο δεν έγινε σήμερα και την Α.Ε.Λ. σφύριξαν διαιτητές από τον νομό μας. «Άρχοντας» της συνάντησης ήταν ο Καρπενησιώτης Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία).

Στην 11αδα ο Ρούσσης…στην κερκίδα η οικογένεια


Στο βασικό σχήμα του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου ήταν ο 25χρονος Ευρυτάνας στόπερ Δημήτρης Ρούσσης, έχοντας ως παρτενέρ τον Γιάννη Βοσκόπουλο. Στην κερκίδα βρέθηκε για ακόμη μια φορά οι οικογένεια του, η οποία παρακολουθεί καθημερινά από κοντά τις προπονήσεις του Ρούσση. Μάλιστα ο Ρούσσης προετοιμάστηκε ξανά στο Καρπενήσι με τον Αστέρα Τρίπολης τον Ιούλιο. Έκανε προετοιμασία με την πρώτη ομάδα που προπονήθηκε στο αθλητικό κέντρο, αλλά και με την τελευταία την Α.Ε.Λ.


4 γκολ διαφορά
Και το Σάββατο η Λάρισα είχε επικρατήσει του ΑΠΟΚ με 4 γκολ διαφορά. Τότε το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 1-5 με την ΑΕΛ να παίρνει από νωρίς το προβάδισμα. Οι «βυσσινί» δεν βρήκαν διαθέσιμο αντίπαλο και έδωσαν φιλικό ξανά με τον ΑΠΟΚ, αφού η Μυρίκη δεν μπορούσε να αγωνιστεί λόγω απουσίας του προπονητή της Λάκη Αναστασόπουλου.

Ξανά στην κερκίδα ο Παππάς


Ο συνεργάτης του ισχυρού «άνδρα» της ομάδας κ. Πλεξίδα, Διονύσης Παππάς  παρακολούθησε από την κερκίδα και αυτή την φιλική αναμέτρηση της ΑΕΛ.

Μαζί Αθανασίου-Εξαρχάκης
Το φιλικό παρακολούθησαν μαζί ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Δήμος Αθανασίου και ο Λαρισαίος δημοσιογράφος Ντίνος Εξαρχάκης. 


Σύσσωμη διοίκηση-Στην κερκίδα οι πρώην
Για ακόμη μια φορά η διοίκηση του Βελουχίου βρίσκεται κοντά στην ομάδα. Πέραν του Πρόεδρου Δήμου Αθανασίου στο γήπεδο βρέθηκαν οι παράγοντες: Νεκτάριος Καρδαμπίκης, Ανδρέας Κατσακιώρης, Κώστας Πασσάς και Χρήστος Αρμάγος. Από την κερκίδα παρακολούθησαν την συνάντηση τρεις πρώην Πρόεδροι του συλλόγου και συγκεκριμένα οι: Νίκος Γκορόγιας, Θανάσης Ελεφάντης και Μπάμπης Τσιτούρης. Κοντά στην ομάδα ήταν και οι παλιοί παράγοντες  Δημήτρης Κοκοτίνης, Γιάννης Κελεσίδης, Γιώργος Λαθύρης και ο φίλος της ομάδας Νίκος Νταής.


Με Σικαλιά & Παπαβασιλείου

 












Παρότι ο ΑΠΟΚ είχε γκολκίπερ στην διάθεση του, δανείστηκε για τα πρώτα 45λεπτα του παιχνιδιού τον Γιώργο Σικαλιά (Φωτογραφία Αριστερά) της Λάρισας. Ο Σικαλιάς κράτησε το «μηδέν». Στο δεύτερο μέρος την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε το απόκτημα της τελευταίας στιγμής από την Ποταμιά ο πορτιέρο Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο.

Έπαιξαν Γκούρτσας-Σαββίδης

 












Στο φιλικό του Σαββάτου έμειναν προληπτικά εκτός αποστολής, ωστόσο σήμερα ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα των «βυσσινί». Πρόκειται για τον αριστερό μεσοεπιθετικό Δημήτρη Γκούρτσα (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από την Παναχαϊκή (Έκανε ξανά προετοιμασία στο Καρπενήσι) και τον κεντρικό μέσο Γιώργο Σαββίδη (Φωτογραφία Δεξιά).

«Όλα τα λεφτά» ο Μπλέντι


Εξαιρετικός ήταν για ακόμη μια φορά ο αριστερός χαφ Μπλέντι Μούτσα, ο οποίος σκόραρε δυο φορές και ήταν ότι καλύτερο διαθέτει η ομάδα στο επιθετικό κομμάτι.

Α΄ Μέρος

Άκαρπη υπεροχή
Μπορεί η ΑΕΛ να είχε την υπεροχή ωστόσο έφτανε στην περιοχή του Βελουχίου μόνο από στημένες φάσεις και εκτελέσεις του Κώστα Νεμπεγλέρα. Η επιθετική της ανάπτυξη δεν ήταν και τόσο καλή.

Με κεφαλιές «Βοσκό»

 












Οι πρώτες επισκέψεις των Λαρισαίων στα αντίπαλα καρέ σημειώθηκαν με κεφαλιές του κεντρικού αμυντικού Γιάννη Βοσκόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά) και μετά από εκτελέσεις φάουλ του Κώστα Νεμπεγλέρα (Φωτογραφία Αριστερά).



Ακυρωθέν γκολ Ρούσση
Στο 38ο ακυρώθηκε τέρμα του Ευρυτάνα Δημήτρη Ρούσση, καθώς ο πρώτος βοηθός Γιώργος Στοφόρος τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ. Η φάση προήλθε και αυτή από στημένο του Νεμπεγλέρα, όπως και η ευκαιρία του Ρούσση ξανά στο 36΄.


Δεν την βρήκε ο Πλιάγκας


Φτάσαμε στο 45ο λεπτό, όπου η ΑΕΛ έφτασε κοντά γκολ χωρίς αυτό να δημιουργείται από στημένη φάση. Ο ταλαντούχος Δημήτρης Τζουμάκης έκανε το γεμίσμα από πίσω και ο Δημήτρης Πλιάγκας δεν βρήκε την μπάλα που πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.


Πίσω από το κέντρο
Στο μισό γήπεδο έπαιζε σε όλο το πρώτο 45λεπτο ο ΑΠΟΚ, όπου έκλεινε τους χώρους και προσπαθούσε να κρατήσει τους αντιπάλους εκτός της μεγάλης του περιοχής.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Βοσκόπουλος βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι από κοντά και ο Συκαλιάς μπλόκαρε εύκολα.
15΄: Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε εκ νέου φάουλ, αλλά από αριστερά αυτή την φορά και η κεφαλιά του Βοσκόπουλου από κοντά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
24΄: Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και το διαγώνιο σουτ του Τζουμάκη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
33΄: Μακρινό σουτ του Σερπάνου από θέση δεξιά έφυγε αρκετά άουτ.
36΄: Ο Νεμπεγλέρας σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Ρούσση στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.
45΄: Ο Τζουμάκης έκανε την μπαλιά από αριστερά και ο Πλιάγκας εξ επαφής δεν βρήκε την μπάλα, που πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Η «μεταμόρφωση»
Η είσοδος των ποιοτικών παικτών της μεσοεπιθετικής γραμμής της Λάρισας, άλλαξε ριζικά την ροή του ματς. Η ΑΕΛ άρχισε να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες και πήρε εύκολα την φιλική νίκη.

Ευκαιρίες με Κυριακίδη


Ο έμπειρος κεντρικός μέσος Ηλίας Κυριακίδης απείλησε για πρώτη φορά στο 48ο λεπτό, όπου το σουτ του μπλόκαρε ο Χρήστος Παπαβασιλείου. Δυο λεπτά αργότερα το σουτ του ίδιου πέρασε άουτ.


0-1  με Μούτσα
2 λεπτά πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι «βυσσινί» ξεκλείδωσαν την αντίπαλη άμυνα ο Θανάσης Πατηνιώτης σούταρε χαμηλά ο Παπαβασιλείου απέκρουσε ασταθώς και ο Μπλέντι Μούτσα από κοντά δεν συγχώρησε και έγραψε το 0-1.



2λεπτο απειλών με Τσιλίκα


Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ο ΑΠΟΚ δεν το έβαλε κάτω και στο 60ο λεπτό η προβολή του Σάκη Τσιλίκα μετά από κόρνερ βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε σε νέο κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Άλεξ Μπακαλίδης έβγαλε σε θέση βολής τον Σάκη Τσιλίκα, που από καλή θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Τάσου Παπαγιάννη. Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία των Ευρυτάνων στο ματς.

Δοκάρι με Στεφανίδη 


Στο 65ο λεπτό ο Νέστορας Στεφανίδης έχασε μοναδική ευκαιρία να χριστεί εκ νέου σκόρερ. Μετά την έξοχη πάσα του Μπλέντα Μούτσα πλάσαρε από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής με την μπάλα να χτυπά στην ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού.


«Κλείδωσε» την νίκη


Στο 68ο λεπτό ο Χρήστος Παπαβασιλείου έκανε κακό και αδύναμο βολέ και έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΛ να μπει εύκολα στην περιοχή του ο Νέστορας Στεφανίδης μοίρασε έτοιμο γκολ στον Γιάννη Παπαϊωάννου (Φωτογραφία) που εύκολα από κοντά με προβολή πέτυχε το 0-2. Στο 70ο λεπτό ο Τάσος Καρανίκας σέντραρε από δεξιά και ο Μπλέντι Μούτσα σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς διαμορφώνοντας με κεφαλιά το 0-3.





4ο με περιπετειώδη τρόπο

 
Στο 83ο λεπτό οι «βυσσινί» πανηγύρισαν για 4η φορά μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Βελουχίου. Ο Ιγκόρ Κόϊτς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Χρήστου Παπαβασιλείου απέκρουσε την κεφαλιά του στόπερ Κώστα Πάνου (Φωτογραφία Αριστερά), ο Κώστας Κορομηλάς (Φωτογραφία Δεξιά) σούταρε στο αριστερό δοκάρι και εύκολα ο Πάρις Ανδριόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-4. Ο τελευταίος σημείωσε το πρώτο του γκολ με την Α.Ε.Λ.




Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Μούτσα πάσαρε από αριστερά στον Κυριακίδη, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Παπαβασιλείου μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
50΄: Ο Στεφανίδης πάσαρε στον Κυριακίδη, ο οποίος σούταρε δυνατά από τα όρια της περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.
58΄: Ο Παπαϊωάννου έδωσε στον Πατηνιώτη που σούταρε χαμηλά από αριστερά ο Παπαβασιλείου απέκρουσε ασταθώς στην αριστερή του γωνία και ο Μούτσα εύκολα από κοντά έκανε το 0-1.
60΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Φλωράκης έκανε την κεφαλιά προς την εστία, ο Τσιλίκας πλάσαρε από κοντά και η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.
63΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε όμορφα την κάθετη πάσα για τον Τσιλίκα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε λίγο πάνω από το τέρμα του Παπαγιάννη.
65΄: Ο Μούτσα έκανε την κάθετη για τον Στεφανίδη, που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
68΄: Μετά από αδύναμο βολέ και λάθος του γκολκίπερ Παπαβασιλείου, ο Μούτσα έδωσε στον Στεφανίδη, αυτός «σέρβιρε» για τον Παπαϊωάννου που από κοντά στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ διαμόρφωσε το 0-2.
70΄: Ο Καρανίκας σέντραρε όμορφα από δεξιά και ο Μούτσα στο πρώτο δοκάρι με κοντινή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου πέτυχε το 0-3.
80΄: Ο Κόϊτς πάσαρε στον Μούτσα, ο οποίος σούταρε από καλή θέση και ο Παπαβασιλείου μπλόκαρε.
83΄: Ο Στεφανίδης έκανε την κεφαλιά πάσα για τον Παπαϊωάννου, ο οποίος σούταρε από κοντά και ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία.
84΄: Ο Κόϊτς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Πάνος έκανε την κεφαλιά ο Παπαβασιλείου απέκρουσε στην αριστερή γωνία η προβολή του Κορομηλά εξ επαφής χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια ο Ανδριόπουλος εύκολα από κοντά  με πλασέ διαμόρφωσε το 0-4.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Σικαλιάς(46΄ Παπαβασιλείου), Συγκελόπουλος(55΄ Τσιλιμέκης), Κρασιάς, Ντουφεκιάς, Αντωνίου(78΄ Μπούτσι), Πολυτσέρης, Κουτσονίκας(64΄ Υπό Δοκιμή παίχτης), Ράπτης(55΄ Κωστής), Σερπάνος(51΄ Φλωράκης), Μπακαλίδης(87΄ Τσόγκας), Σαϊτης(46΄ Τσιλίκας)

Λάρισα (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Καρακούτσης(46΄ Παπαγιάννης), Καρανίκας(75΄ Ανδριόπουλος), Αγτζίδης(64΄ Κόϊτς), Ρούσσης(46΄ Πάνος), Βοσκόπουλος(46΄ Κορομηλάς), Νεμπεγλέρας(46΄ Σιάκκας), Σαββίδης(46΄ Κυριακίδης), Τζουμάκης(46΄ Πατηνιώτης), Πλιάγκας(46΄ Παπαϊωάννου), Γκούρτσας(46΄ Μούτσα), Γαρυφαλλόπουλος(46΄ Στεφανίδης)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Μώκος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος