Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μυρίκη-Άγραφα 0-3

Τα Άγραφα πήραν την νίκη-πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου νικώνοντας με το «καθαρό» 0-3 την πρωταθλήτρια Μυρίκη.
Ο προημιτελικός του κυπέλλου διεξήχθη την Κυριακή (15/9) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία 100 και πλέον φιλάθλων.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστ
ασόπουλου δεν κατάφερε να βρει ρυθμό αν και είχε ανά διαστήματα την πρωτοβουλία των κινήσεων και την εδαφική υπεροχή. Εκτέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις σε αντεπιθέσεις και δέχτηκε και τα 3 γκολ με εκτελέσεις εκτός της μεγάλης της περιοχής. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας ξεκίνησαν με βαριά εντός έδρας ήττα την νέα χρονιά και έμειναν εκτός κυπέλλου από νωρίς.
Ο Κατσαντώνης του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Κώστα Καλύβα και Βασίλη Ντότσικα κατάφερε να πάρει την πρόκριση με επιβλητικό σκορ. Οι Αγραφιώτες είχαν ουσία στο παιχνίδι τους αν και έπαιξαν αμυντικά και με αντεπιθέσεις χωρίς να κάνουν παιχνίδι κατοχής. Δημιούργησαν και επιπλέον ευκαιρίες να σκοράρουν και άλλα γκολ και ξεκίνησαν με ιδανικό τρόπο την νέα χρονιά. Στο πρώτο μέρος προηγήθηκαν με 0-2 και ένα γρήγορο τέρμα στην επανάληψη «κλείδωσε» την νίκη-πρόκριση.
Τα Άγραφα στα ημιτελικά κοντράρονται με την Δυτική Φραγκίστα.

Περισσότεροι από 100
Οι καλές καιρικές συνθήκες ευνόησαν στην παρουσία αρκετού φίλαθλου κόσμου. Η αναμέτρηση έγινε παρουσία 100 και πλέον φιλάθλων.




Αρνητική πρεμιέρα


Με το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα συνδυάστηκε η πρεμιέρα του Λάκη Αναστασόπουλου (Φωτογραφία) στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρυτανίας. Η ομάδα του ηττήθηκε με 0-3 και γνώρισε οδυνηρή ήττα που την αφήνει εκτός θεσμού.

Ταξιδεύει στην Φραγκίστα
Η Δυτική Φραγκίστα είναι ο επόμενος αντίπαλος των Αγράφων στο κύπελλο. Η ομάδα του Κατσαντώνη ταξιδεύει στην έδρα του ΑΠΟΔΦ στα ημιτελικά.

Με γκολκίπερ Καραγιώργο


Την εστία του Κατσαντώνη υπερασπίστηκε ο Αθηναίος γκολκίπερ Βαγγέλης Καραγιώργος, ο οποίος ανανέωσε την συνεργασία του με την ομάδα.

4 νέοι


Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος παρέταξε στην 11αδα 4 μεταγραφικά αποκτήματα. Πρόκειται για τον Μιχάλη Ράπτη (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΚ, τον Δημήτρη Μπισμπίκη που μεταγράφηκε από τα Άγραφα και τους δυο πρώην παίκτες του Αίολου Νίκο Κορέντζελο (Φωτογραφία Κέντρο) και Χρήστο Κατσαρή (Φωτογραφία Αριστερά).

Πρόκριση ξανά
Τα Άγραφα είχαν αποκλείσει την Μυρίκη και την σεζόν 2011-12 στην ημιτελική φάση του κυπέλλου με 1-0 με σκόρερ τον επιθετικό Τάσο Κωστούλα.

Ντεμπούτο για 5















Για την ομάδα της Μυρίκης έκαναν ντεμπούτο στην βασική 11αδα 5 μεταγραφικά αποκτήματα. Πρόκειται για τον πρώην γκολκίπερ του Απεραντιακού Στάθη Φακίτσα (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), τον δεξιό μπακ Αποστόλη Φούκα (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) που μεταγράφηκε από τον Άγιο Προκόπιο, τον Άρη Σιταρά (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά, Πέρυσι αγωνίζονταν ως δανεικός από την Ακαδημία), τον κεντρικό αμυντικό Δημήτρη Ίβρο, που αποκτήθηκε από την Ποταμιά και τον επιθετικό Χρήστο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά, Αποκτήθηκε από την Αναγέννηση Παλαιοκατούνας).

2 γκολ για Ντότσικα


Ο έμπειρος μέσος των Αγράφων Βασίλης Ντότσικας σκόραρε δυο φορές στο παιχνίδι (40΄, 54΄) και ήταν ένας εκ των κορυφαίων των νικητών.

Έβγαλε ξανά την κόκκινη


Και στον 2ο προημιτελικό που διεύθυνε ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) έβγαλε την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του. Ο ρέφερι έδειξε ξανά ότι δεν χαρίζεται και εφαρμόζει τους κανονισμούς.

Α΄ μέρος

Ανέτοιμοι και 2
Καθόλου καλά δεν ξεκίνησαν στην αναμέτρηση οι δυο ομάδες. Για περίπου 30 λεπτά παίχτηκε παιχνίδι κέντρου και καμία ομάδα δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μια αξιόλογη ευκαιρία. Οι ομάδες φαίνεται ότι δεν έδωσαν τα κατάλληλα παιχνίδια, ώστε να παρουσιαστούν από την αρχή έτοιμες για αυτή την αναμέτρηση.

Γκολ στην 1η επίσκεψη


Τα Άγραφα στην πρώτη τους αξιόλογη επίθεση κατάφεραν να προηγηθούν στο 33ο λεπτό με δράστη τον Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία), ο οποίος σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα και έγραψε το 0-1. Το γκολ προήλθε από σέντρα του Δημήτρη Μπισμπίκη από αριστερά και απομάκρυνση του Δημήτρη Ίβρου με το κεφάλι.



0-2 με «Ντό»
Ένα μόλις λεπτό από την συμπλήρωση του 45΄ ο Βασίλης Ντότσικας με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια δεξιά και λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας σκόραρε και έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του γράφοντας το 0-2.



Καλή στιγμή για μείωση του σκορ


Στο 45ο λεπτό ο Κώστας Σταμούλης πάσαρε στον Κώστα Σιταρά (Φωτογραφία), που από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων χάνοντας την καλύτερη στιγμή της ομάδας του.

Οι καλύτερες φάσεις
33΄: Ο Μπισμπίκης σέντραρε από αριστερά ο Ίβρος απομάκρυνε με το κεφάλι ,ο Καλύβας σούταρε χαμηλά έξω από την περιοχή της Μυρίκης στην δεξιά γωνία  και έγραψε το0-1.
36΄: Ο Σταμούλης εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα να περνάει άουτ αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγιώργου.
40΄: Ο Ντότσικας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά ψηλοκρεμαστά και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Φακίτσα για το 0-2, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας.
44΄: Ο Ντότσικας σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής της Μυρίκης αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.
45΄: Ο Σιταράς Α. έκανε την μπαλιά από την άμυνα ο Σταμούλης έδωσε στον Σιταρά Κ., που μπήκε στην περιοχή και σούταρε από το ύψος του πέναλτι χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.

Β΄ μέρος

Ντεμπούτο Βαγενά


Ο 25χρονος Βασίλης Βαγενάς αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο 45λεπτο και έκανε ντεμπούτο με τον Κατσαντώνη. Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε από τον Κεραυνό Γαβαλούς (Α1 Αιτωλοακαρνανίας).

Τον «κρέμασε»
Ο Βασίλης Ντότσικας βρήκε δίχτυα ξανά στο 8ο λεπτό της επανάληψης όταν τροφοδοτήθηκε από τον Μιχάλη Ράπτη και είδε τον Στάθη Φακίτσα εκτός θέσης και ψηλοκρεμαστό σουτ τον «κρέμασε» γράφοντας το 0-3 και «καθαρίζοντας» νωρίς την υπόθεση-πρόκριση.



Σημαντικές ευκαιρίες για Καλύβα
Ο Κώστας Καλύβας μετά από έξοχη πάσα του Βασίλη Ντότσικα στο 57ο λεπτό νικήθηκε από τον Στάθη Φακίτσα και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει το 0-4. Στο 90ο λεπτό ο ίδιος ποδοσφαιριστής ανενόχλητος έπειτα από πάσα του Χρήστου Κατσαρή δεν βρήκε στόχο και σούταρε άουτ.

Διαδικαστικό χαρακτήρα
Το προβάδισμα 3 γκολ στα Άγραφα έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά της επανάληψης, αφού ήταν αδύνατο να γίνει η ανατροπή.

Ανούσια υπεροχή
Η Μυρίκη είχε την εδαφική υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Τα Άγραφα παίξανε με αντεπιθέσεις και δημιούργησαν και επιπλέον ευκαιρίες για άλλα γκολ.

Διαπληκτίστηκαν και αποβλήθηκαν

 












Με 10 ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δυο ομάδες. Ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Αριστερά) της Μυρίκης και ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Δεξιά) των Αγράφων διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους και αποβλήθηκαν με απ ευθείας κόκκινη από τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο. Οι ποδοσφαιριστές θα εκτίσουν την ποινή τους στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας.

Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Ράπτης από δεξιά έκανε την κάθετη για τον Ντότσικα που με ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Φακίτσα και πέτυχε το 0-3.
57΄:  Ο Ντότσικας έκανε την μακρινή μπαλιά και  Καλύβας μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή της Μυρίκης πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
59΄: Ο Λέρης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά μετά από απομάκρυνση των αμυντικών, ο Γενιτσαρόπουλος Κ. σούταρε μέσα από την περιοχή μονοκόμματα άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
65΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά ο Φακίτσας μπλόκαρε εύκολα.
85΄: Οι δυο ομάδες έμειναν με δέκα παίχτες ύστερα από αποβολή του Μπισμπίκη και Ίβρου λόγω διαπληκτισμό μεταξύ τους.
90΄: Ο Κατσαρής έκλεψε από τον Σιταρά Α. πάσαρε στον αφύλακτο Καλύβα, που μόνος απέναντι στον Φακίτσα πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
93΄: Ο Θεοχάρης σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει άουτ αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Παχής
Άγραφα: Ντότσικας, Καλύβας, Κατσαρής Αρκουμάνης Κ.

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Στο πρώτο επίσημο αγώνα της ομάδας μου δεν φανήκαμε όπως θέλαμε και έπρεπε όλοι μας. Έχοντας απέναντι μια πολύ καλά στημένη ομάδα προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές μου. Απλά εμείς κάναμε τρία λάθη και δεχτήκαμε τρία γκολ. Ο αντίπαλος δεν δέχτηκε κανένα τέρμα στις ευκαιρίες μας και έτσι χάσαμε την σημερινή αναμέτρηση. Εμείς πρέπει να ξεχάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτό τον αγώνα γιατί την Κυριακή έχουμε την πρώτη αγωνιστική και θα ήθελα να ξεκινήσουμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα. Θα δουλέψουμε με στόχο να κάνουμε λιγότερα λάθη από ότι σήμερα. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων τους εύχομαι καλή συνέχεια στο κύπελλο.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Στο σημερινό πρώτο επίσημο παιχνίδι παρουσιαστήκαμε χωρίς τρεξίματα, χωρίς δυνάμεις, με αποστάσεις στις γραμμές. Βρισκόμαστε ακόμη σε στάδιο της προετοιμασίας, αυτή είναι η μόνη δικαιολογία. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη. Από εκεί και πέρα το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο για μας και θα τελειώναμε το παιχνίδι με 11 ποδοσφαιριστές εάν ήμασταν σοβαροί. Θέλω να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία.»





Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Φακίτσας, Φούκας, Σιταράς Α., Γενιτσαρόπουλος Κ., Ίβρος, Γκορόγιας(46΄ Ζαραβέλης), Σταμούλης, Ζαλοκώστας, Σιταράς Κ., Παχής(54΄ Κορέντζελος Γ.), Γενιτσαρόπουλος Χ.(54΄ Λέρης)

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Καραγιώργος, Ράπτης, Γιαννιώτης(46΄ Βαγενάς), Αρκουμάνης, Κορέντζελος Ν., Κόγιας, Μάρκης(68΄ Αθανασόπουλος), Ντότσικας(78΄ Θεοχάρης), Καλύβας Κ., Κατσαρής, Μπισμπίκης

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Κώστας Νικολάου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες:  Γιάννης Βονόρτας