Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Μυρίκη-Λαμία 0-1

Αρκετά ανταγωνιστική ήταν η ομάδα της Μυρίκης, που ανασυντάχθηκε μετά την συντριβή από τον Πανηλειακό και ηττήθηκε δύσκολα από την γειτονική Λαμία με 1-0.
Το φιλικό «τεστ» διεξήχθη την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του ξενοδοχείου Avaris λίγο πριν το Κεφαλόβρυσο και άρχισε στις 5.30. Είχε διάρκεια 80 λεπτών και έγινε παρουσία 50 φιλάθλων.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν πολύ καλά παραταγμένη στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλεύτηκε το ατού της, που είναι σφιχτή άμυνα της. Έκλεισε όλους τους διαδρόμους και έκανε το έργο του αντιπάλου δύσκολο, κρατώντας σχετικά εύκολα το μηδέν το 1ο μέρος. Στην επανάληψη μετά το γρήγορο τέρμα δεν πτοήθηκε και παράλληλα είχε ένα διάστημα που πίεζε ψηλά και έφερνε την μπάλα στην περιοχή του Γιώργου Τσιλίγκου από στημένα.
Η Λαμία του Περικλή Αμανατίδη ήταν φλύαρη στο πρώτο μέρος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά έκανε εύκολα σε λάθη δείχνοντας ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη. Απείλησε σε λιγοστές περιπτώσεις ωστόσο είχε δοκάρι σε ατομική προσπάθεια του Γιάννη Αντωνίου. Ο 19χρονος ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος το πέτυχε 2ο λεπτό της επανάληψης με καταπληκτική ατομική ενέργεια και όμορφο τελείωμα, χαρίζοντας την φιλική νίκη στην ομάδα του. Οι Φθιωτοί βελτιώθηκαν ελαφρώς στην επανάληψη και με την είσοδο των πιτσιρικάδων απέκτησαν ταχύτητα και είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρει και άλλα τέρματα, ωστόσο ο Στέλιος Μεριγκούνης όταν χρειάστηκε δήλωσε «παρών».
Η Λαμία αποχώρησε μετά το ματς από την πόλη μας, στην οποία παρέμεινε για 6 ημέρες ενώ η Μυρίκη αναμένεται να δώσει το επόμενο διάστημακαι άλλα φιλικά.

80λεπτα
Μετά από επιθυμία της Λαμίας η φιλική αναμέτρηση διήρκησε 80 λεπτά. Επίσης το ματς ξεκίνησε μισή ώρα νωρίτερα, αφού οι Φθιωτοί μετά το φιλικό αποχώρησαν από την πόλη μας.

Λίγοι φίλαθλοι
Παρουσία περίπου 50 φιλάθλων έγινε η φιλική αναμέτρηση. Ο κόσμος ήταν διασκορπισμένος στην πλαγιά του βουνού, αφού το γήπεδο είναι καθαρά προπονητικό και δεν διαθέτει εξέδρες.

Εκδρομείς του ΠΑΣ
Από την Λαμία ταξίδεψαν περίπου 10 φίλαθλοι, για να δουν το 1ο φιλικό τεστ εν όψει της νέας χρονιάς που βρίσκει την ομάδα στην Γ΄ Εθνική. Μάλιστα μερικοί από αυτούς τοποθέτησαν πανό πίσω από την εστία.


Υπό το βλέμμα Παναγόπουλου-Μιχαήλ
Το φιλικό παρακολούθησε ο προπονητής της Α.Ε.Λ. Κωνσταντίνος Παναγόπουλος μαζί με τον προπονητή τερματοφυλάκων Χρήστο Μιχαήλ. Η Λαμία είναι πιθανό να βρεθεί στον ίδιο όμιλο με την Λάρισα. Παράλληλα χτες υπήρξε το αντίστοιχο από τον βοηθό του Περικλή Αμανατίδη Λάκη Παπανικολάου, που είδε το φιλικό της ΑΕΛ με τον ΑΠΟΚ.


Κόντρα στην παλιά του ομάδα


Ο προπονητής της Μυρίκης Λάκης Αναστασόπουλος (Φωτογραφία) έχει φορέσει στο παρελθόν με επιτυχία την φανέλα της Λαμίας και τέθηκε αντιμέτωπος με μια από τις πρώην του ομάδες. Παράλληλα διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Λάκη Παπανικολάου (Βοηθός προπονητή).

Ο Ευρυτάνας μασέρ


Το πόστο του μασέρ στην Λαμία έχει από φέτος ο 22χρονος Ευρυτάνας Γιώργος Τσεκλείτσας.

Γνώριμοι αντίπαλοι


Στο αριστερό άκρο της άμυνας της Λαμίας έπαιξε ο Γιώργος Καραπέτσας (Φωτογραφία) που αποκτήθηκε από την Στυλίδα το περασμένο καλοκαίρι. Ο Καραπέτσας είχε αντιμετωπίσει  ξανά την Μυρίκη στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ εθνική.

Επιβεβαίωσε την προϊστορία
Η Λαμία επικράτησε ξανά της Μυρίκης σε φιλικό το 2007 με 3-0 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Και τότε τις δυο ομάδες χώριζε μια κατηγορία, καθώς οι Ευρυτάνες έπαιζαν στην Δ΄ Εθνική.

Ο Λαμιώτης «Στόφ»-Δεν προτίμησε τους Αιτωλοακαρνανές


Ο διαιτητής του ματς Γιώργος Στοφόρος κατάγεται από την Λαμία, ωστόσο σπουδάζει στο Καρπενήσι και ανήκει στον σύνδεσμο Ευρυτανίας. Ο αδερφός του Χρήστος αγωνίζεται στον Ευρυτανικό. Σε αντίθεση με το χτεσινό φιλικό της ΑΕΛ η Λαμία προτίμησε διαιτητές από την Ευρυτανία και όχι τους Αιτωλοακαρνανές, που βρίσκονταν στο Καρπενήσι για το σεμινάριο διαιτησίας. Το διαιτητικό τρίο των Στοφόρου-Ελ Ταχάν-Μώκου προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεστίες του.

Ντεμπούτο Αμανατίδη


Ο Περικλής Αμανατίδης έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο στον πάγκο της Λαμίας, ωστόσο δεν είδε αυτά που περίμενε και δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του.


Ακυρώθηκαν τα φιλικά
Εξ αιτίας απουσίας του προπονητή της Μυρίκης Λάκη Αναστασόπουλου, δεν θα διεξαχθούν οι προγραμματισμένες φιλικές αναμετρήσεις με Ποταμιά και Λάρισα.

Ο αγωνιστικός χώρος.
Σε ορισμένα σημεία ο αγωνιστικός χώρος είχε αρκετή λάσπη, ωστόσο αυτό ήταν σε ένα μόνο κομμάτι του γηπέδου. 


Α΄ Μέρος

Νωθρή υπεροχή


Ο ΠΑΣ Λαμία μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δημιούργησε μόλις 3 με 4 αξιόλογες στιγμές. Έκανε αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και σε σημεία του γηπέδου, που δεν δέχονταν πίεση. Την πρώτη ευκαιρία στο ματς έχασε στο 4ο λεπτό ο αρχηγός Νίκος Παπαδήμας (Φωτογραφία), του οποίου η κεφαλιά πέρασε άουτ.



Δοκάρι με Αντωνίου
Η Λαμία έχασε την καλύτερη στιγμή της στο ματς στο 6ο λεπτό, όταν ο Γιάννης Αντωνίου ελίχτηκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.


Απείλησε με Σταμούλη


Η Μυρίκη βγήκε στην επίθεση στο 27ο λεπτό και έχασε καλή στιγμή με τον Κώστα Σταμούλη να σουτάρει εκτός περιοχής και η μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.



Παρατάχτηκε σωστά
Οι «κόκκινοι» της Μυρίκης παρατάχτηκαν υποδειγματικά στο 1ο μέρος και ήταν αρκετά διαβασμένοι.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Καραπέτσας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά η κοντινή κεφαλιά του Παπαδήμα πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
6΄: Ο Αντωνίου έκανε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, το οποίο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης και έφυγε άουτ.
27΄: Ο Ζαραβέλης Χ. έκανε όμορφα την μπαλιά για τον Σιταρά Α., αυτός έδωσε στον Σταμούλη που σούταρε από θέση αριστερά από τα όρια της περιοχής λίγο πάνω από το τέρμα του Φιρινίδη.
33΄: Ο Παπαδήμας έκανε βαθιά μπαλιά για τον Μαλισσόβα, ο οποίος από την δεξιά γωνία της μικρής περιοχής σούταρε παράλληλα άουτ από το αριστερό δοκάρι των Ευρυτάνων.
35΄: Ο Ζλατκόφσκι πάσαρε στον Διαμαντίδη, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.

Β΄ Μέρος

Ο Ευρυτάνας…και ο MVP

 












Σε όλη την επανάληψη αγωνίστηκε με την Λαμία ο 26χρονος αμυντικός χαφ Γιώργος Κουτρομάνος (Φωτογραφία Αριστερά, Έχει «ρίζες» από την Δυτική Ευρυτανία και συγκεκριμένα από τα Λεπιανά), καθώς και ο MVP του τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου ο στόπερ Δήμος Σπυριδάκης (Φωτογραφία Δεξιά), που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Βελτιώθηκε με τους μικρούς
Καλύτερη αγωνιστική εικόνα είχε στην επανάληψη η Λαμία αν και έπαιζε με τους μικρούς και με τους θεωρητικά αναπληρωματικούς.

Έξοχο γκολ Αντωνίου


Στο 2ο λεπτό της επανάληψης οι Φθιωτοί σκόραραν το νικητήριο τέρμα, το οποίο φέρει την σφραγίδα του Γιάννη Αντωνίου, ο οποίος έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και τελείωσε υποδειγματικά σουτάροντας στην αριστερή γωνία του Μεριγκούνη.




Άναψαν καπνογόνο
Οι φίλοι της Λαμίας άναψαν καπνογόνο μετά την επίτευξη του τέρματος, πανηγυρίζοντας το 1ο γκολ της νέας χρονιάς.


Δεν τα κατάφερε ο Μαλισσόβας

 












Ο 20χρονος μέσος Κώστας Μαλισσόβας (Φωτογραφία Αριστερά) έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Στο 62ο λεπτό σούταρε μέσα στην περιοχή και αριστερά και ο Στέλιος Μεριγκούνης (Φωτογραφία Δεξιά) απέκρουσε σε κόρνερ. Ο γκολκίπερ της Μυρίκης έκανε έξοχη απόκρουση και στο 65ο λεπτό σε ένα καλοζυγισμένο σουτ του Μαλισσόβα, κρατώντας το σκορ στο 0-1.



Πίεσε…χωρίς τελική
Η Μυρίκη μπορεί να απειλήθηκε περισσότερο στο δεύτερο μέρος, ωστόσο ένα χρονικό διάστημα πίεσε ψηλά χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει τελική προσπάθεια.

Οι καλύτερες φάσεις
42΄: Ο Αντωνίου έκανε έξοχη προσωπική ενέργεια, απέφυγε 3 αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή των «κόκκινων» και με εξαιρετικό σουτ στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη πέτυχε το νικητήριο τέρμα (0-1).
48΄: Ο Αντωνίου βρέθηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά χωρίς πίεση σούταρε από καλή θέση και ο πορτιέρο της Μυρίκης απέκρουσε δύσκολα.
57΄: Εκτέλεση φάουλ του Διαμαντίδη από καλή θέση πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Μυρίκης.
62΄: Μετά από λάθος του Φούκα, ο Μαλισσόβας έκανε την προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και ο σούταρε από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής ο Μεριγκούνης απέκρουσε σε κόρνερ από την κλειστή δεξιά του γωνία.
65΄: Ο Μαλισσόβας έπαιξε όμορφα το 1-2 με τον Κουτρομάνο, σούταρε από ευνοϊκή θέση, όμως ο Μεριγκούνης εκτινάχτηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία.
72΄: Ο Κουτρομάνος πάσαρε στον Αντωνίου, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το τέρμα του Κουτούμπα.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης(68΄ Κουτούμπας), Ζαραβέλης Κ.(61΄ Στόκας), Παχής, Ίβρος, Ζαλοκώστας(54΄ Φύκας), Σταμούλης(79΄ Μπουμπουρής Γ.(Χ)), Σιταράς Α.(49΄Φούκας), Γενιτσαρόπουλος Κ., Γενιτσαρόπουλος Χ.(61΄ Κορέντζελος), Ζαραβέλης Χ., Λέρης(49΄ Τσίπρας)

Λαμία (Περικλής Αμανατίδης): Φιρινίδης(41΄ Τσιλίγκος), Σκόρδας(41΄ Μαδούρας), Καραπέτσας(41΄ Ζιάκας), Γόγολος(41΄ Σπυριδάκης), Μκρτσιάν(41΄ Πάνος), Παπαδήμας(61΄ Μαλιάγκας), Μαλισσόβας, Αντωνίου, Κόλεβ(41΄ Κουτρομάνος), Διαμαντίδης(61΄ Παπανικολάου), Ζαλτκόφσκι(57΄ Μιχαήλ)

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Μώκος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος