Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ποταμιά-Φραγκίστα 0-0

Παρότι έχασε ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος η Ποταμιά δεν κατάφερε να «λυγίσει» την αντίσταση της Φραγκίστας και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με «λευκή» ισοπαλία (0-0).
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29/9) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση και ήταν αρκετά κακή από πλευράς θεάματος. Την παρακολούθησαν περίπου 100 φίλαθλοι.
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα έκανε ένα κακό πρώτο ημίχρονο και έκανε αρκετά λάθη στην επιθετική της ανάπτυξη απειλώντας τον αντίπαλο ελάχιστες φορές. Στην επανάληψη βελτιώθηκε είχε τις ευκαιρίες να πάρει την νίκη, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Λάμπρου Φλωράκη από εκτέλεση φάουλ και την κεφαλιά του Γιώργου Μπούρα στην επαναφορά. Ωστόσο υπήρξαν και άλλες ευκαιρίες, όμως το σκορ έμεινε ισόπαλο.
Η Φραγκίστα του Γιώργου Περούλα «τσίμπησε» έναν σημαντικό βαθμό εκτός έδρας (Παραμένει αήττητη μακριά από το γήπεδο της) και έδειξε ότι θα αποτελέσει έναν υπολογίσιμο αντίπαλο για όλες τις ομάδες. Έλεγξε τον ρυθμό του ματς στο πρώτο 45λεπτο και ήταν ελαφρώς καλύτερη δημιουργώντας μέσα από αντεπιθέσεις ευκαιρίες. Στην συνέχεια οπισθοχώρησε αρκετά και έπαιξε με στόχο να κρατήσει τον βαθμό, κάτι που τελικώς το κατάφερε. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν με απ ευθείας κόκκινη ο Λάμπρος Φλωράκης (Ποταμιά) και ο Βασίλης Μπισμπίκης (Φραγκίστα).
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Ποταμιά ταξιδεύει στο Κεράσοβο για να παίξει με την τοπική Κρέντη και η Φραγκίστα στο Ραπτόπουλο για να αγωνιστεί με την τοπική Δόξα. Η Ποταμιά βρίσκεται στην 4η θέση έχοντας 4 βαθμούς και η Φραγκίστα στην 5η έχοντας 1 πόντο..

Γύρω στους 100
Περίπου 100 άτομα παρακολούθησαν την ισόπαλη αναμέτρηση που έγινε την Κυριακή στο αθλητικό κέντρο.


Ισοπαλία και φέτος
Ισόπαλοι με σκορ 1-1 είχαν αναδειχτεί στο ίδιο γήπεδο και πέρυσι οι δυο ομάδες. Φέτος ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Και πέρυσι και φέτος διαιτητής ήταν ο Λάμπρος Κολοκώτσιος.

Αργοπορία λόγω γιατρού
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση εξ αιτίας μη έγκαιρης προσέλευσης στο γήπεδο του γιατρού αγώνα. Το ματς ξεκίνησε στις 5.15 και ολοκληρώθηκε στις 7.15.


Ίδιους 11
Ο Γιώργος Περούλας ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους ίδιους 11 που άρχισε και την πρώτη αγωνιστική απέναντι στον ΑΠΟΚ.

Στην εστία ο Κόκκοτας


Την εστία της Ποταμιάς υπερασπίστηκε στο ματς της Κυριακής ο Αλέκος Κόκκοτας, ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει στο Ραπτόπουλο. Τότε γκολκίπερ είχε αγωνιστεί ο μέσος Γιώργος Ζαγκότσης.

Τα νέα πρόσωπα

 












Ο Σπύρος Κολόκας έκανε 4 αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Ποταμιάς σε σχέση με την πρεμιέρα στο Ραπτόπουλο. Στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε ο Σπύρος Πατρώνης (Φωτογραφία Δεξιά), στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά), στα γκολπόστ επέστρεψε ο Αλέκος Κόκκοτας και στην επίθεση αγωνίστηκε ο Γιώργος Μπούρας. Αντικατέστησαν τους: Λάμπρο Φλωράκη (Έπαιξε στο δεύτερο μέρος), Ντίνο Γιαννόπουλο (Μπήκε αλλαγή), Χρήστο Κοσμά και Δημήτρη Νάσιο.

Κινητικοί Μπισμπίκης Ι. & Μπούρας Γ.














Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο νεαρός μέσος Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Αριστερά) και από τους γηπεδούχους ο επιθετικός Γιώργος Μπούρας (Φωτογραφία Δεξιά).

Διακοπές & διαμαρτυρίες
Αρκετά συχνά η αναμέτρηση διακόπτονταν και υπήρξαν αρκετά νεύρα και διαμαρτυρίες από τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.



Ντεμπούτο Μώκου


Ο πρώτος βοηθός Νίκος Μώκος ορίστηκε για πρώτη φορά σε ματς του πρωταθλήματος της Α΄ Ευρυτανίας. Είχε εκτελέσει χρέη βοηθού στον προημιτελικό κυπέλλου μεταξύ Ποταμιάς και ΑΠΟΚ.

Κράτησαν το μηδέν


Οι δυο γκολκίπερ Αλέκος Κόκκοτας και Γιώργος Λαθύρης (Φωτογραφία) κράτησαν ανέπαφες τις εστίες τους. Ο μεν πορτιέρο της Φραγκίστας είχε αρκετή δουλειά στο δεύτερο μέρος και έκανε αρκετές επεμβάσεις.

Α΄ μέρος

Λιγοστές στιγμές
Κακό ποιοτικά παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο και σημειώθηκαν ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες.

Απείλησε πρώτη

 












Η ομάδα της Ποταμιάς έχοντας ελαφριά υπεροχή στα πρώτα λεπτά δημιούργησε τις πρώτες καλές στιγμές στο ματς. Στο 5ο λεπτό το σουτ του Δημήτρη Κοτρώνη (Φωτογραφία Αριστερά) εκτός περιοχής μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Γιώργο Λαθύρη και δέκα λεπτά αργότερα το μακρινό σουτ του μέσου Κώστα Μαντζιούτα (Φωτογραφία Δεξιά) πέρασε άουτ.

Έλεγξε η Φραγκίστα
Οι φιλοξενούμενοι της Φραγκίστας έλεγξαν την μεσαία γραμμή στην συνέχεια και δεν απειλήθηκαν. Πυκνά-συχνά έβγαιναν στην επίθεση και απείλησαν σε 3 περιπτώσεις.

Με στημένο Ζήκα


Στο 17ο λεπτό ο Μάκης Ζήκας εκτέλεσε χαμηλά φάουλ από αριστερά και ο Αλέκος Κόκκοτας έκανε καίρια επέμβαση, έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε σταθερά.


Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Πατρώνης από αριστερά γύρισε για τον Κοτρώνη, που σούταρε χλιαρά εκτός περιοχής και ο Λαθύρης μπλόκαρε εύκολα.
15΄: Σουτ του Ζαγκότση από  ύψος του πέναλτι κόντραρε στον Περούλα και η  μπάλα στρώθηκε στον Μαντζιούτα Κ., που σούταρε εκτός περιοχής δυνατά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λαθύρη.
17΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ (Το κέρδισε ο Γούλας Τ.) εκτός περιοχής και αριστερά η μπάλα βρήκε και στο τοίχος και ο Κόκκοτας μπλόκαρε σταθερά στην δεξιά του γωνία.
19΄: Ο Μπούρας Γ. σέντραρε από δεξιά και ο Ζαγκότσης σούταρε μέσα από την περιοχή αρκετά πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
20΄: Ο Κατσαδούρος γύρισε από δεξιά οι αμυντικοί των γηπεδούχων απέκρουσαν και το ξαφνικό ψηλοκρεμαστό σουτ του Ντάλλα Ι. από μακρινή απόσταση πέρασε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
37΄: Σουτ του Μπισμπίκη Ι. εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε λίγο πάνω από τέρμα των γηπεδούχων.

Β΄ μέρος

«Μεταμορφώθηκαν» οι γηπεδούχοι


Τελείως διαφορετική εικόνα παρουσίασε στην επανάληψη η ομάδα της Ποταμιάς. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε σε όλο το δεύτερο 45λεπτο ψάχνοντας το γκολ που θα τις έδινε το πολυπόθητο τρίποντο. Τελικώς αυτό δεν ήρθε και το ματς έμεινε στο ισόπαλο 0-0. Στο 53ο λεπτό ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Γιώργο Λαθύρη και στο 84ο λεπτό ο γκολκίπερ της Φραγκίστας μπλόκαρε την κεφαλιά του Πατρώνη μετά από εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου Φλωράκη.



Αμυντικά η Φραγκίστα
Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος κουράστηκαν αρκετά και έπαιξαν αμυντικά και με στόχο να αποφύγουν την ήττα. Δημιούργησαν μόλις μια ευκαιρία με τον Γιάννη Μπισμπίκη να σουτάρει εκτός περιοχής άουτ.

Παραλίγο αυτογκόλ

 












Στο 56ο λεπτό ο Γιώργος Νταλαφούρας (Φωτογραφία Αριστερά) απομάκρυνε προ του Γιώργου Μπούρα, η μπάλα χτύπησε στον Δημήτρη Μακρή (Φωτογραφία Δεξιά) και πέρασε κόρνερ δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Φραγκίστας.



Διπλή ευκαιρία


Στο 65ο λεπτό η Ποταμιά έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία) εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά η κεφαλιά του Γιώργου Μπούρα χωρίς πίεση πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Γιώργου Λαθύρη.



Αποβολή στο 97΄(!)


Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λάμπρος Κολοκώτσιος απέβαλλε με απ ευθείας κόκκινη δυο ποδοσφαιριστές. Την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε ο Λάμπρος Φλωράκης της Ποταμιάς και ο Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) της Φραγκίστας. Ο παίκτης της Ποταμιάς έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα σε αυτόν της Φραγκίστας, ο Μπισμπίκης τον εξύβρισε και ο Φλωράκης τον χτύπησε εκτός φάσης. Επικράτησε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών και το ματς διακόπηκε. 




Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Μπούρας Γ. έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Κοτρώνης έκανε την κεφαλιά από κοντά που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της Φραγκίστας.
49΄: Σουτ του Φλωράκη εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
53΄: Ο Ζαγκότσης σέντραρε από αριστερά ο Γιαννακόπουλος εξ επαφής δεν μπόρεσε να πλασάρει τον αντίπαλο γκολκίπερ, ο οποίος έκανε έξοδο και μπλόκαρε σταθερά.
56΄: Ο Νταλαφούρας ανέκοψε τον Μπούρα Γ. και έδιωξε προς τα πίσω με στόχο να βγάλει την μπάλα κόρνερ, αυτή κόντραρε στον Μακρή και έφυγε κόρνερ αλλάζοντας πορεία και περνώντας λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λαθύρη.
60΄: Σουτ του Μπισμπίκη Ι. εκτός περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Ποταμιάς.
65΄: Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη από δεξιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων και στην επαναφορά η κεφαλιά του Μπούρα Γ.  χωρίς πίεση από κοντά πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
68΄: Σουτ του Ζαγκότση εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Λαθύρης.
84΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η κεφαλιά του Πατρώνη στο δεύτερο δοκάρι μπλόκαρε ο Λαθύρης στην δεξιά του γωνία με διπλή προσπάθεια.
87΄: Εκτέλεση φάουλ του Φλωράκη από δεξιά απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή γωνία ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
94΄: Ο Πατρώνης έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Γιαννόπουλος πήρε την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Λαθύρης.
97΄: Με απευθείας κόκκινη αποβλήθηκε ο Μπισμπίκης Β. της Φραγκίστας και ο Φλωράκης της Ποταμιάς. Ο  Φλωράκης έκανε δυνατό μαρκάρισμα στον Μπισμπίκη, εν συνεχεία ο παίκτης της Φραγκίστας εξύβρισε αυτόν της Ποταμιάς και ο δεύτερος τον έπιασε από τον λαιμό.

Κίτρινες Κάρτες
Μπούρας Γ., Γιαννακόπουλος, Μακρής Δ., Κατσαδούρος, Λαθύρης Α.

Διακριθέντες
Ποταμιά: Μπούρας Γ., Γιαννακόπουλος, Αζακάς
Φραγκίστα: Γούλας Τ., Λαθύρης Γ., Μπισμπίκης Ι.  

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά): «Ξεκινήσαμε σήμερα το παιχνίδι, που στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί, αλλά παρόλα αυτά χάσαμε δυο ευκαιρίες που μπορούσαμε να προηγηθούμε στο σκορ και να συνεχίσουμε με άλλον αέρα στην συνέχεια του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί χάσαμε ευκαιρίες, αλλά λόγω τύχης, ανικανότητος δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ και έτσι μοιραία ήρθε το 0-0. Βέβαια δεν είχαμε και απειλή από την ομάδα της Φραγκίστας, αλλά το ποδόσφαιρο αυτά έχει. Εμείς συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι και δίνω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για το δεύτερο ημίχρονο. Συγχαρητήρια και στην αντίπαλη ομάδα, που απέδειξε το ότι μπορεί να σταθεί άξια και με περγαμηνές σε αυτή την κατηγορία. Συγχαρητήρια και στο διαιτητικό τρίο, που έγιναν μερικά λάθη αλλά δεν παίξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.»

Γιώργος Περούλας (Φραγκίστα): «Παίξαμε σε μια δύσκολη έδρα, τόσο για εμάς όσο και για την ομάδα της Ποταμιάς. Αναφέρομαι στον αγωνιστικό χώρο και στο χόρτο, καθώς έχουμε αρκετούς μήνες να αγωνιστούμε σε γήπεδο με χόρτο.  Ξεκινήσαμε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω και είχαμε κάποιες ευκαιρίες και μπορούσαμε να προηγηθούμε. Πιο πολύ παίξαμε αμυντικά και πηγαίναμε πάνω από όλα να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε στην ομάδα της Ποταμιάς σταθήκαμε τυχεροί σε κάποιες φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, που δεχτήκαμε γκολ, καθώς και στο δοκάρι που είχε η Ποταμιά. Μετά τις αλλαγές που κάναμε στην άμυνα μας, καθώς κουραστήκανε  κάποιοι αμυντικοί μπορέσαμε να κλείσουμε τους χώρους και κρατήσαμε το μηδέν. Η διαιτησία του κύριου Κολοκώτσιου ήταν απαράδεκτη, πιστεύω ότι το είδαν όλοι όσοι ήταν γήπεδο και θεωρώ ότι και οι δυο ομάδες έχουν παράπονα από την διαιτησία. Στο τέλος η αποβολή των ποδοσφαιριστών ήταν σοβαρός λάθος του διαιτητή, που άφησε πλεονέκτημα στην φάση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που δείξανε και σε αυτό το παιχνίδι ότι είναι μαχητικοί. Σε κάθε παιχνίδι γινόμαστε και καλύτεροι και θα το αποδείξουμε και στην συνέχεια. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Κόκκοτας, Μπίκας, Πατρώνης, Αζακάς, Ξαγάρας, Μαντζιούτας(46΄Φλωράκης), Οικονόμου, Πλεξίδας(46΄Γιαννακόπουλος), Μπούρας Γ., Ζαγκότσης, Κοτρώνης(78΄ Γιαννόπουλος)

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας):  Λαθύρης Γ., Γερονίκος Π., Μακρής Δ., Νταλαφούρας, Περούλας(82΄Λαθύρης Α.), Ντάλλας Ι.(72΄Καζάκος Γ.), Μπισμπίκης Ι., Γούλας(91΄Καζάκος Π.), Μπισμπίκης Β.(Κ-Γ), Ζήκας, Κατσαδούρος Κ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νίκος Μώκος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθό : Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες:  Γιάννης Κολλημένος