Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Αστέρας-Sporting 65-58

Στον τελικό του τουρνουά μπάσκετ του Μεγάλου Χωριού προκρίθηκε ο Αστέρας, ο οποίος επιβλήθηκε με 65-58 του Sporting σε ένα αρκετά ανοιχτό παιχνίδι.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Αυγούστου και ήταν ο δεύτερος ημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ, που διοργανώνει ο σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή». Άρχισε στις 18:30 και διεξήχθη στο ανοικτό γήπεδο στον Άγιο Αθανάσιο Μεγάλου Χωριού με την όχι καλύτερη δυνατή θερμοκρασία.
Οι «Αστεράτοι» ανέβασαν την απόδοση τους στην επανάληψη και κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να πάρουν την πρόκριση. Εξαιρετικοί ήταν οι Γιάννης Ηλιάδης και Δημήτρης Σταλίκας, που πήραν στις «πλάτες» τους την ομάδα, πετυχαίνοντας καθοριστικά καλάθια.
Ο Sporting έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και ιδιαιτέρως στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο 20λεπτο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό, βρισκόμενο ακόμη και με 15 πόντους πίσω στο σκορ. Γνώρισε τον αποκλεισμό με ψηλά το κεφάλι.
Ο Αστέρας, που προκρίθηκε στον τελικό «κοντράρεται» με το Μεγάλο Χωριό.

Η σφυρίχτρα σε Δάλκο-Δροσίνη

 












Το παιχνίδι σφύριξαν ο Γιάννης Δάλκος (Φωτογραφία Αριστερά, Ήταν διαιτητής για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα) και ο αθλητής το Πρωτέα Γιάννης Δροσίνης (Φωτογραφία Δεξιά).

Όπως πέρυσι
Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στο περυσινό τουρνουά. Τότε στον προημιτελικό ο Αστέρας είχε νικήσει τον Sporting με 72-62.

Ένας εντυπωσιακός Σταλίκας

 












Στους 25 πόντους σταμάτησε ο γκάρντ του Αστέρα Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Αριστερά). Άξιος συμπαραστάτης ήταν ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος πέτυχε 23. Οι δυο παίχτες σκόραραν αρκετές φορές και πάλι με λει απ.

Συμμετείχε ο Καδάς


Με τα χρώματα του Αστέρα αγωνίστηκε ο 21χρονος Τάσος Καδάς, που αντιμετώπισε τον συμπαίχτη του στο ΤΕΙ Καρπενησίου Γιώργος (Χ) Καμπερίδη.

Με Μεγάλο Χωριό
Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν στον τελικό το Μεγάλο Χωριό την Κυριακή 11 Αυγούστου, έχοντας ως στόχο την υπεράσπιση του τροπαίου τους.

Υπό το βλέμμα του διεθνή
Τον αγώνα παρακολούθησε ξανά από τον πάγκο του Sporting ο 19χρονος διεθνής αθλητής του Φιλαθλητικού και της Εθνικής νέων Μιχάλης Καμπερίδης. Συγκέντρωσε πάνω του τα βλέμματα του κοινού.

Στους 12 πόντους

 












Από πλευράς ηττημένων 12 πόντους είχαν ο Ντίνος Λιάπης (Φωτογραφία Αριστερά), που ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ 12 είχε επίσης και ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Δεξιά), που πέτυχε 2 τρίποντα.

Οριακά μπροστά ο Sporting


Μετά από ένα εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο ο Sporting βρέθηκε μπροστά ακόμη και με 15 πόντους (5-20) χάρης τις προσπάθειες κατά κύριο λόγο των Χονδρού-Λιάπη-Κωστή Ο Αστέρας μείωσε σε 30-32 στο ημίχρονο, έχοντας τον Γιώργο Ζαγκότση (Φωτογραφία) σε πολύ καλή ημέρα.

Γύρισε το ματς
Με τρίποντο που σημείωσε ο Χρήστος Νικόπουλος (30-35) και άστοχες βολές ξεκίνησε η επανάληψη. Η ποιότητα και η κλάση των παιχτών του Αστέρα τους οδήγησε στην τελική επικράτησε με 65-58. Είχαν προηγηθεί με 51-40 στην λήξη της Γ΄ περιόδου και με 55-40 στο 4o δεκάλεπτο. Ο Γιάννης Ηλιάδης (Κυρίως στο γ΄ 10λεπτο) και ο Δημήτρης Σταλίκας ηγήθηκαν του Αστέρα στην αντεπίθεση, που έκανε.

Τραυματίστηκε ο Νικόπουλος


Αποχώρησε κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ο Χρήστος Νικόπουλος, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Εκτός με 5 φάουλ

 












Αποχώρησαν για τον Sporting με 5 φαουλ στο 4o δεκάλεπτο ο Γιώργος Καμπερίδης του Χρήστου (Φωτογραφία Αριστερά, Πέτυχε δυο τρίποντα και έκανε ορισμένες όμορφες τάπες) και ο Νίκος Κωστής (Φωτογραφία Δεξιά).

Τα δεκάλεπτα
15-20, 30-32, 51-40, 65-58

Διαιτητές: Γιάννης Δάλκος & Γιάννης Δροσίνης

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας: Ηλιάδης 23, Σταλίκας 25, Σαμαντάς 2, Λερογιάννης 4, Ζαγκότσης 11(2), Καδάς, Σταμάτης

Sporting: Νικόπουλος 7(1), Χονδρός 12(2), Καμπερίδης Γ.(Β) 9(1), Καμπερίδης Γ.(Χ) 6(2), Κωστής 9, Καραγιάννης, Λιάπης 12, Καμπερίδης Μ. 3
























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος