Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

«Άστεγοι» και κάτω από δύσκολες συνθήκες οι άξιοι πρεσβευτές του μηχανοκίνητου αθλητισμού μας












Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου έχει καταφέρει αναρίθμητες επιτυχίες από την χρονιά, που επαναλειτούργησε. Οι οδηγοί της είναι άξιοι «πρεσβευτές» του Ευρυτανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, κατακτώντας αμέτρητα κύπελλα σε όποιον αγώνα και αν λάβουν μέρος.
Οι Φέγγος, Μπούρας, Γαλάνης, Νάσιος κ.α. (Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένα ονόματα) έχουν καταφέρει να καταξιωθούν στον χώρο αυτό πανελληνίως. Η λέσχη αριθμεί πολλά μέλη και οι όποιες δραστηριότητες της προσελκύουν πλήθος κόσμου.
Ωστόσο ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, το οποίο παραμένει άλυτο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος χώρος εντός του νομού Ευρυτανίας, ώστε να εξασκηθούν τα άτομα της λέσχης. Αποτέλεσμα αυτών είναι η προπόνηση και η δοκιμή αυτοκινήτου να γίνεται στους δρόμους, οι οποίοι εγκυμονούν κινδύνους. Πιθανόν η Ευρυτανία να είναι ο μοναδικός νομός πανελλαδικώς, που δεν έχει κάποια πίστα. Οι όποιες «φωνές» των μελών της Α.Λ.Α.Κ. προς τους αρμόδιους φορείς για την δημιουργία κάποιου χώρου σύμφωνα με τους ίδιους έχουν πέσει στο κενό. Καλό θα ήταν η πολιτεία να μεριμνήσει σύντομα και να ασχοληθεί με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και με αυτά τα παιδιά και όχι μόνο επιλεκτικά με συγκεκριμένα αθλήματα. Επιπλέον μια πίστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για πανελλήνιους η διεθνείς αγώνες και μόνο όφελος θα είχε στον αθλητικό τουρισμό και μη της περιοχής.