Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Μεγάλο Χωριό-Αστέρας 46-58

Την πρώτη θέση του τουρνουά μπάσκετ, που έγινε στο Μεγάλο Χωριό πήρε και φέτος ο Αστέρας, ο οποίος επικράτησε στον μεγάλο τελικό με 58-46 σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της τοπικής ομάδας.
Ο τελικός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στον Άγιο Αθανάσιο του Μεγάλου Χωριού. Άρχισε στις 6 και με αυτόν ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ημερο τουρνουά, που διοργάνωσε ο σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών «Η Αγία Παρασκευή».
Το Μεγάλο Χωριό παρουσίασε ένα αρκετά καλό σύνολο, το οποίο ανταγωνιστικό και σε αυτόν τον αγώνα, διεκδικώντας το τρόπαιο. Πάλεψε το παιχνίδι αρκετά και διεκδίκησε την νίκη ως το φινάλε, όμως δεν κατάφερε ούτε φέτος να φτάσει στην πρώτη θέση.
Ο Αστέρας ολοκλήρωσε αήττητος τις υποχρεώσεις του, προσθέτοντας άλλη μια πρωτιά στο ενεργητικό του.  Η ομοιογένεια και η ποιότητα των παιχτών του έδωσε την νίκη και ειδικά στην 4η περιόδου, όπου ανέβασε την απόδοση του και με ένα σερί 10-0 στο τέλος «καθάρισε» το ματς.

Και φέτος Αστέρας
Ο Αστέρας με σχεδόν την ίδια σύνθεση είχε επικρατήσει και στον περυσινό τελικό του Μεγάλου Χωριού με 52-47.

Με ηγέτη τον Λερογιάννη 

 












Κορυφαίος σε αυτόν τον αγώνα ήταν ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Αριστερά), που ήταν ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 21 πόντους και 1 τρίποντο. Τον ακολούθησε ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Δεξιά), που πέτυχε 14. Λερογιάννης, Βλάχος, Σαμαντάς και Σταμάτης έκαναν το 2/2, καθώς είχαν κατακτήσει και το τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου με το Είθισται.



Πρώτος ο Ψιμάδης 

 












Ο Γιώργος Ψιμάδης (Φωτογραφία Αριστερά) ήταν ο παίχτης, που ξεχώρισε από πλευράς Μεγάλου Χωριού. Σημείωσε 15 πόντους με 2 τρίποντα. Ακολούθησε με 9 ο Βαγγέλης Βαμβακάς (Φωτογραφία Δεξιά), που έκανε ντεμπούτο.


Κόντρα στον Αστέρα


Ο Βασίλης Τσουκαλάς (Φωτογραφία) αγωνίστηκε ενάντια στον Αστέρα, με τον οποίο εμφανίζεται στα τουρνουά του Καρπενησίου.

Ισόπαλο σκορ..
Οι «Αστεράτοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο και προηγήθηκαν με 0-10! Το Μεγάλο Χωριό μείωσε σε 10-12, ενώ το 10-14 ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. Οι παίχτες του Αστέρα είχαν την πρωτοπορία και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά με αντεπίθεση των γηπεδούχων το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με 27-27, αφού είχαν περάσει για πρώτη φορά μπροστά με 27-25.

Πήρε μπρος στο 4o δεκάλεπτο


Το Μεγάλο Χωριό προηγήθηκε με 33-30, αλλά οι Καρπενησιώτες πήραν τα ηνία και προηγήθηκαν με 33-35 με την λήξη του γ΄ δεκαλέπτου. Στο 4o δεκάλεπτο οι Μεγαλοχωρίτες προηγήθηκαν για τελευταία φορά με 42-41 και ο Αστέρας εν συνεχεία πήρε «κεφάλι» με 46-48. Με ένα σερί 10-0(!) στο τέλος ο Αστέρας έφτασε στην επικράτηση με 46-58. Ξεχώρισε ο Λερογιάννης και η γνώριμη 2αδα των Γιάννη Ηλιάδη (Φωτογραφία) και Δημήτρη Σταλίκα.

Εκτός με 5 φάουλ


Ο Δημήτρης Σταμάτης αποχώρησε με φάουλ στο 7o λεπτό της 4ης περιόδου.

Δεν έγιναν οι απονομές
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη(13-8) σε εκδήλωση στο Μεγάλο Χωριό.

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας & Γιάννης Δάλκος

Τα δεκάλεπτα
10-14, 27-27, 33-35, 46-58

Συνθέσεις Ομάδων

Μεγάλο Χωριό: Μαντζιούτας Κ., Ψιμάδης 15(2), Σκαρπής, Βαμβακάς 9, Μαναγούδης 4, Σταμπαρλής 6(1), Ζαχαρόπουλος 2, Τσουκαλάς 6, Βαστάκης 4

Αστέρας: Βλάχος 2, Λερογιάννης 21(1), Σαμαντάς 2, Σταμάτης 2, Ζαγκότσης 5, Σταλίκας 14, Ηλιάδης 10, Καδάς 2































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας