Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Αστέρας Μαγούλας-Αιγάλεω 2-1

Δείχνοντας καλά στοιχεία ο Αστέρας Μαγούλας επικράτησε με 2-1 του Αιγάλεω  σε φιλική αναμέτρηση και «αποχαιρετά» το Καρπενήσι αήττητοι.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου το Σάββατο (24/8) και άρχισε στις 6.15 το απόγευμα. Το παρακολούθησαν λιγοστοί οπαδοί.
Ο Αστέρας Μαγούλας βελτιώθηκε αισθητά σε σχέση με το φιλικό του προηγούμενου Σαββάτου με την Πεύκη και επέβαλλε τον ρυθμό του. Ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και κυριάρχησε. Σκόραρε δυο φορές σε κάθε ημίχρονο με τους Πέτρου Δημητριάδη και Θωμά Καπουράνη. Σημείωσε την πρώτη του φιλική νίκη.
Το Αιγάλεω του Λουτσιάνο έπιασε καλή απόδοση στο δεύτερο μέρος, όπου ο αντίπαλος οπισθοχώρησε και κυνήγησε μέχρι το τέλος την ισοφάριση. Το «Σίτι» παρότι προσπάθησε να απειλήσει στο 1ο 45λεπτο δεν βρήκε τους χώρους για να το πράξει. Μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Παπουτσή. Γνώρισε την πρώτη του ήττα σε φιλικό μετά από 3 επιτυχημένα αποτελέσματα.
Ο Αστέρας Μαγούλας αποχωρεί από το Καρπενήσι αύριο Κυριακή (25/8) και το Αιγάλεω να δώσει ένα ακόμη φιλικό την Δευτέρα (26/8) με τον ΑΠΟΚ.

Λιγοστοί οπαδοί
Για ακόμη μια φορά ένα φιλικό επαγγελματικών ομάδων που προετοιμάζονται στο Καρπενήσι έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων. Ανασταλτικός παράγοντας είναι και ότι το γήπεδο δεν διαθέτει κερκίδες και είναι καθαρά προπονητικό.

Αθηναίοι εκδρομείς
Περίπου 10 οπαδοί ταξίδεψαν από την Αθήνα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Αιγάλεω. Το «Σίτι» είχε την στήριξη των φιλάθλων του ακόμη και στο Καρπενήσι.



Πανό για το «Σίτι»
Οι οπαδοί του Αιγάλεω τοποθέτησαν πανό στα δίχτυα της εστίας που βλέπει προς το κεντρικό γήπεδο.


Τελικά βοηθητικό
Παρότι η αποστολή του Αστέρα Μαγούλας ξεκίνησε ζέσταμα στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου το φιλικό έγινε στο βοηθητικό γήπεδο. Το Αιγάλεω προπονείται στο βοηθητικό γήπεδο και στο κεντρικό γήπεδο κάνει προπονήσεις ο Πανηλειακός. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις η ομάδα που κάνει προπόνηση στο κεντρικό «μετακομίζει» στο βοηθητικό γήπεδο. Αυτό δεν έγινε το Σάββατο και ίσως οφείλεται στις κακές σχέσεις που έχει ο Πανηλειακός με τις δυο ομάδες.

Στο Καρπενήσι οι Πρόεδροι
Το φιλικό παρακολούθησαν από κοντά και οι δυο Πρόεδροι των ομάδων. Στο γήπεδο βρέθηκαν εκ νέου ο Πρόεδρος του Αστέρα Μαγούλας Αντώνης Ρόκας και ο αντίστοιχος του Αιγάλεω Γιώργος Γιανναράκης. Οι δυο άνδρες παρακολουθούν από κοντά τις προετοιμασίες των ομάδων τους. Επίσης παραβρέθηκαν αρκετά μέλη της διοίκησης της Μαγούλας.



Έλλειπε ο Πριόνας-Κοούτσαραν Ρόκας-Βούλγαρης


Εξ αιτίας ενός οικογενειακού προβλήματος ο προπονητής του Αστέρα Μαγούλας Αντώνης Πριονάς έφυγε από το Καρπενήσι το βράδυ της Παρασκευής. Την ομάδα καθοδήγησε ο βοηθός του Δήμος Ρόκας (Φωτογραφία) και ο γυμναστής Παναγιώτης Βούλγαρης.



Φιλικές σχέσεις των ομάδων
Οι άνθρωποι των δυο ομάδων είχαν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Αρκετά πειράγματα και συνομιλίες υπήρξαν πριν και μετά το τέλος της αναμέτρησης.


Στο Καρπενήσι ο σκάουτερ


Με την ομάδα του Αστέρα Μαγούλας βρίσκεται στο Καρπενήσι ο Ελληνοιταλός σκάουτερ Αλεσάντρο Σόλι (Φωτογραφία). Ο συνεργάτης της ΠΑΕ ήρθε στο Καρπενήσι τις τελευταίες ημέρες μαζί με το τελευταίο απόκτημα, τον Ουρουγουανό Κάστρο.

Ο ακούραστος Παπουτσής


Παρά τα 34 του χρόνια ο Κώστας Παπουτσής αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο προωθούμενος σε αρκετές φάσεις ακόμη και στα τελευταία λεπτά. Ήταν ο μοναδικός παίκτης του αγώνα που έπαιξε σε όλο το φιλικό.

Συμμετοχή Κασμερίδη-Έβερετ

 












Την εστία του Αστέρα Μαγούλας υπερασπίστηκε για πρώτη φορά ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ Αλέξανδρος Κασμερίδης (Φωτογραφία Αριστερά) και στο κέντρο έπαιξε σαν αμυντικός χαφ ο Σπύρος  Έβερετ (Φωτογραφία Δεξιά). Στο προηγούμενο φιλικό με την Πεύκη στο Καρπενήσι οι δυο παίκτες δεν είχαν αγωνιστεί.

Την Δευτέρα με ΑΠΟΚ
Το Αιγάλεω, που διαμένει στο Hellas Country πριν αποχωρήσει θα δώσει το 3ο του φιλικού επί Ευρυτανικού εδάφους αγωνιζόμενο κόντρα στον ΑΠΟΚ. Ο Αστέρας Μαγούλας αποχωρεί από το Καρπενήσι αύριο Κυριακή 25/8, διαμένοντας για 9 ημέρες στο ξενοδοχείο Avaris.

Α΄ Μέρος

Ισορροπημένο ξεκίνημα
Παρά τις προσπάθειες του Αστέρα Μαγούλας να πάρει την μάχη του κέντρου το πρώτο 20λεπτο του ματς ήταν ισοροπημένο.

Πρώτες ευκαιρίες 

 












Το Αιγάλεω απείλησε πρώτο στο 19ο λεπτό με σουτ του  Δημήτρη Παπαναστασίου (Φωτογραφία Αριστερά), που έφυγε άουτ  και 5 λεπτά αργότερα ο Γιάννης Μαρίνου (Φωτογραφία Δεξιά) σούταρε από καλή θέση και ο γκολκίπερ του «Σίτι» απέκρουσε σωτήρια.


Ντεμπούτο Κάστρο


Ο 30χρονος Ουρουγουανός μέσος Πάμπλο Νταμιάν Κάστρο έκανε την πρώτη του ανεπίσημη συμμετοχή με την νέα του ομάδα. Ο παίκτης του Αστέρα Μαγούλας πέρασε στο ματς στο 31ο λεπτό.

Προβάδισμα με Δημητριάδη


Ο έμπειρος φορ Πέτρος Δημητριάδης (Έχει περάσει μεταξύ άλλων από: Ξάνθη, Πανιώνιο και Λεβαδειακό) στο 32ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Αιγάλεω έκλεψε και με όμορφο τελείωμα με πλασέ σκόραρε και άνοιξε το σκορ.


Καλύτερος ο Αστέρας


Ο Αστέρας Μαγούλας έχοντας όμορφο τρόπο ανάπτυξης ολοκλήρωσε το ημίχρονο όντας καλύτερη. Μάλιστα στο 38ο λεπτό ο Ισπανός νεοαποκτηθείς Ντιεγκίτο (Φωτογραφία) είχε όμορφο σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
19΄: Ο Χρήστο έκανε την μπαλιά για τον Παπαναστασίου, ο οποίος από δεξιά έκανε το διαγώνιο σουτ που πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Μαγούλας.
22΄: Ο Χρήστο άνοιξε δεξιά στον Κοντιζά, που σέντραρε παράλληλα με το τέρμα με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κασμερίδη.
24΄: Δυνατό σουτ του Μαρίνου μέσα από την περιοχή και θέση αριστερά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Κουρεπίνης.
32΄: Ο Δημητριάδης έκλεψε από τους αμυντικούς ύστερα από προσπάθεια του Κάστρο και μόνος του μέσα στην περιοχής πλάσαρε ψηλά στην αριστερή γωνία του Σίτι και άνοιξε το σκορ (1-0).
38΄: Ο Αλμίρ τροφοδότησε τον Ντιεγκτίτο, που από τα όρια της περιοχής και δεξιά κατέβασε και σούταρε όμορφα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιγάλεω.

Β΄ Μέρος

Έπαιξαν Ρόππας & Δουκάκης

 












Κάτω από τα δοκάρια του Αιγάλεω έκατσε ο Αργύρης Ρόπας (Φωτογραφία Αριστερά) και στο τελευταίο 25ο λεπτό αγωνίστηκε ο ταχύτατος χαφ Στράτος Δουκάκης (Φωτογραφία Δεξιά). Οι δυο τους δεν είχαν αγωνιστεί στο φιλικό της Τετάρτης με την Μυρίκη.

Γκολ στο ξεκίνημα


Στο 3ο λεπτό της επανάληψης ο αριστερός χαφ Θωμάς Καπουράνης (Φωτογραφία) έκανε το μπάσιμο από αριστερά και με όμορφο τελείωμα στην δεξιά γωνία του Ρόππα πραγματοποίησε το 2-0.



Μείωσε με πέναλτι
Στο 52ο λεπτό ο σκόρερ του 2ου γκολ  Θωμάς Καπουράνης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Σωτήρη Χρήστο και το Αιγάλεω κέρδισε το πέναλτι. Ο έμπειρος Κώστας Παπουτσής με ψύχραιμη εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Μπαλασάκης μείωσε στο τελικό 2-1.




Δυνατά μαρκαρίσματα
Αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα υπήρξαν στο δεύτερο μέρος, ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ποδοσφαιριστή.



Προσπάθειες για το 2ο γκολ
Το Αιγάλεω στο τελευταίο 30λεπτο του φιλικού προσπάθησε για την ισοφάριση πιέζοντας ψηλά. Ο Αστέρας επιτέθηκε κυρίως με αντεπιθέσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Καπουράνης έκανε όμορφη κίνηση περίπου από τα όρια της περιοχής και αριστερά και με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Ρόππα πέτυχε το 2-0.
52΄: Ο Παπαθανασίου έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Χρήστο μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Καπουράνη, κερδίζοντας τον πέναλτι από τον ρέφερι Τσάμπρα. Ο Παπουτσής εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών σούταρε στην δεξιά γωνία και μείωσε στο τελικό 2-1.
54΄: Ο Ντιεγκίτο πάσαρε στον Αλμίρ, ο οποίος σούταρε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιγάλεω.
63΄: Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Παπουτσή από μακριά και έξω δεξιά πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Αστέρα.
84΄: Ωραίο μακρινό τεχνικό σουτ του Μπεθάνη πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό παραθυράκι της Μαγούλας.
87΄: Ο Ιατρού εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Γκόγκα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιγάλεω.

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας Μαγούλας (Δήμος Ρόκας): Κασμερίδης(46΄ Μπαλασάκης), Κοτίτσας(46΄ Ιατρού), Πολίτης(46΄ Τριάντος), Στρατομήτρος(46΄ Σαμαρόπουλος), Νόνης(46΄ Χάλαρης), Έβερετ(31΄ Κορνελάτος, 84΄ Μίτκας), Αντωνόπουλος(31΄ Κάστρο, 74΄ Τσαπάρας), Μαρίνου(46΄ Μπούγιας, 84΄ Χάντης), Αλμίρ(57΄ Στρατάκης), Ντιεγκίτο(46΄ Καπουράνης, 87΄ Νερατζίνης), Δημητριάδης(35΄ Γκόγκας)

Αιγάλεω (Λουτσιάνο Ντε Σόουζα): Κουρεπίνης(46΄ Ρόππας), Κοντιζάς(46΄ Παπαθανασίου), Ευαγγέλου(46΄ Ναυπλιώτης), Στριμμένος(46΄ Στάμος), Ταμπάκης(46΄ Μιχαήλ), Κλής(46΄ Μπεθάνης), Σταύρου(46΄ Βουτυράς), Κουμπούλης(46΄ Πολυκρέτης), Χρήστο(65΄ Δουκάκης), Παπουτσής, Παπαναστασίου(46΄ Τζανετέας)

Διαιτητής: Χρήστος Τσάμπρας
1ος Βοηθός: Αντώνης Γελάδας
2ος Βοηθός: Ηλίας Γκαλιμάνης




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος