Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Λάρισα 1-5

Η νέα Α.Ε.Λ. στο πρώτο της φιλικό νίκησε εύκολα τον ΑΠΟΚ με 5-1, έχοντας πολύ καλή απόδοση στα πρώτα 60 λεπτά του φιλικού.
Το φιλικό διεξήχθη στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου την Κυριακή 31 Αυγούστου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε παρουσία λιγοστών θεατών και με μεγάλο διάστημα βροχόπτωσης.
Η Λάρισα του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου έδειξε από το πρώτο της κιόλας φιλικό ότι φτιάχνει μια δυνατή ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στην Γ΄ Εθνική. Μέσα από όμορφους συνδυασμούς και έχοντας πλάνο στο επιθετικό της παιχνίδι σκόραρε 5 φορές με διαφορετικούς «δράστες» και απώλεσε και πέναλτι με τον 15χρονο Τζουμάκη όταν το σκορ ήταν 0-5. Οι Λαρισαίοι κυκλοφορούσαν όμορφα την μπάλα και είχαν την υπεροχή και την πρωτοβουλία σε όλο το διάστημα του φιλικού.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη στο δεύτερο φιλικό της νέας σαιζόν δεν παρουσιάστηκε εξίσου ανταγωνιστικός  με το προηγούμενο του «τεστ». Έκανε ένα κακό πρώτο μέρος, όπου  υπέπεσε σε αρκετά λάθη και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-3. Η έναρξη της επανάληψης ήταν η ίδια και το σκορ έφτασε στο 0-5. Εν συνεχεία και σε συνδυασμό με τις πολλές αλλαγές της Α.Ε.Λ., οι Ευρυτάνες βελτιώθηκαν και μείωσαν στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άλεξ Μπακαλίδη «διασκεδάζοντας» τις εντυπώσεις.
Η Λάρισα θα αντιμετωπίσει ξανά σε φιλικό την Τετάρτη (4/9) την πρωταθλήτρια Ευρυτανίας Μυρίκης.

Λίγος κόσμος
Παρουσία 50 με 60 φιλάθλων έγινε το φιλικό, οι οποίοι λιγόστεψαν μετά την έναρξη του ματς λόγω της βροχής.



Εκδρομείς από Λάρισα
Περίπου 15 με 20 πιστοί οπαδοί της Λάρισας ταξίδεψαν από την Λάρισα και παρακολούθησαν την πρώτη αναμέτρηση της ομάδας τους εν όψει της νέας χρονιάς.


Διοικητικοί της Α.Ε.Λ.


Αρκετά διοικητικά στελέχη της ερασιτεχνικής ΑΕΛ ταξίδεψαν στο Καρπενήσι για να παρακολουθήσουν το πρώτο επίσημο ματς της ομάδας τους. Συγκεκριμένα στις κερκίδες του ΔΑΚ βρέθηκαν ο Πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Νάκας (Φωτογραφία) και ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Γαλανακόπουλος. Παρών ήταν και ο Διονύσης Παππάς, που παρακολουθεί την προετοιμασία και αποτελεί τα «μάτια» του ισχυρού άνδρα της ομάδας Βαγγέλη Πλεξίδα.



Πάντα δίπλα η διοίκηση 


Προεξέχοντος του προέδρου του ΑΠΟΚ Δήμου Αθανασίου (Φωτογραφία) η διοίκηση του ΑΠΟΚ έδωσε δυναμικό παρών σε άλλη μια  υποχρέωση του ιστορικού Ευρυτανικού συλλόγου.

«Κατασκοπία» από Λαμία


Το φιλικό παρακολούθησε ο βοηθός προπονητή του Περικλή Αμανατίδη της Λαμίας Λάκης Παπανικολάου (Φωτογραφία). Η ομάδα του είναι πιθανό να τεθεί αντιμέτωπη με την ιστορική Λάρισα στην Γ΄ Εθνική. Ο Παπανικολάου είχε συζήτηση με τον ενωσιακό προπονητή Δημήτρη Αντωνίου καθώς και με αρκετούς γνώριμους του στο Καρπενήσι.


Ίνδαλμα ο «Νέμπε»


Άλλη αίγλη προσέδωσε στο φιλικό η παρουσία του 38χρονου μέσου της Λάρισας Κώστα Νεμπελεγρά. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δίνει ποιότητα στο κέντρο της Α.Ε.Λ. και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο Νεμπεγλέρας είναι ο πρώτος αρχηγός της ομάδας και εμψύχωνε τους συμπαίκτες του και αρκετά συχνά έπαιρνε οδηγίες από τον προπονητή Κωνσταντίνο Παναγόπουλο. Μαζί του φωτογραφήθηκαν μετά το τέλος του ματς αρκετοί παίκτες του ΑΠΟΚ.



Αξιολογημένη διαιτησία
Αν και το φιλικό έγινε σε Ευρυτανικό έδαφος…η διαιτησία ήταν από την γειτονική Αιτωλοκαρνανία, δείγμα της απουσίας για ακόμη μια φορά της ΕΠΣ και της Ευρυτανικής διαιτησίας. Το φιλικό σφύριξε ο Αγρινιώτης Δημήτρης Στυλιάρας (Διαιτητής  Super  League), με βοηθούς τον Πολυχρόνη Κωσταρά (Βοηθός Super League) και την Καλλιρόη Μίζαλου. Οι Αιτωλοακαρνανες διαιτητές βρίσκονται στο Καρπενήσι για το σεμινάριο διαιτησίας που διεξάγει ο σύνδεσμος του. Στυλιαράς και Κωσταράς είχαν διευθύνει πριν μια εβδομάδα το παιχνίδι της Super League Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (3-0).



Με «κακό» παρελθόν ο Στυλιάρας


Άσχημες μνήμες έχουν οι άνθρωποι, άλλα και οι φίλαθλοι του ΑΠΟΚ από τον ρέφερι Δημήτρη Στυλιάρας. Ο εν λόγω ρέφερι είχε διευθύνει τον προημιτελικό κυπέλλου ερασιτεχνών στο Μεσολόγγι το 2003, όπου ο ΑΠΟΚ ηττήθηκε από την Πρέβεζα με 5-3, αφήνοντας με πολλά παράπονα την ομάδα της Ευρυτανίας. Προπονητής στην ομάδα ήταν και τότε ο Γιάννης Φλωράκης και αγωνίζονταν και τότε ο 42χρονος Γιώργος Κρασιάς, ο αριστερός μπακ Βασίλης Συγκελόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος Δήμος Αθανασίου.

Ποιότητα ο Μούτσα


Ο 25χρονος αριστερός χαφ της ΑΕΛ Μούτσα Μπλέντι έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο ξεχωρίζοντας με την αγωνιστική του παρουσία. Ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει η ΑΕΛ στο φιλικό.

Στην 11αδα οι περσινοί 


Στο βασικό σχήμα του Κώστα Παναγόπουλου ξεκίνησαν και οι 3 παίκτες που αγωνίστηκαν πέρυσι με την ομάδα στην Football League και συνεχίζουν και φέτος στην ομάδα. Πρόκειται για τον ανασταλτικό χαφ Κώστα Νεμπεγλέρα, το «δεκάρι» Μπλέντι Μούτσα και τον δεξιό μπακ Νίκο Καρανίκα (Φωτογραφία).

Ομοψυχία
Η συγκέντρωση όλης της αποστολής της Λάρισας πριν την έναρξη του ματς και τα λόγια του αρχηγού Κώστα Νεμπεγλέρα προς τους συμπαίκτες του δείχνουν ότι στόχος όλων είναι να δημιουργηθεί μια νέα ενωμένη ομάδα στα πλαίσια μιας οικογένειας.


«Δανεικό» γκολκίπερ


Ο ΑΠΟΚ δεν έχει αποκτήσει κάποιον γκολκίπερ  ακόμη μετά την ξαφνική αποχώρηση του Ρεσίτη και σε αυτό το φιλικό την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε «ξένος» πορτιέρο». Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Τάσος Καρακούτσης (Φωτογραφία).

Οι τρεις αρχηγοί
Κώστας Νεμπεγλέρας, Μπλέντι Μούτσα και Ηλίας Κυριακίδης είναι οι τρεις αρχηγοί της Α.Ε.Λ.


Δεν αγωνίστηκαν


Από πλευράς Λάρισας δεν συμμετείχαν προληπτικά στο φιλικό οι: Γιώργος Σαββίδης, Νίκος Αραμπατζής και Δημήτρης Γκούρτσας, αλλά και ο Βραζιλιάνος φορ Ινάσιο Πιά (Φωτογραφία).

Α΄ Μέρος

Κυριάρχησαν
Στο μισό γήπεδο παίχτηκε το 1ο ημίχρονο, όπου η ΑΕΛ είχε την υπεροχή και χωρίς να δυσκολευτεί πήρε προβάδισμα 3 τερμάτων.

Με βροχή
Από το 10λεπτο και έπειτα το φιλικό έγινε κάτω από βροχόπτωση.

Προβάδισμα με αυτογκόλ

 












Με την συμπλήρωση του 15ου λεπτού ο Θανάσης Πατηνιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε το κόρνερ  και ο Ζάχος Πολυτσέρης (Φωτογραφία Δεξιά) με προβολή στην δεξιά γωνία της ομάδας του προ του Μπλέντι  Μούτσα άνοιξε το σκορ. Ο παίκτης του ΑΠΟΚ είχε σκοράρει και πέρυσι αυτογκόλ στην εκτός έδρας ήττα του Αίολου με 2-0 από τον Αχιλλέα Δομοκού.



Με ωραία γκολ Πλιάγκα-Στεφανίδη

 












Η Λάρισα με γρήγορες επιθέσεις και άψογα τελειώματα σε 5 μόλις λεπτά έκανε το 0-1…0-3. Στο 22ο λεπτό μετά την ασθενή απόκρουση του Τάσου Καρακούτση σε σουτ του Κώστα Νεμπεγλέρα, ο Δημήτρης Πλιάγκας (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από αδράνεια στην άμυνα με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία έγραψε το 0-2. Στο 27΄ ο Μπλέντι Μούτσα ελίχτηκε από αριστερά γύρισε παράλληλα στον Νέστορα Στεφανίδη (Φωτογραφία Δεξιά) που με καταπληκτικό τακουνάκι στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων διαμόρφωσε το 0-3.





Δεν έκανε τελική
Ο ΑΠΟΚ στο πρώτο 45λεπτο δεν δημιούργησε καμία τελική προσπάθεια κόντρα στην Λάρισα και έκανε αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας.

Τραυματισμός Πλιάγκα
Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο 28χρονος δεξιός μέσος της Λάρισας Δημήτρης Πλιάγκας, ο οποίος υπέστη διάταση έξω πλαγίου, ενώ έβγαινε σε θέση τετ α τετ. Βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου στο 44ο λεπτό και αποχώρησε ως αλλαγή στο ημίχρονο. Οι «βυσσινί» τελείωσαν το 1ο μέρος με παίκτη λιγότερο.


Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Πλιάγκας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Πατηνιώτης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και σούταρε από κοντά και αριστερά, για να μαζέψει σωτήρια ο Καρακούτσης.
15΄: Καλοχτυπημένη εκτέλεση κόρνερ του Πατηνιώτη από δεξιά, ο Πολυτσέρης με προβολή προς τα πίσω προ του Μούτσα πέτυχε αυτογκόλ, σημαδεύοντας την δεξιά γωνία του Βελουχίου (0-1).
22΄: Ο Νεμπεγλέρας σούταρε από την γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Καρακούτσης απέκρουσε και ο επερχόμενος Πλιάγκας ύστερα από λάθος στην αμυντική γραμμή σούταρε από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία του Καρακούτση για το 0-2.
23΄: Εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα από δεξιά, ο Βοσκόπουλος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
27΄: Ο Νεμπεγλέρας έκανε την μπαλιά στον Μούτσα, ο οποίος κινήθηκε ταχύτατα από αριστερά, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Στεφανίδης με εξαιρετικό τακουνάκι στην αριστερή γωνία του Καρακούτση διαμόρφωσε το 0-3.
29΄: Πάσα του Στεφανίδη στον Πλιάγκα, που σούταρε δυνατά λίγο έξω από την περιοχή μόλις πάνω από την εστία του Καρακούτση.
33΄: Ο Πλιάγκας έδωσε στον Πατηνιώτη, το σουτ του οποίου απέκρουσε όμορφα ο Καρακούτσης και ο Στεφανίδης εξ επαφής σούταρε ηλά άουτ.
37΄: Κόρνερ του Πατηνιώτη, ο Νεμπεγλέρας σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.
40΄: Ο Μούτσα έβγαλε σέντρα από αριστερά, το σουτ του Στεφανίδη απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Καρακούτσης.

Β΄ Μέρος

Ντεμπούτο Ρούσση


Σε όλο το 2ο 45λεπτο αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας της Λάρισας ο 25χρονος Ευρυτάνας Δημήτρης Ρούσσης που μετακινήθηκε στην ΑΕΛ από τον Αστέρα Τρίπολης. Προετοιμάστηκε στο Καρπενήσι ξανά με τους Αρκάδες φέτος και τέθηκε αντιμέτωπος με μια από τις πρώην του ομάδες.

Έπαιξε ο Αντωνίου


Σε όλο το δεύτερο μέρος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας του ΑΠΟΚ ο 15χρονος Πάνος Αντωνίου. Ο ποδοσφαιριστής έπαιξε ως δανεικός πέρυσι στα Άγραφα, επέστρεψε στην Ακαδημία και όπως όλα δείχνουν θα αποκτηθεί από τον ΑΠΟΚ. Συμμετοχή πήραν ξανά οι: Δημήτρης Σερπάνος, Νίκος Κωστής και Γιάννης Τσόγκας. Και οι 3 θα αποτελέσουν σύντομα και με την «βούλα» ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ.

Ξεκίνησε δυνατά
Οι Λαρισαίοι μπήκαν φουριόζοι και στην επανάληψη, καθώς μέσα σε 9 λεπτά σκόραραν 2 φορές και διεύρυναν στα 5 γκολ το προβάδισμα τους. Εν συνεχεία η απόδοση τους έπεσε, καθώς έπεσε και ο ρυθμός του ματς.

Σκόρερ οι Παπαϊωάννου & Γαρυφαλλόπουλος

 












Στο 50ο λεπτό ο Τάσος Καρανίκας σέντραρε από δεξιά και ο 20χρονος Γιάννης Παπαϊωάννου (Φωτογραφία Αριστερά) με έξοχο σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Καρρακούτση. 4 λεπτά έπειτα ο 18χρονος Αποστόλης Γαρυφαλλόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά), που είχε εξαιρετική παρουσία με όμορφη προσπάθεια και σουτ υπό πίεση στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ ανεβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-5.




Το έχασε ο μικρός


25 λεπτά πριν το τέλος του φιλικού ο Αποστόλης Γαρυφαλλόπουλος ανατράπηκε από τον Πάνο Αντωνίου και ο Στυλιάρας καταλόγισε το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο 15χρονος Δημήτρης  Τζουμάκης (Φωτογραφία) μετά από εντολή του προπονητή του. Ωστόσο ο Τάσος Καρακούτσης τον «ψάρεψε» και έπεσε στην δεξιά του γωνία, μπλοκάροντας την αδύναμη εκτέλεση του νεαρού παίκτη. Ο Τζουμάκης, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις είναι μόλις 15 χρονών όπως και ο στόπερ του ΑΠΟΚ Πάνος Αντωνίου.




Μείωσε με Μπακαλίδη


Στο 75ο λεπτό ο Γιάννης Φλωράκης ανατράπηκε από τον Αγτζίδη και ο ΑΠΟΚ κέρδισε το πέναλτι. Το αστέρι της ομάδας ο Άλεξ Μπακαλίδης με δυνατή εκτέλεση στην δεξιά γωνία του Παπαγιάννη μείωσε στο τελικό 1-5. Παπαγιάννης και Μπακαλίδης είχαν τεθεί αντιμέτωποι πέρυσι στον 4ο όμιλο με τα χρώματα του Αμπελωνιακού και του Αίολου αντίστοιχα.




Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Σέντρα του Καρανίκα από αριστερά, ο Παπαϊωάννου Ι. με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καρακούτση (0-4).
54΄: Ο Γαρυφαλλόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια μέσα στην περιοχή, κράτησε την μπάλα υπό πίεση και σούταρε στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων, «γράφοντας» το 0-5.
65΄: Ο Γαρυφαλλόπουλος ανατράπηκε από τον Αντωνίου, κερδίζοντας πέναλτι. Ο Τζουμάκης εκτέλεσε και ο Καρακούτσης μπλόκαρε χαμηλά στην δεξιά του γωνία.
75΄: Ο Αγτζίδης ανέτρεψε τον Φλωράκη με τον κ. Στυλιάρα να υποδεικνύει ξανά πέναλτι. Ο Μπακαλίδης σούταρε άψογα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Παπαγιάννη (1-5).
81΄: Κόρνερ του Κόιτς από αριστερά, ο Γαρυφαλλόπουλος έπιασε την κεφαλιά, για να αποκρούσει σωτήρια στην δεξιά του γωνία ο Καρακούτσης.
90΄: Πάσα του Ανδριόπουλου στον Γαρυφαλλόπουλο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο κατά συνθήκη πορτιέρο του ΑΠΟΚ.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Καρακούτσης, Κρίντας(46΄ Ράπτης), Συγκελόπουλος(77΄ Τσόγκας), Κρασιάς(46΄ Αντωνίου), Φαρμάκης, Πολυτσέρης(46΄ Κωστής), Κουτσονίκας(81΄ Παπαϊωάννου Χ.), Φλωράκης, Μπακαλίδης, Σαΐτης(46΄ Σερπάνος), Ζαλοκώστας(57΄ Μπούτσι)

Λάρισα (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Σικαλιάς(46΄ Παπαγιάννης), Καρανίκας(67΄ Ανδριόπουλος), Μήτσης(46΄ Αγτζίδης), Βοσκόπουλος(46΄ Ρούσσης), Κορομηλάς(46΄ Πάνος), Νεμπεγλέρας(57΄ Σιάκκας), Κυριακίδης(57΄ Αγρόδημος), Μούτσα(67΄ Κόιτς), Πλιάγκας(46΄ Παπαϊωάννου Ι.), Πατηνιώτης(46΄ Τζουμάκης), Στεφανίδης(46΄ Γαρυφαλλόπουλος)

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Καλλιρόη Μίζαλου(ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος