Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αιγαλέω 0-3

Με μόλις μια εβδομάδα προπονήσεων ο ΑΠΟΚ πέρασε με επιτυχία το δυνατό φιλικό «τεστ» απέναντι στο Αιγάλεω, όπου ηττήθηκε με 0-3 δείχνοντας καλά στοιχεία.
Η φιλική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Αυγούστου στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 6.10 το απόγευμα. Έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παρότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο προετοιμασίας έπαιξε στα ίσα τον ισχυρότερο αντίπαλο και δεν κλείστηκε στα καρέ του. Περιόρισε αισθητά το «Σίτι» και μέσα από γρήγορες επιθέσεις απείλησε ουκ ολίγες φορές τον αντίπαλο, αγγίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ. Θετικό ντεμπούτο έκαναν τα αποκτήματα της ομάδας από τον Αίολο: Ντουφεκιάς, Πολυτσέρης, Μπακαλίδης και ο Φαρμάκης από το Χαλάνδρι. Μελανό σημείο η έλλειψη γκολκίπερ, αφού ο Δημήτρης Ρεσίτης φαίνεται ότι τον Οκτώβριο θα αποχωρήσει από την ομάδα.
Το Αιγάλεω του Βραζιλιάνου Λουτσιάνο επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την Μαγούλα. Είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ωστόσο στο πρώτο μέρος δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες, όμως χάρις σε γκολ του Μιχαήλ προηγήθηκε με 0-1. Στην επανάληψη ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο 20λεπτο, όπου σκόραρε για δεύτερη φορά με τον Ταμπάκη και ακολούθησε στις καθυστερήσεις το 0-3 με το δεύτερο γκολ του Ταμπάκη. Το «Σίτι» παρότι αρκετοί περίμεναν ότι δεν θα απειληθεί, δέχτηκε αρκετές επισκέψεις από τους Ευρυτάνες στα καρέ του.
Το Αιγάλεω αποχωρεί αύριο Τρίτη (27/8) από την πόλη μας, ενώ ο ΑΠΟΚ το Σάββατο κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει φιλικό παιχνίδι με την ιστορική Λάρισα.

Σφύριξε ο Στοφόρος


Αν και θεατής… ο διαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Στοφόρος κλήθηκε να σφυρίξει την αναμέτρηση, αφού οι ομάδες δεν ζήτησαν 3αδα διαιτητών από την ΕΠΣ Ευρυτανίας. Να τονιστεί πως στην γειτονική Φθιώτιδα δεν ξεκινάει φιλικός αγώνας χωρίς η ΕΠΣ να έχει ενημερωθεί και να μην έχει ορίσει διαιτητή 3αδα. Ο Φθιωτός στην καταγωγή Στοφόρος δεν είχε βοηθούς και αντιμετώπισε φυσιολογικά προβλήματα σε αρκετές φάσεις.

Παλιοί συμπαίκτες
Ο Ζάχος Πολυτσέρης του ΑΠΟΚ και ο γκολκίπερ του Αιγάλεω Τάσος Κουρεπίνης συναντήθηκαν μετά από αρκετά χρόνια. Οι δυο παίκτες είχαν αγωνιστεί μαζί στο τοπικό της Αθήνας με την Α.Ε. Ελευθερόπουλης. Παρακολούθησαν μαζί την επανάληψη και συνομίλησαν για αρκετά λεπτά.



Διοικητική παρουσία
Κοντά στην ομάδα ήταν αρκετά διοικητικά στελέχη του ΑΠΟΚ. Το φιλικό παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ομάδας Δήμος Αθανασίου και τα στελέχη της διοίκησης Ανδρέας Κατσακιώρης, Νεκτάριος Καρδαμπίκης και Κώστας Πασσάς. Παρών ήταν επίσης και ο παλιός Πρόεδρος της ομάδας Μπάμπης Τσιτούρης , το αναπληρωματικό μέλος του ΑΠΟΚ και ποδοσφαιριστής της ομάδας Βασίλης Τσουκαλάς και τα παλιά μέλη του Δ.Σ. Τάκης Κατσακιώρης και Δημήτρης Κοκοτίνης.


Θετικό ντεμπούτο και για τους 4

 
Στην αρχική 11αδα του ΑΠΟΚ ξεκίνησαν οι 3 παίκτες που επέστρεψαν στο Βελούχι από τον Αίολο και ο Αθηναίος Φαρμάκης. Ο Βασίλης Ντουφεκιάς έπαιξε στο κέντρο της άμυνας με παρτενέρ τον Γιώργο Φαρμάκη (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από την Α.Ε. Χαλανδίου Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Ζάχος Πολυτσέρης (Φωτογραφία Δεξιά) και στα πλάγια της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Κέντρο). Θετικά στοιχεία έδειξαν και οι 4 ποδοσφαιριστές, δείχνοντας ότι θα αποτελέσουν παίκτες «κλειδιά». Όλοι πλην του Φαρμάκη επέστρεψαν μετά από έναν χρόνο στην ομάδα.

Με πορτιέρο από το Αιγάλεω

 












Η φυγή του Δημήτρη Ρεσίτη (Τον Οκτώβριο θα μετακινηθεί στον Απόλλων Λάρισας) αναγκάζει τον ΑΠΟΚ να αναζητά γκολκίπερ. Την εστία του ΑΠΟΚ υπερασπίστηκε στο πρώτο 45λεπτο ο Δημήτρης Καλογεράκος (Φωτογραφία Αριστερά) και στην επανάληψη ο Αργύρης Ρόππας (Φωτογραφία Δεξιά).

2 στα 2 με τους Ευρυτάνες
Το Αιγάλεω ζευγάρωσε τις φιλικές του νίκες με ομάδες της Ευρυτανίας. Είχε επικρατήσει την Τετάρτη της Μυρίκης με 5-0 και σήμερα κέρδισε τον ΑΠΟΚ με 3-0.

Αναχωρεί αύριο
Το Αιγάλεω μετά από 8 μέρες από το Καρπενήσι έχοντας ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και δίνοντας 3 φιλικά. Διέμεινε στο Hellas Country, που βρίσκεται στο Μικρό Χωριό.

Το Σάββατο με ΑΕΛ
Ο ΑΠΟΚ ενδέχεται το Σάββατο να δώσει ένα ακόμη φιλικό τεστ. Το Σάββατο θα αγωνιστεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με την Λάρισα.

Α΄ Μέρος

Κινητικοί με «Κούτσο»

 












Το Αιγάλεω ξεκίνησε πιο καλά στο ματς και πίεσε για το γκολ στο πρώτο 20λεπτο. Οι περισσότερες επιθέσεις ξεκίνησαν δεξιά από τα πόδια του Βοιωτού οπισθοφύλακα Μηνού Κουτσοδήμου (Φωτογραφία Αριστερά). Ωστόσο οι συμπαίκτες του δεν βρήκαν στόχο. Στο 6ο λεπτό ο Πολυκρέτης (Φωτογραφία Δεξιά) δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά αφού σούταρε και ανακόπηκε από τον Φαρμάκη. Το Αιγάλεω ζήτησε πέναλτι για χέρι του στόπερ των γηπεδούχων.


0-1  με Μιχαήλ


Στο 26o λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Γιάννης Βουτυράς δέχτηκε την μπάλα από αριστερά κάτω από έντονες διαμαρτυρίες για οφσάιντ από τον πάγκο του ΑΠΟΚ και εν συνεχεία μοίρασε στον  Σπύρο Μιχαήλ, που από κοντά εύκολα με πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 0-1.



Δεν κλείστηκε
Ο ΑΠΟΚ ανά διαστήματα είχε την κατοχή της μπάλας και έβγαινε στην επίθεση. Μάλιστα απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις. Σημαντική ευκαιρία στο 1o μέρος απώλεσε στο 39o λεπτό με σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Αναγκαστική αλλαγή


Ο βραχύσωμος δεξιός μέσος Δημήτρης Ζαλοκώστας λόγω ενοχλήσεων ζήτησε αλλαγή στο 39o λεπτό και αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Κωστή (Φωτογραφία). Ο Κωστής προπονείται με την ομάδα και αναμένεται να αποκτηθεί τις επόμενες ημέρες, αφού ανήκει στον Απεραντιακό.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Στάμος έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μιχαήλ δεν βρήκε με το κεφάλι εξ επαφής, ούτεκαι ο Στριμμένος στην συνέχεια με την μπάλα να φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι του Καλογεράκου.
6΄: Ο Κουτσοδήμος σέντραρε από δεξιά ο Πολυκρέτης σούταρε στο δεύτερο δοκάρι από κοντά, η μπάλα βρήκε στον Φαρμάκη και αποκρούστηκε σε κόρνερ πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ. Το Αιγάλεω ζήτησε πέναλτι για χέρι του παίκτη του ΑΠΟΚ.
15΄: Ο Κουτσοδήμος έκανε νέα προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε την σέντρα και η κεφαλιά του Βουτυρά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.
16΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από αριστερά και ο Ζαλοκώστας έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι που μπλόκαρε εύκολα ο Ρόππας.
21΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Μπακαλίδη από καλή θέση πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του «Σίτι».
26΄: Ο Βουτυράς έφυγε ταχύτατα από αριστερά (Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ) γύρισε στον Μιχαήλ που ανενόχλητος από κοντά με πλασέ στην αριστερή γωνία του Καλογεράκου έγραψε το 0-1.
36΄: Μετά από λάθος του Ντουφεκιά και λάθος συνεννόηση του στόπερ του ΑΠΟΚ με τον γκολκίπερ, ο Μιχαήλ πλάσαρε από τα όρια της περιοχής στην άδεια εστία από τερματοφύλακα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
39΄: Ο Πολυτσέρης έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια πίσω από το κέντρο πάσαρε κάθετα για τον Μπακαλίδη, που σούταρε όμορφα εκτός περιοχής λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αίγαλεω.

Β΄ Μέρος

Ντεμπούτο Σαπούνη-Συμμετοχή Γιαννόπουλου

 












Στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας ο νεοαποκτηθείς από την Ποταμιά Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ στο αριστερό άκρο ξεκίνησε ο Κώστας Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) που αποκτήθηκε με μεταγραφή από την Ακαδημία.

Έπαιξαν Σερπάνος-Τσόγκας

 












Στο δεύτερο μέρος στο κέντρο αγωνίστηκε ο 41χρονος Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος προπονείται με τον ΑΠΟΚ και θα επιστρέψει αφού αγωνίζεται στην Φραγκίστα. Στο τελευταίο 20λεπτο έπαιξε στο αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της άμυνας (Ο Σαπούνης πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας) ο Γιάννης Τσόγκας (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος συμμετέχει στις προπονήσεις του ΑΠΟΚ, έχοντας συμμετοχές στο τοπικό της Αιτωλοακαρνανίας.

Σωρεία ευκαιριών
Το Αιγάλεω ξεκίνησε πολύ δυνατά στην επανάληψη και έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Βρήκε αρκετούς χώρους στο ξεκίνημα της επανάληψης, ωστόσο στο 60o λεπτό σκόραρε για 2η φορά, χάνοντας προηγουμένως αρκετές ευκαιρίες.


Το 2ο Ταμπάκης


Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Κώστας Παπουτσής σέντραρε από δεξιά, ο Δημήτρης Παπαναστασίου βρήκε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και στην συνέχεια ο Γιάννης Ταμπάκης από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.



Έπεσε ο ρυθμός
Μετά το δυνατό ξεκίνημα του «Σίτι» ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και ο ΑΠΟΚ ισορρόπησε την αναμέτρηση.

Κυνήγησε το γκολ

 












Ο ΑΠΟΚ στο 68ο λεπτό έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, όταν ο Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία Αριστερά) χωρίς πίεση σούταρε από το ύψος του πέναλτι άουτ. Στο 82ο λεπτό επίσης  η κεφαλιά του Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία Δεξιά) από κοντά έφυγε άουτ.


Ένταση και διακοπή


Στο 78ο λεπτό ο στόπερ Παναγιώτης Στριμένος (Φωτογραφία Κέντρο) έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Δημήτρη Τσιλιμέκη  (Φωτογραφία Αριστερά) και ο παίκτης του ΑΠΟΚ Τάκης Σαϊτης (Φωτογραφία Δεξιά) από τον πάγκο της ομάδας του ζήτησε τον λόγο για το δυνατό φάουλ. Στο περιστατικό εμπλάκηκαν και άλλοι ποδοσφαιριστές και το φιλικό διακόπηκε για 2 λεπτά. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το περαστικό έληξε και η αναμέτρηση ξεκίνησε ξανά.



Συμμετοχή για Φλοριάν


Και φέτος στα φιλικά του ΑΠΟΚ μετέχει ο 16χρονος Φλοριάν Μπούτσι αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά έχοντας σωστές κινήσεις. Δεν έχει μπορέσει ακόμη να βγάλει δελτίο.

Πρώτη γεύση για τους μικρούς


Στο 90ο λεπτό του ματς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι 3 πιτσιρικάδες που απέκτησε ο ΑΠΟΚ από την Ακαδημία. Πρόκειται για τους Στέλιο Ρεσίτη (Φωτογραφία Δεξιά), Μπάμπη Παπαϊωάννου (Φωτογραφία Κέντρο) και Ηλία Μυρισιώτη (Φωτογραφία Αριστερά).


Ίδιος σκόρερ στις καθυστερήσεις
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκλεισε ο χορός των τερμάτων, όταν ο πολύ καλός δεξιός μπακ Κοντίζας σέντραρε και ο 26χρονος Γιάννης Ταμπάκης από την ίδια περίπου θέση με κοντινό πλασέ πραγματοποίησε το τελικό 0-3 σκοράροντας για 2η φορά στο παιχνίδι.



Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Δουκάκης έκανε όμορφα την σέντρα από αριστερά και το σουτ του Παπουτσή εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Ρόππα.
53΄: Ο Χρήστο έκανε την ενέργεια από δεξιά σούταρε και ο Δουκάκης εξ επαφής μέσα από την μικρή περιοχή σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
54΄: Ο Κοντιζάς σέντραρε από δεξιά και το γυριστό σουτ του Χρήστο πέρασε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
57΄: Ο Χρήστο βρέθηκε τετ α τετ με τον πορτιέρο του ΑΠΟΚ πλάσαρ εξ επαφής και ο γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια.
60΄: Ο Παπουτσής έκανε την παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Παπαναστασίου βρήκε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, η οποία έφτασε στον Ταμπάκη που με προβολή εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 0-2.
63΄: Ο Χρήστο πάσαρε στον Κοντιζά, ο οποίος σούταρε πάνω από το τέρμα του Βελουχίου.
68΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την σέντρα από δεξιά, Τσιλίκας και Τσιλιμέκης δεν μπόρεσαν από κοντά να βρουν την μπάλα με το κεφάλι και στην συνέχεια της φάσης ο Ντουφεκιάς σούταρε αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι λίγο πάνω από το τέρμα του Αιγάλεω.
69΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την ενέργεια από δεξιά και σούταρε από καλή θέση μέσα από την περιοχή λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του «Σίτι».
73΄: Σουτ του Δουκάκη από τα όρια της μεγάλης περιοχής απέκρουσε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Ρόππας.
78΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
82΄: Ο Μπακαλίδης  σέντραρε από αριστερά και η κεφαλιά του Τσιλίκα μέσα από την μικρή περιοχή πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
86΄: Δυνατό σουτ του Δουκάκη λίγο μέσα από την περιοχή απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ρόππας ψηλά από την δεξιά του γωνία.
91΄: Ο Κοντίζας σέντραρε από δεξιά και ο Ταμπάκης από κοντά με πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Βρήκε την μπάλα(!)


Ο προπονητής του Αιγάλεω Λουτσιάνο Ντε Σόουζα (Φωτογραφία) μετά το τέλος του ματς είχε συζήτηση με τους συναδέλφους δημοσιογράφους από την Λάρισα Χρήστο Γκατζούλη (Athletic Larissa) και Δημήτρη Πετρωτό (Arena Larissa). Φυσικά αναφέρθηκαν στην επίμαχη φάση της αναμέτρησης Ατρόμητος-Λάρισα (Σκορ 2-0) τον Σεπτέμβριο του 2007, στην οποία ο «Λούτσι» ισχυρίζεται ακόμη ότι ο συμπαίχτης του βρήκε την μπάλα, πριν κάνει την επέλαση από φάουλ και σκοράρει.


Συνομιλία με ανθρώπους του Αιγάλεω


Ο νέος Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Δήμος Αθανασίου (Φωτογραφία) είχε συνομιλία με ποδοσφαιριστές του Αιγάλεω, καθώς και με τον προπονητή της ομάδας μετά το τέλος της αναμέτρησης.


Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Καλογεράκος(46΄ Ρόππας), Σαϊτης(46΄ Τσιλιμέκης), Φαρμάκης(46΄ Σερπάνος), Ντουφεκιάς(83΄ Μπούτσι), Κουτσονίκας(46΄ Σαπούνης), Πολυτσέρης(46΄ Ξαγάρας), Κρίντας(46΄ Τσιλίκας, 90΄ Ρεσίτης), Μπακαλίδης(90΄ Παπαϊωάννου), Φλωράκης(46΄ Κρασιάς), Ζαλοκώστας(39΄ λ.τρ. Κωστής, 90΄ Μυρισιώτης), Συγκελόπουλος(46΄ Γιαννόπουλος, 69΄ Τσόγκας)

Αιγάλεω (Λουτσιάνο Ντε Σόουζα): Ρόππας(46΄ Καλογεράκος), Κουτσοδήμος(46΄ Κοντιζάς), Βουτυράς(46΄ Παπαναστασίου), Στριμμένος(46΄ Παπουτσής), Τζανετέας, Ευαγγέλου(69΄ Στριμμένος), Στάμος(46΄ Ταμπάκης), Παυλίδης(46΄ Κλής), Μπεθάνης(46΄ Παπαθανασίου), Πολυκρέτης(37΄ Δουκάκης), Μιχαήλ(37΄ Χρήστο)

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος