Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αστέρας-Ventoyza F.C. 3-4

Η Ventoyza επικράτησε του Αστέρα σε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με σκορ 4-3 και κατέκτησε το 2ο τουρνουά 5Χ5.
Ο τελικός του 2ου τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου και άρχισε στις 10 το βράδυ. Περισσότεροι από 200 οπαδοί είδαν την ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.
Οι τροπαιούχοι του Γιάννη Φλωράκη εκμεταλλευόμενοι για ακόμη μια φορά την ταχύτητα τους και τον εξαιρετικό φορ Σπύρο Κουτσούμπα σκόραραν σε καίρια σημεία και πήραν δίκαια την νίκη απέναντι στον ισχυρό Αστέρα. Η ομάδα της Βεντούζας απέδειξε ότι καθόλου τυχαία δεν ήταν η πορεία της και ότι δίκαια κατέκτησε το 2ο κύπελλο 5Χ5 και μάλιστα αήττητ.
Ο Αστέρας των Αθανασίου-Τσουκαλά βρίσκονταν συνέχεια πίσω στο σκορ και «κυνηγούσε» μέχρι το τέλος την ισοφάριση. Ισοφάρισε στο πρώτο μέρος σε 1-1 το 1-3 το έκανε 3-3 και στο τέλος προσπαθούσε χωρίς επιτυχία για την ισοφάριση. Στην πρώτη του πορεία στον θεσμό αναδείχτηκε φιναλίστ.

Πολύς κόσμος
Ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου 5Χ5 στο Kasmir κατακλείστηκε από φίλους του ποδοσφαίρου. Το παιχνίδι παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 οπαδοί. Άπαντες αποζημιώθηκαν από το θέαμα, αφού οι ομάδες δεν κλείστηκαν και έπαιξαν ανοιχτά.



Παρουσίαση ομάδων
Πριν την έναρξη του τελικού έγινε η παρουσίαση από τα μεγάφωνα του γηπέδου των δυο ομάδων από τον ιδιοκτήτη και υπεύθυνο του Kasmir Κώστα Κοντοπάνο.





Με φίλους Φθιωτούς
Οι Ventoyza F.C. είχε στο πλευρό της περίπου 10 με 15 οπαδούς, που ταξίδεψαν από την Δυτική Φθιώτιδα για να δουν τον τελικό. Τα 4/7 της ομάδας αποτελούνται από παίκτες του γειτονικού νομού, εκ των οποίων 1 (Κουτσονίκας) αγωνίζεται στην Ευρυτανία.



Πανηγυρισμοί στα γκολ Αστέρα
Την μάχη της κερκίδας κέρδισε ωστόσο ο Αστέρας, καθώς τα γκολ των «μαύρων» πανηγυρίστηκαν έντονα από τους θεατές.

Όλα τα λεφτά ο «Κούτσου»


Ο «αίλουρος» Σπύρος Κουτσούμπας «χόρεψε» αρκετές φορές την άμυνα του Αστέρα και σκόραρε 3 φορές. Ήταν μακράν ο ποιοτικότερος παίκτης της διοργάνωσης μαζί με τον Άλεξ Μπακαλίδη του Αστέρα. Εξ ού και οι δυο τους φιγουράρουν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Ο Μπακαλίδης έφτασε τα 38 γκολ και ο Κουτσούμπας 30.


Ξεχώρισε ο Ντότσικας


Ο μέσος…και κατά συνθήκη γκολκίπερ Βασίλης Ντότσικας του Αστέρα έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Κράτησε την ομάδα του ζωντανή στο ματς κάνοντας σωρεία εξαιρετικών επεμβάσεων. Πολύ καλά τα πήγε και ο Γιώργος Καλύβας των νικητών.


Με μπάλα από…Τσιώλη
Την μπάλα που παίχτηκε ο τελικός του τουρνουά έφερε στους διοργανωτές ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Σάκης Τσιώλης, ο οποίος παρακολούθησε τους δυο τελικούς και έκανε τις απονομές στις ομάδες.



Ισόπαλο 1ο μέρος

 












Οι Βεντούζες προηγήθηκαν νωρίς, όμως ο Αστέρας απάντησε και ισοφάρισε στο 1-1. Ο Σπύρος Κουτσούμπας πάσαρε στον Γιάννη Φλωράκη (Φωτογραφία Αριστερά) που με σουτ έκανε το 0-1. Μετά από σωτήρια απόκρουση του Βασίλη Ντότσικα ο Αστέρας βρήκε κενό χώρο, ο Άλεξ Μπακαλίδης έδωσε στον Γιάννη Ηλιάδη (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος ισοφάρισε με μακρινό δυνατό σουτ σε 1-1. Time Out στο πρώτο 25λεπτο πήρε η ομάδα του Αστέρα.





Με Κουτσούμπα στην πρωτιά


Ο εξαιρετικός Σπύρος Κουτσούμπας της Βεντούζας εκτέλεσε 3 φορές και παρά τις προσπάθειες του Αστέρα η ομάδα του πήρε την σπουδαία νίκη με σκορ 4-3. Ο Σπύρος Κουτσούμπας με όμορφο μακρινό σουτ έκανε το 1-2 έχοντας εξαιρετική έμπνευση λίγο πιο μπροστά από την σέντρα. Ο Πάνος Κουτσονίκας έδωσε στον Σπύρο Κουτσούμπα ,που από κοντά έκανε το 1-3. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος έδωσε την ασίστ στον Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία), που με δυνατό διαγώνιο σουτ από δεξιά μείωσε σε 2-3. Ο Δημήτρης Τσιλιμέκης μοίρασε στον Άλεξ Μπακαλίδη, που από κοντά ισοφάρισε σε 3-3, την στιγμή που η ομάδα του έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Ο Γιάννης Φλωράκης βρήκε τον Σπύρο Κουτσούμπα που πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 4-5. Ο σκόρερ πανηγύρισε το χατ-τρικ κάνοντας και μια εντυπωσιακή τούμπα…Οι δυο ομάδες πήραν το Time out που διακαιόντουσαν στο δεύτερο μέρος.





Μια κίτρινη


Μόλις μια κίτρινη είχε ο τελικός σε μια αυστηρή απόφαση του διαιτητή Λάμπρου Κολοκώτσιου να τιμωρήσει με κίτρινη και 2λεπτη αποβολή τον Πάνο Κουτσονίκα (Φωτογραφία) για προβολή πάνω σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Γιάννη Ηλιάδη.



«Σωτήρας» ξανά ο Καλύβας


Ο πορτιέρο της Ventoyza F.C. Γιώργος Καλύβας έκανε ξανά σημαντικές αποκρούσεις στο τέλος, όπως και στον ημιτελικό και αποσόβησε την παράταση. Στα τελευταία λεπτά απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη.


Πανηγυρισμοί στο φινάλε
Με την λήξη της αναμέτρησης οι νικητές της Βεντούζας πανηγύρισαν έντονα την επιτυχία τους και την νίκη τους στον τελικό.



Σκορ Ημιχρόνου: 1-1

Συνθέσεις Ομάδων

Αστέρας (Δήμος Αθανασίου & Βασίλης Τσουκαλάς): Ντότσικας, Ηλιάδης 1, Μπακαλίδης 2, Συγκελόπουλος, Τσιλιμέκης(Τσιλίκας Α.)

Ventoyza F.C. (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Λυτάκης, Κουτσονίκας, Φλωράκης 1, Κουτσούμπας 3(Δημητρόπουλος, Αρβανίτης)

Διαιτητές: Στέλιος Σώμαλης & Λάμπρος Κολοκώτσιος



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος