Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Η συνέντευξη τύπου εν όψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας


Την Πέμπτη 18 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, το οποίο θα διοργανωθεί στο Καρπενήσι το διάστημα 19 μέχρι 21 Ιουλίου.
Η συνέντευξη έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Άνεσις και άρχισε στις 1 το μεσημέρι.
Παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Θανάσης Τερζής και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη τύπου:

Θανάσης Τερζής (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας): «Προτείνω να θεσμοθετήσουμε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας να γίνεται στο Καρπενήσι»


Ο κ. Τερζής ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου λέγοντας ότι: «Συνεπείς και φέτος με τον Δήμαρχο Καρπενησίου και φίλο Κώστα Μπακογιάννη. Πιστεύω και φέτος θα ολοκληρωθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας με απόλυτη επιτυχία. Πρέπει να σας πω ότι έχουμε ρεκόρ συμμετοχών για φέτος. Θα συμμετέχουν 300 αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την όμορφη περιοχή όπως είναι το Καρπενήσι, να αναδειχτεί και να προβληθεί και το ποδήλατο, αλλά κυρίως οι φυσικές ομορφιές που διαθέτει το Καρπενήσι. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, γιατί και πέρσι, αλλά και φέτος με δική του πρωτοβουλία και την συνεργασία την δικιά μας διοργανώνεται από κοινού το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου αναδεικνύει και προβάλει την πόλη του, προσπαθεί να δημιουργήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες του Καρπενησίου να έρθουν να απολαύσουν ένα πολύ ωραίο θέαμα, σε ένα πολύ ωραίο άθλημα. Επίσης προσδοκούμε ότι όλοι οι πολίτες του Καρπενησίου και των γύρω περιοχών μπορεί να έρθουν να παρακολουθήσουν το άθλημα, τα νέα παιδιά μπορούν να έρθουν πολύ κοντά στο άθλημα έτσι ώστε να προσελκύσουμε τον ενδιαφέρον τους και να δούμε τους αυριανούς πρωταθλητές στο αγωνιστικό και επαγγελματικό κομμάτι της ποδηλασίας και επίσης θέλω να ευχαριστήσω την αστυνομική διεύθυνση Ευρυτανίας για την συμβολή της, το ΕΚΑΒ Καρπενησίου και το σώμα εθελοντών του Καρπενησίου, που βοηθάει και συμβάλλει ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε ότι αφορά την διαδικασία της αγωνιστικής δραστηριότητας. Κάνω μια πρόταση κύριε Δήμαρχε τώρα, το σκεφτόμουνα στην διαδρομή, να θεσμοθετήσουμε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας να γίνεται στο Καρπενήσι. Για μας είναι πολύ σημαντικό, έχουμε βρει έναν άνθρωπο σύμμαχο και του αθλητισμού, αλλά και του αθλήματος μας της ποδηλασίας, που είναι ο Κώστας ο Μπακογιάννης. Ελπίζω ότι με την δική σου συμβολή και με την δική μας μπορούμε από κοινού να δίνουμε ραντεβού κάθε χρόνο στο Καρπενήσι. Σε ευχαριστώ για όλα.»
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τερζής στον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή Περικλή Ηλία: «Θα ήθελα να αναφέρω δυο λόγια για έναν μεγάλο Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος συμμετέχει στο αυριανό Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας ο Περικλής ο Ηλίας, ο οποίος συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένας επαγγελματίας αθλητής, σε επαγγελματική ομάδα του εξωτερικού και συμμετέχει και φέτος, έχοντας και μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένας μεγάλος αθλητής και αυτό αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο που βρίσκονται οι Έλληνες αθλητές.»
Σχετικά με την εξέλιξη της Ποδηλασίας από το 1996 που μπήκε στους Ολυμπιακούς της Ατλάντας και έπειτα δήλωσε ότι: «Από την Ατλάντα και μετά πρέπει να σας πω ότι στο Σίδνει ήμασταν παρά μισή ρόδα με μετάλλιο χάλκινο στο Ολυμπιακό σπριντ είχαμε την 4η θέση. Υπάρχει τεράστια εξέλιξη από τότε. Είχαμε τον Γιάννη τον Ταμουρίδη παγκόσμιο κυπελλούχο πρόπερσι, ο οποίος είναι σε επαγγελματική ομάδα του εξωτερικού, αγωνίζεται στον δρόμο. Έτρεξε στον γύρο Γαλλίας, ο οποίος ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έτρεξε και τερμάτισε. Όσο και αν σας φαίνεται λίγο, για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό Έλληνας αθλητής να τερματίζει στον γύρο Γαλλίας. Μιλάμε για μια μεγάλη διοργάνωση, με την μεγαλύτερη προβολή και με το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος. Πρόσφατα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας στο Σκράτς, ο Ζήσης ο Σούλιος από τα Τρίκαλα ένας νέος έφηβος αθλητής πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Ένας νέος αθλητής, ο οποίος πρέπει να σας πούμε ότι έγινε μια επιλογή από 6 αθλητές έφηβους, τελείως νέους, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε διεθνή διοργάνωση και πήραμε χάλκινο μετάλλιο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τα Βαλκάνια σε σχέση με την Ελλάδα δεν έχουμε καμία σχέση, δεν μας ενδιαφέρουν οι Βαλκανικοί αγώνες, μας ενδιαφέρουν μόνο σαν εμπειρία για τους μικρούς. Δεν μας ενδιαφέρουν να συμμετέχουμε με τις εθνικές ομάδες, αντιθέτως μας ενδιαφέρουν τα Πανευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια, στα οποία είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί.»
Σε ερώτηση για ποιον λόγο έγινε φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Καρπενήσι δήλωσε: «Εγώ θεωρώ ότι η περιοχή εδώ προσφέρεται για το ποδήλατο. Θεωρώ ότι πρέπει να αδελφοποιηθεί το Καρπενήσι με το ποδήλατο και επειδή βρίσκω και έναν άνθρωπο, ο οποίος και κοντά είμαστε στην ηλικία και οράματα και νομίζω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε. Έχει αξιόλογους συνεργάτες, με τους οποίους συνεργάζονται και οι δικοί μου συνεργάτες στην ομοσπονδία. Χωρίς κανένα πρόβλημα διοργανώσαμε και πέρσι ένα πολύ ωραίο πανελλήνιο πρωτάθλημα και φέτος με τον ίδιο τρόπο θα το κάνουμε. Για αυτό και προτείνω να θεσμοθετηθεί. Βέβαια όσο είναι ο Κώστας ο Μπακογιάννης να έχει συνδεθεί με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας στο Καρπενήσι, το οποίο μπορεί να φέρει πάρα πολλούς επισκέπτες.» 

Κώστας Μπακογιάννης (Δήμαρχος Καρπενησίου): «Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που δίνει αυτή την δυνατότητα να ανακαλύψουμε αυτή την μοναδική παρθένα Ευρυτανική φύση»


Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης είπε τα εξής: «Αγαπητέ φίλε Πρόεδρε είναι πολύ μεγάλη τιμή και χαρά για μας να σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας το Καρπενήσι. Βεβαίως να σας ευχαριστήσουμε πολύ, διερμηνεύω τα συναισθήματα όλων των Δημοτών, για την παρουσία σας αλλά και για την συνεισφορά σας στην ανάπτυξη και στην προβολή του Δήμου μας. Ξέρετε πολύ καλά ότι και το φυσικό μας περιβάλλον αποτελεί το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Και εμείς αυτό το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δημιουργούμε ευκαιρίες, σε φίλους, σε γνωστούς, επισκέπτες, να ανακαλύπτουνε αυτή την μοναδική παρθένα Ευρυτανική φύση. Και ασφαλώς η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που δίνει αυτή την δυνατότητα. Αυτό το πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο συνδιοργανώνουμε είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για το αύριο του τόπου μας. Θα συμφωνήσω βεβαίως μαζί σας, θα ήτανε πάρα πολύ καλό να μπορέσουμε να το θεσμοθετήσουμε να βγάλει ρίζες εάν θέλετε, για να μπορούμε κάθε χρόνο να σπάμε και το ρεκόρ των αθλητών, να σπάμε το ρεκόρ των επισκεπτών. Με αυτά τα λίγα λόγια δεχτείτε εσείς αλλά και όλοι οι συνεργάτες σας τις θερμές μας ευχαριστίες. Χαιρόμαστε διότι σας θεωρούμε πρέσβη του τόπου μας και ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι είστε πάντα ευπρόσδεκτοι. Να είστε πάντα καλά.»




Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος